10 lượt xem

5 cách tối ưu hóa feedback của khách hàng để truyền thông trong kinh doanh | Educationuk-vietnam.org

Në epokën e zhvillimit të shkencës dhe teknologjisë, e cila ka ndihmuar shumë jetën e secilit, çdo fushë mund të lulëzojë falë mediave dhe një nga mënyrat më efektive të komunikimit në biznesin kryesor është feedback-u.

Përmes të dhënave të sondazhit, shumica e blerësve online lexojnë reagimet rreth produktit që kam ndërmend të blej nga klientët që e kanë përdorur produktin përpara se të shqyrtojnë nëse do ta blejnë këtë artikull në këtë pikë shitjeje. Kjo tregon se nëse klientët kanë përdorur produktin tuaj dhe kanë një vlerësim të mirë të përvojës së produktit, kjo do të krijojë një efekt shumë të fortë komunikimi pozitiv në shijet e klientëve. Kështu që optimizimi i reagimeve e klientëve për të komunikuar në biznes është shumë e nevojshme për zhvillimin e biznesit të ndërmarrjeve.

I. Kërkoni në mënyrë aktive komentet e klientit

Feedback I njohur gjithashtu si reagime është një mënyrë që klientët mund të thonë se si ndihen, sa të kënaqur janë me produktin që kanë blerë ose janë duke përdorur. Aktualisht, me mbulimin e kudondodhur të internetit, reagimet Sjellja e përmbajtjes pozitive nga klientët është një formë jashtëzakonisht efektive dhe inteligjente e reklamimit të produktit që bizneset ose shitësit nuk duhet të shpenzojnë para, por niveli i përhapjes është ende shumë i përhapur.

Procesi i gjetjes së reagimet e klientit Sigurisht, nuk është një gjë brenda natës, por është një proces në të gjitha aktivitetet e kompanisë. E parë në mënyrë objektive, procesi i mbledhjes dhe kërkimit reagimet e klientëve Informacioni i mëposhtëm do t’u jepet bizneseve:

 • Cilat janë nevojat reale të klientit?
 • Çfarë presin klientët nga produkti juaj?
 • Si ndihen klientët pas marrjes përvojën e provës së produktit?
 • Si është cilësia e produktit?
 • Niveli i kënaqësisë së produktit?
 • A ka sjellë produkti vlerë pozitive për përdoruesit?
 • Nëse përmirëson produktin, çfarë dëshiron klienti të përmirësojë në produkt?

Nga atje, ne mund të zbulojmë pikat e forta dhe të dobëta që ekzistojnë ende në produkt për të marrë menjëherë masa dhe orientime të caktuara për të ndërtuar strategji biznesi në të ardhmen.

Aktualisht, me mbështetjen e internetit, kërkimi, mbledhin komente e klientëve është bërë shumë më e lehtë se më parë. Ju mund t’u jepni klientëve komente në internet ose t’i ftoni drejtpërdrejt klientët të plotësojnë një formular që keni përgatitur për ta. përvojat e klientit kur përdorni produktin. Sidoqoftë, në mënyrën e pyetjeve për anketimin e klientëve, duhet të jeni gjithashtu vërtet të zgjuar dhe të zgjuar në mënyrë që kur të mbledhni të gjithë reagime Matni sasinë e informacionit që mund të merrni sa më shumë që të jetë e mundur dhe duhet të jetë vërtet i dobishëm për zhvillimin e ideve inovative të biznesit, ndërtimin dhe përsosjen e produkteve të kompanisë më vonë.

Eedback me përmbajtje pozitive nga klientët është një formë jashtëzakonisht efektive e reklamimit të produktit

Feedback Sjellja e përmbajtjes pozitive nga klientët është një formë jashtëzakonisht efektive e reklamimit të produktit

Në vend që të bëni pyetje: a jeni të kënaqur me produktin tonë? Jepuni klientëve tuaj 2 opsione: po ose jo, në mënyrë që ata të mendojnë se mund t’ju ndihmojnë rishikimet e produktit pa humbur kohën e tyre, kjo do t’ju ndihmojë të kërkoni më shumë reagimet se sa.

READ  Công thức tính chi phí cơ hội trong kinh tế vĩ mô | Educationuk-vietnam.org

Bëni pyetje të hapura dhe intensive kërkimore që janë vërtet të dobishme për ju, të tilla si:

 • Cila është pika me të cilën jeni më të kënaqur kur përdorni produktet tona?
 • Çfarë ju bën të pakënaqur kur përdorni shërbimin tonë?
 • A keni ndonjë sugjerim për të kontribuar në përmirësimin e produkteve tona?

Apo pyetje të ngjashme, shihni me të njëjtën përmbajtje por pikërisht në mënyrën e pyetjes është ndryshe dhe sigurisht pyetja është e ndryshme. Përgjigju komenteve Biznesi i marrë gjithashtu do të jetë i ndryshëm. Nëse bëjmë pyetje në mënyrën e parë, nuk do ta dimë kurrë pikën ku klienti është i kënaqur apo i pakënaqur me produktin tonë. Bizneset gjithashtu nuk mund të ndërtojnë një strategji të zhvillimit të produktit kur ata vetë nuk e dinë se ku qëndron problemi.

Pavarësisht se sa i përsosur është produkti, kur bëhet fjalë për klientët, sigurisht që do të ketë ende anë të mira dhe kufizime që duhet t’i kapërceni nëse dëshironi të mbani klientët për një kohë të gjatë. Duke qenë personi i drejtpërdrejtë dhe duke e përjetuar produktin më shumë se kushdo tjetër, klienti do të jetë ai që i di këto gjëra, ndaj detyra juaj është të bindni klientin. reagime pikat ku janë të kënaqur ose të pakënaqur me produktin. Anketoni drejtpërdrejt, bëni kërkime tregu ose vendosni veten në vendin e një blerësi kur qëndroni përpara një produkti, çdo gjë do t’ju tërheqë ta blini atë menjëherë: dizajni, ngjyra, çmimi … duke krijuar kështu një ndryshim, duke rritur konkurrencën me bizneset e tjera në tregu.

Si klient, të gjithë duan të dëgjohen, por jo të gjithë janë të gatshëm të thonë mendimin e tyre nëse nuk pyeten. Pra, si shitës, mos kini frikë të merrni iniciativën për t’u kujdesur për klientët tuaj ose mos prisni që klientët të kthehen dërgoni komente e imja. Jini proaktiv në komunikim, dërgoni mesazhe në mënyrën më të aftë dhe të hapur, absolutisht mos i bëni klientët të ndihen të pakëndshëm sepse do të ndikojë drejtpërdrejt në reagimet që do të merrni dhe do të tregojë se jeni vërtet duke punuar. kujdeset për ta dhe dëshiron të kujdeset për të klientët në mënyrën më të mirë përmes rregullave të arta për dëgjim efektiv.

II. Vlerësoni kënaqësinë e klientit.

Një intervistë me CEO të një kompanie të specializuar në ofrimin e pajisjeve shtëpiake ka përmbajtjen e mëposhtme:

“A ju kënaq niveli aktual i shitjeve të kompanisë suaj?” Përgjigja është po”.

– “Në krahasim me konkurrentët, ai ka të sigurt për produktet dhe shërbimet e tyre a keni avantazhe për të qëndruar fort në treg dhe për të fituar besimin e klientëve?”

– “Kam besim të plotë te cilësia dhe niveli kujdesit të konsumatorëve e kompanisë sime”, u përgjigj CEO.

– Por kur u pyet: “Pra pse numri i klientëve që kthehen për të përdorur produktet e kompanisë suaj është kaq i ulët, madje ky numër është më i ulët se mesatarja?”. Pasi bëra këtë pyetje, nuk mora një përgjigje qendrore dhe ishte thjesht një shmangie dhe një përgjigje e shkurtër, a ka mundësi që ju? CEO u pyet në mënyrë të pashpjegueshme.

READ  Soạn bài Tiếng nói của văn nghệ | Educationuk-vietnam.org

Siç mund ta shihni, jo çdo qarkullim i lartë do të thotë që ju mund të jeni të sigurt për cilësinë e shërbimeve dhe produkteve tuaja. Të pakënaqur, të kënaqur dhe shumë të kënaqur janë 3 gjendje, duke filluar nga e ulëta në të lartë kur flasim për ndjenjat e klientëve gjatë përdorimit të produktit.

Mënyra për të optimizuar reagimet e klientëve është thithja e reagimeve të klientëve

Mënyra për të optimizuar reagimet e klientëve është thithja e reagimeve të klientëve

Kur Reagimet e klientëve nuk janë të kënaqur, gjëja e parë që duhet të bëni është të identifikoni shkakun e pakënaqësisë së klientit. Shkaku mund të jetë për shkak të: gabimeve nga brenda produktit, kur reklamoni kompaninë tuaj mbivlerëson përfitimet e produktit, ose për shkak të vonesës së dorëzimit, stafit joprofesional, qëndrimit të shërbimit.Shërbimi i punonjësve çon në mos marrjen e kënaqësisë së klientit… Nga këto probleme, gjeni zgjidhjen më të plotë dhe më optimale për të mos lejuar që problemi të vazhdojë të përsëritet, duke ndikuar në të ardhurat e kompanisë, falë aftësisë për të kapur psikologjinë e klientit për t’ju ndihmuar të keni sukses.

Kur Reagimet e klientëve janë të kënaqur dmth duket se gjithçka është mjaft në rregull nga produkti si dhe cilësia e shërbimit për të përmbushur pjesërisht nevojat e klientëve. Nëse vërtet dëshironi të mbani klientët për një kohë të gjatë, kjo nuk është ende një shenjë e mirë. Ju duhet të përpiqeni të përmirësoni dhe përmirësoni produktet dhe shërbimet e kompanisë suaj në mënyrë më profesionale dhe të aplikoni procese efektive të kujdesit ndaj klientit për të rritur nivelin e kënaqësisë kur përdorni produktin, produktet e klientëve.

Kur Reagimet e klientëve janë shumë të kënaqur Kjo do të thotë, çdo gjë është perfekte nga produktet tek cilësia e shërbimit që ka përmbushur ose tejkaluar pritshmëritë me atë që presin klientët përpara se të besojnë në përdorimin e produkteve dhe shërbimeve të biznesit tuaj, pastaj urime. Urime, përdorni këtë si motivim dhe vazhdoni të gjeni klientë për të ndihmuar zgjeroni tregun e biznesit tuaj. Kur nevojat e klientëve janë plotësuar, është e natyrshme që më vonë të keni një numër të madh klientësh besnikë.

III. Vlerësoni performancën e ekipit të shërbimit ndaj klientit.

Feedback është një mjet jashtëzakonisht efektiv për t’ju ndihmuar të vlerësoni performancën e ekipit tuaj të kujdesit ndaj klientit. Puna e kujdesit ndaj klientit nuk është konsideruar kurrë një punë e lehtë, madje krahasohet me “të bëhesh njëqind familje”. Zgjuarsia dhe inteligjenca do të jenë një plus i madh kur dëshironi të aplikoni në ekipin e shërbimit ndaj klientit të një kompanie të caktuar.

Çdo person ka një mendim, çdo klient do të ketë ndjenja të ndryshme pas përdorimit të produktit. Prandaj, nëse stafi nuk është vërtet delikat në mënyrat për të trajtuar situata të papritura, ai do t’i shqetësojë lehtësisht klientët.

Ekipi i kujdesit ndaj klientit është personi në kontakt direkt me klientët, është fytyra që flet për shërbimin e kompanisë, kështu që përpara se të hyjë në punën aktuale, kompania duhet të hapë një kurs trajnimi afatshkurtër për punonjësit.aftësitë e kujdesit ndaj klientit. Asnjëherë mos mendoni se kjo punë është e panevojshme sepse kushton edhe para edhe energji. Mendoni për përfitimet afatgjata që përfitoni, kjo është absolutisht një domosdoshmëri për të maksimizuar efikasitetin e punës, për të kontribuar në ndërtimin e një kulture mbresëlënëse korporative, duke krijuar një theks në sytë e partnerëve, klientëve, profesionalizmit në punë.

 • Ndërtimi i qëllimeve dhe strategjive të kujdesit ndaj klientit për të sjellë përfitime afatgjata për biznesin.
 • Tregohuni gjithmonë të gëzuar dhe të qetë kur keni të bëni me probleme të papritura ose kur takoni klientë të vështirë.
 • Ju lutemi kontrolloni përpara se të zgjidhni problemin dhe duhet të vini në radhë të parë interesat e klientit.
READ  Thất nghiệp là gì? Phân loại và tác động của nó đến nền kinh tế | Educationuk-vietnam.org

Nëse ekipi i kujdesit ndaj klientit është vërtet efektiv, ai do të kontribuojë në përmirësimin dhe rritjen e të ardhurave të kompanisë. Prandaj, bizneset duhet të kontrollojnë rregullisht, monitorojnë dhe përmirësojnë vazhdimisht profesionalizmin e ekipit të kujdesit ndaj klientit, si i qasen reagimit të klientit, nëse klientët janë të kënaqur.

IV. Integroni reagimet me të dhëna të tjera të konsumatorit.

Feedback Nëse dini si ta përdorni në mënyrë efektive, mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të konkurruar për strategjinë e marketingut të kompanisë suaj, veçanërisht kur reagimet kombinohen me të dhëna të tjera të konsumatorit.

Feedback-u është një mjet jashtëzakonisht efektiv për t'ju ndihmuar të vlerësoni performancën e ekipit tuaj të shërbimit ndaj klientit

Feedback është një mjet jashtëzakonisht efektiv për t’ju ndihmuar të vlerësoni performancën e ekipit tuaj të kujdesit ndaj klientit

V. Përfitoni nga klientët për të konsumuar produkte.

Këto reagime Reagimet pozitive të klientëve do të jenë një kusht i favorshëm për promovimin dhe konsumin e produkteve të kompanisë suaj në të ardhmen. Ju mund të mos e besoni, por shumica prej nesh, kur përjetojmë ose përdorim dhe ndihemi plotësisht të kënaqur me një produkt, priremi t’ua rekomandojmë atë njerëzve përreth nesh.

E ka treguar edhe realiteti hyrjet Nëpërmjet komunikimit me klientët, ka efekte pozitive, shumë më të larta sesa nëse kompania juaj shpenzon një shumë të madhe parash vetëm për të zënë disa minuta. reklama televizive. Në këtë mënyrë produkti juaj do të njihet nga shumë njerëz.

Për ta arritur këtë, gjëja më e rëndësishme është që produkti juaj të jetë vërtet i mirë bëjnë klientët të lumtur absolutisht, sepse nuk mund të jepni ryshfet, t’i detyroni klientët të flasin mirë për produktet e kompanisë suaj, kjo është krejtësisht absurde. Vetëm kur klientët tuaj i ndiejnë vërtet vlerat e produktit që vetëm kompania juaj mund të krijojë, atëherë nuk ka nevojë që dikush t’i detyrojë ata, klientët gjithashtu do të prezantojnë vetë produktet e kompanisë suaj.

Sondazhet janë një mënyrë e shkëlqyer që klientët të shprehin ndjenjat e tyre. Kjo i bën klientët të ndihen sikur janë vërtet zot, të respektuar dhe dëgjuar pas përdorimit të produktit. Nga atje, duaje më shumë biznesin tënd dhe prezantoje atë me të gjithë përreth.

SEPSE. konkluzioni

Feedback është një formë e zakonshme e reagimeve nga klientët në epokën e sotme moderne të blerjeve. Shpresojmë, ky artikull ju ka ndihmuar të keni informacion të dobishëm se si të optimizoni reagimet për të bërë një komunikim efektiv për biznesin tuaj.

Bài viết cùng chủ đề: