5 lượt xem

CV xin việc xây dựng – Bí quyết để đánh bật mọi đối thủ | Educationuk-vietnam.org

Ky artikull do t’ju ndihmojë të krijoni një CV të përsosur, të garantuar për të pushtuar edhe punëdhënësit më kërkues.

Sapo keni mbaruar Universitetin e Ndërtimit dhe po kërkoni punë? Keni shumë përvojë në industrinë e ndërtimit por nuk keni gjetur ende një punë? Nëse po pyesni se si të shkruani një model efektiv CV, artikulli ynë i mëposhtëm me siguri do t’ju kënaqë. Newstimviec.com.vn do t’ju ndihmojë t’u përgjigjeni të gjitha pyetjeve tuaja dhe të gjeni së shpejti punën e duhur!

Gjërat që duhen mbajtur parasysh kur shkruani një CV ndërtimi

Krijimi i një CV-je ndërtimi në fakt nuk është aq i vështirë sa mendoni. Thjesht duhet të mbani mend me kujdes sa vijon për të krijuar një kopje CV per te gjitha profesionet E plotë dhe mbresëlënëse!

Informata personale

Ndryshe nga fushat e kulturës, argëtimit, turizmit etj., në CV-në tuaj të ndërtimit nuk duhet të përdorni fjalë shumë të zbukuruara dhe të zbukuruara. Profili i punës Profili juaj duhet të jetë i rregullt, konciz, të përdorë fjalët e duhura dhe të ketë shifra të qarta… Seksioni i informacionit personal është gjithashtu një pjesë relativisht e rëndësishme, ndaj duhet t’i kushtoni vëmendje po aq sa informacionit personal. artikullit tjetër.

CV-ja e ndërtimit - Sekreti për të mposhtur të gjithë konkurrentët - Foto 1
Mos përdorni fjalë shumë të zbukuruara në CV-në tuaj për të aplikuar për një punë në industrinë e ndërtimit

Mos harroni të shkruani emrin tuaj të plotë, numrin e telefonit, adresën e emailit, etj.! Adresa juaj e emailit duhet të jetë profesionale. Email-et e biznesit duhet të përmbajnë vetëm emrin tuaj të plotë dhe datën e lindjes. Ju nuk duhet të përdorni adresa emaili që janë shumë “të pafytyrë” si: “cobedautay”, “cuncondangyeu”, “meoconhaykhoc”… Ato tregojnë mungesë profesionalizmi dhe ndikojnë në imazhin tuaj në sytë e punëdhënësit. Ata do të mendojnë se nuk jeni serioz!

Qëllimet e karrierës

Në seksionin objektivat e karrierës në CV, tregojini punëdhënësit se jeni një person me një qëllim të qartë në punë dhe jetë, ambicioz dhe dini të drejtoni rrugën tuaj të ardhshme. Vetëm kur të keni një qëllim për të cilin të përpiqeni, do të punoni shumë dhe do të përqendroni të gjithë energjinë tuaj për të arritur qëllimin e vendosur!

Pozicionet e punës në industrinë e ndërtimit janë mjaft të larmishme, ju mund të zgjidhni pozicionin që ju përshtatet si p.sh.: konsulent investimesh, vlerësim projektesh, menaxher projekti… Në CV-në tuaj mund të shkruani Vendosni objektivat për 3 deri në 5 vitet e ardhshme. . Tregojini punëdhënësit se çfarë mund të bëni për kompaninë dhe për veten tuaj.

Niveli akademik

Si punëtor ndërtimi, duhet të jeni të pajisur plotësisht me njohuri të specializuara për të qenë në gjendje të lexoni vizatime, të llogaritni dizajnin, të balanconi materialet… Ju lutemi plotësoni informacionin për Universitetin tuaj; rezultatet e mësimit; Emri i projektit, kërkimit shkencor në të cilin keni marrë pjesë…

Në veçanti, nëse keni marrë pjesë në kurse për përmirësimin e aftësive, trajnime dhe trajnime profesionale ndërtimi, mos hezitoni ta shpërndani në modelin tuaj të CV-së së ndërtimit! Kjo do të jetë një “pikë plus” e madhe, e cila mund t’ju ndihmojë të kapni më lehtë “sytë” e punëdhënësit.

CV ndërtimi - Sekreti për të mposhtur të gjithë konkurrentët - Foto 2
Ju lutemi plotësoni informacionin për rezultatet e Universitetit tuaj dhe akademik…

Aftësi pune

Të bësh çdo punë kërkon aftësi, madje industria e ndërtimit ka kërkesa shumë të larta për aftësitë e kandidatëve sepse punët që ata bëjnë mund të ndikojnë drejtpërdrejt në jetën e njerëzve.

 • Para së gjithash, për të gjetur një punë në këtë industri, duhet të dini se si të lexoni dhe çmontoni vëllimin e vizatimeve… Ju gjithashtu duhet të jeni të aftë në përdorimin e softuerit të specializuar për të përmirësuar ecurinë e punës.
 • Më pas, duhet t’i tregoni punëdhënësit se keni aftësi për të hartuar punime në mënyrë të pavarur dhe me aftësi, pa kërkuar ndihmën e ndonjë individi tjetër.
 • Përveç kësaj, duhet të keni aftësi të mira kompjuterike dhe aftësi për të përdorur rrjedhshëm anglishten për ndërtim. Duke pasur këtë aftësi, do të mësoni nga dokumentet e huaja, do të aplikoni teknika të mira dhe efektive të punës për të ulur barrën e punonjësve.
 • Aftësitë drejtuese janë edhe “arma” juaj e domosdoshme nëse dëshironi të avanconi në profesionin e ndërtimit. Nëse jeni të mirë vetëm në ekspertizë, mund të bëheni vetëm një punonjës, por nëse keni aftësi drejtuese, do të keni një shans për t’u bërë një menaxher i lartë, për t’u bërë lider.
 • Përveç aftësive profesionale, punëtorët e ndërtimit duhet të pajisen edhe me aftësi të buta, sepse shumica e punëve në ndërtim janë punë ekipore. Duhet të komunikosh, të kuptosh, të dëgjosh të tjerët… Përveç kësaj, duhet të jesh fleksibël, të përballosh presionin…

Në përgjithësi, në varësi të natyrës së pozicionit të punës për të cilin po aplikoni, renditni me takt në CV-në tuaj të ndërtimit aftësitë më të rëndësishme.

Ju duhet të përpiqeni të zbuloni se si të shkruani një CV të IT me një seksion të aftësive të punës!

Përvoja

Përveç aftësive, përvoja është një pjesë po aq e rëndësishme CV per pune ndertimi. Ju lutemi renditni projektet në të cilat keni qenë të përfshirë, kompanitë për të cilat keni punuar… sipas rendit kronologjik. Mos harroni të filtroni për përvojat që lidhen drejtpërdrejt me pozicionin për të cilin po aplikoni. Mos harroni se arkitektura dhe ndërtimi janë dy fusha shumë të specializuara, ndaj theksi mbi ekspertizën dhe përvojën është thelbësor!

CV ndërtimi - Sekreti për të mposhtur të gjithë konkurrentët - Foto 3
Mos harroni të theksoni përvojën tuaj të punës për t’i bërë përshtypje punëdhënësit

Si të bëni një CV për të aplikuar për një punë në industrinë e ndërtimit

Këtu janë udhëzimet tona specifike për t’ju ndihmuar të krijoni një CV të përgatitur mirë dhe profesionale:

Seksioni i informacionit të kontaktit

Ju lutemi plotësoni informacionin bazë, për shembull:

 • Emri i plotë: Nguyen Van A
 • Data e lindjes: 19 qershor 1991
 • Adresa: Thanh Xuan, Hanoi
 • Numri i telefonit: 0876.432.100
 • Email: [email protected]

Seksioni i qëllimeve të karrierës

si CV per pune kontabiliteti, pjesa objektive në CV-në e ndërtimit duhet të jetë e qartë dhe specifike. P.sh.:

 • Pozicioni i aplikuar për: Mbikëqyrës ndërtimi i brendshëm
 • Dëshira për të punuar në një mjedis profesional në mënyrë që të kem mundësi të promovoj njohuritë dhe përvojën që kam mësuar dhe grumbulluar.
 • Me njohuritë dhe përvojën që kam fituar së bashku me përpjekjet e mia më të mira, shpresoj të jap maksimumin tim për të ndihmuar kompaninë tuaj të bëhet më e fortë dhe më e fortë.

Seksioni i nivelit arsimor

Ju lutemi rendisni informacione të plota si p.sh.

 • Universiteti i Inxhinierisë së Ndërtimit
 • Specializimi: Inxhinier ndërtimi trafiku
 • Diplomimi: Klas i shkëlqyer
CV ndërtimi - Sekreti për të mposhtur të gjithë konkurrentët - Foto 4
Modeli i CV-së së industrisë së ndërtimit për referencën tuaj

Seksioni i përvojës së punës

Bëni një listë të çdo pune që keni pasur, veçanërisht punët që lidhen me ndërtimin. Këtu është një shembull për referencë tuaj:

+ Stafi teknik: 03/2016 – 09/2018

Projektet morën pjesë në:

 • Projekti i shtëpisë së zgjuar në qendrën e dasmave ABC – Nguyen Chanh, Cau Giay, Hanoi
 • Projekti i vilës Vinhomes Ocean Park – Gia Lam, Hanoi

Puna kryesore

 • Menaxhimi i nënkontraktorëve, administrimi i magazinave të materialeve të importit dhe eksportit…
 • Kontrolloni ecurinë e punimeve të ndërtimit
 • Vendosni dokumentet e pranimit, dokumentet e përfundimit…

+ Mbikëqyrja e ndërtimit të brendshëm: Shtator 2018 – deri tani

Projektet që janë konsultuar

 • Apartament Iris Garden, My Dinh, Nam Tu Liem, Hanoi
 • Apartament Ecopark, Van Giang, Hung Yen

Puna kryesore

 • Menaxhoni nënkontraktorët, materialet e magazinës…
 • Kontrolloni ecurinë e punimeve të ndërtimit
 • Pranimi i artikujve me investitorë…

Seksioni i aftësive

Rendisni aftësitë tuaja të jashtëzakonshme dhe jepni vetes një pikë (vlerësoni sa yje për secilën aftësi)

Ju duhet t’i referoheni prezantimit të aftësive në version CV per pune ne banke

Seksioni i certifikatës

Shkruani çdo certifikatë që keni si çertifikata të gjuhëve të huaja, shkenca kompjuterike etj.

Seksioni i aktivitetit

Listoni aktivitetet e jashtëzakonshme në të cilat keni marrë pjesë

Seksioni i çmimeve

Shkruani arritjet dhe çmimet tuaja të jashtëzakonshme

Seksioni i hobi

Tregojini punëdhënësit disa nga interesat tuaja personale si leximi, shikimi i filmave, peshkimi, sportet, etj.

Referencë formulari i aplikimit për punë ndërtimi

E kuptove si te shkruani CV A keni aplikuar për një punë në industrinë e ndërtimit? Më pas, ne do t’ju ofrojmë një informacion po aq të rëndësishëm, që është formulari i aplikimit për industrinë e ndërtimit të fjalës për ju!

Modeli nr. 1

Republika Socialiste e Vietnamit
Pavarësi – Liri – Lumturi
———o0o———

APLIKIM PER PUNE
I dashur: ………………………………………………………..

Unë quhem: ……………………………………………………………………………………………………..

Lindur ne: ……………………………………………………………………………………………………..

Adresë: …………………………………………………………………………………………………………

Nr. ID/CCCD: …………………… Data e lëshimit: ……………………….

Aktualisht me banim në: ……………………………………………………………………………………………………………

Niveli arsimor: …………………………………. Gjuhe e huaj: ……………………………………………..

Karriera profesionale: ……………………………………………………………………………………

Industria: ………………………………………………………………………………………………….

Aktualisht punoj në ……………………….. Por për disa arsye personale dua të gjej një punë tjetër më të përshtatshme për aftësitë e mia.

Sipas nevojave të rekrutimit të kompanisë suaj, unë e bëj këtë aplikim për të aplikuar për një pozicion në kompaninë tuaj.

Nëse aplikoj për pozicionin, do të doja të premtoja se do ta kryej mirë punën e caktuar dhe do të respektoj politikat dhe rregulloret e kompanisë.

Shpresoj që kompania juaj ta konsiderojë dhe të pranojë dhe të më japë mundësinë të punoj.

Sinqerisht faleminderit!

……………., ditë muaj Viti…..
Aplikanti
(Nënshkruani, shkruani emrin e plotë)

Ju mund ta shkarkoni këtë formular aplikimi për ndërtim KËTU

Modeli nr. 2

Republika Socialiste e Vietnamit
Pavarësi – Liri – Lumturi
———o0o———

APLIKONI VETËM
I dashur:…………………………………………………………..

Unë quhem:……………………………………………………………………………………………………….

Lindur ne:……………………………………………………………………………………………………….

Adresë:…………………………………………………………………………………………………………..

Sipas informacioneve në faqet e kërkimit të punës, po shkruaj këtë aplikacion për të aplikuar për pozicionin e Inxhinierit të Ndërtimit për të cilin kompania juaj ka nevojë.

Pas diplomimit në kursin e Inxhinierisë Civile dhe Industriale në Universitetin e …………….., punova si Inxhinier Ndërtimi në kompaninë e ndërtimit ……………………………………………….. 2 vite me detyrë çmontimin e dokumenteve të çmontimit, kryerjen e testimit të pranimit, pagesën dhe shlyerjen, përcaktimin e kostos së punimeve.

Nga viti 2012 e deri më tani punoj si Mbikëqyrës me detyrë mbikëqyrjen e projektimit, mbikëqyrjen e infrastrukturës dhe punimeve civile, marrjen e përgjegjësive për çështjet teknike të projekteve, caktimin dhe mbikëqyrjen e projekteve.Drejtor i punës, kontrolloni dhe raportoni progresin e punës tek Menaxheri i Projektit.

Aktualisht, kam një certifikatë trajnimi në mbikëqyrjen e ndërtimit, një certifikatë të Toeic English 550, të aftë në përdorimin e softuerit të zyrës, AutoCad 2D & 3D, programet e llogaritjes strukturore (SAP, SACS, STAAD PRO…).

Jam një person i ndershëm, i përgjegjshëm në punë, i aftë për të punuar në mënyrë të pavarur, në grup, i gatshëm për të udhëtuar sipas kërkesave të punës. Kompania juaj mund të jetë më e qartë për aftësinë dhe përvojën time të punës në CV-në e bashkangjitur si dhe projektet në të cilat kam marrë pjesë.

Duke pritur me padurim të mësojmë, duke i kushtuar përpjekje zhvillimit, shpresoj që kompania juaj të marrë në konsideratë, të pranojë dhe të krijojë mundësi për mua për të punuar. Nëse keni nevojë për më shumë informacion ose keni nevojë për të diskutuar ndonjë çështje, ju lutemi kontaktoni në numrin e telefonit: ……………………….

Faleminderit shumë dhe ju përshëndes!

……………., ditë muaj Viti…..
Aplikanti
(Nënshkruani, shkruani emrin e plotë)

Ju mund ta shkarkoni këtë formular aplikimi për ndërtim KËTU

Nëpërmjet artikullit të mësipërm, ne ju kemi dërguar shumë informacione të dobishme në lidhje me CV per pune ndertimi. Shpresojmë që këto njohuri do t’ju ndihmojnë shumë në punë dhe në jetë!

Postime të ngjashme:

READ  Tạo niềm vui trong cuộc sống bằng những việc làm hằng ngày | Educationuk-vietnam.org

Bài viết cùng chủ đề: