4 lượt xem

Cách dạy bé học chữ cái nhanh và nhớ lâu cha mẹ đã biết? | Educationuk-vietnam.org

1. Roli i mësimit të fëmijëve për të mësuar shkronjat

roli i mësimit të alfabetit

1.1. Koha e ekspozimit të fëmijëve ndaj letrave

Zhvillimi njerëzor është një proces kompleks në çdo fazë. Që në barkun e nënës, zhvillimi kognitiv i foshnjave formohet nëpërmjet ndjenjave emocionale të shprehura nga nëna, nëpërmjet tingujve të të kënduarit nga mjedisi i jashtëm. Të gjitha ndikojnë në përthithjen e çdo gjëje të re të hapur për fëmijën. Dhe kur fëmijët priten në diell, ata i pret një jetë e mirë. Procesi i zhvillimit të fëmijëve nëpër mosha është i ndryshëm në perceptimin dhe mënyrën e të parit të gjërave, por faza që kalojnë pothuajse të gjithë fëmijët është faza e të mësuarit të të folurit dhe më pas të të mësuarit të shkrimit. Që në momentin kur fëmija flet për herë të parë, prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm se ai është themeli i procesit të kontaktit të fëmijëve me shkronjat dhe gjuhën amtare. Sa më i vogël të jetë fëmija, aq më fleksibël është truri i fëmijës dhe aq më e shpejtë është shpejtësia e përthithjes së njohurive me sasi më të madhe informacioni.

+ 6 muajt e parë të jetës së një fëmije janë periudha themelore, por më e rëndësishme për t’i ndihmuar fëmijët të zhvillojnë aftësitë e tyre gjuhësore. Në këtë moshë, fëmijët nuk e marrin gjuhën në të njëjtën mënyrë si të rriturit duke e studiuar më vonë dhe duke e ruajtur në tru, por fëmijët thithen natyrshëm si me zemër në ndërgjegjen e trurit. Ndërsa ndërgjegjësimi i fëmijës rritet, ato gjuhë grumbullohen gjithashtu në trurin e fëmijës dhe merren në mënyrë selektive nga fëmija dhe më pas fliten automatikisht nga fëmija. Prandaj, mësimi i gjuhës, sado i vështirë apo i ndërlikuar, mund të merret nga fëmijët. Çdo gjuhë që një fëmijë mund të mësojë sistematikisht. Nëse në këtë fazë, nëse fëmija lihet i shtrirë pa kontakt, si dhe lëvizjet, stimulimi i zërit ose gjuhësor do të humbasë aftësinë pritëse të fëmijës si dhe aftësinë gjuhësore të fëmijës për t’u promovuar.

+ Kur lind një fëmijë, çdo pritje nga bota e jashtme pranohet nga fëmija se është një risi mbresëlënëse në nënndërgjegjen e fëmijës. Kur në moshën një muaj e gjysmë, fëmijët mund të dëgjojnë tinguj dhe të shohin botën e jashtme, pasi sipas ligjit të zhvillimit, nuk është një proces i lehtë që fëmijët të zhvillojnë aftësitë e tyre.prindër. Të gjithë elementët e veprimit që prindërit bëjnë për fëmijët perceptohen nga fëmijët përmes shqisave të tyre emocionale. Rritja e fëmijëve si dhe mësimdhënia në një moshë të re është një çështje kërkimi dhe zbulimi për të pasur planin më të mirë për fëmijën tuaj, duke i shërbyer zhvillimit të fëmijës tuaj në mënyrën më të përsosur.

+ Në moshën një ose dy vjeç, nëse prindërit i ekspozojnë fëmijët e tyre në një mjedis arsimor të mirë dhe të larmishëm, fëmija do të ketë një aftësi më të lartë për t’u përshtatur dhe për t’u zhvilluar shpejt. Prandaj, në këtë fazë, prindërit i lënë fëmijët e tyre të mësohen me shkronjat në mënyrë efektive, cilësia është e lartë. T’i mësojmë fëmijët të mësojnë sa më shpejt shkronjat, aq më të hapura, por edhe mundësia që truri i fëmijës të zhvillohet më shpejt në aspektin e të menduarit. Mësimi i gjuhës është një proces për fëmijët, veçanërisht me gjuhën e nënës së tyre. Me një metodë të mirë mësimore, si dhe një metodë të mirë, përvetësimi i fëmijëve është shumë i shpejtë

1.2. Nevoja për t’i mësuar fëmijët të mësojnë shkronja

Fëmijët janë si sythat në një degë, ashtu është, në një moshë zhvillimi të vazhdueshëm, një periudhë e të mësuarit të shpejtë, kontakti me fytyrat alfabetike është i nevojshëm dhe i rëndësishëm. Për prindërit, të cilët kanë një faktor të lartë përcaktues në rezultatet e zhvillimit të fëmijës në këtë fazë.

READ  Tìm hiểu về tổ hợp môn thi khối D80, D81, D82 …. D86, D87, D88? | Educationuk-vietnam.org

+ T’u japësh fëmijëve ekspozim të hershëm ndaj letrave do të thotë të promovosh më mirë aftësitë e fëmijëve.

+ Të mësosh shkronjat herët është gjithashtu për të kultivuar një shpirt më të ri. Në moshën 3-4 vjeç, kur ndërgjegjësimi i fëmijëve zhvillohet më qartë, mësimi i shkronjave është më i plotë. Lëreni fëmijën të jetë i pavarur dhe të vendosë vetë se çfarë të bëjë, jepini atij shumë eksperienca të reja sepse faza kur fëmijët mësojnë të imitojnë dhe kanë më shumë mendime mos kini frikë t’i lini fëmijët të jenë aktivë ose aktivë në këtë kohë. Flisni me fëmijën tuaj në shqiptimin e saktë dhe të saktë të prindërve tuaj ose atyre përreth jush në vend që t’i flisni fëmijës tuaj në gjuhë fëminore. Mos i lini fëmijët vetëm të argëtohen, por harroni se kjo është gjithashtu një periudhë e rëndësishme që fëmijët të mësojnë dhe përmes këtij mësimi të zhvillojnë potencialin e tyre të plotë të kapacitetit dhe inteligjencës.

+ Mësimi i fëmijëve për të mësuar shkronjat që në moshë të vogël është gjithashtu një trajnim për fëmijët që të formojnë zakone në jetë, të cilat kur rriten duhet të kultivohen dhe promovohen.

Mësimi i fëmijëve për të mësuar shkronja do t’i ndihmojë fëmijët t’i afrohen botës më të madhe me të gjitha gjërat interesante më tërheqëse. Që nga lindja, kur fëmijët janë të fokusuar në mësimin e gjuhës, kjo është metoda më optimale për fëmijët. Prindërit duhet të rrisin ndërgjegjësimin për domosdoshmërinë e të mësuarit të shkronjave të fëmijëve në moshë të hershme, në mënyrë që të zhvillojnë në mënyrë të përsosur aftësitë e fëmijëve të tyre, gjë që është themeli i mundësive të ardhshme të fëmijëve të tyre.

2. Sekreti për të mësuar fëmijën tuaj të mësojë shkronjat shpejt dhe të mbajë mend për një kohë të gjatë

Aftësia për të lexuar dhe për të shkruar është një faktor i rëndësishëm në aftësinë e një studenti ndërsa është ende në shkollë, e cila është një bazë e rëndësishme për studentët për të marrë njohuri, për t’u rritur në arsim dhe përvojë në jetë. Kopshti nuk ka për detyrë t’i mësojë fëmijët të mësojnë të lexojnë dhe të shkruajnë shkronja, por duhet të përgatisë dhe zhvillojë aftësitë e paraleximit dhe shkrimit për fëmijët. Kjo punë kryhet në periudhën parashkollore, veçanërisht në moshën 5-6 vjeç, duke përgatitur fëmijët për klasën e parë. Megjithatë, aktualisht, shumë pak parashkollorë janë të interesuar të zhvillojnë aftësitë e fëmijëve para leximit dhe shkrimit; Mësuesit kryesisht zhvillojnë fjalorin për fëmijët e kopshtit dhe i mësojnë fëmijët parashkollorë të shqiptojnë, të njohin shkronjat individualisht, të praktikojnë ngjyrosjen e 29 shkronjave. Paratë e arsimimit të fëmijëve fitohen nëpërmjet imitimit apo mësimit, përmes shkarravive.. por ka një sens të veçantë në të menduarit e fëmijës. Në fazën parashkollore, aftësitë e fëmijëve për shkrim-lexim zhvillohen më fort dhe në këtë kohë rritet edhe ankthi i prindërve, prindërit duhet të kenë metoda ose sekrete për t’i mësuar fëmijët e tyre të mësojnë shkronjat shpejt dhe t’i mbajnë mend ato për një kohë të gjatë.

Sekreti për të ndihmuar fëmijët të mësojnë shkronjat shpejt dhe me efikasitet

+ Mësimi i fëmijëve për të mësuar shkronjat nuk është thjesht përmes leximit dhe shkrimit, duke i detyruar fëmijët të mësojnë përmendësh, por kanë nevojë për forma të ndryshme, Gjëja e parë që prindërit duhet t’u blejnë fëmijëve të tyre alfabetin që ata të mësohen me të. Prindërit duhet të përgatisin alfabetin e fëmijëve të shtypur në letër me figura kafshësh ose ngjyra që bien në sy, bimë dhe të ngjitur në murin e shtëpisë ose dhomës së tyre të gjumit. Ose alfabeti elektronik ka një modalitet të shqiptimit të zërit, këngë në mënyrë që kur fëmija prek një shkronjë, fëmija do ta shqiptojë atë sipas asaj shkronje, duke formuar gradualisht zakonin për të kujtuar fytyrën e shkronjës dhe shqiptimin. tingullin në trurin e fëmijës. Për shkak të kureshtjes dhe interesit në moshën e fëmijës, alfabeti është një mjet thelbësor si dhe një lodër për fëmijët, fëmijët mësojnë duke luajtur dhe ende praktikojnë mësim të mirë, duke sjellë efikasitet të lartë. Lëreni foshnjën të njohë të gjitha shkronjat dhe më pas t’i jepet formë fëmijës përmes çdo goditjeje të shkrimit. Fillimisht, lëreni fëmijën të mbajë stilolapsin për të vizatuar linjat e tij të preferuara me duart e veta, stërviteni fëmijën të kënaqet duke u mësuar gradualisht me mbajtjen e stilolapsit, duke u bërë gradualisht një zakon, është e nevojshme të mbani dorën për ta udhëhequr fëmijën me secilën. linjë e saktë.thelbësore për prindërit dhe mësuesit.

READ  Bảng Các Công Thức Lượng Giác Tổng Hợp và Cách Ghi Nhớ | Educationuk-vietnam.org

+ Nëna gjithmonë i mëson fëmijët të mësojnë shkronjat kur lexojnë, për të shmangur konfuzionin para fjalëve, kur foshnja tregon se cilën fjalë, duhet ta udhëzoj që ta lexojë atë shkronjë saktësisht, nëse thjesht e lë të lexojë sipas rendit alfabetik. Foshnja do të formojë një zakoni i ndjekjes së një modeli të rregulluar, kur i shikon shkronjat përmes librave dhe jo më alfabetin, ai do të ketë zakon të rilexojë nga fillimi i alfabetit për të gjetur shkronjën e saktë kur nëna e tij i tregon. Kjo, kërkon shumë kohë në mësimin e fëmijëve dhe fëmijët nuk do ta përvetësojnë aq shpejt sa ju.

+ Të mësuarit duke bërë: është një metodë efektive në mësimin e fëmijëve për të mësuar shkronjat. Në fazën kur truri i fëmijës po zhvillohet fort, është e nevojshme që fëmija të mësojë nga librat me praktikë, kur fëmija lexon fjalën, nëna duhet ta lërë fëmijën të praktikojë duke shkruar atë shkronjë, si dhe ta lërë fëmijën të praktikojë. duke u mësuar me të.Komunikimi dhe biseda e përditshme pa libra në krah, më pas në kujtesën e foshnjës do të formohen shkronjat që janë mësuar dhe përdorur për të folur me nënën, duke trajnuar pjesërisht aftësinë për të folur rrjedhshëm gjuhën.gjuhën e fëmijëve.

+ Lojërat me fjalë janë një metodë e mirë kur fëmija juaj është i interesuar të mësojë. Shkronjat kombinohen në lojëra të dobishme, fëmijët luajnë enigma fjalësh ose lojëra të kërkimit të fjalëve, ose lojëra përmes figurave për t’i ndihmuar ata të trajnojnë të menduarit e tyre dhe të ushtrojnë gjithashtu kreativitetin dhe emocionet e tyre. Fëmijët e duan lojën është gjithashtu dashuri në të mësuar, efektiviteti në mësimin e shkronjave është përmirësuar. Kështu që kur e zbatoj në praktikën e të shkruarit, kam vërtet një kujtesë më të gjatë.

+ Në kohën e mësimit të foshnjës, që është një kohë e ndjeshme për emocionet, ndaj kur u mësoni fëmijëve të mësojnë shkronjat, ata nuk duhet të jenë të rreptë me fëmijët për shqiptimin standard të gjuhës, të mësuarit është i gjithë procesi i foshnjës, nënës. mund të kalojë 2 vjet duke e trajnuar foshnjën në lexim dhe shkrim letrash, në mënyrë që kur të shkonte në klasën e 1-të, t’i përgatiste fëmijët e tij me kujdes që të mësonte më me besim. Në një shoqëri gjithnjë e më në zhvillim, nevoja për të rritur fëmijë po rritet, prindërit krijojnë gjithmonë kushtet më të mira, gjë që është themeli që fëmijët të përmirësohen që në moshë të vogël. Kujdesi për fëmijët, sjelljet e përditshme të prindërve janë gjithashtu gjëra që fëmijët mësojnë në procesin e zhvillimit personal. Prandaj, prindërit duhet të japin gjithmonë një shembull të mirë për fëmijët e tyre për sa i përket qëndrimit, si dhe gjuhës së komunikimit, kontaktit të përditshëm të prindërve me fëmijët e tyre, krijimit të mjedisit arsimor më të civilizuar dhe të rregullt për fëmijët e tyre, jo vetëm që ndihmon në përmirësimin e mësimit të gjuhës së fëmijëve, por edhe i ndihmon të zhvillojnë karakter të mirë më vonë.

+ Metoda e mësimit të fëmijëve për të mësuar shkronjat kur lexojnë libra dhe lexojnë tregime çdo ditë për fëmijët është e nevojshme. Kur prindërit kalojnë kohë duke lexuar me fëmijët e tyre, kjo ofron një nga mundësitë më të mira për t’u angazhuar në komunikim me fëmijët, duke i ndihmuar kështu fëmijët të ndërtojnë dhe zhvillojnë gjuhën e folur, veçanërisht kur fëmijët marrin pjesë ose kontribuojnë me mendime për t’iu përgjigjur pyetjeve dhe për të diskutuar përmbajtjen e librit. gjërat interesante që librat u sjellin fëmijëve. Çdo libër që prindërit u lexojnë fëmijëve të tyre është një ngjyrë në mendjen e tyre. Librat nuk janë vetëm komunikim gojor i shkruar në formë të shkruar, por gjithashtu përfshijnë përshkrime, ritme dhe gjuhë të reja. Kur fëmijët drejtpërdrejt ose tërthorazi ndërveprojnë me librat, e dëgjojnë atë të lexojë, dëgjojnë dhe kuptojnë zërin e veçantë të leximit, stilin e tyre të leximit, ata do të kuptojnë se ilustrimet në libra pasqyrojnë atë që lexojnë në libra të shkruar. Kjo i ndihmon fëmijët të marrin me mend kuptimin dhe fjalët e shtypura ngjitur me ilustrimin. Kohët kur fëmijët janë aktivë me libra kanë një ndikim të madh në të ardhmen e tyre me libra. Ekspozimi ndaj librave i ndihmon fëmijët të njohin botën përreth tyre, duke formuar disa njohuri dhe aftësi të nevojshme për të mësuar.

READ  Sơ đồ tư duy các thì trong tiếng Anh ngắn gọn, dễ hiểu | Educationuk-vietnam.org

Të mësosh fëmijët të mësojnë shkronja nuk është një proces i lehtë për prindërit. Të zbulosh dhe të kesh metodën më të mirë për fëmijët për t’i mësuar fëmijët e tyre të mësojnë shkronja është një prind i kujdesshëm, në mënyrë që fëmijët e tyre të zhvillohen më mirë në moshë të re dhe të përgatisin një bazë të fortë kur të hyjnë në klasën 1.

3. A është vërtet e nevojshme të zgjidhni një mësues për të mësuar shkronjat kur fëmija juaj fillon shkollën fillore?

Shkolla fillore është klasa standarde e caktuar kur fëmijët mbarojnë shkollën parashkollore. Klasa e parë është klasa ku fëmijët ndeshen fillimisht me një mjedis të ri, një mënyrë të re të të mësuarit, jo më ushqimin dhe gjumin pa kujdes si në parashkollor, por prindërit duhet t’i trajnojnë fëmijët e tyre që të kenë një ndjenjë të të mësuarit dhe të motivojnë fëmijët e tyre. në shkollë për të marrë njohuri. Këtë herë, zgjidhni për fëmijët, a tutor Është thelbësore t’i mësoni fëmijët të mësojnë shkronja, si dhe të mësojnë për klasën 1.

A është i nevojshëm një mësues për t'u mësuar fëmijëve shkronjat?

+ Mësuesit i ndihmojnë fëmijët të praktikojnë si dhe të përshtaten me mjedisin mësimor në klasën 1 në mënyrë më efektive. Mësuesi i klasës së parë është një person me përvojë në mësimdhënien dhe kuptimin e psikologjisë suaj, kështu që një mësues i mirë në shtëpi për të mësuar fëmijën tuaj të mësojë shkronja dhe të shkruajë është i rëndësishëm.

+ Mësuesit i ndihmojnë fëmijët të fitojnë njohuri dhe besim në vetvete kur përplasen me njohuri të vështira, ku shumë miq konkurrojnë për të mësuar, mësuesi do të zgjidhë vështirësitë në klasë për fëmijët, gjëra që nuk janë ende të disponueshme. Nëse e kuptoni, mësuesi do të forcojë fëmijët në trajnimin dhe mësimin e tyre për të mësuar shkronja, lexim dhe shkrim kur shkojnë në klasën 1.

+ Prindërit janë gjithmonë të zënë me punët e përditshme dhe koha e kaluar me fëmijët e tyre nuk është shumë, veçanërisht në moshën e rritjes së fëmijëve, një mësues në shtëpi për fëmijët është shumë i nevojshëm. Mësuesi është si një shoqërues me fëmijën tuaj, duke ju besuar dhe ndarë me ju emocionet që duken të reja në mendimet e pafajshme të fëmijës, duke kontribuar në rritjen e efikasitetit në studim.

Mësuesi i klasës së parë që mëson fëmijët të mësojnë alfabetin është shumë i nevojshëm dhe nevoja për të gjetur një mësues është shtuar. Prindërit mund t’i referohen faqes së internetit për të gjetur mësues efektivë të cilëve shumë prindër zgjedhin t’u besojnë, që është web: vieclam123.vn. Të gjitha nevojat e prindërve do të zgjidhen dhe plotësohen shpejt dhe në mënyrë efektive.

>> Lexo më shumë artikuj:

Bài viết cùng chủ đề: