60 lượt xem

[Chia sẻ] Bí quyết luyện thi giải toán qua mạng đạt điểm cao | Educationuk-vietnam.org

1. Informacion i përgjithshëm për provimin e matematikës online

1.1. Çfarë është matematika në internet?

Zgjidhja e matematikës në internet, e njohur gjithashtu si ViOlympic – ky është një konkurs interneti për zgjidhjen e problemeve matematikore që mbahet për nxënësit nga klasa 1 deri në 12. Fillimisht, konkursi ViOlympic përfshinte vetëm matematikën. , më vonë shtoi disa lëndë si fizika, anglishtja dhe vietnameze për të krijuar kushtet për pjesëmarrjen e studentëve.

Çfarë është matematika në internet?

Deri më tani, ky konkurs ka tërhequr më shumë se 30 milionë anëtarë të regjistruar, nga të cilët 6 milionë anëtarë përfundojnë testet dhe më shumë se 4 milionë anëtarë përcaktojnë identitetin e tyre (d.m.th., marrin provimin me kod provimi). Çdo muaj, ViOlympic mirëpret më shumë se 2 milionë vizitorë dhe ka raste kur deri në 50,000 njerëz vizitojnë në të njëjtën kohë.

>> Shih më shumë: Llojet e propozimeve të esesë sociale

1.2. Kush janë lëndët e konkursit online të matematikës?

Përsa i përket lëndëve të konkursit të matematikës në internet, ai nuk është shumë i rreptë, mund të marrin pjesë nxënës të cilët duhet të jenë vetëm nga klasa 1 deri në 12 për të studiuar në shkollat ​​në Vietnam. Ata që kanë aftësi të mira studimore mund të konkurrojnë në të gjitha nivelet dhe të fitojnë çmime të larta.

Megjithatë, jo që konkursi të jetë i kufizuar vetëm për pjesëmarrësit, ata që nuk kanë performancë vërtet të mirë akademike mund t’i nënshtrohen provimit për të praktikuar, rishikuar dhe përmirësuar rezultatet e tyre të të mësuarit, si dhe të mësojnë më shumë rreth konkurrencës. Si të mësoni matematikën në mënyrë efektive, Si të studiojmë mirë? e imja.

>> Shih më shumë: Si të bëni një ese sociale për klasën 11

1.3. Si të merrni pjesë në konkursin e matematikës në internet

Si të merrni pjesë në konkursin e matematikës në internet
Si të merrni pjesë në konkursin e matematikës në internet

Për të marrë pjesë në konkursin online të matematikës është shumë e thjeshtë. Të gjithë nxënësit nga shkolla fillore deri në të mesme mund të regjistrohen shpejt. Për sa kohë që familja juaj ka një kompjuter të lidhur në rrjet, ju mund të identifikoheni në ViOlympic. Një kërkesë që duhet të keni parasysh kur regjistroheni në provim është të vendosni të dhëna të sakta duke përfshirë emrin e plotë, shkollën, distriktin, krahinën, … dhe të konfirmoheni nga organizatorët për t’u dhënë çmimi pas kësaj. .

>> Shih më shumë: Ushtrime të kohës së kaluar të përsosur

2. Përfitimet e pjesëmarrjes në konkursin online të matematikës

Për të marrë pjesë në konkursin e matematikës online, studentët do të kenë mundësinë të marrin shumë përfitime të mëdha duke përfshirë:

– Së pari, pjesëmarrja në konkursin e matematikës në internet do të sigurojë një kënd lojërash të të mësuarit të shëndetshëm. Pas orëve stresuese në klasë, në vend që të luani video lojëra dhe rrjete sociale, mund të merrni pjesë në këtë konkurs për të praktikuar dhe rishikuar njohuritë që keni mësuar pa presion.mënyrë komode, më e lehtë për të mbajtur mend mësimet.

– Së dyti, testi i matematikës në internet do t’ju ndihmojë të keni më shumë motivim për të studiuar. Sepse ky është një kënd lojrash për shumë studentë që të konkurrojnë me njëri-tjetrin. Falë kësaj, do të dëshironi të përpiqeni të përqendroheni, të praktikoni fort për të arritur rezultatin më të lartë. Dhe ky është qëllimi i madh i karrierës suaj akademike.

Përfitimet e pjesëmarrjes në konkurset e matematikës në internet
Përfitimet e pjesëmarrjes në konkurset e matematikës në internet

– Së treti, është një konkurs që ju ndihmon të praktikoni më shumë aftësi të ndryshme sepse ky është një konkurs që aplikon teknologjinë dixhitale, ndaj do t’ju kërkojë të dini më shumë aftësi sesa testet e mësipërme.letër e zakonshme.

>> Shih më shumë: Formulat për llogaritjen e rezistencës

3. Çfarë aftësish kërkon testi i matematikës në internet?

Për të qenë në gjendje të merrni pjesë në konkursin e matematikës në internet, do t’ju duhet të keni aftësi të caktuara për të siguruar kohën si dhe rezultatet e konkursit. Në mënyrë të veçantë, ju duhet të trajnoni aftësitë e mëposhtme:

3.1. Aftesi kompjuterike

Duke qenë se është një konkurs matematikor online, mjeti kryesor për këtë proces është një kompjuter. Aftësitë kompjuterike që nxënësit duhet të dinë si përdorimi i tasteve me numra, miu, veçanërisht aftësitë e shtypjes me 10 gishta.

Aftesi kompjuterike
Aftesi kompjuterike

Përdorimi i aftë i kompjuterëve jo vetëm që ju ndihmon të jeni më pak konfuz gjatë provimit, por gjithashtu kursen kohë për të bërë testin. Ky është gjithashtu një avantazh për ju që të merrni një rezultat më të lartë në provim.

Aktualisht, ka një sërë softuerësh që ju mbështesin të praktikoni të shtypni me 10 gishta, si Typing Trainer, TypingMaster Pro, TypeFaster Typing Tutor, … të cilëve mund t’u referoheni.

>> Shih më shumë: Si të përdorni kalkulatorin casio fx 570ms

3.2. aftësitë e anglishtes

Në këtë konkurs ViOlympic, në testet e matematikës angleze, përveç njohurive të matematikës, duhet të plotësoni edhe njohuritë e fjalorit bazë të gjuhës angleze për matematikë. Vetëm atëherë do të kuptoni se cilat janë kërkesat e testit dhe do ta zgjidhni saktë matematikën. Disa softuer anglisht mund të përdoren për të praktikuar sot, si fjalori anglez përmes fotografive, fjalori anglez, etj.

>> Shih më shumë: 3000 fjalë të zakonshme në anglisht me shembuj

aftësitë e anglishtes
aftësitë e anglishtes

3.3. Aftësi të shpejta llogaritëse

Kjo është një aftësi shumë e rëndësishme kur merr pjesë në zgjidhjen e problemeve matematikore në internet. Sepse kur ka këshilla të shpejta për llogaritjen, kjo do t’ju ndihmojë të kurseni kohë në test dhe të rrisni aftësinë tuaj për të konkurruar me studentët e tjerë, duke marrë rezultate të larta.

Për të praktikuar aftësitë e shpejta të llogaritjes, mund t’i referoheni disa këshillave në Google ose në Youtube.

>> Shih më shumë: Llojet e ushtrimeve për të zbatuar barazinë

4. Sekreti i përgatitjes së provimit të matematikës në internet për t’ju ndihmuar të merrni rezultate të larta

4.1. Përvetësoni njohuritë nga ato bazë në ato të avancuara

Për provimet e matematikës online, ato kryesisht do të përpilohen me 80% njohuri bazë dhe 20% njohuri të avancuara, duke kërkuar të menduarit logjik për të klasifikuar aftësitë e nxënësve. Prandaj, për të arritur rezultate të larta, gjëja e parë që duhet të bëni është të rishikoni dhe përvetësoni njohuritë bazë në tekst, në mënyrë që të mos humbni pikë në pyetjet e lehta.

Përvetësoni njohuritë nga ato bazë në ato të avancuara
Përvetësoni njohuritë nga ato bazë në ato të avancuara

Përveç kësaj, praktika e ushtrimeve të avancuara është gjithashtu shumë e nevojshme për ata që studiojnë mirë dhe duan të arrijnë çmime të larta. Ju duhet të trajnoni të menduarit tuaj kur hasni probleme në mënyrë që të reagoni menjëherë. Në çdo klasë, do të ketë lloje të ndryshme të matematikës, kështu që ju duhet të mësoni më shumë rreth materialeve.

>> Shih më shumë: Formulat për llogaritjen e vëllimit të një tetraedri

4.2. Praktikoni pyetjet rregullisht

Në çdo konkurs, praktika është shumë e rëndësishme për t’ju ndihmuar të njiheni me formën dhe njohuritë që përmban testi. Pyetjet praktike jo vetëm që ju ndihmojnë të konsolidoni njohuritë tuaja, por gjithashtu të familjarizoheni me aftësitë e testimit, duke ndihmuar në minimizimin e rreziqeve.

Ka disa mënyra për të praktikuar testin:

– Praktikoni problemet e matematikës në internet me raunde: kjo është një praktikë e zakonshme testimi që studentët e aplikojnë shpesh. Avantazhi i këtyre kartave është se është e lehtë për të gjetur materiale për t’u praktikuar dhe është e ngjashme me provimin real, duke ju ndihmuar të praktikoni aftësitë, përvojën si dhe aftësinë për t’u fokusuar në provimin e vërtetë.

Praktikoni pyetjet rregullisht
Praktikoni pyetjet rregullisht

– Praktikoni problemet e matematikës në internet sipas temës: kjo formë praktike ju ndihmon të kapërceni disavantazhet e testit të rrumbullakët sepse tema do të ketë njohuri më të thelluara, të pasura dhe të larmishme. Dhe kur të hasni çdo lloj ushtrimi, mund të aplikoni njohuri të specializuara për ta zgjidhur atë.

– Praktikoni online problemet e matematikës nga vitet e mëparshme: rreth 1 muaj para provimit duhet t’i referoheni dhe të bëni pyetjet e viteve të mëparshme. Kjo metodë mund të mos tingëllojë e re, por është mjaft efektive, duke ju ndihmuar të dini se cilat blloqe njohurish duhet të praktikoni zakonisht provimi me më shumë kujdes.

>> Shih më shumë: Formulat për llogaritjen e vëllimit të një tetraedri

4.3. Shënim për disa gabime teknike

Përveç 2 këshillave të mësipërme për përgatitjen e provimit, duhet të kuptoni dhe kuptoni edhe disa gabime teknike për të mos qenë të padrejtë gjatë provimit dhe t’i trajtoni ato menjëherë, duke mos ndikuar në rezultatet tuaja të provimit.

– Gabim në transmetim: për shkak se numri i studentëve që marrin pjesë në provim është mjaft i madh, objektet e bordit të provimit mund të mos jenë në gjendje të plotësojnë kërkesat si konfigurimi i ulët i kompjuterit, lidhja e dobët në rrjet, etj do të çojë gjithashtu në gabime dhe ndikojnë në procesin e marrjes së testit. Për këtë gabim, studenti do të duhet të njoftojë menjëherë mbikëqyrësin për trajtimin.

Shënim për disa gabime teknike
Shënim për disa gabime teknike

– Gabimi nuk mjafton në aplikacione: zakonisht, përpara se të hyni në provim, do t’ju duhet të provoni faqen kryesore të ViOlympic për të kontrolluar disa mjete dhe aplikacione për të bërë provimin. Nëse keni probleme të tilla si mungesa e aplikacioneve të mjaftueshme dhe pamundësia për të kryer testin, duhet ta raportoni atë në mënyrë që të mund të organizohet një kompjuter tjetër.

– Gabim nga ana e ekzaminuesit: për shkak se ky është një konkurs matematikor online, për të shmangur gabimet e pafat teknike, ekzaminuesi duhet të ketë njohuri edhe për përvojën e përpunimit të kompjuterëve. Disa raste kur mbikëqyrësi nuk dinte për kompjuterët kishin një ndikim të madh në procesin e testimit si dhe në rezultatet e shumë studentëve.

– Gabimet e shkaktuara nga kryerja e testit shumë shpejt që sistemi nuk mund t’i përballojë: Provimet bazohen në internet, kështu që problemet me gabimet e sistemit janë të pashmangshme. Për kompjuterët me konfigurim të ulët, lidhje të dobët në rrjet ose viruse, përpunimi do të jetë shumë i ngadaltë. Ka pyetje shumë të lehta, studentët mund të japin shpejt përgjigjen, por makina ngrin, varet. Prandaj, kur është kështu, ju duhet ta mbani atë situatë dhe të njoftoni mbikëqyrësin e provimit.

Problemet teknike të hasura shpesh në konkurs
Problemet teknike të hasura shpesh në konkurs

– Gabim për shkak të softuerit antivirus: zakonisht, kompjuterët për aktivitetet e zgjidhjes së matematikës në internet do të instalohen me softuer antivirus. Por i njëjti softuer ndonjëherë ndërpret procesin e marrjes së testit kur kërkon një përditësim. Kjo mund t’i bëjë nxënësit të hutohen dhe të prishin testin, veçanërisht nxënësit e shkollave fillore.Në këtë rast, ju gjithashtu duhet ta raportoni menjëherë te mbikëqyrësi i testit për trajtim.

Këtu është një përmbledhje e informacionit rreth zgjidhni problemet e matematikës në internet me këshilla për t’ju ndihmuar të merrni rezultate të larta në provime. Shpresoj se artikulli do të jetë vërtet i dobishëm për ju.

Përmbledhja e formularëve të matematikës së klasës së 9-të për përgatitjen e provimit në 10 detaje për studentët

Përgatitja për provimin e klasës së 10-të konsiderohet një fazë e rëndësishme për nxënësit e klasës së 9-të dhe matematika e klasës së 9-të është një pjesë e rëndësishme e këtij provimi. Pra, cilat janë llojet e matematikës për klasën 9 për provimin pranues 10? Le ta zbulojmë përmes artikullit të mëposhtëm.

Llojet e përgatitjes së provimit të matematikës në klasën e 9-të në 10

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('data- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=14086&cateid=235&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);});} });$(".show_cm").klikoni(funksioni(){$(this).hide();$(".hiden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cm").kliko(funksion(){$(this).hide();$('.show_cm').shfaq ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hiden_dtblog");});

READ  Bảng lương Fsoft – Bí quyết để có được một mức lương cao | Educationuk-vietnam.org