18 lượt xem

Cách vượt qua chính mình để trở thành người thành công! | Educationuk-vietnam.org

Punë të diplomuar të freskët – Praktikë

1. Mundohuni të mos bini poshtë!

Kjo është këshilla ime për lexuesit nëse përballeni me shqetësime, vështirësi dhe pikëllime në këtë jetë! Nuk e di cfare dreqin po kaloni, per cfare shqetesoheni, por shpresoj te vazhdoni te luftoni! Sepse vetëm duke u përpjekur dhe duke mësuar se si të kapërceni vështirësitë mund të ngriheni mbi ngjyrat e errëta në jetën tuaj!

E keni dëgjuar ndonjëherë thënien: “Nëse do të shohësh ylberin, duhet të dish të presësh shiun” apo jo? Nënkuptimi i kësaj fjalie është se nëse mund të përpiqeni të ngriheni mbi të gjitha vështirësitë, situatat e jetës dhe sfidat me të cilat po përballeni, do të jeni në gjendje të takoni gjëra të mira në ditët në vijim. Çdo gjë ka çmimin e saj, duhet të paguash për ta marrë, kështu që lumturia, suksesi gjithashtu, mund ta marrësh vetëm nëse ke vullnetin të ngrihesh në jetë, të kapërcesh të gjitha vështirësitë, të sfidosh veten dhe të mësosh të kapërcesh veten.

Pra, si mund ta kapërceni veten, të ngriheni në jetë? dhe Ndryshoni veten për të arritur ëndrrat e mëdhale të lexojmë ndarjen e radhës pikërisht më poshtë me djemtë Timviec365.vn!

Punë marketingu – PR

2. Shko përtej vetes!

Të nderuar lexues! E mbani mend ende imazhin tipik të tejkalimit të vetvetes në librin e letërsisë së klasës së parë që mësuam? Një djalë 4-vjeçar kapërceu një sëmundje që la paralizë në të dyja duart, por nuk hoqi dorë nga jeta kur filloi të shkruante çdo shkronjë me këmbën e tij derisa u bë mësues letrash. , duke frymëzuar breza studentësh deri më sot. është ndoshta personazhi më i famshëm i mësuesit Nguyen Ngoc Ky.

Në atë kohë, kur isha ende në shkollë, nuk e dija se si ndiheshin lexuesit pas leximit të tregimit për shembullin e tejkalimit të vështirësive dhe tejkalimit të vetvetes, por për mua kjo u bë një histori shumë domethënëse. , ndikon në mendimin tim dhe perceptim shumë.

Jini më të sigurt

Atë ditë dhe deri më tani, kur përballem me ndonjë vështirësi ose përballë ndonjë sfide, gjithmonë e kujtoj këtë histori që të mund të shtoj vullnetin tim për t’u ngritur në jetë. Thjesht mendova se: një person me trup jo të shëndetshëm dhe për më tepër, i paralizuar në të dyja duart, mund të shkruajë ende bukur me këmbët e tij dhe të bëhet mësues për të dhënë dhe mësuar brez pas brezi. Pra, pse duhet të jetë një person me trup të shëndetshëm si unë i dëshpëruar, i paaftë dhe i frikësuar nga vështirësitë e vogla.

READ  [Giải đáp] Staff là gì? Chức vụ Staff là gì trong công ty? | Educationuk-vietnam.org

Ne të gjithë kemi vetëm një në botë, askush nuk mund të jetojë për dikë tjetër, kështu që bëjeni jetën tuaj në një jetë që shumë njerëz e ëndërrojnë, një jetë që ia vlen të admirohet pavarësisht se çfarë. Mund të mos hasim gjëra të këqija si z. Nguyen Ngoc Ky, por nëse përpiqemi të stërvitim veten çdo ditë, të mësojmë si të kapërcejmë vështirësitë dhe të përpiqemi të jemi të suksesshëm, atëherë me siguri edhe jeta jonë do të jetë e mirë. do të jetë po aq e admirueshme sa Mjeshtri Nguyen Ngoc Ky ka krijuar një jetë të denjë për admirimin e brezat e Vietnamit.

Administrata – Punë në zyrë

3. Si ta kapërceni veten me sukses

3.1. Si e shihni suksesin?

Suksesi është një term që i referohet ngjarjes që ju arrini dëshirat dhe aspiratat tuaja, suksesi është gjithashtu një term që i referohet standardeve që të tjerët i perceptojnë dhe ju i keni rastësisht ato gjëra, … Në të vërtetë, nën këndvështrime të ndryshme, koncepti i suksesi do të jetë gjithashtu i ndryshëm!

Le të shohim disa ndarje rreth konceptit se çfarë është suksesi më poshtë:

”Pas diplomimit, e gjeta shpejt Gjej një punë me të ardhura të mjaftueshme për të mbuluar jetën time, mendoj se ia kam dalë!

Unë jam një person i turpshëm, i ndrojtur, por atë ditë kam guxuar të qëndroj para një sallë me qindra njerëz për të mbajtur një fjalim për pikëpamjet e mia për cilësinë e arsimit të universitetit që po ndjek, mendoj se është sukses!

Atë ditë, pas ditëve të vështira dhe punës së palodhur duke trajnuar vullnetin tim për të studiuar, kalova provimin e pranimit në universitet që doja, edhe pse mësuesit e mi thoshin se nuk kam mundësi të shkoj në universitet, atë ditë mami më përgëzon për suksesin! …”

Vullneti për të praktikuar është i sigurt se do të ketë sukses

E shihni, suksesi në çdo aspekt dhe perspektivë të çdo personi do të jetë jashtëzakonisht i ndryshëm. Sepse secili prej nesh është një individ dhe askush nuk mund të jetë i njëjtë. Gjithkush ka lindur në një situatë të ndryshme, kështu që mendimet dhe personalitetet e tyre gjithashtu do të jenë të ndryshme. Pra, përpiquni të arrini suksesin ashtu siç mendoni ju, mos u përpiqni kurrë të jeni të suksesshëm ashtu siç duan të tjerët!

Por pa marrë parasysh se cili është koncepti juaj i suksesit, ai që quhet sukses, ju duhet të përpiqeni të arrini dëshirat dhe aspiratat tuaja, pavarësisht nga vështirësitë apo pengesat që hasni.

READ  Giáo án bài Chiếc thuyền ngoài xa (Nguyễn Minh Châu) | Educationuk-vietnam.org

3.2. Çfarë duhet të bëni për të kapërcyer veten me sukses?

3.2.1. Të menduarit pozitiv

Mendimi pozitiv është një nga cilësitë e njerëzve të suksesshëm, sepse vetëm të menduarit pozitiv do të ketë vullnet të mjaftueshëm për t’u ngritur në jetë para të gjitha vështirësive, me të menduarit pozitiv do të jeni gati të ushtroni vullnetin tuaj. në mësimin për të arritur rezultatet e dëshiruara, inkurajoni veten se: ”Të provojmë! Vetëm përpiquni pak më shumë!” Sepse vetëm ju mund t’i zgjidhni problemet tuaja!

3.2.2. Kultivoni zakonin e leximit të librave

Zakoni i njerëzve të suksesshëm është të lexojnë libra, por ju duhet të zgjidhni libra të dobishëm dhe të lexoni faqe që e tejkalojnë veten për të pasur më shumë vullnet për t’u ngritur në jetë. Nëpërmjet historive reale, vullneti për t’u ngritur energjikisht përballë të gjitha vështirësive, sado vështirësi dhe mundime të pengojnë rrugën e suksesit, ata përsëri ngrihen fuqishëm dhe i kalojnë të gjitha.vështirësitë në jetë. Prej aty, ju keni besimin se nëse përpiqeni të kapërceni vështirësitë, me siguri do t’ia dilni.

zakone pozitive

3.2.3. Besimi lart!

Nuk mund ta ndryshoni problemin me të cilin po përballeni, përballeni me besim! Sepse vetëm duke përballuar sfidat me besim mund të bëheni më të fortë dhe mund t’i zgjidhni të gjitha problemet. Nëse nuk përballeni me siguri me sfidat dhe vështirësitë, por gjeni vetëm mënyra për të fajësuar vështirësitë dhe frikën, nuk do të mund të mësoni asgjë nga dështimet dhe gabimet tuaja! Pra, jini të sigurt dhe pranoni ndryshimin dhe përballeni me guximin dhe përgjegjësinë tuaj për jetën tuaj, ju mund të bëni vetëm një hap përpara dhe të ndryshoni jetën tuaj!

3.2.4. Mësoni të jetoni për të tashmen dhe të ardhmen

Ndoshta në të kaluarën ose vetëm dje keni takuar diçka shumë të keqe: jeni ndarë me të dashurin tuaj pas kaq shumë vitesh dashurie dhe dashurie, keni dështuar në provimin e pranimit në kolegj, jeni pushuar nga puna, jeni pushuar nga puna, keni humbur një të dashur , .. ose ndoshta keni bërë diçka të gabuar që tani ndiheni jashtëzakonisht keqardhje për ta bërë. Por të qenit i mjerë, i trishtuar, i neveritur nga jeta, duke fajësuar veten nuk mund të ndryshojë atë që ka ndodhur në të kaluarën. Ju jeni vazhdimisht duke luftuar në rrethin vicioz të mendimeve negative që ndikojnë në shëndetin tuaj, jetën e tanishme dhe të ardhmen. Është humbje nëse e kalon gjithë jetën duke u penduar për të shkuarën sepse ke të tashmen dhe të ardhmen. Pra, për të qenë në gjendje të kapërceni veten, mësoni të jetoni për të tashmen dhe të ardhmen.

READ  Viết Thư & Giới Thiệu Bản Thân Khi Phỏng Vấn Mới Nhất ☑ | Educationuk-vietnam.org

Në të kaluarën mund të ketë pasur shumë gjëra të palumtura që mbuluan një errësirë ​​të errët, por sot dhe e ardhmja e tyre është një e bardhë e pastër, bluja e besimit dhe shpresës. Prandaj, ju keni të drejtë të shpresoni për gjëra të mira në të ardhmen bazuar në vullnetin tuaj për të lënë të shkuarën dhe për të jetuar pozitivisht në të tashmen.

3.2.5. Dështimi është nëna e suksesit

Ndoshta lexuesi im i dashur po kaloj muaj dështimi: dështim në një konkurs ku shpresonit të fitonit, dështim në refuzimin për një rrëfim dashurie, dështim në një intervistë. Pavarësisht se cili është dështimi, shpresoj që lexuesit e mi ta mbajnë mend : dështimi është nëna e suksesit.

Në fakt, ka pasur shumë dështime, qindra mijëra herë, por për sa kohë që ata nuk dorëzohen, ata nxjerrin përvojën e tyre pas çdo dështimi dhe duhet të kalojnë shumë vështirësi për t’u bërë të suksesshëm.

Prandaj, mos u dekurajoni pas çdo dështimi, sepse jo vetëm që mund t’ju duhet të përballeni me dështimin një herë, por ndoshta njëqind herë, kështu që përpiquni të mësoni nga dështimet, pyesni veten pse. Dështova përsëri dhe u përpoqa ta rregulloj. Besoni se me vullnetin e saj për t’u ngritur në jetë, duke kapërcyer dështimet do t’ia dilni patjetër!

tejkaloj veten

3.2.6. Kërkim të një pune

Një nga mënyrat se si lexuesit mund të ngrihen me sukses në nivelet e tyre është të gjejnë një punë për të bërë. Sepse kur punoni, do të keni mundësinë të ndërveproni me shumë njerëz për të mos rënë në autizëm, të mësoni dhe të ndani me njerëzit më shumë, ta shihni jetën më pozitivisht kur të shihni se të gjithë kanë vështirësi. si ta përballosh!

Përveç kësaj, gjetja e një pune për të bërë që ju bën të harroni lodhjen, trishtimin dhe të fitoni para shtesë, mund t’ju ndihmojë të përmbushni dëshirat tuaja dhe të bëheni më të dashur! Lexuesit mund të kërkojnë punë përmes Timviec365.vn që përputhen me aftësitë dhe aftësitë e tyre!

Më sipër janë ndarja e Timviec365.vn se si të kapërceni veten që shpreson t’i ndihmojë lexuesit të dalin shpejt nga mendimet negative dhe të ngrihen për të jetuar më pozitivisht për të tashmen dhe të ardhmen!

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('të dhënat- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=4771&cateid=115&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$(".shfaq_cm").klikoni(funksion(){$(kjo).hide();$(".hiden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass ("hiden_dtblog");}); ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").click(function(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hidden_dtblog");});

Bài viết cùng chủ đề: