9 lượt xem

Công nghệ CGI là gì? Vì sao nó lại làm cho phim điện ảnh trở nên hấp dẫn | Educationuk-vietnam.org

Çfarë është teknologjia CGI? Në efektet kinematografike, çfarë është teknologjia CGI dhe si funksionon ajo? Cilat janë gjërat interesante që teknologjia CGI sjell në industrinë kinematografike? Le të shkojmë me 123job.vn për ta zbuluar përmes artikullit më poshtë.

Në fushën e dizajnit, ne ndoshta jemi shumë të njohur me termin teknologji CGI dhe kemi një kuptim të saktë të tij. Por për ata që nuk punojnë në fushën e dizajnit, termi teknologji CGI është mjaft i çuditshëm dhe konfuz. Pra, çfarë është teknologjia CGI? Në efektet kinematografike, çfarë është teknologjia CGI dhe si funksionon ajo? Cilat janë gjërat interesante që teknologjia CGI sjell në industrinë kinematografike? Le të shkojmë me 123job.vn për ta zbuluar përmes artikullit më poshtë.

I. Çfarë është Teknologjia CGI?

Çfarë është teknologjia CGI?

Çfarë është teknologjia CGI?

Teknologjia CGI njihet si imazhet e gjeneruara nga kompjuteri për t’iu referuar funksionimit të krijimit të imazheve të palëvizshme ose lëvizëse nga softueri kompjuterik. Çfarë është teknologjia CGI përdoret shpesh për t’iu referuar imazheve grafike kompjuterike 3D me qëllim të krijimit të personazheve, peizazheve dhe krijimit të efekteve speciale në filma ose lojëra,… Jo vetëm teknologjia CGI përdoret gjithashtu në reklama, arkitekturë, inxhinieri, realitet virtual. apo edhe art.

Në krijimin e efekteve kinematografike, ajo që është teknologjia CGI përdoret ende gjerësisht sepse kostoja është shumë më e lirë se metodat e jetës reale si modelimi, punësimi i aktorëve publikë. Jo vetëm kaq, por ajo që është teknologjia G luan një rol edhe në krijimin e efekteve në vend të aktorëve të drejtpërdrejtë për skenat e rrezikshme, duke krijuar skena joreale që nuk do të humbasin.shpenzime të mëdha për të vënë skenën në procesin e krijimit të kinematografisë.

Shiko me shume: Çfarë është drejtori i artit? Si ndryshon puna e një drejtori arti nga një stilist?

II. Si funksionon teknologjia CGI?

Si funksionon teknologjia CGI?

Si funksionon teknologjia CGI?

Ajo që është teknologjia CGI nuk krijohet vetëm nga një metodë e caktuar, por ajo krijohet nga shumë metoda të ndryshme. Dizajnerët e efekteve kinematografike mbështeten në algoritme për të hartuar skena komplekse të strukturuara. Për më tepër, falë asaj që është teknologjia CGI, ne gjithashtu mund të modifikojmë imazhet 2D në forma imazhi vektoriale 3D.

Teknologjia CGi do të funksionojë bazuar në softuerin e dizajnimit të imazheve 3D sepse ato mund të krijojnë të gjitha imazhet nga primitive në moderne, nga e thjeshta në komplekse duke kombinuar trekëndëshat dhe katërkëndëshat rrafsh me njëri-tjetrin. Përveç kësaj, me softuerin e dizajnit 3D, ajo që është teknologjia CGI mund të krijojë gjithashtu dritë me sipërfaqe dhe efekte të ndryshme.

Nëse në të kaluarën teknologjia CGI nuk ishte gjë tjetër veçse krijimi i efekteve speciale, imazheve joreale etj., tani përdorimi i teknologjisë CGI në kinematografi po rritet vërtet.një lartësi e re. Kinematografët dhe kineastët po përdorin një teknikë që të brendshmit e industrisë e quajnë kompozim, një teknikë e ekranit të gjelbër. Aktorët do të luajnë kundër ekranit të gjelbër prapa dhe redaktori do të projektojë efektet kinematografike në ekranin jeshil për të krijuar skenat më realiste për filmin.

Shiko me shume: Cilat janë teksturat? Teksturat dhe përdorimet më të njohura në dizajn

III. Cila është historia e zhvillimit të teknologjisë CGI?

Cila është historia e zhvillimit të teknologjisë CGI?

Cila është historia e zhvillimit të teknologjisë CGI?

Deri më tani, ajo që është teknologjia CGI është shfaqur për një kohë relativisht të gjatë. Filmi i parë që përdori teknologjinë CGI për të krijuar efekte kinematografike ishte filmi Westworld i prodhuar në 1973, por ajo që ishte CGI atëherë nuk ishte ende aq e avancuar sa tani. Imazhet grafike, efektet e filmit nuk kanë përputhur realisht me aktrimin e aktorëve. Sidoqoftë, në atë kohë, filmi ende krijonte kënaqësi për shikuesit me skena shumë të reja të hapësirës së jashtme. Falë pritjes pozitive nga audienca, projektuesit e efekteve kinematografike janë fokusuar më shumë në studimin se çfarë është teknologjia CGI.

READ  React Native là gì? Top 20 tài liệu học React Native mới nhất năm 2022 | Educationuk-vietnam.org

Më pas, në vitin 1993, ajo teknologji CGI u përdor për të krijuar saktësisht të njëjtët dinosaur, nga mënyra e lëvizjes, e lëvizjes, deri te lëkura, të gjitha tregohen në mënyrën më realiste. Më pas, në vitin 1995, ajo që është teknologjia CGI u përdor për të krijuar kinematografi për një film të tërë “Toy Story”. Pas këtij suksesi lindën një seri filmash të tjerë të famshëm.

Jo vetëm duke u ndalur në krijimin e efekteve kinematografike, skenave joreale, por teknologjia CGI është krijuar gjithashtu për të krijuar një kornizë realiste historike, duke krijuar një zhurmë. Aktualisht, ajo që është teknologjia CGI përdoret ende gjithnjë e më shumë në popullaritet dhe projektuesit e efekteve kinematografike janë ende duke u hulumtuar dhe duke vazhduar të përmirësohen. Filmat e famshëm si filmat Marvel apo Disney gjithmonë e bëjnë audiencën të admirojë nga madhështia e pamjeve me teknika kinematografike që bien në sy.

Mund të thuhet se çfarë është teknologjia CGI që ka ndryshuar përgjithmonë industrinë e filmit dhe shpresojmë se në të ardhmen, industria e efekteve kinematografike si dhe ajo çfarë është teknologjia CGI do të zhvillohet gjithnjë e më shumë.

Shiko me shume: Çfarë është Shablloni në Dizajn? Zgjidhni ndërfaqen e duhur për faqen e internetit

IV. Cilat janë gjërat interesante që sjell teknologjia CGI?

Çfarë është teknologjia CGI përdoret zakonisht në filma që kanë nevojë për shumë kinematografi hollivudiane me skena aksioni që të lënë pa frymë, skena përbindësh, skena spektakolare kozmike. E gjitha falë asaj që është teknologjia CGI dhe këtu janë dy gjëra interesante që teknologjia CGI do të sjellë në procesin e krijimit të efekteve kinematografike në filma.

1. Aftësia për të krijuar efekte me një kosto të arsyeshme

Aftësia për të krijuar efekte me kosto të ulët

Aftësia për të krijuar efekte me kosto të ulët

Tipike në krijimin e efekteve kinematografike në film janë skenat me aktorë publikë. Në vend që të punësojnë shumë aktorë publikë për t’i shërbyer skenës, krijuesit e filmave zgjedhin se cila është metoda e përdorimit të teknologjisë CGI për të krijuar efekte për të mbuluar sytë e audiencës pa shpenzuar aq sa punësimi i aktorëve.njerëz. Në veçanti, skena të tilla duken shumë realiste dhe shpesh nuk kanë një dritë të vetme.

Jo vetëm kaq, por krijimi i efekteve kinematografike të teknologjisë CG aplikohet gjerësisht edhe në filmat modernë si skena aksioni të rrezikshëm dhe emocionues, përshkrimet apo skenat më realiste të personazheve. Rregullat me vendndodhje të rrezikshme zëvendësohen gjithashtu nga efektet kinematografike të teknologjisë CGI .

READ  BA là trường gì? Những lợi ích lớn khi được tiếp nhận vào BA | Educationuk-vietnam.org

2. Rezistenca e imazhit

Aftësia për të rikuperuar imazhet

Aftësia për të rikuperuar imazhet

Një veçori tjetër që na jep teknologjia CGI që jo të gjithë e dinë është aftësia për të rivendosur imazhet. Kjo mund të kuptohet thjesht si krijimi i një skene me atë personazh, por në fakt ai personazh nuk është i përfshirë në film. Kjo është një mrekulli që teknologjia CGI sjell tek audienca me krijimin e efekteve kinematografike.

Shiko me shume: Çfarë është Game Designer? Çfarë mundësish për Projektuesin e Lojërave në Vietnam?

V. Si pushtoi CGI industrinë e kinemasë?

Si pushtoi CGI industrinë e filmit?

Si pushtoi CGI industrinë e filmit?

Paralelisht me epokën e teknologjisë 4.0, ku teknologjia është bërë e njohur me pajisjet moderne, duke përfshirë atë që është teknologjia CGI. Mund të thuhet se teknologjia CG ka zënë një vend të caktuar në industrinë e filmit me mbështetjen e krijimit të efekteve kinematografike. Me atë që është teknologjia CGI, kineastët, dizajnerët dhe regjisorët mund të shpalosin krijimtarinë e tyre, duke i dhënë shikuesve skenat më të bukura, skenat më realiste të mundshme, por jo më pak e rëndësishmja.Film profesional dhe me cilësi të lartë.

Çfarë është ardhja e teknologjisë CGI në industrinë e filmit me ndihmën e krijimit të efekteve kinematografike, ka pasur shumë ide unike, të guximshme, madje edhe të çmendura për filmin. Krijohen personazhe të çuditshëm, imazhet dhe personazhet e trilluar bëhen të njohura në filma të tillë si përbindëshat, fatkeqësitë, zombitë, etj. Të gjitha këto janë krijuar nga teknologjia CGi Çfarë është CGi?, nëpërmjet duarve të aftë të projektuesve të efekteve kinematografike.

Ajo që është teknologjia CGI është kaq e njohur, por nuk do të thotë që çdo film, çdo film ka atë që është teknologjia CGI. Ndonjëherë suksesi i një filmi nuk është nga skenat që përdorin teknologjinë CGI, por nga përmbajtja e të gjithë filmit. Sado të zhvillohet teknologjia, sado i madh të jetë efekti, është e nevojshme të kemi njerëz që dinë ta zbatojnë atë teknologji në realitetin filmik dhe të krijojnë efektet kinematografike më realiste të mundshme.

Shiko me shume: Çfarë është Designer? Si janë mundësitë e karrierës së Dizajnerit?

SEPSE. CGI – efekti i një shpate me dy tehe në kinematografi

Efekti i shpatës me dy tehe në kinematografi

Cili është efekti i shpatës me dy tehe në kinematografinë e CGI?

Me filmat që kanë qenë të suksesshëm falë krijimit të efekteve kinematografike duke përdorur teknologjinë CGI, nuk mund të mohojmë përfitimet që na sjell teknologjia CGI, veçanërisht për zhvillimin e kinemasë.zhvillimi i teknologjisë moderne të filmit sot.

Por çdo gjë ka anën e saj negative, ndonjëherë përdorimi i tepërt i teknologjisë CGI në krijimin e efekteve kinematografike nuk do t’i japë audiencës skena soditëse dhe realiste në këmbim.skena konfuze, tepër zbuluese e përdorimit të efekteve. Sepse sado moderne të jetë teknologjia, faktori që përcakton përdorimin e suksesshëm të asaj teknologjie janë njerëzit. Ka pasur shumë raste kur krijimi i efekteve kinematografike nga teknologjia CGI nuk ka qenë efektiv siç pritej dhe ka zhgënjyer audiencën dhe kineastët.

READ  Bài tập Ngữ pháp tiếng Anh có đáp án | Educationuk-vietnam.org

Prandaj, ajo që është teknologjia CGI nuk është një faktor që përcakton suksesin e një filmi, por është i rëndësishëm në mënyrën se si personi e përdor atë softuer teknologjik si dhe në aftësinë e projektuesit për të zotëruar softuerin. ‘

Çfarë është përdorimi i tepruar i teknologjisë CGI që prodhon filma me kinematografi me cilësi të dobët nuk është më një gjë e çuditshme, por edhe në Hollywood – kryeqyteti më i madh i filmit në botë, ka shumë filma me cilësi të dobët ka lindur.

Me pak fjalë, çfarë dobie ka teknologjia CGI për të krijuar efekte kinematografike që duhen përpunuar, konsideruar me kujdes nëse do të bëhet fatkeqësi, duke u bërë një thikë me dy tehe në montazh.

Shiko me shume: Çfarë është Redaktori? Ju udhëzojë për t’u bërë një redaktor profesionist

VII. Shikoni disa nga filmat me efektet më të këqija CGI

1. Hakmarrësit

Avengers

Super produkt Avengers

Filmi Avengers mund të konsiderohet si një nga filmat më të famshëm që përdor teknologjinë CGI në krijimin e efekteve kinematografike por gjithashtu nuk është pa të meta të mëdha. Ka shumë skena në film që konsiderohen se përdorin efekte mjaft të vrazhda dhe skenat nuk përputhen, zakonisht paraqitja e Thor në Wakanda. Nëse kjo skenë do të përpunohej dhe do të shqyrtohej më nga afër, do të kishte lindur një skenë qesharake, por për shkak të përdorimit të tepërt të teknologjisë CGi, krijoi një skenë kaotike dhe konfuze.

2. Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer

Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer

Filmi Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer

Ky është një film që është investuar mjaft monumentalisht, por kur e shikojmë, mund të shohim gabime teknike në kinematografi. Filmi i Tom Story’s Fantastic Four pritej shumë, por zhgënjeu publikun për sa i përket efekteve vizuale të filmit.

3. Pantera e zezë

Pantera e Zezë

Punon Black Panther

Filmi Black Panther është investuar me mjaft kujdes në përmbajtjen filmike me kosto të larta prodhimi dhe falë kësaj, Black Panther është kthyer në një nga filmat klasikë me superhero. Por jo që filmi të mos ketë gabime teknike, përsëri ka gabime në kinematografi kur përdoret teknologjia CGI në film.

4. Origjina e X-Men

Origjina e X-Men

Seriali X-Men Origins

Mund të shihet se projektuesi i kinematografisë së filmit X-Men Origins është ende mjaft i ngathët në përdorimin e teknologjisë CGI. Ekziston një skenë në banjën e Hugh Jackman që është një demonstrim kaotik i përdorimit të teknologjisë CGI, me skena të prera shumë zbuluese dhe të ngathëta.

Shiko me shume: Çfarë është një dizajner grafik? Eksploroni punën shumëngjyrëshe të stilistëve grafik

VIII. konkluzioni

Me artikullin e mësipërm, 123job.vn u ka ofruar lexuesve informacione jashtëzakonisht të dobishme se çfarë është teknologjia CGI si p.sh. si funksionon teknologjia CGI, cili është popullariteti i teknologjisë CGI në krijimin Si të ndërtoni efekte kinematografike, cilat janë dëmet që sjell teknologjia CGI kur e përdorni tepër, … Shpresojmë që lexuesit ta lexojnë artikullin në mënyrën më pozitive.

Bài viết cùng chủ đề: