28 lượt xem

5 không khi viết đơn xin việc để không bị đánh trượt từ vòng hồ sơ | Educationuk-vietnam.org

Pra, si ta bëni aplikimin tuaj për një boshllëk pune të bie në sy të punëdhënësit, duhet të mbani mend 5 numrat kur shkruani aplikacionin për punë më poshtë.

Gjej një punë

1. Rëndësia e një aplikimi për punë

Formulari i aplikimit në dosjen e aplikimit është një dokument i rëndësishëm, madje konsiderohet nga shumë punëdhënës si parakusht për të zgjedhur nëse profili i kandidatit është i përshtatshëm për pozicionin e punës apo jo. Edhe pse duke krijuar Shkarkoni CV per aplikim pune dhe CV-të kanë të gjitha informacionet për t’u lexuar nga punëdhënësit, por një aplikim për punë është ende një mënyrë që punëdhënësit të vlerësojnë cilësitë tuaja të shprehura përmes prezantimit. Një aplikim i pastër – konciz – i mirëorganizuar për punë do t’ju ndihmojë të fitoni zemrat e punëdhënësit nga rezymeja.

Në fakt, shumë njerëz kanë përvojë të gjatë pune, ekspertizë të lartë dhe pamje të ndritshme, por nuk e dinë shkruani një aplikim standard për punë duhet të mungojnë menjëherë nga gabimet themelore. Ose ka raste kur kandidati vërtet nuk bie në sy Profesioni profesional në një aplikim pune si dhe përvoja ndalon vetëm në zero, por gjithsesi thirret në mënyrë të favorshme për raundin tjetër të intervistave. Prandaj, një aplikim për punë mund të konsiderohet si një kartë përbuzëse për disa të sapodiplomuar dhe një shënim i rëndësishëm për ata që kanë punuar për një kohë të gjatë kur aplikojnë për një punë të re.

Jo vetëm kaq, letra e aplikimit tregon edhe fytyrën si dhe një pjesë të caktuar të personalitetit të kandidatit. Ky argument është i bazuar sepse plaku kishte fjalinë “Tiparet e karakterit të njeriut” ose “E jotja është kështu”, këto detaje të vogla duket se formojnë një tipar të madh për rekrutuesit. shiko dhe gjyko. Për këtë arsye, sigurisht që letra e aplikimit do të jetë një artikull shumë i rëndësishëm dhe është e domosdoshme që kandidati t’i kushtojë vëmendje gjatë procesit të aplikimit.

Nëse aplikimi juaj për punë është shumë i skicuar dhe i ngathët, sigurisht, nuk ka asnjë arsye që punëdhënësi t’ju gjykojë si një person të kujdesshëm dhe të zhytur në mendime. Ndërsa kjo cilësi është më e dukshme në atë që bizneset kërkojnë te punonjësit – përgjegjësi në çdo gjë që u është besuar.

2. Kur shkruani një aplikim për punë, mos përdorni një formular aplikimi të gatshëm

Kur shkruani një formular aplikimi për punë, nuk duhet të përdorni formularët e disponueshëm në internet si formularin tuaj të aplikimit, nëse po, duhet t’i referoheni vetëm atij dhe më pas të filtroni ose modifikoni me zgjuarsi përmbajtjen për të bërë një ndryshim. Ose mund të shkruani me dorë për të treguar sa më shumë respekt dhe mirësjellje ndaj kompanisë dhe punëdhënësit. Kandidatët kanë pyetur ndonjëherë nëse formularët që merrni në internet quhen standarde, ajo që përdorni, kopjimi në internet nuk do të shmangë dyfishimin.

Natyrisht që tashmë shablloni është i disponueshëm, sigurisht që do të ketë të njëjtën përmbajtje, përfitimi i vetëm që merrni kur përdorni këto shabllone është shpejtësia, por ana negative është shumë më tepër se kaq. . Si njeri, të gjithëve u pëlqejnë gjërat e reja, dallimet dhe pavarësia, natyrisht, përveç rasteve kur kjo përfshihet në kriteret e përzgjedhjes së kandidatëve të çdo kompanie. Formulari i aplikimit tregon personin që jeni, kështu që formulari popullor i aplikimit për punë tregon edhe personin që jeni monoton, i mërzitshëm dhe stereotip.

READ  Hướng dẫn cách viết email xin việc gửi nhà tuyển dụng hay nhất 2022 | Educationuk-vietnam.org

Çdo ditë, rekrutuesit duhet të lexojnë shumë email aplikacionesh të dërguara, kështu që nëse formularët e aplikimit të marra në internet përdorin të gjithë të njëjtën fjali dhe strukturë. Kjo do t’ju bëjë të humbisni pikë me atë punëdhënës, punëdhënësi do t’ju gjykojë si një mendimtar dembel, pa kreativitet. Nëse mendoni se rekrutuesit nuk e lexojnë kurrë përmbajtjen e aplikacionit tuaj, atëherë keni bërë një gabim të madh kur jeni subjektiv në një dokument të rëndësishëm. Pra, nëse keni 1 titullin e aplikimit për punë Nëse jeni tërheqës, mos kopjoni, punëdhënësit do t’i bëjnë më shumë përshtypje. Përveç kësaj, “Po, po, ju lutemi dërgoni” një aplikim për punë është si një përshëndetje, nëse është e sjellshme, e ëmbël dhe e mirë, njerëzit do të duan të dëgjojnë historinë tuaj. Në të vërtetë, në një rezyme, një aplikim për punë është një zëvendësim për atë përshëndetje që çdo punëdhënës dëshiron të dëgjojë.

Shiko me shume: Çfarë përfshin një aplikim për punë?

3. Mos bëni gabime drejtshkrimore kur shkruani një aplikim për punë

Kandidatët kur aplikojnë për një vend pune shpesh mendojnë se një aplikim për punë është në fakt vetëm një formular i detyrueshëm, punëdhënësit vështirë se do ta hapin atë për të lexuar atë që shkruani, kështu që nuk ka nevojë të jeni të kujdesshëm dhe të përpunuar. Ky mendim është krejtësisht i gabuar, nëse CV-ja juaj, CV-ja juaj, do të hapet nga punëdhënësi, varet se si është aplikimi juaj. Prandaj, kur shkruani një aplikim për punë, ju lutemi sigurohuni që aplikacioni juaj të mos ketë gabime të tilla si gabime shtypi, gabime në rreshtim, etj. përpara se ta dërgoni atë te punëdhënësi.

Gabimet drejtshkrimore përfshijnë: gabimet semantike dhe gabimet tipografike. Për gabime semantike, shumica e kandidatëve shpesh kanë gabime drejtshkrimore midis tingujve “n”, “l” ose “ch”, “tr” kjo e ka origjinën nga gjuha vendase. Ose kombinimet e fjalëve qesharake, të palogjikshme dhe të pakuptimta janë gjithashtu gabimet kryesore që shohim shpesh në aplikimet e sotme për punë. Për të qenë në gjendje ta kapërceni këtë, duhet të zgjidhni gjuhën më të thjeshtë dhe më të kuptueshme, të shmangni përdorimin e fjalëve të specializuara ose tepër formale që e bëjnë aplikimin për punë të pasigurt semantikisht dhe të papërshtatshëm për situatën.

E dyta janë gabimet në paraqitjen e tekstit, gabimet ose mospërputhjet tipografike dhe përdorimi i papërshtatshëm i fontit. Kandidatët nuk duhet ta bëjnë këtë gabim, përndryshe do të përjashtoheni nga kandidatët e tjerë për mosrespektim të atij punëdhënësi. Ky është një gabim që mund të rregullohet duke e paraqitur me kujdes dhe duke e rishikuar një herë pasi ta keni shkruar, me siguri do ta gjeni gabimin dhe do ta korrigjoni lehtësisht. Ju duhet të referoheni ose Shkarkoni modelin e CV-së për aplikimin për punë bukur në timviec365, atëherë vizatoni një përvojë për ju kur shkruani letër aplikimi dërguar me email si fontet ose margjinat.

READ  Các mẫu báo cáo thử việc file word cập nhật 2022 | Educationuk-vietnam.org

>>Sekreti Si të shkruani një objektiv karriere që tërheq vëmendjen e punëdhënësve do të jetë një këshillë e dobishme për t’ju ndihmuar të jeni më të suksesshëm në kërkimin e punës.

Pune administrative – zyre

4. Mos “gënjesh” në aplikimin për punë

Kur shkruani një aplikim për punë dhe aplikoni për një vend pune, nuk duhet të gënjeni. Mos doni thjesht t’i bëni përshtypje punëdhënësit, por shtoni përvoja dhe aftësi të mira talent dhe forte në aplikimin për punë që nuk e kam. Psikologjia e zakonshme e shumë të sapodiplomuarve është se ata kanë frikë se mund të dështojnë sepse nuk kanë përvojë, kështu që ata shpesh krijojnë përvojat e tyre që nuk kanë përvojë të mëparshme për t’i regjistruar. Jo vetëm përvojën, por edhe kandidatët fabrikojnë aftësitë e tyre të punës, ekzagjerojnë dhe mbivlerësojnë vlerat e tyre kur në fakt nuk ka.

Për çdo punë, ndershmëria është gjithmonë e para. Ju mund të “anashkaloni” rekrutuesin në raundin e aplikimit ose intervistës, por nuk mund të vazhdoni të “fshiheni” pasi të keni filluar të punoni. Në atë kohë, zhgënjimi i punëdhënësit do të shumëfishohet, si ju ashtu edhe kompania do t’i humbisni kohën njëri-tjetrit. Të qenit i sinqertë që në fillim do t’ju kursejë telashe më vonë. Përpiquni të përshkruani me saktësi përvojat e mikut tuaj më të mirë gjatë ose përpara ose gjatë procesit. Gjej një punë.

Krahasuar me përvojën dhe kapacitetin e punës, ndonjëherë ndershmëria vlerësohet më shumë. Ekziston një histori për ndershmërinë e një kompanie të madhe në botë në rekrutimin e talenteve. Presidenti i asaj kompanie i dha çdo punonjësi një bizele të pjekur pa ia thënë askujt këtë gjë, më pas vendosi kushtin që 3 muaj më vonë, kush do të rritet më mirë, do t’i jepet pozita. Tre muaj më vonë, kush e solli ishte i shëndetshëm dhe plot fruta, vetëm një punëtor e solli fasulen dhe tha: “Kjo fasule është e pjekur dhe nuk mund të mbillet”. Ai u vlerësua menjëherë nga kryetari dhe iu dha posti i drejtorit suprem. Dhe mos harroni të përfshini një kujtesë se sa e rëndësishme është ndershmëria në punë.

Shiko tani Informacion bazë për skedarët e butëpërdorni në mënyrë efektive, gjeni punë shpejt.

5. Mos dekoroni me ngjyra

5 jo kur shkruani një kërkesë për punë

Letra juaj e motivimit nuk duhet të jetë e zbukuruar me ngjyra sepse do të ngatërrojë rekrutuesin. Për shembull, përdorimi i ngjyrave, shkronjave dhe madhësive të ndryshme të shkronjave në të njëjtin aplikacion. Mbani mend gjithmonë se e thjeshta është më e mira, veçanërisht me diçka formale si një letër motivuese. Gjithashtu, letra juaj motivuese duhet të jetë e shkurtër, koncize dhe provokuese. Aplikimi nuk duhet të jetë i përfolur dhe i rrëmujshëm sepse gjithçka është e shprehur qartë në CV. Formulari i aplikimit për punë është vetëm një deklaratë e shkurtër e aspiratave të kandidatit.

Për shkak se është ende një dokument administrativ, kërkesat më të rëndësishme për një aplikim për punë janë të rregullta, të pastra dhe formale. Të gjitha idetë kreative të dekorimit pasqyrohen në CV-në tuaj. Prandaj, dekorimi me ngjyra në një aplikim për punë është i tepërt, madje grotesk, i papërshtatshëm.

READ  Bí quyết giới thiệu bản thân ấn tượng khi phỏng vấn xin việc | Educationuk-vietnam.org

Paraqisni letrën tuaj të motivimit mjeshtërisht në një fletë letre A4 që mbulon pjesët kryesore të një aplikacioni. Përdorni vetëm një ngjyrë fonti, e cila është e zezë në të gjithë tekstin, dhe vetëm një lloj fonti. Për më tepër, prezantimi është i qartë dhe i lehtë për t’u parë. Letra e motivimit nuk ka nevojë për një kornizë dekorative si emrat e broshurave të tjera që keni bërë. Nëse dëshironi ta bëni CV-në tuaj pak më personale, dekorojeni atë me fjalë në letrën tuaj motivuese.

Shiko me shume: Aplikim për punë në industrinë e automobilave

6. Mos dërgoni të njëjtin formular aplikimi tek shumë punëdhënës

Së fundi, pasi të keni plotësuar letrën motivuese me të cilën jeni të kënaqur, nuk duhet të nxitoni t’ia dërgoni shumë punëdhënësve menjëherë. Janë të shumta rastet kur për shkak të nxitimit dhe pakujdesisë, aplikimi i së njëjtës kompani dërgohet në një kompani tjetër, sepse emri i pozicionit për të cilin aplikohet zbulohet me të njëjtin emër, ndërsa 2 vendet e punës dhe 2 kompanitë janë krejtësisht të ndryshme së bashku.

Çdo kompani ka kërkesat e veta. Duhet të lexoni me kujdes kërkesat e çdo pozicioni pune dhe të theksoni aftësitë dhe përvojën që keni, të cilat ju ndihmojnë për të ecur mirë në atë pozicion. Duhet të mbani mend se nuk është kurrë e tepërt të investoni kohë dhe përkushtim në aplikimin tuaj nëse doni të gjeni një punë të mirë.

Është e mundur të jesh në të njëjtin pozicion, por kërkesat e njërës kompani do të jenë të ndryshme nga tjetra. Për shembull, për një pozicion marketingu, por në kompaninë A, duke i dhënë përparësi përvojës në marketingun online, duhet të theksoni avantazhet e asaj fushe, ose me kompaninë B që ka nevojë për aftësi në marketing strategjik, aplikimin tuaj për punë së bashku me më shumë se kaq. Jo vetëm kaq, letra e aplikimit tregon gjithashtu vlerësimin tuaj për pozicionin për të cilin po aplikoni. Me një kërkesë të tillë është e pamundur të kesh të njëjtin qëndrim, thjesht tregon mjaft përbuzje për punën në sytë e punëdhënësit.

Nëse keni ndërmend ose kërkoni që punëdhënësi të përdorë një aplikacion të shkruar me dorë, ju lutemi përdorni Përvojë në krijimin e aplikacioneve për punë të shkruara me dorë dhe Si të shkruani një letër aplikimi për punë me dorëdo t’ju sjellë efekte të papritura!

Aplikimi për punë është si prezantimi hapës i kandidatit me punëdhënësin. Një kartë e thjeshtë, e sinqertë dhe plot informacion do t’ju ndihmojë të keni sukses deri në 50%. Shpresojmë, 5 jo-të kur shkruani një aplikim për punë do t’ju ndihmojnë të aplikoni në procesin e aplikimit për punë dhe të fitoni zemrat e punëdhënësve.

Shiko me shume Punë në stafin e shitjeve në Hanoi janë të kërkuara nga punëdhënësit.

CV e bukur

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('të dhënat- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=1766&cateid=41&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$("show_cm").klikoni(funksioni(){$(this).hide();$(".hidden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass ("hiden_dtblog");}); ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hidden_dtblog");});

Bài viết cùng chủ đề: