13 lượt xem

Bật mí cách nhận biết các công ty bán hàng đa cấp lừa đảo | Educationuk-vietnam.org

“Nuk ke nevojë të bësh asgjë dhe ke ende para”, është një thënie e njohur e kompanive mashtruese të marketingut në shumë nivele në seancat e rekrutimit, seminare për të gjithë. Pra, cili është thelbi i shitjes në shumë nivele? Ndiqni artikullin më poshtë!

Sipas rezultateve të përmbledhura, deri në fund të vitit 2015 në Vietnam, morën pjesë rreth 1.2 milionë njerëz në shitje në shumë nivele. Shitjet me shumë nivele, ndoshta historia nuk është shumë e çuditshme për të gjithë, por gjithsesi ka një tërheqje të madhe për të gjithë ndoshta për shkak të mundësisë për t’u pasuruar shpejt. Në Vietnam, modelja shitje në shumë nivele është njohur dhe ka rregulla jashtëzakonisht të rrepta. Megjithatë, tani fenomeni shitje në shumë nivele janë duke u transformuar, shumë kompani janë mashtruese, kanë veprimtari të paligjshme biznesi. Pra, si e dimë? kompani marketingu me shumë nivele Çfarë është e pabesueshme?

I. Çfarë është shitja në shumë nivele?

Shitjet me shumë nivele është një metodë shitjeje që përdor një rrjet pjesëmarrësish me shumë nivele dhe shumë degë. Në të, pjesëmarrësit gëzojnë komisione, shpërblime dhe përfitime të tjera ekonomike nga rezultatet e tyre të biznesit dhe të të tjerëve në rrjet.

II. Si të njohim një kompani jo të besueshme me shumë nivele?

Shitjet me shumë nivele Kjo është një formë që është njohur nga shumë vende të botës, duke sjellë një përfitim të madh për përdoruesit. Megjithatë, ka kompani që kanë përfituar nga politika e shitjes në shumë nivele për të transformuar dhe prej andej për të mbledhur fitime të paligjshme. Dhe këtu janë disa mënyra për të ditur kompani marketingu me shumë nivele Nevoja jo e besueshme për të ditur:

1. Postimi i vazhdueshëm i njoftimeve për rekrutim

te Kompania MLM Ligjërisht, të gjitha aktivitetet e tyre do të jenë trajnimi i stafit të shitjeve në aftësi, fokusimi në rekrutim nuk do të sjellë asnjë rezultat kur punonjësit nuk dinë të punojnë. Prandaj, përpara se të kërkoni një punë, duhet të monitoroni nëse kompania publikon shpesh informacione rekrutimi për të shmangur kompanitë me aktivitete mashtruese të marketingut në shumë nivele.

READ  Shuffle Dance là gì? Hướng dẫn cơ bản nhất cho người mới bắt đầu | Educationuk-vietnam.org

Si të njohim një kompani mashtruese me shumë nivele?

Si të njohim një kompani jo të besueshme me shumë nivele?.

2. Kërkojuni gjithmonë kandidatëve të “paguajnë një depozitë”

Vetëm një depozitë, fitime menjëherë, mundësitë hapen para syve të atyre që marrin pjesë shitje në shumë nivele. Shumë biznese shitje në shumë nivele Keqësia ekziston vetëm falë sasisë së parave që hyjnë të rinj depozitojnë ose shpenzojnë për blerje. Kompania kryesisht përfiton nga depozitat paradhënie të pjesëmarrësve. Pra, nëse po aplikoni për një vend pune, duhet t’i kushtoni vëmendje depozitave që kompania duhet të paguajë. Ndoshta ju keni rënë në grackën e aktiviteteve të transformimit në shumë nivele.

3. Mundësi premtuese për t’u pasuruar shpejt

Kompanitë me shumë nivele kur organizojnë konferenca, seminare për prezantimin e produkteve apo organizojnë shkëmbime me banorët vendas, të gjitha ato ofrojnë komisione shumë të larta për të goditur lakminë e klientëve. të gjithë, si munden kur marrin pjesë në sistemin e shitjeve të kenë mundësi të fitojnë shumë para Dhurimi i makinave SH, dhënia e qindra miliona dong, madje edhe dhënia e makinave për investitorët… janë premtime të mira, të ëmbla që kompanitë mashtruese të shumë niveleve u premtojnë pjesëmarrësve. Përvoja e pjesëmarrësve të vërtetë MLM, për të pasur mundësi të pasura, ka nevojë për shitës këmbëngulës, të talentuar dhe me përvojë. Përveç talentit dhe punës së palodhur, kjo punë merr një pjesë të madhe të kohës së çdo personi. Nuk ka punë të thjeshtë, ka vetëm fitim sa hap e mbyll sytë. Pra, nëse dikush ju ofron një mundësi për t’u pasuruar shpejt dhe kjo mundësi paraqitet vetëm me modele dhe skema të shpejta pune, duhet të jeni të kujdesshëm.

4. Mos pranoni kthime brenda 30 ditëve

Sipas dispozitave të Ligjit, pjesëmarrësit shitje në shumë nivele kanë të drejtë të kthejnë mallrat brenda 30 ditëve nga data e marrjes. Prandaj, duhet të qëndroni larg kontratave të shitjes që nuk kanë një përcaktim për një kohë kthimi.

5. Nuk ka licencë biznesi për shitje në shumë nivele

Sipas dispozitave të Ligjit, çdo shoqëri shitje në shumë nivele jepen të gjitha licencë biznesi nëse plotësohen kushtet. Licenca organizative shitje në shumë nivele vërtetuar nga një agjenci shtetërore kompetente kur ndërmarrja i plotëson kushtet e përcaktuara. Pra, para se të doni të filloni punën shitje në shumë nivele Nëse kompania është e vërtetë, duhet të kontrolloni nëse kompania ka një licencë biznesi apo jo.

READ  Ngành công nghệ thực phẩm lương bao nhiêu? Tiềm năng của ngành công nghệ thực phẩm hiện nay | Educationuk-vietnam.org

6. Çmimi i shitjes së produktit është 10 herë më i lartë se çmimi i hyrjes

Themeluesit model me shumë nivele Fakset gjithmonë fshehin aktivitetet e tyre të liga duke shitur produkte. Mund të jenë produkte qumështi për të moshuarit në zonat rurale, ose kozmetikë, ushqime funksionale… Por në fakt këto janë produkte që shiten 10 herë më shumë se importi, por cilësia nuk është e mirë, e garantuar. Kjo shitje do të gjenerojë komisione të mjaftueshme që biznesi të ndahet midis pjesëmarrësve të rrjetit të shitjeve me shumë nivele në katet e sipërme.

III. Lista e kompanive të marketingut me shumë nivele të cilave duhet t’i kushtoni vëmendje

  • Kompania me shumë nivele Thang Long: i është dhënë një certifikatë regjistrimi operimi shitje në shumë nivele Që nga fundi i vitit 2014, zyra qendrore është në Trung Hoa – Nhan Chinh, rrethi Cau Giay, Hanoi. Pas vetëm një periudhe operimi, kjo kompani ka hapur 21 agjentë në shumë provinca dhe qytete, duke tërhequr mijëra njerëz për të marrë pjesë në një rrjet me shumë nivele, duke mashtruar më shumë se 110 miliardë VND klientë.
  • Kompania Viet Link, e njohur gjithashtu si Shoqëria Aksionare e Lidhjeve të Tregtisë së Vietnamit: adresa në 156, Phan Xich Long, Ward 2, Phu Nhuan District, Ho Chi Minh City; mashtroi më shumë se 2000 miliardë nga gati 67,000 njerëz.
  • Dai Duong Xanh Global Investment Joint Stock Company (Blue Ocean Company) ndodhet në ndërtesën T06/8, Co Nhue Urban Area – Tu Liem – Hanoi.
  • Thien Ngoc Minh Uy Co., Ltd. ka zyrën qendrore në A6/D11-A7/D11 Dong Bong Street, Dich Vong Hau Ward, Cau Giay District, Hanoi. Thien Ngoc Minh Uy është një nga kompani marketingu me shumë nivele kompania më e madhe në Vietnam, dhe gjithashtu kompania me më shumë gjoba prej afro 1.56 miliardë dong.
READ  Điện tử công nghiệp là gì? Học điện tử công nghiệp ra làm gì? | Educationuk-vietnam.org

Transformimi me shumë nivele është gjithnjë e më i sofistikuar dhe i rrezikshëm

Transformimi me shumë nivele është gjithnjë e më i sofistikuar dhe i rrezikshëm

  • Shoqëria Aksionare e Grupit Hoang Gia Project, me seli në 11-12 Duong Duc Hien, Tay Thanh Ward, Tan Phu District, Ho Chi Minh City, ka një zyrë përfaqësuese në 18 Y Bih A Le Street, Buon City Ma Thuot. Kompania tërheq njerëzit duke prezantuar “Smart Investment Consumer Solutions” përmes paketave të investimeve, nga të cilat paketa më e vogël është 12 milionë, më e madhja është 3 miliardë. Thjesht bashkohuni me disa paketa të vogla dhe më pas merrni fitime të mëdha.
  • Kompania Everrichs Global ka selinë në 45 Trung Kinh – Trung Hoa – Cau Giay (Hanoi). Kompania shitje në shumë nivele Duke prezantuar, thjesht blini një sërë dokumentesh dhe produktesh të brendshëm të kompanisë për t’u bërë distributor, për të pasur një kod, për të marrë pikë dhe për të shijuar paketa çmimesh që variojnë nga dhjetëra miliona VND deri në miliarda VND.
  • Absonutrix Vietnam Co., Ltd. ka selinë në 150 Cong Lo, Ward 15, Tan Binh District, Ho Chi Minh City.
  • Thuong Xuan Cosmetics Co., Ltd (adresa 116 Le Van Sy, Phu Nhuan District, Ho Chi Minh City) është një nga 4 kompani marketingu me shumë nivele ka të ardhurat më të mëdha në Vietnam me të ardhurat totale shitje në shumë nivele mbi 1000 miliardë VND në vit.

IV. konkluzioni

Marketing në rrjet mashtrimi – Kur njohuritë e njerëzve janë ende të ngatërruara dhe të paqarta, ajo ka qenë e shfrenuar, duke u bërë një rrezik për shoqërinë, veçanërisht në zonat rurale kur njohuritë e njerëzve janë të kufizuara. Shpresojmë që me ndarjen e mësipërme, do t’ju ofrojë mënyra për ta njohur shitje në shumë nivele mashtrim për të mbrojtur veten nga tundimi i fitimeve tërheqëse.

Burimi: Sintezë

Shiko me shume:

Çfarë është MLM? Forma të ndryshme të shitjes në shumë nivele.

Bài viết cùng chủ đề: