45 lượt xem

Bốc phốt là gì? Lợi hay hại chuyện bốc phốt? | Educationuk-vietnam.org

Facebook, Youtube, forume, … janë adresat më të shpeshta të skandaleve. Pra, për të kuptuar më mirë këtë fenomen, duhet të kuptoni saktësisht se çfarë është Bot Fot?

Punë Studentët bëjnë me kohë të pjesshme

1. Çfarë është shkarkimi?

Për të kuptuar se çfarë është snooping, duhet të analizojmë kuptimin e secilës fjalë në të. Së pari, le të Timviec365.vn Zbuloni se çfarë do të thotë fjala vulë!

Fot është një zhargon i përdorur nga të rinjtë që përmban dy kuptime: fjalë për fjalë dhe figurative. Duket se kur bëhet fjalë për fjalën pho, shumë të rinj nuk janë të çuditshëm dhe e kuptojnë lehtësisht se cili është kuptimi i fjalëpërfjalshëm i saj. Vula kryesore është një pjesë e infrastrukturës, ku ruhen mbetjet njerëzore. Prandaj, të flasësh për skandal është referencë për gjërat më të pista.

Me këtë në mendje, fjala pho në mënyrë figurative u referohet gjërave të këqija që njerëzit përpiqen të mbulojnë. Vula quhet nganjëherë edhe Skandal.

Zbulimi është zbulimi i punës së keqe, të dyshimtë të dikujt në rrjetet sociale dhe do të kritikohet dhe dënohet nga komuniteti. Këto janë shpesh histori të këqija në të kaluarën e personit që ekspozohet. Nxjerrja e sekretit të dikujt për të “biseduar me botën” konsiderohet gjithashtu një akt zbulimi, kur qëllimi i skandalit është hakmarrja, apo ekspozimi i kundërshtarit.

Me të njëjtin kuptim si fjala marr, kemi edhe fjalën ngjitës. Pra, çfarë është ngjitëse?

Ndotja është kur dikush është ngatërruar në gabime, ka bërë një vepër të keqe që prek të tjerët. Situata aktuale e zakonshme që shfaqet shpesh në Facebook është se të rinjtë shpesh njollosin njëri-tjetrin me rreshta statusi, duke garuar për të vënë në dukje veprat e këqija të dikujt që ata kanë kryer në mënyrë që të gjithë t’i ndajnë. Në varësi të rastit, ky veprim do të ketë kuptime pozitive ose negative, duke prekur të tjerët.

Çfarë është jashtëqitja?

Edhe ne jeten e perditshme eshte bere nje gje e zakonshme qe te kapesh me njeri tjetrin apo me ndonje skandal, aq me pak ne vende ku ka shume skandale dhe skandale, shfaqja e skandaleve te ketij apo atij personi eshte nje sens i shendetshem. Sidomos kjo i ndodh shpesh botës së artistëve.

Kohët e fundit, përdoruesit e rrjetit kanë marrë shumë informacione të diskutueshme nga bota e artistëve. Një sërë artistësh të njohur janë ekspozuar ndaj shumë historive në shtyp. Ndonjëherë është një histori e ekspozuar nga një person anonim, duke bërë që njerëzit të shesin kredi dhe dyshime, ndonjëherë informacioni është vetëm emri i artistit A që denoncon dhe ekspozon artistin B…

Shkalla e shfaqjes së skandaleve të tilla është rritur aq shumë sa publiku e ka konsideruar butësisht një çështje të përditshme dhe gradualisht lexuesit dhe komuniteti janë bërë indiferentë ndaj tyre.

Punë të diplomuar të freskët – Praktikë

2. Pse paraqitet çështja e mbytjes?

Të kuptuarit se çfarë është shpifja do të na ndihmojë të kemi një pasqyrë më të thellë në shoqëri. A keni menduar ndonjëherë pse njerëzit zihen me njëri-tjetrin, pse është paqësore, papritmas një person përfshihet në një skandal dhe ndryshon plotësisht jetën e tyre brenda natës?

READ  Lý thuyết, tóm tắt kiến thức trọng tâm Sinh học lớp 7 đầy đủ | Educationuk-vietnam.org

Pse ndodh stanjacioni?

Pse ndodh stanjacioni?

Ka shumë arsye që njerëzit në shoqërinë moderne të grinden me njëri-tjetrin. Disa nga arsyet e mëposhtme konsiderohen tipike:

  • Qëllimi është të ulet nderi dhe reputacioni i kundërshtarit – atyre që urrehen ose janë konkurrent, duke humbur kështu reputacionin e atij individi ose organizate.
  • Fosfati në këtë kohë krijohet edhe nga individi që është i infektuar, pra krijon foton e tij për t’u shpërndarë nëpër media dhe rrjetet sociale. Qëllimi i këtij aksioni është të promovoni veten, t’i bëni njerëzit t’ju njohin dhe në këtë mënyrë të bëheni një person i famshëm, duke krijuar kushte të favorshme për përmbushjen e qëllimeve të tjera.

>>> Shih më shumë: Çfarë do të thotë Oppa Përdorimi i fjalës Oppa nga të rinjtë

Punë arti – Kinema

3. Skandali në rrjetet sociale

Të gjithë e dimë se rrjetet sociale janë një nga mjetet më të njohura në jetën e njerëzve, duke u sjellë njerëzve shumë përfitime të mëdha. Mirëpo, për qëllime të ndryshme, njerëzit kanë keqpërdorur rrjetet sociale pa dallim dhe më pas është bërë një thikë me dy tehe për ju.

Të gjitha historitë e gabuara të dikujt, veçanërisht të njerëzve të famshëm, postohen lehtësisht në të gjitha faqet e rrjeteve sociale, gazetat online. Ekziston një paradoks mjaft qesharak që edhe historitë e tyre shumë personale ekspozohen si histori dashurie me dikë, si ishte historia e tyre e mëparshme e bukurisë?

Nga një këndvështrim i balancuar, nëse janë çështje personale që kanë të bëjnë vetëm me individin e personit të përfshirë në skandal, nuk ka asnjë arsye për t’u diskutuar apo dënuar nga e gjithë shoqëria, apo jo, përveç nëse është shkelje e ligjit. Megjithatë komuniteti i gjerë i rrjeteve sociale nuk e ka kursyer as një jetë të tillë private.

Thënë kështu, pasi një rrjet social nuk përdoret për qëllimin e duhur dhe abuzohet, milingona mund të bëhet gjithashtu një elefant. Historia nuk ndalet më në koncepte të thjeshta si vlera e dijes që na ndihmon të kuptojmë se çfarë është impulsiviteti, por më shumë se kaq, gjithçka bëhet më serioze, duke pasur një ndikim të madh në jetën dhe ndjenjat e njerëzve, njerëzit që janë drejtpërdrejt viktima. të skandaleve në rrjetet sociale. Ndoshta edhe sepse qëllimet që sapo përmendëm më sipër shkojnë së bashku me abuzimin e tepruar të fuqisë së rrjeteve sociale.

Ekzistojnë gjithashtu dy lloje vulash, zakonisht ne ende shohim dy lloje vulash. Është gjithashtu një problem mjaft serioz për dikë që të ekspozojë emrin e tjetrit, sepse mund të vijë nga “mëri” personale për të ndjekur penalisht dhe ekspozuar njëri-tjetrin, por nuk është aq e frikshme sa të kesh njerëz ende për të mirën e të tjerëve para syve të tyre. , por vendosin historitë e tyre të këqija në gazetë për të shkaktuar skandal, për të krijuar mosmarrëveshje me qëllim të krijimit të efektit të kundërt. Është për të ndihmuar që emri i tij të bëhet i famshëm. Me këtë lloj të dytë, njerëzit nuk kanë frikë të bëhen bartës të një imazhi të keq në sytë e të gjithë komunitetit vetëm për të shkëmbyer popullaritet, disa njerëz mendojnë për një mënyrë “së pari e keqe, pastaj e bukur më vonë”, pra pas skandali eshte marre.shperndahet per ca kohe,do te gjejne nje menyre te vazhdojne te flasin per ta korrigjuar.

READ  Giải GDCD 7 Bài 5: Yêu thương con người | Educationuk-vietnam.org

Po ata që marrin informacionin? Më shumë se kushdo tjetër, për shkak se ata janë shumë të njohur me kuptimin e marrjes së asaj që është, ata do të kenë gjithashtu mënyra për të marrë që janë mjaft të përshtatshme me kohën dhe me ndjenjat e tyre.

Për shkak të artikujve të panumërt të thashethemeve në internet, në ditët e sotme, njerëzit kanë humbur gradualisht besimin në një informacion të tillë. Sa herë që mbarojnë së lexuari një artikull, një histori të caktuar, do të thotë se do të dyshojnë në vetvete dhe do të bëjnë shumë pyetje në të cilat sigurisht ka dyshim nëse informacioni është 100% i saktë apo jo. Është një mashtrim i viktimës në skandal?

Megjithatë, për shkak të një mënyre të tillë të marrjes që është e padukshme, njerëzit e komunitetit po kthehen në skeptikë. Pastaj e kemi të vështirë të besojmë çdo gjë që vjen nga mediat sociale, dhe kjo nuk është gjithashtu një gjë e mirë.

Kjo mund të konsiderohet si një krizë besimi në rrjetet sociale të të rinjve për shkak të historive skandaloze. Ndonjëherë, kur dikush ekspozon të tjerët, i bën njerëzit të besojnë në mënyrë të rreme, por ka raste kur të flasësh për veten, të tregosh histori të dhimbshme të jetës tënde në të kaluarën, refuzohet, e gjithë shoqëria i ktheu shpinën dhe e dënoi ashpër.

Si pasojë e këtyre veprimeve të maskuara, disa personave iu desh të mbyllnin faqet e tyre personale, të fshiheshin dhe të mos guxonin më të përballeshin me publikun. Por, çka nëse vërtet ka diçka për të maskuarit për hir të të qenit i famshëm, edhe ne si publik duhet ta shikojmë këtë çështje me qetësi, mos u trego shumë të ashpër dhe mos u intereso shumë se si e bënë këtë sepse si Pra, a nuk po ndihmoni edhe ju për të realizuar qëllimet e tyre? Në vend të kësaj, mendoni për problemin e historisë së tyre dhe shikoni atë në kontekstin e shoqërisë.

>>> Referenca: Një nga taktikat është edhe demaskimi në rrjetet sociale rrisin ndërveprimin në facebook ose pr përdoret nga shumë njerëz në ditët e sotme.

Historia e skandalit në rrjetet sociale

Historia e skandalit në rrjetet sociale

Në vend që të jetë skeptik, çdo person duhet të krijojë me vetëbesim një intuitë të mprehtë, të mjaftueshme për të identifikuar se ku ndodhet niveli i informacionit. Kështu, secili person mund të krijojë mënyrën e tij për të filtruar informacionin në mënyrë efektive. Dhe veçanërisht, nëse me të vërtetë nuk është informacion i rëndësishëm, konsiderojeni një histori argëtuese.

READ  Giáo án bài Phú sông Bạch Đằng (tiết 1) | Educationuk-vietnam.org

Shkarkimi i imazhit është gjithashtu një lloj i popullarizuar i stampimit sot. Rrjetet sociale shpërndajnë imazhe që nuk janë të vërteta me realitetin e saj, dikush e ka bërë me dashje fotografinë tërheqëse dhe përmban informacione që bien nga qielli, kështu që konsiderohet një histori e caktuar, një individ është debutuar me sukses.

Me këtë formë të manipulimit të imazhit, duhet të keni hasur në shumë tituj si: imazhi para operacionit të personazhit A, fytyra e bukur e B-së është përkeqësuar pas operacionit të madh,… Kaq, qoftë e shëmtuar apo e bukur, viktima. ajo do të duhet të marrë kritika. Nëse je i shëmtuar, do të tallen, nëse do të bëhesh më i bukur, do të kontrollohesh menjëherë se nuk je i vërtetë me veten.

Nëse fiziku i dikujt ndryshon, kjo është gjithashtu çështje personale e një personi. Mirëpo, vetëm duke parë fotot nuk mund të konfirmohet se çfarë ka thënë autori është e vërtetë. Gjëja më e rëndësishme është që fiziku i personit është i rëndësishëm apo jo, ndikon apo jo në jetën tonë të drejtpërdrejtë?

Nuk e di nëse historia e hedhur në gazetë është e drejtë apo e gabuar, por a do të lavdërohet dhe inkurajohet sjellja e krijuesve të tyre? Pavarësisht nëse opinioni publik beson apo jo atë që bën publike, në fakt, në sytë e të gjithëve, ata janë ende njerëz kureshtarë. Pra kush janë ata?

4. Kush është skuadra e thashethemeve?

Skuadra e thashethemeve është një kolektiv i përbërë nga njerëz që kanë një zakon të kuriozit për historitë sekrete pas errësirës. Aftësia e tyre është të gjuajnë sensacionalizmin për të marrë biseda të nxehta.

Me një personalitet të tillë, çdo skandal, edhe nëse nuk është i nxehtë, ata do të marrin ngrohtësisht, veçanërisht lajmet e famshme.

Skuadra e nxehtë

Skuadra e nxehtë

Vlera e dumpingut për njerëzit ka një natyrë të dyfishtë: duke përfshirë anën e mirë dhe anën e keqe. Ana e mirë është se i ndihmon njerëzit të njohin një situatë të caktuar të keqe dhe të qëndrojnë larg, dhe ana e keqe është se mund të mbyt reputacionin, markën e shërbimit ose individin. E bën të vështirë për njerëzit – viktimat e drejtpërdrejta përballjen me shoqërinë dhe mbi të gjitha shpifja mund të bëjë që një brez i tërë të rinjsh të humbasin besimin në rrjetet sociale dhe opinionin publik.

Kështu, nëpërmjet këtij artikulli, informacioni i vlefshëm që marrim është më shumë se një koncept se çfarë është një marrje. Shpresoj se do të kuptoni avantazhet dhe disavantazhet e vulës, në mënyrë që të keni një pamje të ekuilibruar të opinionit publik.

>>> Shih më shumë: Demaskimi përdoret mjaft shumë edhe në raste të tjera komunikimi. Të maskosh ish-kolegët ose kompaninë tënde është diçka që nuk duhet ta bësh sepse do t’i japë punëdhënësit një përshtypje të keqe për ty. Pra, jini selektiv dhe vendosni me zgjuarsi informacionin që është i dobishëm për ju në intervista gjeni shpejt një punë dhe efektive.

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('data- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=4103&cateid=115&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);});} });$(".show_cm").klikoni(funksioni(){$(this).hide();$(".hiden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cm").kliko(funksion(){$(this).hide();$('.show_cm').shfaq ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hiden_dtblog");});