66 lượt xem

Content facebook là gì? Làm sao để viết content facebook hấp dẫn | Educationuk-vietnam.org

Punë në shitje

1. Pasqyrë e përgjithshme e përmbajtjes në facebook?

1.1. Çfarë është përmbajtja në facebook?

Përmbajtja është një fjalë angleze që do të thotë përmbajtje, përmbajtja e facebook-ut është afërsisht përmbajtja e postuar në facebook. Megjithatë, njerëzit shpesh përdorin fjalën përmbajtje facebook në fushën dhe qëllimin e Marketingut, PR dhe reklamave. Përmbajtja facebook luan një rol të rëndësishëm në komunikimin e informacionit si dhe në promovimin e markës sepse facebook është rrjeti social më i aksesueshëm për publikun. Prandaj, sa më tërheqëse të jetë përmbajtja në Facebook, aq më i lartë është shtrirja. Përmbajtja e Facebook është e ndryshme nga përmbajtja e uebsajtit ose blogut. Zakonisht, fokusohet vetëm në përmbajtje me pak fjalë, imazhe të thjeshta, të lehta për t’u mbajtur mend, klipe që janë të lehta për t’u krijuar virale.

Shiko me shume: Çfarë është një redaktues? Punë e nxehtë për të rinjtë sot.

1.2. Llojet e përmbajtjes në facebook

Përmbajtja në Facebook prezantohet në 5 forma: Tekst, foto, video, lidhje, sondazhe, etj. Megjithatë, është e rrallë që këto forma të qëndrojnë të vetme dhe të kombinohen së bashku për të krijuar 4 zhanre universale. më të ndryshueshmet si:

Imazhi me tekst: Imazhi mund të jetë një ilustrim fotografik i tekstit ose teksti është një përshkrim për imazhin

Teksti me video: Zakonisht video është përmbajtja kryesore, teksti është vetëm përshkrimi për videon

Teksti me lidhje: Lidhja mund t’i referohet artikullit ose artikulli është përshkrimi për lidhjen

Tekst me dyshek sondazhi: Ky seksion i ri i sondazheve në facebook u mundëson përdoruesve të krijojnë pyetësorë dhe opsione me të cilat të tjerët të bashkëveprojnë për të votuar. Zakonisht vlera e përmbajtjes së tekstit dhe sondazhit janë të barabarta.

READ  Dịch Vụ Thành Lập Công Ty Tại Đà Nẵng Năm 2022 | Educationuk-vietnam.org
Pasqyrë e përgjithshme e përmbajtjes në facebook?

Shih edhe: Çfarë janë fjalitë e përbëra dhe si të bëhen fjali të përbëra me ushtrime për fjalitë e përbëra.

Punë marketingu – PR

2. Si të shkruani përmbajtje efektive në facebook

2.1. Postoni përmbajtje për të cilën klientët janë të interesuar

Çelësi për zhvillimin e një Fanpage të suksesshme që ndihmon në krijimin e fansave dhe shtyrjen e biznesit tuaj përpara është të postoni përmbajtje që interesojnë vërtet klientët. Mos u fokusoni vetëm tek ju ose biznesi juaj. Duke shkruar përmbajtje që ofron informacion të vlefshëm për lexuesit tuaj, ju do të ndërtoni marrëdhënie më të forta me klientët aktualë dhe të ardhshëm.

Shiko me shume: Llojet e marketingut të përmbajtjes – Ndizni idetë, promovoni efikasitetin.

2.2. Postoni përmbajtje të ndryshme

Pavarësisht nëse faqja juaj e fansave i përket një fushe të vetme, mos u bëni budallenj të postoni vetëm një lloj përmbajtjeje. Për shembull, faqja juaj e fansave për shitjen e produkteve për kafshët shtëpiake, postoni me guxim një sërë përmbajtjesh të shkruara, video dhe foto që lidhen me kafshët shtëpiake në vend që thjesht të shkoni duke prezantuar produktet që shisni. Fleksibiliteti në llojin e përmbajtjes dhe shumëllojshmëria e përmbajtjes së shprehur do të ndihmojë faqen e fansave të arrijë një shtrirje më të mirë. Përveç kësaj, kur postoni, duhet të jeni më kreativ, si p.sh. ndryshimi i fontit në facebook për të krijuar emocione për lexuesit. Ju gjithashtu mund të punësoni bashkëpunëtorë për të shkruar artikuj për të shtuar më shumë larmi në stil.

2.3. Përfundoni çdo postim me një pyetje

Vizitorët e faqes së fansave kanë më shumë gjasa të vërejnë dhe t’u përgjigjen postimeve tuaja nëse i përmendni personalisht dhe i inkurajoni ata të angazhohen. Çiftimi i postimeve tuaja në Facebook me pyetje është një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë këtë. Do të merrni më shumë angazhim dhe përgjigje më të mira nëse postoni një lidhje me një pyetje ose thirrje për veprim, në vend që të postoni një lidhje të vetme. Për të vazhduar me shembullin e mësipërm të dyqanit të kafshëve shtëpiake, mund të postoni një lidhje për një artikull të quajtur Këshilla për shkurtimin e kafshëve shtëpiake. Përfshini një pyetje me lidhjen, si p.sh. “A keni ndonjë truk të veçantë për ta mbajtur qenin tuaj të palëvizur gjatë prerjes?”

Shiko me shume: Çfarë është mëndafshi? ju tashmë e dini kuptimin e vërtetë të mëndafshit

2.4. Mos postoni shumë shpesh

Sipas një studimi të Universitetit të Kolorados në Denver Business School, arsyeja numër një arsyeja pse njerëzit heqin dorë nga miqtë ose nuk ndjekin në Facebook është se ata janë të mërzitur nga bombardimi i vazhdueshëm me postime të padobishme në burimet e tyre. Ju mund të mendoni se postimet tuaja janë të dobishme, por nëse e shohin shumë emrin tuaj, ata ndoshta do ta konsiderojnë atë si të padëshiruar dhe nuk e shqetësojnë shtypjen e një butoni “unfollow” apo edhe “block”. Përveç kësaj, ju duhet të përmirësoni aftësitë tuaja të të shkruarit, të ndryshoni stilin për të stimuluar lexuesit.

2.5. Lejoni njerëzit të shkruajnë në murin tuaj

Kjo mund të jetë e vetëkuptueshme, por ju me të vërtetë duhet t’i lejoni vizitorët të shkruajnë në murin tuaj. Çaktivizimi i kësaj veçorie do të thotë që nuk keni fare një Fanpage, pasi e gjithë qëllimi i Facebook është të dialogojë me klientët.

Shiko me shume: Le të flasim për Content Writer. Një punë shumë e nxehtë.

2.6. Bëhuni kreativ me konkurse

Provoni një konkurs ese, foto ose video për të marrë një nivel më të lartë angazhimi me fansat tuaj. Është mirë të inkorporosh ngjarje sezonale për të krijuar përmbajtje interaktive si konkurse, kuize dhe sondazhe.

Nëse drejtoni një konkurs fotografish në mediat sociale, etiketoni klientët tuaj në mënyrë që postimi të shfaqet edhe në murin e tyre. Në këtë mënyrë, ju do të vazhdoni të rrisni ndikimin tuaj duke kontaktuar miqtë e fansave tuaj.

Shiko me shume: Çfarë është e drejta e autorit? Gjithçka rreth të drejtës së autorit.

2.7. Provoni të zgjidhni një temë mujore

Një ide në një përpjekje për të mbajtur fansat të angazhuar është të zgjidhni një temë të ndryshme për çdo muaj. Ju madje mund të bazoheni në çdo përvjetor të veçantë të muajit për të shkruar përmbajtje në përputhje me rrethanat.

Si të shkruani përmbajtje efektive në facebook
Si të shkruani përmbajtje efektive në facebook
Marketing – Punë reklamimi

3. Ndikimi i përmbajtjes në facebook

3.1. Përmbajtja e veçantë e faqes së fansave

Faqet me mbi 1 milion ndjekës kanë 3 herë më shumë përmbajtje të krijuar nga pronarët sesa faqja mesatare. Llojet më të zakonshme të përmbajtjes, sipas renditjes, janë:

 • Programet speciale të markës (95%)
 • Duke vepruar si zëdhënës për markën (94%)
 • Flisni / bashkëveproni (77%)
 • Dy arsyet kryesore për të ndjekur një markë janë për përfitime promovuese (84%) dhe sepse fansat tashmë e pëlqejnë produktin (89%).

83% e fansave duan më shumë ekskluzive nga faqja në Facebook, qoftë përmes ofertave speciale apo përmbajtjeve vetëm në Facebook. Në përgjithësi, fansat vlerësojnë faqet me shumë aplikacione (si lojëra) posaçërisht për Facebook. Për të rritur vlerën e pëlqimit të një marke në Facebook, është e rëndësishme të mos kopjoni përmbajtje nga burime të tjera, si Twitter.

Përmbajtja është më e rëndësishmja, qoftë tekst apo aplikacione, duke pasur një thirrje specifike për veprim për fansat. Një fushatë veçanërisht e suksesshme për NBA i shtyu fansat të plotësonin një sondazh duke bërë pyetje si: “Cili është Dunk më i mirë?” Pasi fansat morën pjesë në sondazh, ai u shpërnda në murin e tyre dhe në sondazh morën pjesë edhe miq me interesa të ngjashme dhe u miqësuan me njerëz me interesa të ngjashme në fushën e basketbollit. Kjo ka tërhequr miliona vizitorë në faqen e tyre të internetit, si dhe ka promovuar Fanpage e tyre.

Është e dobishme të qëndroni të angazhuar me bisedat tuaja me fansat, por postimi shumë i shpeshtë në diskutimet e fansave i bën ata të ndihen sikur po shikohen. Postimet në mur mund të tërheqin shumë vëmendje dhe të ruajnë angazhimin e fansave, por nuk ka asnjë lidhje domethënëse midis numrit të postimeve në mur dhe popullaritetit në një faqe – një aktivitet në mur nuk është domosdoshmërisht një faqe e njohur. Frekuenca e postimit është jashtëzakonisht e rëndësishme. Fansat duhet të mendojnë se ka një arsye për të kontrolluar shpesh faqet e Facebook-ut, por përmbajtja shumë e shpeshtë është gjithashtu arsyeja e dytë më e cituar për heqjen e miqve të një Fanpage. Zgjedhja më e mirë zakonisht thuhet të jetë 2-3 postime në ditë. Së fundi, njerëzit që përdorin Facebook në pajisjet e tyre celulare janë dy herë më aktivë në Facebook sesa përdoruesit jo celular; Përmbajtja e rëndësishme e zotëruesit mund të shikohet për fansat e celularëve.

Shiko me shume: Përgjigjuni pyetjes se çfarë do të thotë termi Troll në mënyrë më të detajuar.

3.2. Ndërveprimi me klientët

Arsyet kryesore pse fansat i bashkohen një faqeje marke janë:

 • Gjeni një zbritje (42%)
 • Thjesht duaje produktin (33%)
 • Merrni lajmet më të fundit të produktit (24%)
 • Ofroni ide të kompanisë se si të përmirësoni produktin (12%)
 • Merr shërbimin ndaj klientit (12%)
 • Ankesat (6%)

Fansave u pëlqen të ndjehen sikur po trajtohen në një mënyrë të veçantë nga marka (95%) kur i bashkohen Fanpage. 94% duan të jenë zëdhënës për markën, por vetëm 77% e shikojnë Fanpages si një burim bisede dhe ndërveprimi. 49% e përdoruesve mesatarë të Facebook-ut e shohin këtë si një burim argëtimi; vetëm 32% konsiderojnë një burim mediatik.

Nëse adhuroni një faqe në Facebook, ka të ngjarë që ta përdorni produktin rregullisht ose herë pas here (84%). Angazhimi i përdoruesve për të provuar produktin tuaj nuk duhet të jetë pjesa më e madhe e përmbajtjes suaj, pasi fansat tuaj ka të ngjarë ta përdorin tashmë atë.nFaqet me mbi një milion fansa kanë krijuar përmbajtje të shpejtë nga fansat, 60 herë më shumë se një faqe mesatare në Facebook. Përdoruesi mesatar shkruan 25 komente në Facebook në muaj. Por një pjesë e madhe e kësaj përmbajtjeje është jashtë temës: 15% e artikujve janë vetë-promocionalë dhe 6% janë shpesh jo të njëpasnjëshëm.

Shiko me shume: A është e mundur të ndjekësh një karrierë si shkrimtar përpara sfidave?

3.3. Arsyet kryesore për t’u çregjistruar nga një Fanpage

 • Nuk jam më i interesuar për markën (32%)
 • Informacioni i publikuar shumë shpesh (27%)
 • Informacion jo interesant (22%)
 • Informacion që nuk pëlqehet nga fansat (12%)
 • Nuk boton mjaft shpesh (7%)
 • Përmirësoni shikimin

Kategoritë më të njohura për faqet me mbi një milion fansa janë personat e famshëm, muzika dhe produkti. Markat më të preferuara janë të gjitha në sektorin e argëtimit/medias. Faqet në Facebook shpesh gjenden përmes reklamave (75%), kërkesave për miq (59%) dhe përmes kërkimit (49%). Duke krijuar përmbajtje fansash që ata ndajnë në muret e tyre për miqtë, ju keni potencialin për të tërhequr më shumë fansa. 41% e fansave gjetën një Fanpage pasi morën një e-mail ku u kërkonte të bashkoheshin. Mundësia që një fans t’i rekomandojë një miku një faqe fansash në Facebook është 92%. Është gjithashtu e rëndësishme të ruani një pamje të vazhdueshme për të gjitha faqet e internetit, qoftë Facebook, Twitter apo faqen tuaj personale. Kjo e bën atë të identifikueshëm vizualisht si faqen zyrtare të markës suaj. Së fundi, ndjekja e markës tuaj në burime të tjera, si Twitter, dhe përgjigjja ndaj këtyre përmendjeve me lidhje për t’u bashkuar me Fanpage-në tuaj (pa u dukur e pasjellshme) mund të ndihmojë në përmirësimin e shitjeve, numrin e fansave që keni.

Shiko me shume: Çfarë do të thotë Yolo Ndikimi i mesazhit Yolo tek brezi i ri.

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('data- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=5659&cateid=97&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$(".show_cm").klikoni(funksion(){$(this).hide();$("hidden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cm").kliko(funksion(){$(this).hide();$('.show_cm').shfaq ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").click(function(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hiden_dtblog");});