62 lượt xem

Cố vấn dịch vụ ô tô là gì? Lương cố vấn ô tô bao nhiêu | Educationuk-vietnam.org

1. Çfarë është një Këshilltar i Shërbimit Automobilistik?

Këshilltari i shërbimit të automobilave është një term që përdoret për t’iu referuar personit që vepron si ndërmjetës midis klientit dhe teknikut, me përgjegjësinë kryesore për komunikimin e nevojave të klientit në departamentin teknik. Këshilltarët e shërbimit të automobilave nuk do të përfshihen drejtpërdrejt në riparimin ose zëvendësimin e pjesëve, por do të marrin vetëm informacione për problemet nga klientët, duke u ofruar teknikëve një përshkrim të problemit, nevojave dhe shqetësimeve të klientëve që kanë nevojë, në mënyrë që departamenti teknik të gjejë zgjidhjen më të shpejtë.

Këshilltar i Shërbimit Automobilistik

Këshilltar i Shërbimit të Automobilave

Detyrat kryesore të punës së këshilltarit të shërbimit të automobilave:

 • Përshëndetja dhe mirëpritja e klientëve

 • Marrja e nevojave për shërbime të klientëve

 • Kontroll paraprak i mjetit

 • Testoni makinën dhe njihni gjendjen

 • Kostot e parashikuara të shërbimit

 • Verifikimi i sigurimit

 • Programoni takime të planifikuara për shërbimin për klientët

Në garazh, këshilltari i autoservisit konsiderohet edhe një recepsionist shërbimi, që mirëpret klientët në makinë, por më i specializuar në shërbimet teknike. Një këshilltar shërbimi automobilistik mund të mos jetë aq i thelluar sa një teknik, por sigurisht që duhet të ketë njohuri për produktin, njohuri teknike për të ndihmuar në përgjigjen e të gjitha pyetjeve të klientit.

2. Përshkrimi i punës më i detajuar i këshilltarit të shërbimit të automobilave

Qoftë duke punuar në një kompani të madhe makinash ose në një kompani të vogël makinash, puna e një konsulenti të shërbimit të automjeteve në thelb do të fokusohet në disa nga detyrat kryesore të punës në vijim:

 • Përshëndetja dhe mirëpritja e klientëve në sallone dhe garazhe

 • Afrimi i mundësive të biznesit nga klientët: drejtimi i klientëve për inspektimin e automjeteve dhe shërbimet e këshillimit sipas rregulloreve

 • Prezantoni dhe këshilloni shërbimet për të cilat klientët janë të interesuar, kur klientët pyesin veten për çmimin midis shërbimeve, këshilltari gjithashtu do të duhet të kuptojë dhe t’i japë përgjigjen më të mirë klientit.

 • Merrni pyetje proaktive nga klientët në lidhje me shërbimet

 • Duke përdorur njohuritë e sfondit për të kontrolluar makinën për klientët, mund ta provoni ta drejtoni makinën për të marrë identifikimin aktual

 • Ofrimi i klientëve me shërbime të mbrojtjes së makinave, kursimi i karburantit, kursimi i kostove të riparimit dhe zëvendësimit, përfitimet e zëvendësimit, riparimi si dhe disavantazhet e mos zëvendësimit ose riparimit.

 • Ndërtoni një tabelë të informacionit të shërbimit të klientit, transferoni informacionin e shërbimit në departamentin teknik të riparimit

Përshkrimi i punës Këshilltar i shërbimit të automobilave

Përshkrimi i punës Këshilltar i Shërbimit Automobilistik

 • Monitoroni ecurinë dhe cilësinë e riparimit dhe zëvendësimit të pajisjeve dhe pjesëve rezervë të automjeteve

 • Kontrolloni nëse është e saktë me tabelën e përmbajtjes së nevojave për shërbimin ndaj klientit apo jo

 • Nëse ka ndryshime, shërbime që dalin: për tarifat e shërbimit, problemet që lindin, dështimet teknike, ndryshimet e shërbimit, koha për të rikthyer makinën, … këshilltari i shërbimit do të telefonojë gjithashtu në mënyrë aktive për të njoftuar, kujdesi ndaj klientit

 • Kontaktoni departamentin teknik / punishten për të porositur më shumë pajisje dhe pjesë makinash sipas nevojave të klientit (kur garazhi nuk përgjigjet në kohë)

 • Pas përfundimit të shërbimit, kontrolloni cilësinë e shërbimit, telefononi për të njoftuar klientin në mënyrë që klienti të vijë dhe të marrë makinën.

 • Plotësoni dokumentet e pagesës, transferoni dokumentet e pagesës (shpenzimet) në departamentin e kontabilitetit

 • Udhëzime për procedurat e pagesës për klientët

 • Mbani kontakte me klientët

 • Kryeni disa detyra të tjera siç udhëzohet nga menaxhmenti (eprori)

 • Bëni një raport pune

READ  Đăng Ký Mã Vạch Sản Phẩm Năm 2022 Như Thế Nào? | Educationuk-vietnam.org

3. Paga e Këshilltarit të Auto Service

3.1. Sa kushton të jesh konsulent i shërbimit të automjeteve?

Sipas të dhënave të marra nga departamenti i kërkimit të tregut Vieclam123.vnPaga e rëndë e një konsulenti automobilistik aktualisht varion nga 7-15 milionë në muaj (në varësi të përvojës së punës dhe madhësisë së biznesit).

Megjithatë, në praktikë, këshilltarët e automobilave marrin gjithmonë një përqindje të të ardhurave (i njohur edhe si komision shërbimi) kur këshillojnë. Prandaj, të ardhurat e një këshilltari shërbimi automobilistik do të bien në intervalin mbi 35 – mbi 55 milionë në muaj.

3.2. Disa faktorë ndikojnë në të ardhurat e këshilltarëve të shërbimit auto

4 faktorët që thuhet se kanë ndikimin më të dukshëm në të ardhurat e këshilltarëve të autoservisit janë: përvoja konsulente dhe konsulente; aftësia për punë; të ardhurat e prodhuesit të automjeteve dhe pikave.

Përvoja i ndihmon konsulentët e makinave të negociojnë pagën shumë lehtë kur intervistojnë për një punë. Me fjalë të tjera, përvoja e konsultimit do të përcaktojë pagën fillestare të një këshilltari shërbimi auto. Zakonisht, kur nuk ka shumë përvojë këshillimi, këshilltarët e automjeteve mund të punojnë në kompani të vogla makinash me një pagë solide prej rreth 7 milion në muaj, të ardhurat totale do të bien në rreth 18 milion / muaj. Nëse keni shumë përvojë, punoni për kompanitë e mëdha të makinave, atëherë një konsulent auto mund të fillojë me një pagë prej rreth 15 milionë, dhe të ardhurat totale janë të pakufizuara në varësi të aftësisë tuaj për të punuar më vonë.

Zakonisht, kur kualifikohet, këshilltari i shërbimit do të jetë mbështetësi më i mirë në mbylljen e porosive në dyqan (salloni i makinave), së bashku me stafin e shitjeve dhe stafin e kujdesit ndaj klientit. Në varësi të politikës së llogaritjes së përqindjes së të ardhurave në çdo njësi, është e sigurt se sa më e mirë të jetë aftësia për të mbyllur një porosi, aq më të larta janë të ardhurat e dyqanit, duke çuar në nivelin e të ardhurave të këshilltarit të shërbimit në veçanti, stafit në dyqan. përgjithësisht i lartë. Kjo është një marrëdhënie proporcionale. Përkundrazi, nëse këshilltari është i varfër, i paaftë për ta bërë klientin të kënaqur, klienti nuk e mbyll porosinë nga shërbimet e konsulencës së këshilltarit, të ardhurat e këshilltarit të shërbimit sigurisht që nuk do të jenë të larta.

Kompania e makinave është gjithashtu një nga faktorët parakusht që ndikon në pagën/të ardhurat e këshilltarit. Nëse faktorët e tjerë ndikues injorohen, sa më e madhe të jetë kompania e makinave, aq më e famshme është marka, aq më e lartë është paga e një konsulenti të shërbimit të automjeteve. Në të kundërt, në kompanitë e vogla të makinave, të cilat nuk kanë një emër të qëndrueshëm të markës në tregun e automjeteve, të ardhurat e një këshilltari autoservice mund të thuhet se janë thjesht “të mjaftueshme për të jetuar”.

Disa prodhues të mëdhenj makinash në tregun vietnamez të makinave sot: Lexus, Honda, Suzuki, Toyota, Mazda, Kia, ..

Të ardhurat janë një shtytës kryesor i fitimeve për të gjithë punonjësit në mjedisin e biznesit të automobilave, dhe kjo përfshin këshilltarët e shërbimit të automjeteve. Të ardhurat janë pasqyrimi më i dukshëm i kapacitetit të punës të të gjithë sistemit. Sa më i lartë të jetë qarkullimi, aq më i lartë është niveli i të ardhurave të punonjësit. Dhe sigurisht, nëse të ardhurat janë të ulëta ose objektivi nuk arrihet, asnjë punonjës nuk mund të kërkojë një pagë të lartë (=> të ardhura të ulëta).

READ  Phiếu Công Bố Sản Phẩm Mỹ Phẩm Là Gì? | Educationuk-vietnam.org

4. Kërkesë për rekrutim për këshilltarin e shërbimit të automobilave

Kërkesat për të punësuar një këshilltar autoservice, apo në fakt, për të kryer këtë punë, çfarë kriteresh duhet të plotësojë kandidati?

4.1. Kërkesa për kualifikime, ekspertizë

 • Diplomë kolegji ose më lart diplomë në inxhinieri automobilistike, ndërtim makinash

 • Disa njësi do të kërkojnë një diplomë universitare dhe certifikata profesionale përkatëse

 • Leje drejtimi B2 ose me lart

4.2. Kërkon njohuri

 • Njohuri bazë të inxhinierisë së automobilave

 • Njohuri për tregun

 • Njohuri për mundësitë e biznesit

 • Njohuri për produktin

 • Zotërimi i proceseve të shërbimit këshillimor (të specializuar për sektorin e automobilave)

 • Njohuri të sistemeve të brendshme – të jashtme të automjeteve si: rrymë, motor, shasi, … për të qenë në gjendje të këshilloj klientët në detaje.

 • Kuptimi i thellë i pjesëve të këmbimit, motorëve

 • Zbuloni rregulloret për përdorimin, funksionimin, mirëmbajtjen dhe garancinë e automjetit.

4.3. Kërkesat për aftësi

Grupi i aftësive të vështira:

 • Aftësitë mentoruese

 • Aftësia për të vëzhguar dhe vlerësuar kënaqësinë e klientit

 • Aftësi të mira dëgjimi dhe kontakti me sy, gjeste

 • Aftësi për të ndërtuar besimin e klientit

Grupi i aftësive të buta:

 • Aftësi profesionale për ndërtimin e imazhit

 • Aftesi komunikimi

 • Aftësi për të kapur psikologjinë e klientit

 • Shkathtësi negociuese dhe bindëse

 • Aftësitë e kujdesit ndaj klientit

 • Aftësitë e menaxhimit të kohës

4.4. Kërkohet eksperiencë

Në varësi të kërkesave për rekrutim të secilit biznes, megjithatë, në thelb, shumë pak biznese aktualisht pranojnë të rekrutojnë konsulentë pa përvojë pune.

 • Niveli minimal i përvojës që haset zakonisht në rekrutim: 1 vit

 • Niveli bazë i përvojës: më shumë se 2 vjet

 • Niveli i lartë i përvojës: nga 5 vjet përvojë në këshilltarin e shërbimit të automobilave

4.5. Kërkesa të tjera

 • Të kesh shëndet të mirë

 • Preferohen mentorët meshkuj

 • I shkathët, i shkathët

 • Qëndrimi i shërbimit (këshilltarit) profesional

 • Punëtor, me ndjenjë të lartë përgjegjësie në punë

5. Rekrutimi i këshilltarëve me përvojë të shërbimit të makinave në Hanoi

5.1. Vinfast rekruton një konsulent shërbimi makinash me përvojë 1 vjeçare

 • Gjinia mashkull

 • Arsimi: I diplomuar nga kolegji ose drejtimi më i lartë në inxhinieri automobilistike. prodhimit

 • Leje drejtimi B2 ose me lart

 • Të mirë të shëndetshëm

 • Njohuri bazë praktike

 • Aftësi të mira mentorimi

 • Minimumi 1 vit përvojë këshilltare në shërbimin e automobilave

 • Identifikoni mundësitë e biznesit (nevojat e klientit)

 • Prezantoni dhe këshilloni klientët për shërbimet e makinave

 • Konsulencë e detajuar e shërbimit sipas nevojave specifike të klientëve si dhe gjendjes aktuale të automjetit

 • Përgatitni urdhra riparimi me kërkesë të klientëve, duhet të siguroni saktësinë e informacionit (mund të shënohet nëse është e nevojshme)

 • Informoni klientët për ecurinë e riparimit të makinave

 • Llogaritni koston, si dhe kohën e riparimit, njoftoni klientin për kohën e parashikuar të dorëzimit

 • Planifikoni kërkesat e detajuara për riparime dhe njoftoni me saktësi koston/kohën për dorëzimin e automjetit te klienti (nëse ka ndonjë ndryshim)

 • Monitoroni procesin e riparimit, siguroni përparimin dhe cilësinë e riparimit

 • Monitoroni dhe vlerësoni kënaqësinë e klientit, rregulloni disa kujdes ndaj klientit nëse është e nevojshme

 • Përgatitni dhe plotësoni dokumentet e pagesës për klientët => transferoni në departamentin e kontabilitetit

 • Konsulencë shtesë për të zgjeruar dhe shfrytëzuar mundësitë e biznesit, për të optimizuar të ardhurat

 • Merrni reagime nga klientët

 • Trajtimi i situatave dhe problemeve që lidhen me shërbimet e konsulencës së automobilave brenda fushës së biznesit

 • Puna mbështetëse për pjesët në showroom, veçanërisht për departamentin e pjesëve të këmbimit

 • Përgatitja e raporteve këshillimore => përfituesit: menaxhmenti/bordi ekzekutiv

 • Paga: nga 7 – 17 milione/muaj (e diskutueshme sipas kapacitetit) + % e te ardhurave

 • Ambient pune dinamik me mundësi të mira avancimi

 • Shijoni përfitimet e punonjësve sipas rregullave të përgjithshme

 • Sigurimet shëndetësore të paguara, sigurimet shoqërore, gëzojnë sigurimin e papunësisë

 • Bonusi i punonjësve, bonusi i shitjeve

 • Festat dhe festat e Vitit të Ri në përputhje me rregulloret e shtetit

 • Udhëtoni me shoqërinë

 • Disa përfitime të tjera do të diskutohen në detaje gjatë intervistës

READ  Mẫu quyết định đưa tài sản cố định vào sử dụng file Word | Educationuk-vietnam.org

5.2. Pse bizneset janë aktualisht të kufizuara në rekrutimin e këshilltarëve të shërbimit me më pak se 1 vit përvojë?

Rekrutimi i Këshilltarit të Shërbimit Automobilistik

Rekrutimi i këshilltarit të shërbimit të automobilave

Aktualisht, pothuajse çdo kompani e madhe e makinave në vend i jep përparësi (madje edhe të detyrueshme) rekrutimit të këshilltarëve të servisit të automjeteve me 1 vit, 3 vjet dhe 5 vjet përvojë ose më shumë, gjë që sjell sfida.i madh për këshilltarë me më pak përvojë. Pra, cili është shkaku i situatës së mësipërme?

Është shumë e thjeshtë, sepse tani ka një zinxhir në biznesin industrial në përgjithësi, industrinë e automobilave në veçanti, plus tendencën e zvogëlimit të personelit të departamentit të konsulencës së automobilave brenda një institucioni biznesi që rrallë lejon punësimin. përdorni personel të papërvojë. Në vend që të shpenzojnë kosto oportune si koha, trajnimi, shitjet, etj., ndërmarrjet e mëdha janë të gatshme të shpenzojnë një pagë më të lartë për të rekrutuar personel me përvojë. Për të mos përmendur që personeli i papërvojë do të ndikojë më së shumti në performancën e punës dhe të ardhurat.

Automobilistika është inxhinieri. Inxhinieria në vetvete nuk është një punë e thjeshtë, ekspertiza, teoria është larg realitetit. Prandaj, personi me përvojë patjetër do ta trajtojë situatën e shërbimit më mirë se fillestari.

Përveç kësaj, kur punësoni një këshilltar me përvojë të shërbimit të automjeteve, është më e lehtë të kontrolloni kandidatët. Domethënë, ata që nuk kanë përvojë, më pak se 1 vit përvojë do të përjashtojnë këtë vend vakant.

5.3. Si të fitoni përvojë si këshilltar i shërbimit të automjeteve?

Si të trashni librin e përvojës së punës së këshilltarit të shërbimit është një shqetësim për shumë njerëz në industri, sepse pothuajse sot përvoja është kërkesa minimale për këshilltarët e shërbimit të automjeteve për të qenë në gjendje të punojnë.mund të punojnë për kompanitë e mëdha të makinave, të optimizojnë të ardhurat.

Mënyra më e mirë për të trashur librin e përvojës është që mund të filloni të punoni nga njësi të vogla biznesi, kompani makinash që nuk kanë një markë të qëndrueshme. Rreth 2 vjet ju keni një formim teknik shumë të mirë. Edhe pse prodhuesit e makinave janë të ndryshëm, në thelb motorët, pajisjet, pjesa e brendshme, e jashtme dhe pjesët rezervë nuk janë shumë të ndryshme.

Së dyti, disa pozicione të barazvlefshme me pjesët direkte janë gjithashtu një punë bazë për ju që të provoni => të trasni përvojën tuaj të mentorimit më vonë.

Përveç kësaj, kur nuk keni hyrë në industri, ndoshta që nga koha kur jeni në shkollë, duhet të kontaktoni edhe profesionin përmes punëve mbështetëse, kërkimit ose shfrytëzoni mundësitë e studimit jashtë vendit (mund të zëvendësojnë ekuivalentin me përvojë pune praktike).

6. Përfundim

Për të qenë i suksesshëm në profesionin e konsulencës së shërbimit të automjeteve, optimizimi i nivelit të të ardhurave nuk është vërtet i vështirë. Shpresojmë, ndarja e mësipërme e Vieclam123.vn ju ka ndihmuar të keni njohuritë më të mira në lidhje me profesionin e konsulentit të shërbimit të automjeteve.