6 lượt xem

[Bật mí] 9 cách nói lời cảm ơn “tuyệt đỉnh” trong giao tiếp | Educationuk-vietnam.org

1. Thuaj faleminderit në mënyrën e duhur, a e dinit?

Shihet se, qysh në kohën kur ishim nxënës parashkollor dhe fillor, mësuam të falënderojmë kur dikush na ndihmonte ose na jepte diçka. Faleminderit në komunikim do ta ndihmoni personin tjetër të ndihet më i lumtur dhe do ta vlerësojë shumë më tepër marrëdhënien.

Thuaj faleminderit në mënyrën e duhur, e di?

Megjithatë, shumë vietnamezë kanë zakon të falënderojnë vetëm kur të tjerët u sjellin përfitime. Për shembull, thjesht kur dikush pyet “do të doje një filxhan kafe? Nëse jeni vietnamez, zakonisht do të përgjigjeni “jo” ose “po, faleminderit”. Megjithatë, për të huajt, ata do të falënderojnë gjithmonë edhe nëse nuk janë ose kanë nevojë në situata.

Kështu, vetëm përmes një shembulli të vogël, mund të shihet se, për disa njerëz, kuptimi dhe përdorimi i fjalës “faleminderit” ende nuk është vërtet i saktë. Ndonjëherë, ata thjesht falënderojnë për hir, mungesë sinqeriteti dhe nuk tregojnë dashuri dhe mirënjohje të vërtetë nga brenda. Pra, pyetja është se si të falënderojmë siç duhet?

– Së pari, falënderimi i të tjerëve duhet të tregojë qartë emrat e tyre: Kjo do të tregojë se jeni duke shprehur mirënjohje, duke falënderuar një objekt specifik. Sidomos nëse jeni duke falënderuar një grup, nuk duhet të thoni “faleminderit të gjithëve” në përgjithësi, por duhet të përmendni emrin e secilit person.

Faleminderit në jetë
Faleminderit në jetë

– Së dyti, falënderimi i të tjerëve duhet të jetë i sinqertë: Falënderimi duhet të vijë nga zemra, nga sinqeriteti i çdo personi që të jetë i vlefshëm. Prandaj, duhet ta bëni deklaratën tuaj falënderuese sa më të vlefshme, të respektueshme dhe të sinqertë. Një falënderim sipërfaqësor, mungesa e entuziazmit, mund të çojë në situata të këqija komunikimi, marrëdhënie të këqija dhe njerëzit të mos kenë ndjenja të mira për ju.

– Së treti, thuaj faleminderit pa u turpëruar: faleminderit, duhet ta thuash shpejt, absolutisht pa ndjenjë sikleti, hezitimi apo frike sepse mund të bëjë që tjetri të të shohë. Nuk dua të them vërtet faleminderit.

Së katërti, kur të falënderoni, duhet të shikoni drejtpërdrejt personin që po falenderoni, kjo do të tregojë sinqeritet dhe falenderimi gjithashtu do të jetë më i vlefshëm.

Shihni më shumë: Kur aplikoni për një stazh nën drejtimin e një personi me përvojë, dini si të falenderoni. Për shembull ju aplikoni Rekrutimi i praktikantëve në SEO dhe të udhëhiqeni nga shokët përgjegjës, faleminderit, e njëjta gjë vlen edhe për profesionet e tjera

2. Fuqia e falënderimit në komunikim

Duke thënë faleminderit në jetë do të na sjellë shumë gjëra të mira, ndonjëherë është gjithashtu një kusht për t’ju ndihmuar të merrni mundësi të vlefshme për veten tuaj. Konkretisht, faleminderit ka fuqi të madhe në komunikim si më poshtë:

2.1. Faleminderit që u keni sjellë gëzim të gjithëve

Para së gjithash, faleminderit ka vlerë përsa i përket emocioneve njerëzore. Në përgjithësi, kur njerëzit marrin një letër falënderimi, ata gjithmonë do të ndihen shumë të lumtur dhe të emocionuar. Për shembull, një mëngjes, ju ndihmoni një grua të moshuar të kalojë rrugën, t’i lini vendin një gruaje shtatzënë në autobus, etj. Të gjitha këto gjëra, edhe pse shumë të vogla, e bëjnë personin që ndihmohet të ndihet i lumtur, menjëherë. ndiheni të lumtur kur merrni një letër falënderimi.

Faleminderit që u keni sjellë gëzim të gjithëve
Faleminderit që u keni sjellë gëzim të gjithëve

Në fakt, kur bëni punë të mirë, do të merrni shikime të përzemërta që shprehin mirënjohje, buzëqeshje të mëdha, fjalë falënderimi nga ata njerëz. Një gjë është e sigurt, atëherë do të ndiheni shumë komode, komode, të emocionuar dhe do të keni më shumë energji për punë apo studim. Gëzimi ndonjëherë është shumë i thjeshtë dhe vjen nga gjërat shumë të vogla në jetën tonë të përditshme.

2.2. Mirënjohja ndihmon në promovimin e gjërave të mira në jetë

Jo vetëm që sjell gëzim, falënderimi është gjithashtu një faktor i rëndësishëm për të promovuar marrëdhënie të mira në jetën tonë. Përpiquni të imagjinoni një mëngjes të bukur, të dilni nga shtëpia dhe të ndihmoni një mik të vogël, një punëtor në rrugë, etj. Vetëm kaq mjafton për t’ju bërë ju ose personi që ju ndihmohet të ndiheni të lumtur. Duket gjatë gjithë ditës. Në atë kohë, papritmas do të kuptoni se ka shumë njerëz të mirë në këtë botë, veprat e mira ende ekzistojnë në jetën tonë.

Mirënjohja ndihmon në promovimin e gjërave të mira në jetë
Mirënjohja ndihmon në promovimin e gjërave të mira në jetë

Është një falënderim në jetë, po në punë? Për ne gjatë punës, krijimi i simpatisë së mirë, marrja e dashurisë së kolegëve apo Shefit do të jetë padyshim një mundësi dhe avantazh i madh për t’u zhvilluar dhe punuar mirë në atë mjedis. Është falënderimi i vogël dhe i thjeshtë, por tregon edhe personalitetin dhe personin tuaj, dhe sigurisht askush nuk do të refuzojë të krijojë një marrëdhënie të mirë me një person që është gjithmonë i lumtur dhe paqësor, simpati dhe respekt për të tjerët, apo jo?

Punë administrative në zyrë

2.3. Fjalët e falënderimit tregojnë sinqeritetin e çdo personi

Mund të shihet se lumturia në këtë jetë është të marrësh ndihmë dhe vullnet të mirë nga të tjerët. Letra falënderuese tregon gjithashtu mirënjohje të thellë për ata që më kanë ndihmuar dhe udhëzuar në një kohë të vështirë. Në fakt, në jetë, ka shumë njerëz që ndjejnë keqardhje dhe faj, sepse nuk kanë pasur kohë t’u thonë faleminderit të tjerëve. Prandaj falenderimi nuk sjell thjesht lumturi, por tregon edhe sinqeritetin dhe zemrën e çdo njeriu.

2.4. Faleminderit ndihmoni për të shkurtuar distancën midis njerëzve

Kur thoni faleminderit, kjo do të tregojë një qëndrim respekti, plot dashuri, mirënjohje kur keni marrë diçka të mirë nga të tjerët. Mund të thuhet se falënderimi është një zë i sinqertë, që tregon mirëkuptimin tonë për veprimet e mira mes njerëzve në jetë.

Faleminderit, ndihmoni për të shkurtuar distancën
Faleminderit, ndihmoni për të shkurtuar distancën

Në të vërtetë, një falënderim i sinqertë do t’i ndihmojë njerëzit të afrohen më shumë me njëri-tjetrin, pavarësisht nga klasa, statusi, pavarësisht nga të huajt apo të njohurit. Të pasurit do të afrohen me të varfërit, të këqijtë do të ndryshojnë gradualisht dhe do të ndihmojnë shoqërinë të bëhet më e mirë. Për një shoqëri ku mund të shohësh njerëz të mirë dhe vepra të mira kudo, njerëzit dhe gjërat sigurisht që do të bëhen shumë më të afërta.

Shihni gjithashtu: Informacioni i rekrutimit punë në pasuri të paluajtshme Paga e lartë, cilësia më e mirë

3. Zbuloni 9 mënyrat më të mira dhe më kreative për të thënë faleminderit sot

Kështu, falënderimi luan një rol shumë të rëndësishëm për ne në jetën tonë të përditshme. Këtu janë 9 mënyra për të thënë faleminderit, më kreative për ju. Le t’i referohemi asaj për mënyrat e duhura për të falënderuar, treguar sinqeritet dhe për t’i sjellë vlera të mira jetës.

Opsioni 1: jepni një çantë dhuratë/shportë me lule

9 mënyra interesante dhe kreative për të thënë faleminderit
9 mënyra interesante dhe kreative për të thënë faleminderit

Një çantë dhuratash unike ose shportë lulesh e bërë vetë, e shoqëruar me një etiketë ose një letër falënderimi të thjeshtë por të sinqertë është një mënyrë e shkëlqyer për ju për të treguar mirënjohjen tuaj ndaj atyre që ju kanë ndihmuar. , me gjërat më të mira që janë familja dhe miqtë duke sjellë tek ju.

Metoda 2: ngrini një dolli

Shumë njerëz janë mjaft të turpshëm dhe nuk guxojnë të thonë faleminderit publikisht. Pra, në vend që të duhet të ngriheni në skenë për të shprehur mirënjohjen, thjesht mund të ngrini një dolli, të tregoni delikatesën tuaj dhe të kapërceni dobësitë tuaja të komunikimit dhe të merrni mesazhin që vlerësohet nga të tjerët.

Metoda 3: shkruani një poezi falënderimi

“Trëndafil i kuq

Vjollca blu,…”

Një poezi e shkurtër do të jetë gjithashtu një mënyrë që ju të shprehni mirënjohjen tuaj ndaj të tjerëve. Ajo poezi ndonjëherë nuk ka nevojë të jetë e sofistikuar, nuk duhet të jetë e kompozuar nga ju, mund të huazoni fjalët e autorit për të shprehur falënderimet tuaja. Për këtë mënyrë falënderimi, para së gjithash, mësoni me kujdes për hobi të personit, për shembull, nëse huazoni poezi për lulet, duhet të zbuloni kuptimin e luleve, çfarë lulesh i pëlqen atij personi?,…

Thuaj faleminderit kaq sinqerisht
Si të them faleminderit sinqerisht?

Metoda 4: krijoni etiketën tuaj

Për ata që janë të aftë, e duan kreativitetin dhe duan të shprehin veçantinë e tyre, ata mund të dizajnojnë etiketat e tyre, të shkruajnë falënderimet e tyre në të dhe t’ia dërgojnë personit që dëshironi të falënderoni. faleminderit. Ky veprim është shumë i vogël dhe i thjeshtë, por tregon gjithashtu se jeni një person shumë i sinqertë që vërtet dëshiron të falënderojë të tjerët.

Shihni gjithashtu: Ka shumë modele CV per aplikim pune Në të gjitha profesionet në timviec365.vn, çfarë pune jeni duke bërë, ju lutemi zgjidhni modelin e duhur të CV-së për të krijuar pikat tuaja kryesore.

Metoda 5: dërgoni një letër të shkruar me dorë

Kjo është ndoshta një mënyrë mjaft tradicionale, por ende përdoret nga shumë njerëz sot. Megjithëse kanë lindur shumë forma moderne si emaili, mesazhet, etj., fakti që ju përpunoni dhe kujdeseni për një letër të shkruar me dorë tregon gjithashtu pjesërisht se ju jeni jashtëzakonisht mirënjohës ndaj tyre. Kaloni shumë kohë duke shkruar shënime falënderimi në këtë letër të shkruar me dorë. Shkrimi i një letre është një mënyrë për të treguar sinqeritet të thellë ndaj personit që ju ka ndihmuar.

Metoda 6: bëni një klip falënderimi

Mënyrat për të thënë faleminderit
Mënyrat për të thënë faleminderit

Nëse keni turp të falënderoni personalisht ose jeni shumë larg për t’u takuar, mund të regjistroni një video të shkurtër me telefonin ose kamerën tuaj për t’i falënderuar të gjithëve. Përmes këtij klipi ata do të shohin edhe shprehjen tuaj të gëzuar, të emocionuar, se sa mirënjohës jeni. Kjo është një mënyrë mjaft e mirë dhe efektive për të thënë faleminderit që duhet të aplikoni.

Metoda 7: ktheni ndihmën e tyre

Faleminderit ndonjëherë nuk duhet të jetë verbale, por ju mund ta konvertoni atë duke ia kthyer ndihmën e tyre reciproke. Do të ketë raste, personi që dikur ju ka ndihmuar në telashe, në atë kohë, do të kthehet për t’i ndihmuar ata të ngrihen. Edhe thjesht mbajtja e duarve, përqafimi, etj. do të tregojë gjithashtu mirënjohjen tuaj dhe në vend të falënderimeve tuaja për të gjithë.

Metoda 8: dëgjoni të tjerët

Thuaj faleminderit - krijoni vlerë në jetë
Thuaj faleminderit – krijoni vlerë në jetë

Dëgjimi dhe të kuptuarit e të tjerëve është gjithashtu një mënyrë për ju për të treguar mirënjohje. Në fakt, kur jeni të trishtuar, ata janë gjithashtu aty për të dëgjuar dhe ndarë, kështu që kur ata kanë një problem, ju gjithashtu mund t’i përgjigjeni duke dëgjuar atë që kanë kaluar. Për shembull, kur miqtë dhe anëtarët e familjes duhet të flasin, të dëgjojnë, të bëjnë pyetje të përshtatshme në mënyrë që të shohin se jeni pranë jush, duke dëgjuar me vëmendje. Kjo është gjëja më e mirë për të thënë faleminderit pasi shumë herë ata ju kanë dëgjuar.

Metoda 9: Ofroni atyre një vakt

Kjo është ndoshta një mënyrë mjaft e thjeshtë dhe popullore për të treguar mirënjohje ndaj të tjerëve. Nuk ka nevojë të jeni shumë të përpiktë apo të komplikoni gjërat, thjesht duhet të ftoni personin që ju ka ndihmuar në një vakt, të bisedoni me të për t’i falënderuar, t’i tregoni se e vlerësoni vërtet atë ndihmë, thellësisht mirënjohës.

Artikulli i mësipërm u ka dhënë lexuesve 9 mënyra për të thënë faleminderit më i miri dhe më krijuesi në jetë. Shpresojmë që ky informacion të jetë i dobishëm dhe t’ju ndihmojë të shprehni ndjenjat dhe mirënjohjen tuaj të sinqertë për të gjithë rreth jush.

[LẬT MỞ] Si të shkruani letrën falënderuese për klientin më të mirë!

Një letër falënderimi për një klient do të ndihmojë një biznes të krijojë vullnet të mirë dhe të mbajë një marrëdhënie afatgjatë me ta. Pra, a dini si t’i shkruani një letër falënderimi një klienti? Nëse jo, ju lutemi referojuni artikullit të mëposhtëm menjëherë!

Letër falënderimi për klientin

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('të dhënat- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=13923&cateid=115&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$(".shfaq_cm").klikoni(funksion(){$(kjo).hide();$(".hiden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass ("hiden_dtblog");}); ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hidden_dtblog");});

READ  Những câu nói nổi tiếng của tỷ phú thế giới giúp bạn thành công | Educationuk-vietnam.org

Bài viết cùng chủ đề: