10 lượt xem

Bài văn tham khảo nghị luận về tình bạn hay nhất | Educationuk-vietnam.org

1. Udhëzime për të bërë një skicë për një ese mbi miqësinë

Për të bërë mirë në një ese mbi miqësinë, do të duhet t’u kushtojmë vëmendje hapave të mëposhtëm.

1.1. Përcaktoni kërkesat e temës

Një ese mbi miqësinë është një lloj komenti shoqëror mbi ideologjinë dhe moralin. Në diskursin shoqëror diskutohet për fenomenin e jetës, argumentohet për mendimin moral dhe argumentohet për çështje të nxjerra nga veprat letrare në të cilat shtrihet qëllimi i këtij artikulli. Prandaj, ju duhet të kuptoni karakteristikat e temës së testit për të përcaktuar njohuritë e sakta dhe ta zbatoni atë në mënyrën tuaj të kryerjes së testit.

Lloji i diskursit mbi mendimin moral jepet për t’u mësuar të rinjve idealet e jetës, qëllimin e jetës dhe të studimit apo virtytet njerëzore, marrëdhëniet familjare, miqtë, dashurinë për atdheun, moralin.FERBËRË: Kur pi ujë kujto burimin. .

Prandaj, bërja e një skicë për një diskurs socio-ideologjik dhe etik do të zhvillohet përmes ideve të mëposhtme:

* Analizoni qartë konceptin e miqësisë, çfarë do të thotë?

* Shprehjet e miqësisë dhe shprehjet e kundërta të miqësisë. Përdorni shembuj për të demonstruar.

* Nxirrni mësime ndërgjegjësimi për veten tuaj dhe tregoni nëse keni pasur miqësi apo jo.

Eseja mbi miqësinë përbëhet nga 3 pjesë themelore: Hapur – Trupi – Fund që duhet të ndiqni për të marrë një pikë. Nëse mungon ndonjë pjesë, pikët do të zbriten sipas shkallës së specifikuar. Paragrafët në trup kanë gjithashtu një hapje – një trup – një përfundim.

1.2. Ide për një ese mbi miqësinë

Ju do të përshkruani esenë tuaj mbi temën e miqësisë si më poshtë:

a. Hapja: Hyrje në miqësi. Miqësia është një ndjenjë e shenjtë që askush nuk mund të jetë pa miq në jetë. Çfarë është miqësia dhe çfarë është një miqësi e bukur?

b. Trupi i postës:

* Shpjegoni plotësisht se çfarë është miqësia: Është lidhja emocionale e miqve me të njëjtin temperament, interesa, ëndrra, ideale dhe veçanërisht pajtueshmëri… Miqësia është ndarje, ndjeshmëri, lidhje dhe dashuri për njëri-tjetrin. Ata ndihmojnë njëri-tjetrin në jetë mbi bazën e respektit reciprok, besimit dhe sinqeritetit.

* Diskutimi i miqësisë:

+ Cilat janë shprehjet e miqësisë?

+ Çfarë nuk është miqësi. Cila është e kundërta e miqësisë?

+ Efektet e miqësisë në jetë

* Diskutim i gjerë i miqësisë

+ Miqësia e pastër dhe e pafajshme e moshës shkollore është më e bukura.

+ Duhet të dini se si të zgjidhni një mik për të luajtur. Paraardhësit tanë kanë një thënie “Afër bojës, është e zezë, pranë llambës, është e ndritshme”.

+ Duhet të keni miqësinë e duhur, të mos mbuloni të këqijat e njëri-tjetrit, por keni nevojë për këshilla dhe këshilla të sinqerta për të përparuar së bashku.

+ Çfarë duhet të bëjmë për ta bërë miqësinë tonë gjithmonë të bukur? Tolerancë, injoroni gabimet, gabimet që miqësia të jetë gjithmonë e bukur.

c. Fundi: Nxirrni mësime për veten tuaj dhe lidhni veten.

2. Si të bëni një ese të mirë për miqësinë?

Për të bërë një ese të mirë mbi miqësinë, le të mësojmë disa aspekte dhe përmbajtje për të zhvilluar më mirë idetë në artikull.

2.1. Mësoni konceptin e miqësisë

Në jetë, askush nuk mund të jetë vetëm. Të gjithë kanë nevojë për miq që të ndajnë gëzimet dhe hidhërimet e tyre dhe të kapërcejnë së bashku uljet dhe ngritjet. Pra, çfarë është miqësia?

Kur lexojmë esenë për miqësinë, do të shohim se kjo është një ndjenjë shumë e shenjtë mes dy ose më shumë njerëzve, duke ndarë gjithmonë gëzimet dhe hidhërimet në jetë, pa llogaritje dhe detaje të vogla.

READ  Soạn bài Lục Vân Tiên cứu Kiều Nguyệt Nga | Educationuk-vietnam.org

Shpesh i ngatërrojmë të njohurit me miqtë. Takoni dikë disa herë, ndjehuni rehat pranë tij, jo domosdoshmërisht kjo ndjenjë është miq, ndoshta janë thjesht njohje. Sigurisht që njohjet do të jenë një kusht i domosdoshëm për zhvillimin e miqësisë, por thjesht njohja nuk mjafton. Miqësia është e mundur vetëm kur ka simpati dhe ndarje mes dy njerëzve. Kur jemi të lumtur që kemi miq, kjo është një gjë shumë e mirë. Miqtë e vërtetë, do të jenë pranë nesh, edhe kur jemi më të trishtuar, më të vështirë.

Përkufizimi i miqësisë

Një mik i mirë na mbështet gjithmonë për të përmbushur ëndrrat tona, por gjithashtu do të jetë shumë i sinqertë për gabimet tona. Një miqësi e vërtetë pa përllogaritje, gjithmonë të gatshëm për të qëndruar pranë njëri-tjetrit edhe në kohë varfërie. Miqësia e bukur do të vërtetohet kur një person të ndeshet me vështirësi dhe ngërçe në jetë. Ai person na jep një ndjenjë të ngrohtë, ndan të gjitha vështirësitë tona, na ndihmon të kemi më shumë besim tek e nesërmja.

Përveç dashurisë familjare, dashurisë në çift, miqësia ndihmon që jeta e çdo personi të bëhet shumë më kuptimplote. Kur ka njerëz me të njëjtën “dhembshuri dhe vuajtje”, të gjitha vështirësitë dhe sfidat befas bëhen më të lehta. Pra, si mund të mbani një marrëdhënie të fortë? Le të gërmojmë më thellë në pikën tjetër në esenë mbi miqësinë!

2.2. Disa sugjerime për të bërë një ese të mirë mbi miqësinë

Shumë shpesh i ngatërruar mes “mikut” dhe “mikut”, së pari për të pasur një miqësi të bukur duhet të kuptojmë se çfarë jeni. Duke lexuar këtë ese mbi miqësinë, do të shohim se për të pasur një miqësi të bukur dhe të qëndrueshme gjëja më e rëndësishme është sinqeriteti dhe ndarja e inkurajimit kur përballeni me vështirësi.

Së pari, të kesh një dashuri vërtet të ngushtë dhe të qëndrueshme nuk është një gjë e lehtë. Pothuajse në jetë, ne takojmë “miq” më shumë se ju. Shumë njerëz “duart duartrokasin kur janë të lumtur”, por kur jemi në vështirësi, ata janë gati të na kthejnë shpinën.

Për të pasur një miqësi të bukur, para së gjithash, duhet të dini “zgjidhni miqtë për të luajtur”. Ka një thënie që thotë “kau është lopë, kali është kalë”, miqtë tuaj janë pasqyra e asaj që jeni. Pra, mos nxitoni të bëni miq dhe mos nxitoni të besoni fjalët e dikujt. Ndoshta pas atyre fjalëve të ëmbla, është zemra e një njeriu të keq që të konsideron vetëm një person për të përfituar. Tregohuni të mprehtë dhe të kujdesshëm përpara se të zgjidhni një mik, ky është rregulli i parë për të pasur një miqësi të bukur.

Si të keni një miqësi të qëndrueshme

Së dyti, për të pasur një miqësi të vërtetë, duhet të jesh tashmë një mik i sinqertë. Jini bujar me atë që mundeni dhe jini një mik i mirë. Sigurisht, do të ketë njerëz që ju trajtojnë në të njëjtën mënyrë. Ndihmojini miqtë tuaj me gjithë zemër dhe zemër, mos mendoni se do të merrni diçka për ta, ata do ta ndjejnë sinqeritetin tuaj. Ndërtimi i një marrëdhënieje të fortë është një mësim që ndjek çdo person për një jetë.

Për të pasur një miqësi të qëndrueshme, ju duhet të mësoni të doni, të mësoni të kujdeseni, të mësoni të toleroni të metat e miqve tuaj. Vetëm atëherë dashuria do të zgjasë me të vërtetë ndër vite. Sigurisht, shumica prej nesh dinë për miqësinë historike të Ba Nha dhe Tu Ky. Të kesh atë dashuri është sepse në të dyja anët ka sinqeritet, mirëkuptim dhe dëgjim. Pasi bëhet një treshe, një njeri i besuar, Tu Ky mund të ndjejë çdo timbër në pjesët e pianos së Ba Nha-s, të kuptojë nga zërat më të thellë të brendshëm të shprehur nga ju përmes pjesëve legjendare të pianos.

READ  Bài tập Sự tương giao của đồ thị hàm số trong đề thi Đại học có lời giải (5 dạng) | Educationuk-vietnam.org

Së treti, mos jini kurrë shumë egoist në miqësi. Kur keni nevojë për një grusht rërë në dorën tuaj, kokrrat e rërës larg pëllëmbës do të bien përmes të çarës. Sa më fort të kapeni, aq më shumë kokrra rëre do të bien. Në fund, vetëm kokrrat e rërës në mes të pëllëmbës, të cilat i nënshtrohen një force “mjaftueshëm”, do të qëndrojnë me ju. E njëjta gjë vlen edhe për miqtë, kur ju me egoizëm dini vetëm t’i përmbaheni, por nuk dini si t’i vlerësoni dhe vlerësoni ndjenjat tuaja, një ditë ata me siguri do t’ju lënë edhe ju.

Në mes të kaosit të jetës, do të ketë shumë raste kur të hasni telashe, shqetësime, miqësia e ndihmon çdo person të ndihet shumë më i qetë. Ka miq që kanë qenë me ne për dekada, duke kaluar ulje-ngritje dhe ngjarje, gjithmonë pranë nesh kur jemi më të lodhur. Kur përballemi me stuhitë e jetës, një shpirt binjak do t’i bëjë shpirtrat tanë shumë më të ngrohtë.

Me esenë për miqësinë, është shumë e qartë se për të pasur një miqësi të bukur dhe afatgjatë, të dyja palët duhet të punojnë së bashku për ta kultivuar atë rregullisht, nëse ajo miqësi zgjat shumë vite, sigurisht që do të duhet të jetë. “trilogji”.

3. Ese për miqësinë

Në anglisht ekziston ende një fjali shumë e famshme “miku në nevojë është mik i vërtetë” që do të thotë një mik kur nevojitet është një mik i vërtetë. Po, miqësia është një ndjenjë e shenjtë, fisnike që na qëndron gjatë gjithë jetës. Një mik i vërtetë do të na bëjë më të mirë, më të plotë, do të na ngrohë zemrat dhe do të na bëjë të trajtojmë me dashuri të sinqertë.

Pra, çfarë është miqësia? Miqësia është një marrëdhënie e ngushtë, e ngushtë midis dy ose më shumë njerëzve, e bazuar në sinqeritetin dhe besimin, me gjithë zemër për njëri-tjetrin, pavarësisht nga të pasurit apo të varfërit, të moshuarit apo të rinjtë, pavarësisht nga ngjyra e lëkurës apo ngjyra, përkatësia etnike. Njerëzit që janë miq shpesh kanë interesa, ideale dhe koncepte të ngjashme për jetën. Miqtë do të jenë njerëz që na kuptojnë vërtet, njohin personalitetin tonë, kanë edhe avantazhe edhe disavantazhe, por gjithmonë respektojnë njëri-tjetrin.

Ju jeni personi që mund të mos jeni me ne në çdo hap të jetës, por do të jeni gjithmonë aty kur të përballemi me vështirësi dhe ngjarje, një supe dhe një mbështetje ku të mbështetemi për t’u ngritur dhe për të ecur përpara. Jeni gjithashtu ai që kupton gëzimet dhe hidhërimet tona dhe ne ndajmë gjërat më të thjeshta në jetë.

Shokët që keni ndonjëherë ju kuptojnë më mirë se shumica. Në histori, hasim shumë miqësi të bukura, si miqësia e Ba Nha dhe Tu Ky. Legjenda thotë se Ba Nha ishte një mysafir i pasur që kishte një harpë të famshme të humbur në atë kohë, tingulli i tij ishte aq i mirë sa “peshqit gjithashtu duhet ta dëgjojnë atë”, dhe “gjashtë kuaj ndaluan së ngrëni”. Por një lojtar i mirë lahutës ka nevojë për dikë që mund ta kuptojë atë tingull dhe Chung Tu Ky është ai person. Chung Tu Ky ndjeu tingujt e pianos së Ba Nha-s dhe mund të dëgjonte eksitimin në secilën këngë. Që atëherë, të dy janë bërë një çift shpirtëror që më vonë njerëzit shpesh e lavdërojnë. Pasi Chung Tu Ky vdiq, Ba Nha theu lahutën dhe u zotua të mos e luante më.

READ  Học nghề chăm sóc thú cưng ở đâu? Niềm vui từ động vật cho bạn | Educationuk-vietnam.org

Jo vetëm miqësia e Ba Nha me Tu Ky preku zemrat e njerëzve, por miqësia e Luu Binh dhe Duong Le në folklorin e lashtë preku gjithashtu secilin prej nesh. Ajo miqësi është respekt i ndërsjellë, pavarësisht nga pasuria, ata nuk do t’ju nënçmojnë dhe nuk do t’ju braktisin.

Duke vlerësuar dëshirën tuaj për të mësuar, Luu Binh krijoi kushte të favorshme që Duong Le të studionte. Derisa Duong Le kaloi postin zyrtar, Luu Binh ishte ende një pijanec, jo i përkushtuar për të studiuar. Duke kujtuar dashurinë në të kaluarën, Duong Le i kërkoi gruas së tij të ndihmonte në ngritjen dhe promovimin e studimeve të tij, derisa Luu Binh u bë zyrtar për të kuptuar çështjen dhe për të vlerësuar edhe më shumë Duong Le dhe këtë miqësi të bukur.

Ne e dimë gjithashtu miqësinë e dy politikanëve të mëdhenj, Karl Marksit dhe Engelsit, për shkak të të njëjtit qëllim dhe ideal, të dy burrat kanë hulumtuar së bashku teori të vlefshme për breza.

Miqësia fisnike dhe e sinqertë do të na ndihmojë të kapërcejmë të gjitha vështirësitë dhe vështirësitë e jetës. Në ditët e rezistencës së kombit kundër francezëve, duke ndarë të njëjtat ideale kundër armikut dhe duke jetuar në rrethana të vështira, këta “shok” janë bërë të besuar:

“Arma mbahet në anën e armës pranë kokës

Një natë e ftohtë me një batanije për t’u bërë një shpirt binjak

Shokë!”

(Shoku_Chinh Huu)

Miqësia e vërtetë nuk do të jetë për shkak të pasurisë dhe pasurisë, por kur “vini në shtëpinë time” edhe pse nuk ka asgjë të shijshme për t’ju trajtuar, por të dy janë ende të lumtur, mjafton thjesht të kesh “unë dhe unë”. mjafton për të bërë një histori e mirënjohjes.

Të lashtët kanë përmbledhur shumë fjalë të urta dhe këngë popullore për miqësinë si: “Miqësia e vërtetë është një xhevahir i çmuar”, ose “Të jetosh në një det me perla dhe diamante nuk është e barabartë me të jetuarit mes dashurisë së miqve”, ose

“Dil të takosh miq të mirë

Aq i lumtur sa të ha pjeshkë në qiell”

Një miqësi kaq e bukur, por ka njerëz që nuk e kuptojnë vlerën e miqësisë, jetojnë të pabesë, të pabesë dhe bëjnë gjëra të tmerrshme me miqtë e tyre. Ndonjëherë, ata janë gjithashtu njerëzit që ju joshin në zakone të këqija, të këqija sociale. Ato nuk janë miqësi të mira dhe duhet të eliminohen nga shoqëria.

Miqësia ka një kuptim të madh, luan një rol të rëndësishëm në jetën e secilit. Duke pasur një mik të sinqertë, jeta jonë do të jetë shumë më e mirë, si thënia e vjetër “Miqtë janë të destinuar për njëri-tjetrin / Vështirësitë dhe mundimet janë të kujdesshme për njëri-tjetrin”

Më sipër është një udhëzues për të analizuar esetë e miqësisë, si dhe ese mostra për referencën tuaj. Shpresojmë që me këtë “ese diskutimi mbi miqësinë”, Vieclam123.vn mund t’u sjellë lexuesve burimin më të dobishëm të referencës.

Regjistrohu për kursin IELTS

>> Shih më shumë: