7 lượt xem

Chùm thơ Tào Tháo đặc sắc được yêu thích nhất mọi thời đại | Educationuk-vietnam.org

Artikuj Poezia e Cao Caos Gjithmonë i dashur dhe i mirëpritur nga lexuesit. Ai konsiderohet një poet politik, ushtarak, letrar dhe një poet i madh në historinë kineze. Përveç kësaj, ai zotëron shumë poezi me vlerë, të cilat vlerësohen nga të gjithë. Poezia e Cao Caos shpreh një stil të veçantë me madhështi dhe heroizëm, duke u fokusuar në frymën e kohës. Poezia e tij jo vetëm që hapi një stil të ri të poezisë për epokën Jian’an, por gjithashtu pati një ndikim të gjerë në zhvillimin e mëvonshëm letrar të letërsisë kineze. Tani për tani, le të ndiejmë së bashku poezinë e tij magjepsëse!

përmbajtja

s
s
s

Ministria e Eksodit Xiamen 1 – Diem

Van marshon valle, kapërcen chi të lartë.
Lam Quan është ndryshe, mendja është nostalgjike, mendja është nostalgjike dhe mendja është nostalgjike?
Sutra është shumë e fortë për t’i rënë Kiet Thach, dhe mendja e tij është të bjerë në Dong Hai.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Departamenti i Eksportit Xiamen Faza 2 – Dogana dhe Tregti

Dong Lam Kiet Thach,
Zyra doganore tregtare.
Acidi klorhidrik i proteinave,
Son ishull lat tri.
Pema e Jetes,
Enciklopedia e tregtisë.
Era e vjeshtës harxhon hekurin,
Hong tre trima ngrihen.
eklipsi diellor,
Disavantazhet jashtë periudhës së mesme;
Shpirti i ndritshëm,
Ana negative logjike.
Hanh edhe veshët,
Cay gji chi.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Ministria e Xiamen Periudha e 3-të – Lindja e dekadës

Dekadë dimërore e fortë,
Era veriore rimëkëmbet,
Ajri i Qiellit,
Phi Phi mjegull.
Zoti i fatit,
sterna e kuqe e Afrikës së Jugut,
Magpi i mundshëm,
Hung i zemëruar.
Refuzoni të qetësoheni,
Ferma mbledh shkollën.
Udhëtim i papërfillshëm,
Di tregtisë së lashtë të pishës.
Hanh edhe veshët!
Cay gji chi.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Ministria e Eksportit Xiamen Periudha 4 – Turqia nuk pajtohet

Vendi i mosmarrëveshjeve,
Ha saldim ketri gjate.
manjati aventurier,
Udhëtim me anije.
Chui nuk hyn në tokë,
Përsëri rroba të errëta Phong.
Ujëvara e paepur,
Banda është e devotshme.
Eremiti i gjorë,
Galantizmi përbuzje.
Mendja shpesh ankohet,
Më pëlqen të dua shumë bi.
Hanh edhe veshët!
Cay gji chi.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Ministria e Eksportit Xiamen Periudha 5 – Quy Tuy Tho

Zoti i Jetës,
Për shkak të krahut të djathtë.
Në shiritin anësor,
Erë e zakonshme e keqe.
Plaku nënshkruan kalendarin,
Chi në parajsë;
Dëshmorët e Varrit,
Vëmendje ngurruese.
Shpenzimet e kafshëve të biznesit,
Pasiguria në parajsë;
Duke ushqyer lumturinë,
Mundësia e jetës së përjetshme.
Hanh edhe veshët!
Cay gji chi.

s

s
s
s
s

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Periudha e shkurtër e këngës 2

Për hir të pijes,
Me rastin e lindjes së shek:
Si një zbulesë,
Vuajtja e kaluar.
Është mjaft e mundur,
Prioritet i rrezikshëm.
Ha Duy shpjegon:
Vetëm Do Khang.
Thanh Thanh Tu Kham,
Udhëtoni deri në zemër.
Veterani ushtarak,
Zhyt veten në hala.
U Luc Minh,
Paqe realiste.
Punonjësja e shtëpisë,
Ka lindur qafa e hekurt.
E lavdishme si hëna,
Ha kohë mund gjak?
Prioriteti i tokës së mesme,
E pathyeshme.
Qarku Viet do Thien,
Përdorimi i konsistencës.
Biseda e qartë për tërshërën,
Mendimet e hirit të vjetër.
Ylli i Hënës Hy,
Sundimtari i Afrikës së Jugut,
Ndërhyrje e trefishtë,
Nuk ka mundësi për mjekim.
E lyer lart,
Thuy nuk është cinik.
Zhou Gong Tzu,
Parajsa e fokusuar.

READ  Bài thơ Mẹ (Trần Quốc Minh) – Có ngọt ngào nào hơn tình thương của mẹ? | Educationuk-vietnam.org

Përkthejeni

Përpara se kupa e verës të këndojë,
Sepse sa zgjat jeta e njeriut,
Si vesa e mëngjesit,
Sa të trishta kanë kaluar ditët.
Shpallur eksitim
Por ende nuk mund ta harroj trishtimin.
Dëshironi të lehtësoni trishtimin?
Vetëm një filxhan verë (Do Khang).
Mosha studentore me jakë blu,
Duke i pikëlluar zemrat tona.
Kjo është për shkak të ju
Por ne mendojmë deri më sot.
Zëri i autorit thërret,
Është duke ngrënë bar në fushë.
Unë kam një mysafir
Harpë e flautit.
Hëna shkëlqen fort,
Kur do të përfundojë?
Trishtim nga zemra,
Nuk mund të ndalet.
Kryqet e fushave përgjatë rrugës,
Vizitoni me zell.
Takime dhe biseda,
Le të rishikojmë së bashku, në zemrat tona ende kujtojmë mirënjohjen e vjetër.
Hëna është e ndritshme dhe yjet,
Korbi fluturon në jug.
Duke u lëkundur rreth pemës tre herë lart,
Asnjë degë e vetme nuk mund të ulet.
Malet nuk kanë frikë të jenë të larta,
Lumi nuk ka frikë të jetë i thellë,
Unë jam si Duka Zhou që mirëpret njerëz të talentuar,
Bota do të më nënshtrohet.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Shkalla e respektit

Qielli dhe Toka,
Personel i çmuar.
Ngritja e një ushtrie njerëzish,
Paguesi i fondit.
Shumë larg zonës së kodit,
Meridian katërpolësh.
Triumfi i mençurisë,
Le prosperitet.
i urtë i urtë,
President i Shtetit.
Pesë Monarkët Feudalë,
Fusha krahine, forme burgu.
Letra e pjesëmarrësve me thurje,
Gjithëdije pa kompromis.
Cao Dao është gjyqtari,
Ha ha humbi punën.
Unë jam pasardhësit,
Reforma e përkthimit të ligjit.
Puna e Ushtrisë Popullore,
Përkthimi i fatit.
Shmangni të gjithë gazin e vërtetë,
Ju pretendoni të jeni dhjetë kombe.
Papërshtatshmëria e Duong Nghia,
Thai është e specializuar në imitim.
Se Ba Di,
Zakoni etnik.
E keqja e madhe,
Ruajtja e virtyteve dhe e virtyteve.
Premto Mos u dorëzo,
Filloni të këndoni?
Mirësia, madhështia,
I supozuar vi pëlqime.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Përballë pijes

Për hir të pijes,
Paqja është atëherë,
Përsëri e pashenjtë.
Heqja dorë e butë mbretërore,
Kryeministri i vjetër hodhi klasën e mesme.
funksioni i koncesionit,
Njerëz pa arsye për të debatuar.
Tre vjet jetë të drejtë dhe të përjetshme përveç,
Duke dashur filxhanin e biznesit.
Ngarkesa reale e tabelës së bardhë.
Vu Trach është si të provosh,
Kupa Bach përdori qytetin.
Refuzoni kodin,
Terroir divergjent.
Duka dhe princi mashkull,
Proshutë i do njerëzit,
Sigurisht, do të humbisni mendjen.
Prindër vdekjeprurës edukues dhe të dobët.
thyej ligjin,
Respekti në varësi të formës.
Lëshoni dyfishin e dhjetë.
Gjuhësia nuk është e dëmtuar,
Moti i paparashikueshëm i dimrit.
imitimi i mallkuar,
Jetëgjatësia e përgjithshme.
Bimët e insekteve që promovojnë virtytin.

READ  Thơ Buồn Trung Thu, Chùm Thơ Về Rằm Tháng Tám Trung Thu Hay | Educationuk-vietnam.org

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Rreth rrugës

Duy Han pranoi dualitetin,
Departamenti i pandershmërisë.
Moc Hou,
Tri fëmijë të mitur të fortë.
Hezitim dhe indiferencë,
Kafsha njerëzore sfidon mbretin.
Trëndafili i bardhë në dyqanin japonez,
Festimi i pemës së parë.
Hajdutët e ushtrisë kombëtare,
Zoti vrasës shkatërron artet marciale.
Trashëgimia e trashëgimisë,
Tempulli është pjesë e funeralit (varrimit).
Ba Viet Tay Thien Di,
Marka e fëmijëve lëshoi ​​qepë.
Soditja e kalasë së Laçit,
Horoskop horror.

Përkthejeni

Gjenerata e njëzet e dytë e dinastisë Han,
Punonjësi është i paaftë.
(Ashtu si) një majmun me kapelë,
Di më pak dhe komploto të mëdha.
Duke hezituar për të vendosur,
(Kështu Truong Nhuong dhe të tjerët) e mbajtën mbretin për të shpëtuar.
Një ylber i bardhë errëson diellin (që do të thotë se ka një përmbysje të madhe),
Trupi im (vetëm Ha Tien) gjithashtu mori përsipër katastrofën përpara se të vazhdonte.
Hajduti i perëndishëm mban pushtetin,
Vritni mbretin, digjni qytetin.
Trashëgimia perandorake u përmbys,
Tempulli u dogj dhe u varros.
Zhvendosja në perëndim,
Duke qarë dhe duke udhëhequr njëri-tjetrin.
Duke parë atë kështjellë Luoyang,
Tragjedia është si Vizi.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Hao Ly Qepë

Kwantung filantropist,
Varur pantallona të hartuara nga trupa.
Takimi Preliminar Manh Tan,
Zemër në Ham Duong.
Ushtria bashkon forcat,
Përveç dërgesave.
Avantazhi i historisë njerëzore,
Vetë-plotësohet i ngjashëm me murin.
Huai Nam e shpalli veten,
Gdhendje në veri.
Armatura e epokës së hekurit,
Vdekje e përjetshme.
Kocka të bardha të egra,
Teori e pashpjegueshme hyjnore.
Njerëzit më të padrejtë,
Vetëdija për kalimin e shkollës.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Praktikë e trishtuar

North Thai Hang Son,
Fatkeqësi e rrezikshme!
Duong Truong zhurmoi fort.
Çakrat e chi-së së keqe,
Piper hekuri vjeshte!
Era veriore kryesore bi.
Guxim kundrejt respektit për veten,
Leopardi zbuloi temën.
Njerëz të pakicës Khe Coc,
Kikirikët e borës phi phi.
Shkolla e shkollës së zemërimit,
Shumë qëllime larg përgjithmonë.
Zemërthyer, inatosur?
Kuarteti më i rregullave lindore.
Thuy Thuong Kieu paga e shkëlqyer,
Autostrada kryesore është restauruar.
I magjepsur apo i ekspozuar,
Varri i argjendtë është i pafuqishëm për një kohë të gjatë.
Praktikë afatgjatë,
Kentaur i njëkohshëm.
Duke garantuar ekzekutivin e ri,
Mbulo punën time.
Provimi Bi “Dong Son”,
Kujt i bie!

Përkthejeni

Duke shkuar në veri, duke u ngjitur në malin Thai Hang
Ngritja e lartë është e rrezikshme!
Rruga në shpatin e malit është dredha-dredha si zorrët e dhisë
Rrota dëshiron të thyhet
Sa të trishtuara janë pemët!
Të dëgjosh erën e veriut që fryn është shumë e trishtueshme
Pantera ulet para tij
Leopardi duke bërtitur në mes të rrugës
Gryka është e pabanuar
Reshje të dendura bore
Qafa e gjatë rënkon në mjerim
Ekspedita është e mbushur me shumë dhimbje
Zemra e pikëlluar u mbyt
Dëshironi të ktheheni në lindje tani
Ujë të thellë ura u thye përsëri
Rruga kryesore është gjarpëruese
I magjepsur ose humbi rrugën
Është vonë pasdite dhe nuk di ku të qëndroj
Ditët shkojnë përgjithmonë larg
Kalorësi është i uritur
Përdorni shtyllën si dru zjarri
Thyeni akullin për të gatuar qull
Është shumë e trishtuar të shkruaj poezi Dong Son
Ky trishtim është i gjatë!

READ  Tặng bạn những câu thơ hay về tình yêu và cuộc sống ý nghĩa nhất | Educationuk-vietnam.org

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Mohoni sektin e lindjes dhe perëndimit

Hong Nhan rishfaqet në veri,
Në temjanin çnjerëzor.
Duke dërguar mijëra arsye,
Qepët vetë formohen.
Moti lindor në jug të Daos,
Fustan pranveror në veri të murit.
Plotësoni në mes të djathtë dhe lëvizni përreth,
Në varësi të aventurës së oqeanit.
Shefi i kokëfortësisë së madhe,
Jeta e përjetshme nuk është e barabartë.
Nai Ha provoni të pushtoni,
Një blerje e katër të katërtave!
Por kodi nuk mund të vendoset,
Armatura është e padallueshme.
Pleqësia infektive,
Ha është kundër atdheut?
Dragoi i Zotit është thellësisht i fshehur,
Komplet bishë me diamant të lartë.
Qepje Ho Tu Tu Quy Thu Tu,
Atdheu i lashtë mund të vdesë!

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Puls i lartë

çmimi i rritjes,
Zinxhirë të tepërt,
Regjistrohu për kalendarin Cuu Nghi, Ngoc Mon.
Te Thien Han,
Chi Kunlun,
Kien Tay Vuong Mau, i listuar në Dong Quan.
Giao Chi Tung,
Porta e Egjiptit,
Sekreti i dobët shpirtëror i dashurisë.
Vërtet ti,
Ushqimi i festës,
Kanellë chi, përhapje të bollshme.
Staf i madh,
Du Kaos,
Disavantazhi i udhëtimit, sesioni i marrjes.
Në skenë,
Libri Qiellor,
Jeta si Nam Son, mburojë e pavdekshme.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Periudha e emrit të mirë 2

Vetë-akumulim, vetë-mbështetje,
Komoditet ajo vuan.
Hyni në tre miliardë fe,
Shumë zhargon analfabete.
Fundi është si abstraksioni,
Vetë-mbështetje vullnetare.
Edhe pse më nostalgjiku në botë,
Periudha e tregut të fuqisë së egër!
Kryeministri shtiret si i keq,
Vajtim me padurim si vallëzim.
I turpshëm, njeri i varfër,
Aktivizimi i një deponie të zbrazët?
Beto për qiejt,
Lang Nha ka një anë të majtë.
Edhe pse me epsh besnik,
Periudha e urimit.
Kënaqësia shkaktohet nga blasfemia,
Stuhi dashurie e papritur.
Manifestimet e qenieve hyjnore,
Lob trigeminal i paqëndrueshëm.
Koha e zotimit në varësi të kohës?
Provoni të ankoheni për dilemën.
Kim ra në të ardhmen, duke shkëlqyer me magji?
Ashtu si funksioni i vërtetë si kërcimi.

Poezitë e Cao Caos mbajnë një ton heroik dhe filozofi fisnike. Fuqia politike dhe talenti poetik, këta dy faktorë e sollën Cao Cao në pozicionin e udhëheqësit të garës së lahutës Kien An. Nëpërmjet një përshkrimi të freskët dhe vërtet autentik të trazirave të kohërave, këto vepra zbulojnë gjithashtu epërsinë e kohës nga poeti. Faleminderit që ndiqni artikullin tonë!

Bài viết cùng chủ đề: