7 lượt xem

Cầu xe là gì? Hướng dẫn nhận diện các loại cầu xe | Educationuk-vietnam.org

Punë për dërgim dhe dërgim

1. Çfarë është një urë?

Nëse jeni duke kërkuar mundësi për veten tuaj në këtë fushë puna e shoferit Ashtu si ata që janë të përfshirë në këtë fushë të punëve të transportit, njohja e informacionit të mëposhtëm për urën do t’ju ndihmojë të keni njohuri më të thella në fushën e punësimit që po ndiqni!

Boshti kryesor është një pjesë sferike në mes të boshtit metalik që lidh së bashku dy rrotat e një makine. Brenda ka një sistem “diferencial”, i njohur edhe si ingranazh. Ky diferencial është i lidhur me dy rrotat e pasme të makinës nëpërmjet 2 rrotave horizontale, të lidhura me motorin me një rrotë vertikale (një tub cilindrik).

Çfarë është një urë?

Kur motori është në punë, ai bën që rrota gjatësore të rrotullohet, duke krijuar forcë në diferencial dhe prej andej, 2 rrotat horizontale do të rrotullohen për të ndihmuar rrotullimin e rrotës. Diferenciali është përgjegjës për të ndihmuar dy rrotat e makinës të lëvizin në mënyrë të pavarur për të shmangur përmbysjen kur makina hyn në kthesë.

Në instalimin e automobilave, çdo automjet ka nevojë për të paktën 2 akse ekuivalente me 2 ura për 4 rrota. Dy rrotat e përparme quhen 2 rrota të përparme, në mënyrë të ngjashme, dy rrotat e pasme do të quhen 2 rrota të pasme.

>>> Nëse jeni duke kërkuar për një punë në lidhje me ngarje, transport, mund të kërkoni sipas adresës https://timviec365.vn pikërisht tani. Për të gjetur punë menjëherë!

Punë Transport – Ujitje – Ura

2. Mësoni rreth 1-rrotave dhe 2-rrotave

2.1. Çfarë është një makinë me një rrotë?

Automjetet me një rrotë janë automjetet me një urë, të përcaktuar si 4×2 ose 2DW. Ky është një automjet me 2 rrota. Rrotat mund të pajisen në rrotat e përparme ose të pasme në varësi të modelit. Kur lëvizja e përparme është me 2 rrota, quhet mjet me rrota të përparme, me simbolin FDW. Përkundrazi, kur lëviz rrota e pasme, quhet mjet me rrota të pasme, i shënuar RDW.

Automjetet me një rrotë nuk janë të përshtatshme kur udhëtoni në zona me terren të ashpër dhe të keq. Në atë kohë, është e lehtë të ndodhë që njëra nga dy rrotat të humbasë fërkimin dhe rrota tjetër të rrotullohet dhe njëra rrotë të mos rrotullohet, duke e bërë makinën të ngecë lehtë dhe të mos mund të vazhdojë.

Pra, cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e makinave me rrota të përparme dhe të pasme?

Klasifikimi i urave

Përparësitë

Defekt

Automjete me rrota të përparme

– Dizajn kompakt, kosto më e ulët

– Fuqia e mirë e dyfishtë dhe shpejtësia e ulët nëse është nën ngarkesë

– Ekziston një efekt reciprok në rrotën e përparme midis forcës së drejtimit dhe tërheqjes

– Shpërndarja e pabarabartë e peshës

Automjete me rrota të pasme

– Nuk ka ndërveprim në rrotën e përparme ndërmjet tërheqjes dhe drejtimit

– Makina mund të përshpejtojë më mirë

– Ka tërheqje të keqe

– Aftësi tërheqëse e dobët, veçanërisht për seksionet e rrëshqitshme për shkak të peshës relativisht të ulët në rrotat e pasme.

2.2. Çfarë është një makinë me 2 rrota?

Automjetet me dy rrota njihen edhe si automjete me 4 rrota, simboli i automjeteve me 2 rrota është 4DW, i ndarë në dy lloje: sistemi me lëvizje 4DW me kohë të pjesshme dhe sistemi ADW me kohë të plotë. Një makinë me 2 rrota ka avantazhin e të qenit në gjendje të kapërcejë disavantazhet e një automjeti me 1 rrota kur shkon në terrene të rrëshqitshme.

READ  Trình bày các bước sử dụng kính hiển vi chi tiết nhất, giúp sử dụng thành thạo kính | Educationuk-vietnam.org

Mësoni rreth 1-rrotave dhe dy-rrotave

Mësoni rreth 1-rrotave dhe dy-rrotave

– Për sistemin e lëvizjes me të gjitha rrotat ADW: rrotat do të transmetohen vazhdimisht nga sistemi i lëvizjes në kushte jashtë rrugës, ai lejon shpejtësi fleksibël midis boshteve të përparme dhe të pasme.

– Për sistemin me 4 rrota me kohë të pjesshme 4DW: rrotat do të lëvizin në të dy akset me të njëjtën shpejtësi, kështu që mund të funksionojë efektivisht vetëm kur automjeti udhëton në terrene të pabarabarta, të sheshta dhe të vrazhda. Kjo dëshmon gjithashtu se, nëse makina ecën vazhdimisht me shumë intensitet në sipërfaqe të sheshta rrugore, ajo do të konsumojë shpejt gomat si dhe do të reduktojë jetëgjatësinë e boshtit.

E keqja e sistemit 4DW me kohë të pjesshme është se është e vështirë të kontrollohet në kthesa, veçanërisht kur makina është duke ecur në terren me dëborë. Në këtë rast, ekziston një shpërndarës rrote që do të ngurtësohet dhe do të rrëshqasë në rrugë nëse makina lëviz në një kthesë. Por në të kundërt, sistemi i drejtimit me kohë të plotë ADW është i ndryshëm, ai lejon që shpejtësia e dy boshteve të përparme dhe të pasme të jetë e ndryshme, kështu që motori do të funksionojë në mënyrë shumë fleksibël, të sigurt dhe duke siguruar një nivel stabiliteti.

Nëpërmjet informacionit të mësipërm, kemi një përfundim se makinat me dy ura do të kenë më shumë avantazhe, sepse ato kanë më shumë avantazhe, të cilat janë më të dukshme në lëvizshmërinë e tyre të lartë, funksionimin e shëndetshëm. , dhe gjithashtu mund të lëvizin në mënyrë fleksibël në të gjitha llojet e ndryshme të terrenit. Me pikë të tilla superiore, sigurisht që makinat me dy rrota do të kenë një kosto më të lartë se makinat me një rrotë. Përveç kësaj, niveli i konsumit të karburantit si dhe kostoja e mirëmbajtjes së automjeteve është gjithashtu më e lartë

Njohja se çfarë është një urë dhe ndryshimi midis avantazheve dhe disavantazheve të llojeve të ndryshme të urave do ta bëjë më të lehtë për ju të zgjidhni kur blini një makinë. Pra, tani, mendoni nëse do të blini një makinë me 1 rrota apo një rrota? Çfarë e përcakton zgjedhjen tuaj?

>>> Ju shpesh përdorni zhargon SML por tashmë e dini kuptimin e fjalës Çfarë është SML? ju lutem akoma? Ju lutemi ndiqni artikujt në faqen Timviec365.vn për shpjegime më specifike.

3. A duhet blerë një makinë me 1 apo 2 ura?

Zbulimi se çfarë është ura do të jetë shumë e dobishme për zgjedhjen tuaj të blerjes së makinës. Nëse qëllimi është të synojmë makina të thjeshta me vetëm një formë të konfigurimit të makinës, nuk do të kemi nevojë të shqetësohemi shumë për blerjen e një automjeti urë. Megjithatë, nëse po konsideroni makina të pajisura me sistem me 1 dhe 2 rrota, në të vërtetë, mund të keni shumë dhimbje koke kur bëni zgjedhjen për të blerë atë që është më e mirë, e përshtatshme për automjetin tuaj.

READ  Finger Food Là Gì? Đặc Sắc Tiệc Finger Food | Educationuk-vietnam.org

Pra, çfarë lloj makine duhet të blej dhe mbi çfarë baze të zgjedh? Përmbajtja e mëposhtme do t’ju japë përgjigjen!

3.1. Llojet e automjeteve me 1 rrota dhe 2 rrota në tregun e Vietnamit

Për makinat e pajisura me një sistem me 1 rrota, nëse është me rrota të përparme, ai shpesh do të aplikohet për makinat që lëvizin në zona urbane si sedanët e vegjël dhe të mesëm ose makinat hatchback, dhe kryqëzimet e mesme.

Disa sugjerime për ju rreth modeleve me rrota të përparme që përdoren në Vietnam përfshijnë:

 • Kia Picanto
 • Ford Focus
 • Mitsubishi Mirage
 • Ford Fiesta
 • Honda Civic
 • Toyota Yaris
 • Toyota Vios
 • Seritë Mazda 2 dhe 3
 • Mitsubishi Attrage
 • Toyota Corrolla
 • Nissan Sunny
 • Honda City
 • Kia K3

Sedanët e rangut të mesëm përfshijnë: Honda Accord, Toyota Camry, Mazda 6, Hyundai Sonata,…

Modelet e sipërpërmendura me lëvizje me 1 rrotë janë opsioni më i mirë, kështu që mund të jeni të sigurt për të zgjedhur nëse keni një qëllim me një nga automjetet e sapo përmendura.

Në mënyrë të ngjashme, disa automjete me rrota të pasme që mund t’i zgjidhni në mënyrë të sigurtë sipas qëllimeve tuaja si: Mercedes – Benz SLK/SLC, Toyota 86, Ford Mustang, Nissan 370Z,… Këto janë të gjitha makina sportive, që synojnë më shumë shpejtësinë. nxitimi.

Përveç kësaj, modele të tilla si Toyota Hilux, Ford Everest, Toyota Fortuner, Ford Ranger, Mitsubishi Triton, Mitsubishi Pajero Sport, Mazda CX5, … kanë të dyja versionet me 1 dhe 2 rrota. Prandaj, kur dëshironi të blini makinat e lartpërmendura, do të jetë mjaft e vështirë të zgjidhni llojin e makinës.

Njerëzit mbështeten në karakteristikat e dy llojeve të motorëve në secilin model, të tilla si lloji i kutisë së shpejtësisë, lloji i motorit ose pajisjet, çmimi i versioneve me 1 dhe 2 rrota do të jetë i ndryshëm. Dhe zakonisht, makinat me versionin me 1 rrota do të jenë më të lira se versioni me 2 rrota.

>>> Përveç të mësuarit se çfarë është ura, ne nuk mund të shpërfillim informacionin rreth Çfarë është një furgon? për të rritur njohuritë për modelet e makinave direkt në faqen e internetit Timviec365.vn. Zbulojeni tani!

3.2. Zgjidhni një makinë aktive me 1 rrota apo një makinë me 2 rrota me kohë të pjesshme?

Për sa i përket aftësive, një makinë me 2 rrota me kohë të pjesshme do të ketë një avantazh më të madh se një makinë me 1 rrota kur pushton terrenin. Nëse hasni kushte të vështira rrugore si rrugë me baltë dhe me dheu, rrugë me shumë seksione me gunga dhe me gunga, shumë zhavorr ose futje në rërë të rrjedhshme, automjetet me një urë do të kenë padyshim shumë probleme. shumë vështirësi për shkak të rrëshqitjes së urës, humbja e kontrollit, e vështirë për t’u kapërcyer nëse zhytet. Sa i përket versionit me 2 rrota, makina do të ketë një tërheqje gjithëpërfshirëse në të katër rrotat, kështu që makina ka avantazhin e pushtimit të terrenit të mirë dhe mund të dalë nga balta nëse fundoset.

READ  Editor là gì? Hướng dẫn bạn trở thành một Editor chuyên nghiệp | Educationuk-vietnam.org

Veçanërisht, automjetet me 2 rrota mund të promovojnë vetëm avantazhet e tyre më të mira kur udhëtojnë në rrugë jashtë rrugës, ndaj është e nevojshme të kufizohet ngasja në rrugë të sheshta dhe të rrëshqitshme, veçanërisht në kthesa, për shkak të shpejtësisë së ndryshme të rrotullimit të rrotave të përparme dhe të pasme. , duke bërë që gomat të konsumohen shpejt, duke e bërë të vështirë drejtimin e drejtuesit, madje lehtësisht duke çuar në një situatë ku kutia e shpejtësisë është e dëmtuar.

Vendimi për të blerë një makinë me 1 ose 2 ura do të varet kryesisht nga nevojat aktuale të përdorimit të makinës së çdo personi. Nëse dikush blen një makinë vetëm për qëllime të përditshme udhëtimi brenda zonave urbane dhe ndonjëherë drejton edhe ndërqytetës, duke udhëtuar në autostradat kombëtare, atëherë nuk keni nevojë të përdorni versionet me dy rrota. ku të shesni kohë. Dhe nëse jeni një person që ju pëlqen të udhëtoni, dëshironi të blini një makinë për të shkuar andej-këtej dhe për të shkuar në zona me kushte të këqija, me gunga dhe rrugë me gunga, mendoni të zgjidhni një makinë për veten tuaj.dy ura me kohë të pjesshme.

A duhet të blej një makinë me 1 apo 2 rrota?

A duhet të blej një makinë me 1 apo 2 rrota?

Për terrenin dhe kushtet aktuale në Vietnam, përdorimi i makinave me 2 rrota nuk është i nevojshëm. Megjithatë, kjo është vetëm një bazë e përbashkët, dhe zgjedhja e një versioni 4×2 ose 4×4 varet nga nevojat dhe qëllimet tuaja.

>>> Xhepi tani si të bëni një pasaportë Super e shpejtë, super e thjeshtë për t’ju kursyer kohë maksimale dhe për të zotëruar shpejt një pasaportë për të udhëtuar, punuar ose për të shkuar jashtë vendit shumë lehtë!

3.3. A duhet të blej një version me 1 rrota me kohë të plotë apo aktiv?

Me sistemin e lëvizjes me 2 rrota me kohë të plotë, makina do të përshtatet automatikisht në mekanizmin e lëvizjes pa ndërhyrjen e shoferit. Me aftësinë e jashtëzakonshme për t’u vetë-rregulluar për të qenë i përshtatshëm për rrugë, versioni AWD me kohë të plotë ka përmirësuar trajtimin më të mirë se modelet me një rrotë. Përveç kësaj, mund të kapërcejë edhe disavantazhet e versioneve me dy rrota me kohë të pjesshme kur udhëtoni në rrugë.

Por ju gjithashtu duhet të kuptoni se jo të gjitha sistemet AWD janë krijuar të barabarta. Kur e aplikojmë në segmente që nuk kanë shumë kërkesa për veçori pushtuese të terrenit si Crossover, sistemi funksionon kryesisht në boshtin e përparmë.

Në përgjithësi, të kuptosh se çfarë është një urë nuk është e vështirë, por të kuptosh veçoritë e përdorimit të tyre nuk është me të vërtetë një gjë e lehtë. Por njohuria rreth urës së versioneve të makinave është shumë e nevojshme nëse keni nevojë të zgjidhni një model të përshtatshëm makine. Ju lutemi, bazuar në qëllimin e përdorimit si dhe në kushtet tuaja për të zgjedhur një version të përshtatshëm për veten tuaj.

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('data- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=4087&cateid=151&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$(".show_cm").klikoni(funksion(){$(this).hide();$("hidden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cm").kliko(funksion(){$(this).hide();$('.show_cm').shfaq ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").click(function(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hiden_dtblog");});

Bài viết cùng chủ đề: