4 lượt xem

[Bookademy] Review Sách “Cách Sống”: Từ Bình Thường Trở Nên Phi Thường | Educationuk-vietnam.org

Po jetojmë në një epokë plot shqetësime dhe ngjarje. Jeta është plot, por jo e qetë, duke ngrënë mirë, duke u veshur mirë, por i mungon ligji kombëtar dhe stili familjar. Pse? Për shkak të mungesës së vullnetit, shumë njerëz nuk gjejnë një arsye për të jetuar për jetën e tyre, dhe kështu e ardhmja thjesht noton përgjithmonë pa parë bregun. Por mos u shqetësoni sepse ekziston “Mënyra e jetës” e Inamori Kazuo – Është një koleksion filozofish që ai vizatoi pas shumë vitesh ndërtimi dhe zhvillimi të kompanisë së tij. Mënyra e jetesës që ai përmendi në libër nuk është e largët, por janë thjesht gjëra të thjeshta, afër nesh çdo ditë.

Libri përbëhet nga 5 kapituj:

Kapitulli 1: Kthimi i mendimeve në realitet

Kapitulli 2: Të menduarit nga parimet dhe parimet

Kapitulli 3: Mprehja e personalitetit dhe ngritja e shpirtit

Kapitulli 4: Të jetosh me altruizëm

Kapitulli 5: Harmonia me rrjedhën e universit

Në jetë, ka pasur raste kur jeni zhgënjyer sepse ju kanë ndodhur gjëra të papritura. Jeni të zhgënjyer dhe gradualisht krijoni në vete një ide: “jeta nuk është kurrë ashtu siç dëshironi të jetë”. Ky është edhe shkaku që mbyt të ardhmen tuaj. E dini, nëse ne gjithmonë mendojmë se jeta është plot me probleme, atëherë me siguri kjo jetë do të jetë aq e keqe sa mendoni. Pra, mos ndaloni së menduari, edhe në gjumë. Një mentalitet i fortë, një dëshirë intensive dhe punë e palodhur me siguri do t’i realizojnë qëllimet tuaja.

E di këtë këshillë që e keni dëgjuar nga shumë njerëz, por nuk është e tepërt. “Mendoni mirë derisa të shihni atë që keni para syve tuaj.” Kjo do të thotë që ju duhet të mbani një dëshirë të fortë gjatë gjithë procesit. Punoni me një qëndrim pozitiv derisa kufiri midis idesë dhe realitetit të mjegullohet. Nëse po, rezultatet do të jenë sipas dëshirës.

Shkurtimisht, kur kemi një dëshirë, duhet të mendojmë gjithmonë për atë dëshirë, të mendojmë vazhdimisht, intensivisht dhe ta “shohim” atë të shfaqet para syve tuaj. Dhe kur mbyllni sytë, mund ta shihni ende formën e tij kur kaloni vijën e finishit. Ky është sukses. Të gjithë kanë një fat dhe është e sigurt që nuk mund të zgjedhësh apo të rezistosh. Por fati mund të ndryshojë sipas mendjes dhe ju shikoni “Jetët tona janë bërë nga ne”.

Nëse përpjekjet pasojnë përpjekjet, e zakonshme bëhet e jashtëzakonshme

Për të bërë një mijë milje duhet të fillohet me hapat e parë dhe rezultate të shkëlqyera do të merren nga procesi i akumulimit të durimit. Jetoje jetën në maksimum, bëj më të mirën për sot, do ta shohësh nesër, dhe e njëjta gjë vlen edhe për të ardhmen tuaj. Në vend që të përqendroheni te e ardhmja pa e ditur se çfarë do të ndodhë, kushtojini gjithë zemrën të sotmes. Kjo është mënyra më e mirë për të realizuar ëndrrat tuaja.

Por ka shumë njerëz që shohin pengesa dhe vështirësi përpara, ata nuk duan të bëjnë hapa të ngadaltë si breshkat, por duan të lëshojnë këpurdha si lepujt. Ngaqë ishin shumë të etur, i humbën hapat në vende që nuk e prisnin. Ata keqinterpretuan konceptin e këmbënguljes dhe përsëritjes.

READ  15 quyển sách hay cho học sinh cấp 2 nên đọc | Educationuk-vietnam.org

Sot duhet të jetë më mirë se dje. E nesërmja duhet të bëjë më mirë se nesër.

Kjo është arsyeja pse njerëzit e zakonshëm që ngadalësojnë shpejtësinë pas një kohe bëhen lojtarë kyç. Ata ndërmorën hapa të palodhur në heshtje për të përfunduar mirë punën e tyre. Koha e ka dëshmuar përparimin dhe pjekurinë e tyre me përpjekje serioze. Sekreti i suksesit është hko6ng ecja në rrugë që ju jeni kaq të njohur.

Dje kam punuar shumë për të gjetur dhe menduar, sot kam bërë më shumë përpjekje për të. Dje shkoi përpara, sot përpiquni të shkoni pak më tej. Duke menduar me zell për ta bërë të sotmen më të mirë se dje, duke krijuar gradualisht një kërcim.

Nëse dëshironi që jeta të jetë e jashtëzakonshme, shkoni për të

Përqafoni ambiciet e mëdha.

Ka morra të mëdha.

Dëshirë e fortë.

Mos jini të vetëdijshëm ose mos u shqetësoni nëse ëndrra juaj është aq e largët saqë shumë njerëz ju shikojnë dhe qeshin me ju. Vazhdoni të ëndërroni, nëse nuk ëndërroni, ëndrrat tuaja nuk do të realizohen kurrë. Sa më e madhe të jetë ëndrra, aq më i largët dhe më i mundimshëm do të jetë udhëtimi. Shumë njerëz e kanë parë rënien e mollës, por vetëm Njutoni e kuptoi dhe zbuloi ligjin e gravitetit universal. Kjo do të thotë, ai është gjithmonë intensivisht i vetëdijshëm për problemin në të menduarit e tij të përditshëm.

Autori na prezantoi me “ekuacionin e jetës”:

Rezultatet e jetës dhe punës = Mendimi + Ngrohtësi + Kapaciteti.

Mendoni thellë si një filozof

Zemër e pastër si një samurai

Të talentuar të përulur si njerëzit e zakonshëm

Shëndet i fortë si një fermer

-Fukazawa Yukichi

Këta janë katër faktorët për t’u bërë një person i dobishëm për shoqërinë.

Krijo një skenar të jetës

Jeta jonë është një shfaqje, ne jemi edhe autor, edhe regjisor dhe aktor kryesor për këtë shfaqje. Pra, mënyra e vetme për të jetuar jetën është të kompozoni dhe veproni vetë. Në mënyrë që drama juaj jetësore të ketë një përmbajtje të thellë, duhet: (1) të keni një qëndrim serioz ndaj jetës, (2) të mbani frymën e “Përpjekjes për të pasur sukses në të gjitha kushtet” dhe një mënyrë të ndershme për t’i parë gjërat, objektive.

Universi është i madh, i madh dhe ekzistenca njerëzore është krejtësisht e vogël. Por sado e vogël, ekzistenca jonë është vërtet e nevojshme. Universi e njeh vlerën tonë, kështu që pse po e humbim atë, thjesht duke u ulur atje, duke refuzuar të bëjmë asgjë. Ne njerëzit duhet ta vlerësojmë jetën çdo ditë, e cila është njëkohësisht një falënderim për universin që na krijoi dhe na dha jetë, dhe një kusht i domosdoshëm që ne ta shfaqim dramën e jetës ashtu siç dëshirojmë.

Mprehni personalitetin tuaj dhe ngrini shpirtin tuaj

Secili prej nesh duhet të dijë se: Mprehja e personalitetit dhe ngritja e shpirtit është qëllimi i jetës, kuptimi i jetës. Sepse jeta e njeriut është procesi i ndërtimit të njerëzimit dhe natyrës njerëzore.

Jeta është kaq e shkurtër, miku im! Si një rrufe që pulson papritur dhe më pas fiket, mos e humbisni çdo sekondë, çdo minutë. “Lumturinë, zemërimin, dashurinë, oh…”, përpiquni ta merrni dhe ta përjetoni qoftë edhe një herë. Këto përvoja të çmuara do të mprehin dhe ndriçojnë shpirtin tuaj deri në fund të udhëtimit.

READ  PHP là gì? Học "tất tần tật" về PHP với 11 sách học lập trình PHP | Educationuk-vietnam.org

Pra, si të mprehni dhe lartësoni shpirtin? Nga përvoja personale, autori na ka prezantuar gjashtë përkthime për të ngritur shpirtin:

së pari. Përpiquni të mos jeni inferiorë ndaj të tjerëve.

2. Jini të përulur, jo të vetëkënaqur.

3. Shikoni veten çdo ditë.

4. Faleminderit jetë që më le të jetoj.

5. Mirësia, falja.

6. Mos lejoni që emocionet të mbizotërojnë, mos u mundoni dhe shqetësoheni shumë.

Në një kohë kur njerëzit dhe familjet janë të gjithë sytë nga telefonat inteligjentë, jeta nuk është më shumë e vështirë, shpirti i njeriut po bëhet gradualisht i varfër dhe i zbrazët. Njerëzit largohen, njerëzimi gradualisht degjeneron. Sidomos shumica e të rinjve sot, që atëherë, të rinjtë bëhen egoistë, jetojnë vetëm për veten e tyre dhe harrojnë gradualisht dy fjalët “Faleminderit” dhe “Më fal”. Do të jepen mijëra arsye, por më themelore që dua t’ju them është në mendjen tuaj. Edhe pse kushtet materiale ndryshojnë jetën tuaj, nëse ende keni një zemër mirënjohëse për jetën, do të jeni gjithmonë të kënaqur.

Veprimet krijohen në bazë të ndërgjegjes njerëzore, nëse mendja juaj është drejt së mirës, ​​ndaj komunitetit dhe shoqërisë, veprimi i ndërmarrë do të japë rezultatet më të mira dhe anasjelltas do të keni vetëm sukses.të vogla dhe momentale. Prandaj, për të pasur sukses dhe për të ruajtur suksesin e qëndrueshëm, dëshirat dhe veprimet duhet të jenë të pastra. Me këto mendime, të gjitha veprat tuaja do të jenë të suksesshme, jeta juaj do të bëhet më e pasur dhe më e bukur.

Gdhendni në mendjen tuaj gjashtë vetë-korrigjimet e mësuara nga Buda

së pari.Bamirësi

Është një zemër altruiste, dashamirëse që dëshiron të ndihmojë jetën dhe të ndihmojë njerëzit. Është “dhënia” e gëzimit, ose më mirë, vetëmohimi, kushtuar të tjerëve.

2 .Parimet

Është respektimi i urdhërimeve, frenimi i lakmisë, zemërimit dhe vetë-mashtrimit; në të njëjtën kohë korrigjoni të gjitha veprimet dhe fjalët e tij.

3.E avancuar

Është zell dhe zell në çdo gjë.

4.Shumëvuajtje

Bëhet fjalë për të qenë i durueshëm dhe për të mos u dorëzuar para vështirësive. Pavarësisht se sa e vështirë është, duhet të përpiqeni ta kapërceni atë, jo të ikni prej saj. Nga ana tjetër, njeriu duhet të durojë me durim vështirësitë dhe të bëjë më shumë përpjekje.

5.Meditim

Ngutja dhe nxitimi i shoqërisë janë atje, duke çuar në një garë të pandërprerë, një jetë me ritme të shpejta dhe pothuajse nuk ka kohë për t’u qetësuar për t’i menduar gjërat. Prandaj, duhet të merrni një kohë të caktuar për t’u qetësuar, për të parë prapa dhe për të rishqyrtuar veten.

6.Mençuria

Duke kuptuar ligjet e përgjithshme të natyrës, natyrën e jetës, ju e keni kuptuar
mençurinë që predikoi Buda.

Jetoni me altruizëm

Kërkimi i përfitimeve është forca lëvizëse e aktiviteteve njerëzore. Prandaj, është shumë normale që dikush të ndjekë interesa. Por e rëndësishme është që përfitimi nuk është vetëm që merrni, por duhet të dini se si t’ia sillni atë përfitim njerëzve përreth dhe gjithë shoqërisë. Kjo do të bëjë që vizioni juaj të zgjerohet, do të shihni shumë gjëra përreth për t’ju ndihmuar të merrni vendimet e duhura, objektivisht, të shmangni gabimet. Është altruizmi ai që do t’ju ndihmojë të kapërceni vështirësitë dhe t’ju çojë drejt suksesit.

READ  Top 6 quyển sách dành cho người thất tình mà bạn nên trải nghiệm trong đời – Sách hay nên đọc | Educationuk-vietnam.org

“Gjithë jetën time, deri më tani, kam punuar vetëm. Unë themelova dy kompani, Kyocera dhe KDDI. Për fat të mirë, të dyja kompanitë u rritën më shumë sesa prisja dhe unë kam bërë një pasuri tepër të madhe. Por, unë simpatizoj thellësisht vullnetin e zotit Andrew Carnegie: “Prona personale duhet të përdoret për të mirën e shoqërisë”. Unë vetë kam menduar të njëjtën gjë më parë: “Pasuria që më jepet duhet të përdoret për zhvillimin e komunitetit, për zhvillimin e njerëzve”. Dhe unë personalisht kryej aktivitete bamirësie për qëllime sociale.

Unë kam thënë se: “Duhet të ketë “mendje fetare” kur krijon pasuri, duhet të ketë edhe “mendje fetare” gjatë shpërndarjes së pasurisë”. Dhe mendoj se përdorimi i parave është më i vështirë sesa të fitosh para. Paratë e fituara me përpjekje dhe altruizëm duhet të përdoren gjithashtu në një frymë altruiste.

Sipas kësaj motoje, unë kam dhe kam kontribuar për shoqërinë, sado pak, duke shpërndarë siç duhet pasurinë time”.

(Fragment nga fjalimi i Inamori Kazuo në ceremoninë e ndarjes së çmimeve “Çmimi i Bamirësisë Andrew Carnegie“)

Jeta juaj drejtohet gjithmonë nga dy forca: njëra është fati, tjetra është ligji i shkakut dhe pasojës. Nëse fati është një fije deformimi dhe ligji i shkakut dhe pasojës është një fije ind, pëlhura e jetës suaj është duke u thurur ditë pas dite. Dhe nëse fati është gjëja e rregulluar, atëherë ligji i shkakut dhe pasojës ka rolin e rregullimit të ekuilibrit. Pra, edhe nëse gjithçka është rregulluar, ju mund ta ndryshoni atë duke përdorur ligjin e shkakut dhe pasojës. Prandaj, gjithmonë mendoni mirë, bëni mirë, fati juaj gjithashtu do të ndryshojë në një drejtim pozitiv.

konkludoni

Në një shoqëri ku njerëzit janë ende duke prekur rrugën e tyre në errësirë, jeni ju që do të sillni dritë dhe do ta ndriçoni atë rrugë dhe ata shpirtra. Në atë kohë të gjithë do të jenë të lumtur, do të orientohen si të jetojmë siç duhet dhe do të kuptojnë misionin fisnik që po na besohet. Unë besoj në një të ardhme të ndritur që po hapet përpara dhe autori dëshiron që të ndodhë gjithashtu.

Rreth Autorit

Inamori Kazuo lindi në vitin 1932 në prefekturën Kagoshima, Japoni. ai u diplomua në Fakultetin e Inxhinierisë Industriale në Universitetin Kagoshima. Në vitin 1959, ai themeloi Shoqërinë Aksionare Kyoto Ceramic (tani Kyocera). Në vitin 1984, ai themeloi kompaninë DDI (tani KDDI) si kryetar. Që nga viti 2001, ai është këshilltar suprem. Në vitin 1984, ai nxori 200 miliardë jen (rreth 200 milionë USD) nga pasuritë e tij personale për të krijuar Fondacionin Inamori dhe Çmimin Ndërkombëtar të Kiotos. Çmimi Ndërkombëtar i Kiotos vlerësohet jo inferior ndaj çmimit Nobel, çdo vit shpërblen njerëzit me arritje për zhvillimin dhe përparimin shoqëror. Në vitin 1989, ai themeloi shkollën private Seiwa për të trajnuar menaxherë të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme dhe mbajti postin e drejtorit.

Në vitin 2003, ai ishte japonezi i parë që iu dha Çmimi i Bamirësisë së Fondacionit Carnegie (SHBA).

Autori: Anh Thi – Bookademy

——-

Ndiqni faqen e fansave të Bookademy Për të përditësuar informacione interesante rreth librave të mirë në lidhjen: https://www.facebook.com/bookademy.vn

Bëhuni një shkrimtar i recensioneve për një shans për të lexuar dhe marrë libra interesantë Bookademydërgoni CV-në tuaj (anglisht ose vietnameze) në: [email protected]

Bài viết cùng chủ đề: