20 lượt xem

[Hé lộ]Ngành ngôn ngữ Anh thi khối nào và những vấn đề xoay quanh | Educationuk-vietnam.org

Nëse po ndiqni atë që timviec365.vn po shkruan këtu, me siguri, keni nevojë për një ekspert për t’iu përgjigjur kësaj rrëmujë për ju. Mos u shqetësoni shumë, ndiqni më poshtë për të gjetur përgjigjen më të mirë për ju.

1. Cili është përkufizimi juaj i saktë për gjuhën angleze?

Cili është saktësisht përkufizimi juaj për gjuhën angleze?

Si gjuha amtare e më shumë se 500 milionë njerëzve dhe e përdorur në komunikimin e përditshëm dhe e detyrueshme në punën e një të katërtës së popullsisë globale në të gjitha fushat, anglishtja është një nga gjuhët më të mira të huaja për trajnime. mbi 50 vende, dhe e renditur së pari në gjuhët që ofrojnë mundësitë më të mira të punës në botë.

Ky është motivimi më i madh për universitetet dhe kolegjet në Vietnam për të kryer trajnime dhe për të plotësuar burimet njerëzore për të përmbushur progresin e integrimit ekonomik të vendit. Një nga industritë e nxehta që tërheq shumicën e ndjekësve të gjuhëve të huaja është anglishtja. Paralelisht me degët e lidhura ngushtë me bizneset që kërkojnë anglisht të lartë si ekonomia ndërkombëtare ose marrëdhëniet me jashtë, Ligji Ndërkombëtar… Gjuha angleze u lejon nxënësve të aksesojnë një sërë fushash biznesi. aspektet ekonomike, politike dhe kulturore të vendeve anglishtfolëse nga një sistemi teorik i kërkimit intensiv mbi një gamë të plotë aftësish duke përfshirë dëgjim – të folur – lexim – shkrim, strukturë dhe përdorim standard të gjuhës së dobishme. dobia numër 1 në botë. Si një studim gjuhësor, por duke përfshirë sintezën e njohurive në shumë fusha, gjuha angleze i pajis nxënësit me një bazë të pasur njohurish në shumicën e industrive më të nxehta të biznesit dhe shërbimeve. Në degën e gjuhës angleze, e cila po trajnohet mirë në shumë universitete dhe kolegje në të gjithë vendin, studentët mund të zgjedhin një degë që përputhet me aftësitë dhe pasionin e tyre. Sepse, në detin e vendeve të punës në gjuhën angleze, institucionet e arsimit special janë të ndara në shumë specialitete për të përmbushur nevojat e burimeve njerëzore të shumë diplomave të nxehta sot, duke përfshirë: përkthimin në anglisht, Çfarë bën anglishtja e biznesit?çfarë bën anglishtja pedagogjike… Në këto fusha, anglishtja është mjeti kryesor që ju të “zbuloni” aftësitë dhe interesat tuaja.

Në kontekstin e zhvillimit të shpejtë të teknologjisë dhe integrimit të thellë që po ndodh midis vendeve, anglishtja dhe gjuhët e tjera të huaja luajnë gjithnjë e më shumë role në lundrimin e nxënësve dhe kandidatëve për t’iu afruar më shumë njerëzve. Mundësi të reja pune me paga të larta dhe shpërblime më tërheqëse se çdo industri tjetër. Pra, saktësisht, për çfarë është mësimi i anglishtes, për cilën klasë studioni anglisht dhe në cilat shkolla jeni trajnuar?

2. Çfarë bëni për të mësuar anglisht?

Pse të mësoni gjuhën angleze?
Pse të mësoni gjuhën angleze?

Përvojat praktike të tilla si një mjedis pune profesional, aksesi i lehtë në mundësitë për të shkuar jashtë vendit ose duke u konsideruar për detyra në pozicione të tilla si ura diplomatike në bizneset ndërkombëtare përfaqësohen nga Ata që kanë studiuar gjuhën angleze janë të ndërthurura me shqetësimet për një profesion të kufizuar në studimi i gjuhës angleze, i cili ka ngritur një pikëpyetje të madhe për zgjedhjet e karrierës së ndjekësve pas diplomimit.

“Mësimi i anglishtes mund të bëjë shumë gjëra, por gjithashtu nuk mund të bëjë asgjë.” Ky koncept është i saktë në shumë raste që ndoshta vetëm ata që kanë hyrë në shkollë mund ta ndjejnë më qartë.

Në fakt, aftësia për të përdorur anglishten në fushën e studimit dhe mundësitë për të kapur punë të nxehta kur ndjek gjuhën angleze nuk janë proporcionale me njëra-tjetrën.

Të kesh në dorë gjuhën angleze të një shkolle të mirë plus certifikata si IELTS 7.0, Toefl 100 ose më lart mund të jetë një kusht i domosdoshëm për një pozicion. përkthyes, udhërrëfyes turistik ose specialist i punëve të jashtme në një kompani të madhe me lidhje të huaja. Por, mënyra se si të aplikoni njohuritë e trajnuara në çdo industri specifike varet kryesisht nga aftësia e secilit individ për të kultivuar. Nëse keni anglisht të mirë dhe aftësi për të përmirësuar aftësitë tuaja, sugjerimet e mëposhtme janë opsione që nuk mund t’i injoroni.

2.1. Përkthejeni

Studimi i thelluar i gjuhëve, të kuptuarit kulturor, mënyrat e ndërveprimit, fushat e spikatura në vendet anglishtfolëse, të bëhesh përkthyes – nuk mund të ishte një zgjedhje më e mirë. Ky është një industri e plotë aplikimi në gjuhën angleze për ata prej jush që kanë aftësinë dhe pasionin për botime të shtypura si libra dhe gazeta, madje edhe përkthyes të përshtatjeve filmike. Duke mos pyetur ashpër siç tha përkthyesi, sepse presioni i përshtatjes së menjëhershme shpërfillet pothuajse gjithmonë dhe në vend të kësaj është saktësia gjuhësore, veçanërisht stili po përcjell nga afër synimin e autorit.

Zyrat e përkthimit, redaksitë në redaksitë ndërkombëtare, madje edhe përkthyes të pavarur janë mundësi tërheqëse që mund të kërkojë çdo i diplomuar në gjuhën angleze. Paga për një përkthyes varet nga vëllimi i dokumenteve, regjistrimeve dhe projekteve që mund të ndërmarrë çdo individ. Niveli i të ardhurave mund të jetë deri në mijëra dollarë/muaj, por sidoqoftë, këtu, të qenit i kujdesshëm dhe i përpiktë është faktori kryesor, sepse një devijim i një detaji të vogël mund të ndryshojë plotësisht natyrën e dokumentit dhe t’ju çojë në një të keqe fundi – ose humbja e një partneri biznesi ose kompensimi i projektit.

Shiko tani: Punë përkthimi dhe përkthimi në anglisht

Udhërrëfyes turistik
Udhërrëfyes turistik

2.2. Udhërrëfyes turistik

Një pasuri e njohurive mbi socio-ekonomike, kulturore… në vendet anglishtfolëse, plus aftësi superiore komunikimi është një avantazh që ndjek çdo student. Çfarë bën anglishtja? mund të kuptojnë për të orientuar paraprakisht një zgjedhje karriere në të ardhmen për veten e tyre. Sepse, edhe si student i diplomuar, është pothuajse e pamundur të zhytesh në gjuhën angleze çdo ditë, çdo orë si një student i madh. Por studentët e diplomuar në anglisht me aftësi komunikimi fleksibël dhe pasionin për të “paketuar çantën e shpinës dhe për të shkuar” janë gjithmonë zgjedhjet e para për turne ndërkombëtare apo udhëtime me të huaj. Përveçse kënaq pasionin e zbulimit, takimit…mundësisë për të fituar të ardhura të mira në kuadrin e rritjes së industrisë së turizmit, shërbimi është një arsye e madhe për rritjen e numrit të kandidatëve të regjistruar në këtë industri.

Shiko tani: Punë udhërrëfyese në anglisht

2.3. Gazetari

Gazetari
Gazetar kur studion gjuhën angleze

Ndoshta, nëse jeni gazetar si unë, kur të dëgjoni lajmin se një student i gjuhës angleze mund të bëhet gazetar, apo edhe të bëjë më mirë se shumë njerëz që dalin nga Akademia e Gazetarisë dhe Propagandës, do të ketë një pjesë të dëshpëruar. Por ne duhet të pranojmë realitetin sepse bota është e sheshtë dhe nevoja për të pasur akses të plotë në lajmet ndërkombëtare në gazeta po hap një mundësi të mirë pune për një pozicion reporter rezident në vendet e huaja, redaksi angleze ose ndërkombëtare. Nëse e doni gazetarinë dhe jeni gati të paketoni çantën e shpinës për të përballuar thirrjet e redaksive të sotme në një vend të largët, një gazetar apo reporter është pikërisht puna që kërkoni.

Shiko tani: Punë gazetari

2.4. Pedagog në universitete dhe kolegje, me degën e gjuhës angleze

Me siguri që kur u fute në profesionin e kërkimit gjuhësor, në mendje të ka dalë ideja për t’u bërë pedagoge në këtë fushë. Është gjithashtu ëndrra e shumë studentëve të mirë që mund të qëndrojnë në fushën e tyre të studimit dhe të kenë më shumë kohë për të studiuar. Pedagogët e universiteteve angleze kërkojnë vetëm fonikë të lartë, fjalor të pasur, aftësi pedagogjike… Ky konsiderohet si një destinacion i papërshtatshëm për shumë studentë që pëlqejnë stabilitetin.

Shiko tani: Punë mësuese e anglishtes

3. Cili është provimi për mësimin e gjuhës angleze?

Çfarë blloku studioni për gjuhën angleze?
Çfarë blloku studioni për gjuhën angleze?

Me zhvillimin e vrullshëm të ekonomisë ndërkombëtare, gjuhët e huaja, veçanërisht anglishtja, janë bërë çelësi i artë për të hapur shumë mundësi atraktive për punë. Dëshironi të studioni gjuhën angleze dhe të shfrytëzoni këto mundësi, që në momentin kur uleni në shkollë, kuptoni qartë të mësuarit Çfarë blloku është provimi në gjuhën angleze?institucionet e mira të trajnimit, përveç atraktivitetit që sjell industria, është ajo që duhet të bëjë çdo student.

Përballë risive të forta të Ministrisë së Arsimit që nga viti 2015 në përzgjedhjen e lëndëve, tashmë përveç zgjedhjes së regjistrimit në provimin tradicional, që është blloku D1, ndjekësit e gjuhës angleze, shumë mund të regjistrohen në provim. kombinime të ndryshme lëndësh përfshirë anglishten për të ndjekur pasionin e tyre sipas blloqeve të provimit D09, D14, D15 në të cilat:

+ Për kandidatët me pika të forta në shkencat sociale dhe anglisht, ju mund të zgjidhni një kombinim lëndësh duke përfshirë Letërsinë, Anglishten dhe Historinë e bllokut D14. Lëndët e tjera përfshijnë matematikë, anglisht, Histori e bllokut D09 dhe letërsi, anglisht, gjeografi D15. Për kandidatët që duan shkencat natyrore dhe anglishten, zgjedhja e bllokut A01 duke përfshirë: Matematikë, Fizikë dhe Anglisht është një zgjedhje e arsyeshme. Megjithatë, përzgjedhja e këtyre blloqeve të testimit për pranimin në degët e gjuhës angleze në universitetet në të gjithë vendin nuk është e njëjtë. Për më tepër, shumica e shkollave të larta ende i japin përparësi aplikimit të sistemit tradicional të provimeve pranuese të përbërë nga një kombinim i matematikës, letërsisë dhe anglishtes. Aktualisht, në Vietnam, ka shumë universitete që specializohen në gjuhën angleze me një sërë kombinimesh lëndësh. Nxënësit e gjuhës angleze mund të zgjedhin nga opsionet e mëposhtme për të ndjekur ëndrrat e tyre.

Në krye, ka Gjuhën Angleze – Universiteti Kombëtar i Hanoi. Mjedisi kombëtar universitar është gjithmonë ëndrra e shumë të rinjve, jo vetëm në gjuhë, por edhe në një shumëllojshmëri opsionesh nga shkencat natyrore në shkencat sociale. Drejtimi i gjuhës angleze i Universitetit të Gjuhëve të Huaja dhe Studimeve Ndërkombëtare – Universiteti Kombëtar është gjithashtu industria që renditet gjithmonë e para në listën e diplomave më të rekrutuara në vend me rezultatin më të lartë të standardit kombëtar 2019 prej 34.5 pikësh me provimi pranues është D01 dhe anglishtja e dyfishtë.

Vendi i dytë i takon Universitetit të Tregtisë së Jashtme Hanoi me notën standarde të gjuhës angleze prej 33.3 pikësh në provimin pranues për kombinimin e matematikës, letërsisë dhe anglishtes.

Çfarë blloku studioni për gjuhën angleze?
Blloku i provimit të departamentit të gjuhës angleze

Në vendin e tretë është dega e gjuhës angleze e Universitetit të Hanoi me notën standarde 2019 prej 33.23 pikësh.

Në rajonin jugor, shkollat ​​e gjuhës angleze kanë zgjeruar kombinimet e lëndëve dhe kanë pikë referimi që variojnë nga 25 -30 pikë. Në të cilin, Universiteti i Gjuhëve të Huaja dhe Informatikës i qytetit Ho Chi Minh rekruton diploma angleze në 3 blloqe, duke përfshirë A01, D01, D14, D15 me një rezultat standard prej 30 pikësh me anglisht të dyfishtë. Ndërkohë, një sërë shkollash të tjera rekrutojnë anglishten me një rezultat standard prej 17 pikësh, duke përfshirë: Universitetin e Teknologjisë në Ho Chi Minh City dhe Universitetin e Ekonomisë – Financës…

Shpresojmë se informacioni i mësipërm i timviec365.vn do t’i përgjigjet pyetjes Kryerja e gjuhës angleze kur? Do të jetë vërtet e dobishme për ju në procesin e orientimit në karrierën e duhur.

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('të dhënat- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=9313&cateid=139&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$("show_cm").klikoni(funksioni(){$(this).hide();$(".hidden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass ("hiden_dtblog");}); ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){ $(this).hide(); $(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").click(function(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hidden_dtblog");});

READ  Mẫu Giấy Khai Sinh Bản Sao Thông Tư 08.a/2010 | Educationuk-vietnam.org