11 lượt xem

Chuyển chữ thường thành chữ hoa bằng những cách nào? | Educationuk-vietnam.org

Administrativ – Pune zyre

1. Pse të konvertohet shkronja e vogël në të madhe?

A e dini të Redaktimi i tekstit jo vetëm që duhet të jetë i drejtë – mjaftueshëm – i bukur, por edhe i shpejtë. Prandaj, për t’ju ndihmuar të kurseni kohë dhe të jeni ende në gjendje të operoni në përputhje me standardet e llogaritjes së zyrës, mund të aplikoni në mënyrë fleksibël mënyra për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha në vend që thjesht t’i përdorni ato me zell.

Pse të shndërroni shkronjat e vogla në të mëdha?

Ka shumë fjalë në një paragraf duhet të shkruash kapitale për të theksuar dhe theksuar përmbajtjen. Në rast se përmbajtja duhet të konvertojë shkronjat e vogla në të mëdha, mund të përdorni shkurtore ose funksione të disponueshme në word për ta bërë këtë. Por teksti ka një gjatësi dhe numër të madh karakteresh, ju nuk mund t’i zbatoni ato operacione në artikullin tuaj. Prandaj, gjetja e zgjidhjeve të ndryshme në mënyrë më efektive, më të shpejtë dhe të kursyer në kohë është një domosdoshmëri për këdo, veçanërisht stafin administrativ të zyrës, i cili gjithmonë duhet të punojë shpejt, në nivel dhe cilësi në një periudhë të caktuar kohore.

Përveç kësaj, shndërrimi i shkronjave të vogla në shkronja të mëdha është gjithashtu kontribuoni që artikulli juaj të dallohetlexuesi mund ta gjejë lehtësisht fjalë kyçe dhe pika të fokusit në artikull. Në vend që të lexoni një seri nga fillimi në fund dhe ende të mos shihni fjalën kyçe.

Kjo është arsyeja pse ne mund të shohim një gjë që: Shndërrimi nga shkronja të vogla në të mëdha kontribuon në krijimin duhet të jetë estetike për formën e paraqitjes së tekstitdhe theksi në prezantimin e përmbajtjes, Ky transformim është shumë i domosdoshëm për redaktimin e çdo dokumenti, jo vetëm që ndikon në punën e redaktorit por ndikon edhe në përthithjen, filtrimin dhe kuptimin e problemit që dëshiron shkrimtari.të ​​komunikuar përmes teksteve të shprehura në atë gjuhë.

Pse të shndërroni shkronjat e vogla në të mëdha?
Pse të shndërroni shkronjat e vogla në të mëdha?

Këtu janë hapat që mund të aplikoni në varësi të rastit gjatë redaktimit të tekstit, konvertimi i shkronjave të vogla në të mëdha nuk do të jetë më shqetësimi juaj. Le të zbulojmë në këtë përmbajtje në seksionin vijues.

Punë në burime njerëzore

2. Si të mblidhen shkronjat e vogla në të mëdha?

A ndiheni ndonjëherë i çmendur kur ju duhet të rregulloni në mënyrë të përsëritur shkronjat e vogla në të mëdha në një tastierë kompjuteri duke shtypur tastin Caps lock? Vë bast që shumë njerëz e kanë këtë problem.

Në fakt, për të kthyer shkronjat e vogla në shkronja të mëdha, ka shumë mënyra të ndryshme duke përfituar nga funksionet e disponueshme në redaktuesin e dokumenteve Word, në tastierë ose në softuer si Unikey. A dini si t’i përdorni ato? Le ta bëjmë atë në mënyrat dhe hapat e mëposhtëm.

-Së pari, ju mund të gjeni një mënyrë për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha duke shkuar përdorni të gjitha funksionet e disponueshme në word – programi i redaktuesit të tekstit.

Koleksion mënyrash për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha në çfarë mënyrash?
Koleksion mënyrash për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha në çfarë mënyrash?

E dyta është përdorimi i ndërhyrjes së softuerit Unikey – Softueri ka shumë veçori për të shkruar vietnameze dhe gjithashtu ka funksionin për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha.

Së treti, mund të përfitoni nga çelësat bazë, kombinimet e tasteve të funksionit në tastierën e kompjuterit për të ndryshuar modalitetin e konvertimit të shkronjave të vogla në të mëdha.

Për ta bërë më të lehtë për ju të kuptoni, le të kalojmë në detaje në zbatimin e hapave për çdo mënyrë të ndryshme të konvertimit të shkronjave të vogla në të mëdha në përmbajtjen e mëposhtme.

2.1. Si të konvertoni shkronjat e vogla në të mëdha me shkronja të mëdha?

Kjo është një mënyrë mjaft efektive dhe e thjeshtë për ta bërë atë dhe është gjithashtu mënyra më e shpejtë në word që mund ta bëni menjëherë dhe gjithmonë në hapat e mëposhtëm:

Hapi 1: Theksoni fjalinë, paragrafin ose të gjithë tekstin që duhet të konvertoni nga shkronja të vogla në të mëdha.

Hapi 2: ju klikoni në shtëpi pastaj gjeni dhe zgjidhni ikonën Aah, Ekrani do të shfaqë opsione për ju duke përfshirë 5 mënyra të ndryshme për të konvertuar, duke përfshirë 4 mënyra për të kthyer nga shkronja të vogla në të mëdha duke përfshirë:

– Lloji 1: shkronja të vogla të gjitha shkronjat dhe karakteret – shkronja të vogla

– Lloji 2: shkruani vetëm shkronjën e parë të një fjalie – rast fjalie, për shembull:

Vajza ka një lëkurë si një vezë të qëruar, flokë të zinj, një buzëqeshje gropëza që bën shumë meshkuj të dashurohen.

– Lloji 3: Si të shkruash të gjitha shkronjat në një fjali, paragrafi ose tekst – me shkronja të mëdha, për shembull: Unë jam duke marrë një provim të mesëm nesër

Si të konvertoni shkronjat e vogla në të mëdha me shkronja të mëdha?
Si të konvertoni shkronjat e vogla në të mëdha me shkronja të mëdha?

-Lloji 4: Shkruani shkronjën e parë të çdo fjale në një fjali, paragraf ose tekst – shkruani me shkronjë të madhe çdo fjalë, për shembull: Sot është një ditë e bukur

-Lloji 5: Ndrysho komandën ose butonin Aktivizoni ose çaktivizoni funksionet që konvertojnë shkronjat e vogla në të mëdha – ndërroni shkronjat, për shembull:

-Shënim: Nëse jeni duke zgjedhur tipin 3 kur shtypni shkronja ndërrimi do të bëhet tip 1, ndërsa zgjedhja e tipit 4 kur zgjidhni shkronja ndërrimi do të bëhet rasti i kundërt i tipit 4, pra të gjitha shkronjat e para të mëdha të fjalës do të bëhen të vogla, për shembull. : Çfarë dite e bukur do të bëhet çfarë dite e bukure njëjta gjë vlen edhe kur përdorni komandat e tipit 1 dhe 2. Toggle është një nga ato butona që janë mjaft interesantë, duke e bërë më fleksibël kalimin e shpejtë nga një lloj i madh në tjetrin.

Në varësi të qëllimit, ju mund të zgjidhni një nga 5 llojet e mësipërme të konvertimeve për t’iu përshtatur kontekstit, kontekstit dhe qëllimit të përdorimit të atij teksti.

2.2. Përdorimi i kombinimeve të tasteve dhe tasteve funksionale

Përdorimi i këtyre butonave dhe butonave të funksionit është shumë i zakonshëm për njerëzit e IT-së. Por nëse po e lexoni këtë artikull, atëherë besoj se nuk jeni profesionist i IT-së dhe po çmendeni sepse nuk dini të konvertoni sa më shpejt shkronjat e vogla në të mëdha. Pra, mësimi dhe shfrytëzimi i funksioneve të kombinimeve të tasteve më poshtë do të kursejë mjaft kohë për punë të tjera.

Metoda 1: Përdorni kombinimin e tasteve në tastierën e kompjuterit

Duke zgjedhur ME SHKRONJA KAPITALE nga ikona Aa në Home super i shpejtë me operacione jashtëzakonisht të thjeshta si më poshtë:

Hapi 1: ju lutem zgjidhni dhe nënvizoni pjesë fjalish, paragrafësh ose teksti që duhet të shndërrohen nga shkronja të vogla në të mëdha

Përdorimi i kombinimeve të tasteve dhe tasteve funksionale
Përdorimi i kombinimeve të tasteve dhe tasteve funksionale

Hapi 2: shtypni Fn + Shift + F3 Kombinimi i tasteve duke shtypur dhe mbajtur, mund të kaloni nga shkronjat e vogla në të mëdha për dy lloje të shkronjave të mëdha si SHKALLA ME SHQIPËRI dhe Shkrimi i madh i çdo fjale.

Përveç kësaj, ka Kombinimi i tasteve Ctrl + Shift + A. Ky kombinim i tastit funksionon vetëm nga shkronjat e vogla në të mëdha, që është tipi SHPËRRORË – shkruan të gjitha shkronjat.

Metoda 2: Përdorni tastin në rreshtin bazë të tastit në tastierë

Duke përdorur tastin Capslock në rreshtin bazë të tasteve për t’i kthyer nga shkronja të vogla në të mëdha. Sidoqoftë, kjo është një mënyrë mjaft manuale, kërkon kohë dhe përpjekje, duhet të përdoret vetëm kur shkruani paragrafë të shkurtër ose ka një ngjashmëri në të gjithë tekstin për të gjitha fjalët në të.

CV online

2.3. Përdorni softuerin Unikey për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha

Unikey është një softuer i domosdoshëm për përpunimin e tekstit për çdo kompjuter. Megjithatë, jo të gjithë mund të kuptojnë dhe dinë gjithçka për të përfituar nga veçoritë e tij. Prandaj, ne mund të mësojmë hapat për të kthyer nga shkronja të vogla në të mëdha përmes përmbajtjes së treguar më poshtë:

-Hapi 1: Ju duhet theksoni përmbajtjen që duhet të zgjidhni atëherë mund të përdorni Ctrl + c për të kopjuar përsëri përmbajtjen, ose theksoni – kliko me të djathtën dhe zgjidhni kopje.

– Hapi 2: Ju klikoni në ikonën V që ndodhet në anën e djathtë të ekranit në taskbar – taskbar, klikoni me të djathtën dhe hapeni. Do të shihni një panel që shfaqet dhe zgjidhni mjetin CS + F6 ose mund të shtypni Ctrl + shift + F6 për të hapur shiritin e veglave në softuerin Unikey.

Përdorni softuerin Unikey për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha
Përdorni softuerin Unikey për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha

Hapi 3: Shfaqet paneli i veglave të Unikey, më pas mund të zgjidhni seksionin për të kthyer shkronjat e mëdha në të vogla dhe më pas shtypni kodkalimin.duhet të prisni pak për procesin e konvertimit

Hapi 4: Ju duhet Kthehuni te faqja e fjalëve që po redaktoni dhe vazhdoni të përdorni Ctrl + v për të ngjitur përsëri tekstin e konvertuar. ose klikoni me të djathtën dhe zgjidhni ngjitni – ngjisni tekstin e konvertuar në Word. Kështu që mund të përfundoni konvertimin e shkronjave të vogla në të mëdha. Kjo është një nga mënyrat për të siguruar saktësi të lartë.

Kontabilitet – Punë auditimi

3. Cila është mënyra më e shpejtë për të zgjedhur?

Në të vërtetë kjo është një pyetje e vështirë sepse në realitet çdo metodë do të jetë e përshtatshme për situata të ndryshme.

Për të krahasuar mënyrat e mësipërme, ndoshta përdorimi i funksioneve në word është më i shpejti. Mund të zgjidhni dhe të kryeni tekstin për ta kthyer në të. Thjesht bëjeni gjatë kontrollit dhe zvogëloni operacionet. Për më tepër, veçoritë në Word janë gjithashtu më të ndryshme dhe më të plota. Është më e sigurt se përdorimi i metodave të tjera.

Është mirë të përdorni tastin caps lock, por është rast pas rasti pasi është një mënyrë manuale e përdorimit të tij. Pra, të kesh disa mijëra fjalë që duhet të specializohen vazhdimisht është shumë joefikase, kërkon kohë dhe joproduktive.

Cila është mënyra më e shpejtë?
Cila është mënyra më e shpejtë?

Përdorimi i kombinimeve të çelësave është gjithashtu i mirë dhe i përshtatshëm. Megjithatë, nëse e zbatoni në këtë mënyrë, duhet të punoni që ta bëni më shpesh për të mbajtur mend gjithmonë formulat, për të shmangur keqkujtimet, duke shkaktuar pasoja të padëshiruara.

Nga tre mënyrat e mësipërme të konvertimit të shkronjave të vogla në të mëdha, mund të shohim se çdo përdorim ka pikat e forta dhe të dobëta. Prandaj, duke krijuar më shumë zgjedhje për ju në metodat e konvertimit. Këshillohet që të aplikohen metoda të ndryshme konvertimi të përshtatshme për çdo situatë dhe situatë specifike. Ju mund të merrni parasysh përpara se të vendosni të zgjidhni metodat e përshtatshme dhe efektive të konvertimit. Përveç kësaj, jo vetëm word, por edhe në excel, ka mënyra konvertoni shkronjat e mëdha në të vogla në excel.

Përmes artikullit si të konvertohet shkronja e vogël në të madhe? Pyetja e parë është gjithashtu ajo për të cilën shumë njerëz janë të interesuar. Sidomos për ata Stafi i Zyresaftësitë kompjuterike të zyrës duhet të plotësojnë gjithmonë standardin në mënyrë që të mund ta zbatojnë përdorimin në punë më shpejt.

Gjej një punë

  Cila është mënyra më e shpejtë?
Cila është mënyra më e shpejtë?

Shpresojmë që përmes artikullit të keni kuptuar dhe gjetur vetë mënyrën më të mirë për të kthyer shkronjat e vogla në të mëdha. Përveç kësaj, ju gjithashtu dini mënyra të ndryshme për të kryer operacione në mënyrë më fleksibël në punë. Mjetet i shërbejnë punës tuaj, por si t’i kuptoni dhe përdorni mirë ato mjete është një çështje shqetësuese. Pra, të mësuarit dhe praktikuar më shumë do t’ju ndihmojë të mbani mend më gjatë dhe të punoni në mënyrë më efektive. Le të studiojmë teorinë me praktikën.

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('data- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=10435&cateid=223&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$(".show_cm").klikoni(funksion(){$(this).hide();$("hidden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cm").kliko(funksion(){$(this).hide();$('.show_cm').shfaq ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").click(function(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hiden_dtblog");});

READ  Cẩm nang các trường Đại học - Học viện trên cả nước | Educationuk-vietnam.org

Bài viết cùng chủ đề: