51 lượt xem

Hệ tại chức là gì? Đào tạo tại chức tại Việt Nam | Educationuk-vietnam.org

1. Shpjegoni se çfarë nënkuptohet me sistem në shërbim?

Kështu që Çfarë është sistemi në shërbim?? Në programin e studimit në Vietnam, ekziston një ndarje e sistemit formal të trajnimit dhe sistemit brenda shkollës në zyrë, i lidhur. Çdo sistem do të trajnohet ndryshe. Ne do të shpjegojmë në detaje çdo sistem të programeve të studimit, në mënyrë që t’i dalloni më qartë, sepse këto programe do t’ju bëjnë shumë konfuze si për vlerën ashtu edhe për procesin e trajnimit.

Së pari, cili është sistemi formal i trajnimit? Ky është një sistem trajnimi që ndjek rrjedhën e të mësuarit tuaj. Programi i duhur i trajnimit i përshkruar. Për shembull, nëse studioni nga 1 në universitet, keni kurrikulën e saktë të quajtur sistemi formal i trajnimit. Në fund të procesit të trajnimit ju do të merrni një diplomë ose certifikatë trajnimi formal, ky është një nga faktorët që mund të dallojë sistemet e trajnimit nga njëri-tjetri.

Sistemet formale të trajnimit janë shpesh më të vlefshme se sistemet e tjera të trajnimit. Punëdhënësit preferojnë gjithmonë një person me një diplomë në një sistem formal trajnimi sesa një sistem bashkëpunëtor ose në shërbim.

Së dyti, në lidhje me sistemin e trajnimit gjatë shërbimit. Ky është një sistem trajnimi mësim-nga-bërje. Programi juaj i trajnimit do të shkurtohet sa më shumë që të jetë e mundur dhe do të studioni vetëm drejtimet që i shërbejnë punës tuaj. Ndryshe nga sistemi formal i trajnimit, ju mësoni shumë fusha të gjera për të zhvilluar aftësi të mira në karrierë. Prandaj, vlera e një diplome profesionale shpesh nuk është e krahasueshme me atë të një sistemi të rregullt.

Së treti, sistemi ndër-stërvitor. Sistemi i trajnimit ndëruniversitar zakonisht zhvillohet për studentët që diplomohen në sisteme të nivelit të ulët si kolegjet dhe shkollat ​​e mesme. Pas kësaj, nëse doni të merrni një arsim të lartë, duhet të studioni vazhdimisht nga shkolla e mesme në kolegj dhe më pas në universitet. Aktualisht, mësimi i vazhdueshëm ka rregullat e veta, për shembull, pas sa kohësh do të duhet për të mësuar të transferohet në sistemin e ri. Me këtë program trajnimi ju ende mund të kombinoni studimin dhe punën. Një diplomë e asociuar gjithashtu nuk është aq e vlefshme sa një sistem me kohë të plotë, dhe ky program do t’i marrë shumë kohë nxënësit.

Çdo sistem trajnimi do të ketë programe të ndryshme stërvitore dhe në mënyrë të barabartë, vlera do të jetë gjithashtu e ndryshme. Prandaj, nëse jeni duke studiuar një kurs të caktuar, duhet të merrni parasysh midis sistemeve të trajnimit. Nga ana tjetër, jo çdo lidhje apo në shërbim nuk ia vlen, por kjo varet nga faktorët e punës tuaj si dhe nga arsimimi juaj. Për sa kohë që më në fund keni njohuri të mjaftueshme si dhe përvojë praktike në një punë të mirë, sistemet e trajnimit nuk janë të rëndësishme.

>>> Shih më shumë: Kliko tani zyrtarët janë pozicione që dëgjojmë shumë për njerëzit që punojnë në agjencitë qeveritare. Megjithatë, jo të gjithë e kuptojnë natyrën e këtij titulli në aparatin e agjencive shtetërore. Le ta zbulojmë më qartë përmes informacionit të mëposhtëm

Punët e stafit të shitjeve

READ  Ngành kinh tế thi khối nào? Các môn thi của khối ngành kinh tế? | Educationuk-vietnam.org

2. Trajnim gjatë shërbimit në Vietnam

Çfarë është sistemi në shërbim? Si është trajnimi në punë në Vietnam? Një program në shërbim është një trajnim profesional ose përpjekje për zhvillimin e punonjësve ku profesionistët trajnohen dhe diskutojnë punën e tyre me të tjerët në grupin e tyre.

Është një komponent kyç i edukimit të vazhdueshëm mjekësor për mjekët, farmacistët dhe profesionistët e tjerë shëndetësorë. Është gjithashtu popullor në oficer duke përfshirë edukatorët dhe zyrtarët e sigurisë publike.

Programi në shërbim i referohet gjithashtu një numri programesh të ofruara për anëtarët e regjistruar të ushtrisë ndërsa ata janë duke shërbyer.

Programet në shërbim u drejtohen edhe edukatorëve, ku diskutojnë metodat, rastet dhe ngarkesat e punës.

Sistemi i trajnimit gjatë shërbimit në Vietnam mund të konsiderohet si një kurs për të plotësuar njohuritë profesionale për njerëzit që punojnë në atë fushë me njohuri dhe përvojë më të mirë në procesin e punës. Aktualisht, sistemi në shërbim në Vietnam është mjaft i popullarizuar në universitete. Kurse programi i studimit i sistemit në shërbim është përpiluar me shumë kujdes, jo inferior ndaj sistemit të rregullt. Nëse keni vështirësi me njohuritë profesionale, mund të regjistroheni për një studim të vazhdueshëm në atë fushë.

Ky është një trajnim shumë i përshtatshëm për ata që punojnë, kanë nevojë të studiojnë për të marrë një diplomë në punë shërbimi ose për të marrë më shumë njohuri për të bërë më mirë në fushat e tyre.

Periudha e trajnimit gjatë shërbimit është shumë fleksibël dhe afatshkurtër. Ju mund të organizoni shkollën dhe punën pa ndikuar në punën tuaj të tanishme normale. Zakonisht koha e trajnimit të sistemit në shërbim zhvillohet në mbrëmje. Kjo është një mundësi e mirë për njerëzit që punojnë që duan të studiojnë më tej.

Sistemi në shërbim në Vietnam ende zhvillohet si procesi normal i trajnimit të programeve të tjera të trajnimit. Programi dhe procesi i provimeve janë ende duke u zhvilluar seriozisht. Prandaj, nëse keni vendosur të studioni në shërbim, duhet të përcaktoni studimin më serioz që të mund të merrni shumë njohuri dhe një diplomë të mirë.

Tani, me një diplomë në shërbim, mund të aplikoni plotësisht për pozicione që përputhen me diplomën tuaj në lajme. punë në duart e Tay Ninh ose disa provinca të tjera në vendet kryesore të rekrutimit të sotëm.

Mësimi në shërbim është po aq i rëndësishëm sa arsimi formal, ndaj ju duhet të zgjidhni një shkollë me reputacion dhe cilësi. Pothuajse të gjitha universitetet e mëdha dhe prestigjioze të Vietnamit kanë programe trajnimi në shërbim të cilësisë së lartë. Ju mund t’i referoheni programeve të trajnimit mbi informacionin e universiteteve.

Përveç kësaj, për të studiuar sistemin në shërbim, ju nevojiten edhe disa dokumente bazë që të mund të regjistroheni. Këto procedura varen nga kërkesat e çdo universiteti ose vendi të trajnimit, kështu që në procesin e kërkimit të informacionit të trajnimit, mund të zbuloni kërkesat si dhe dokumentet e nevojshme.

>>> Jeni të interesuar për Administrata Shtetërore? Jeni kurioz për punën e kësaj industrie? Bashkohuni me timviec365.vn për të zbuluar industrinë e menaxhimit shtetëror.

Punë në shitjen e pasurive të paluajtshme

READ  Mục tiêu ngắn hạn và dài hạn của công ty là gì và tác dụng của nó? | Educationuk-vietnam.org

3. A është aq e lehtë të aplikosh për një vend pune sa sistemi i rregullt?

A është e lehtë të gjesh një punë gjatë studimit?

Çfarë është sistemi në shërbim? Pra, a është aq e lehtë të aplikosh për një punë sa sistemi i rregullt? Këto janë pyetje të shpeshta nga njerëz që po mësojnë rreth sistemit të trajnimit gjatë shërbimit. Pra, a është aq e lehtë të aplikosh për një punë sa sistemi i rregullt?

Gjatë konferencës së Universitetit Kombëtar të Ekonomisë nëntorin e kaluar, ekspertë dhe drejtues të universitetit morën pjesë dhe u përgjigjën për çështjet që lidhen me të mësuarit në shërbim. Në të, ekspertët përmendën edhe cilësinë dhe vlerën e mësimit në shërbim. Sipas Prof. Dr. Tran Tho Dat, presidenti në detyrë i Universitetit Kombëtar të Ekonomisë, tha: “Agjencitë dhe bizneset aktuale nuk i kushtojnë më shumë rëndësi diplomës, problemi është kapaciteti i punëtorëve. Vendet e trajnimit”. .

Prandaj, nëse mund të merrni apo jo një punë nëse studioni në punë, duhet të bazohet në aftësinë tuaj? Nëse dëshironi të keni përvojë dhe kualifikime të mira, duhet të zgjidhni një vend me reputacion dhe cilësor për të pasur mjedisin më të mirë të të mësuarit, të keni njohuri të mira për t’i shërbyer punës.

Mësimi në punë përfshin pothuajse ekskluzivisht dhe fokusohet në ekspertizën e punës që bëni, që dëshironi të mësoni, kështu që mund të fokusoheni shumë për të fituar më shumë njohuri, si dhe për të përmirësuar aftësitë e nevojshme në punë. pas kësaj.

Për të qenë në gjendje të zgjidhni një vend trajnimi profesional dhe cilësor, duhet të zgjidhni kurse trajnimi në shërbim në universitete prestigjioze dhe cilësore. Nuk rekomandohet të zgjidhni qendra trajnimi në shërbim, sepse ka shumë pak vende me reputacion në qendrat e trajnimit që ju garantojnë cilësi të prodhimit dhe cilësi të diplomës.

Pjesa më e madhe e sistemit në shërbim mund të zgjasë nga 1 deri në 2 vjet, në varësi të programit të trajnimit si dhe specialitetit për të cilin aplikoni, do të ketë një kohë studimi ekuivalente. Pjesa më e madhe e kohës studimi në shërbim është i fokusuar kryesisht në mbrëmje. Kjo do të jetë më e përshtatshme për ata që kanë punuar, mund të kombinojnë studimin dhe punën.

Një kurs në shërbim do të ketë një tarifë në varësi të programit tuaj të trajnimit dhe kohës, por një kurs në shërbim është nën 20 milionë, kjo është një tarifë mjaft e lartë shkollimi për studentët në shërbim me një diplomë universitare. mësoni. Gjithashtu në varësi të vendit ku studioni, shumë shkolla do të kenë tarifa të ndryshme shkollimi.

READ  Meme bé Sa - Biểu tượng meme khiến cộng đồng mạng phát cuồng | Educationuk-vietnam.org

Nëse keni ndërmend të aplikoni për studime të vazhdueshme, atëherë jini të sigurt, nëse keni njohuri të mjaftueshme dhe besim në kualifikimet tuaja profesionale, nuk keni nevojë të shqetësoheni shumë, sepse diploma nuk tregon të vërtetën.Cili është problemi ?

>> Referenca: Metodat e Dizajnit dhe Krijimit CV ne gjuhen koreane standardet, vlerësohen shumë nga punëdhënësit për t’ju ndihmuar të lini një përshtypje të mirë te punëdhënësit.

Puna e stafit të shitjeve

4. Si të aplikoni për studime me kohë të pjesshme në universitete

Si të aplikoni për studime me kohë të pjesshme në universitete?

Seksionet e mësipërme ndoshta ju kanë shpjeguar qartë se çfarë është sistemi në shërbim? Pra, si të regjistroheni për kurset e vazhdueshme në universitetet e sotme shpejt dhe në mënyrë efektive. Ju nuk keni nevojë të shqetësoheni shumë për këtë problem, për sa kohë që keni kuptuar mjaftueshëm se çfarë është sistemi në shërbim, mund të gjeni lehtësisht një vend të mirë trajnimi.

Mjafton të kërkoni në google fjalën kyçe “si të aplikoni për studime të vazhdueshme”, do të ketë shumë rezultate për universitetet me programe regjistrimi në shërbim, nga të cilat mund të shihni një listë të shkollave. universitetet me in- programet e shërbimit.

Nga atje ju mund të zgjidhni programin dhe vendin e trajnimit që është më i përshtatshëm për ju. Në çdo faqe të informacionit të trajnimit të regjistrimit në shërbim, do të ketë drejtime specifike, si dhe sisteme universiteti ose universiteti… Ju mund të zgjidhni informacionin më lehtë. Përveç kësaj, do të ketë shumë informacion në lidhje me programin e trajnimit si dhe tarifën e shkollimit që duhet të paguhet për atë kurs trajnimi gjatë shërbimit.

Ju absolutisht mund të zgjidhni për veten tuaj mjedisin më të mirë të të mësuarit. Pra, hulumtoni në mënyrë aktive kurse, ka shumë mjedise shumë të mira trajnimi, ju mund të bëheni plotësisht një ekspert i mirë në atë fushë pas kursit të trajnimit në shërbim.

Përveç kësaj, ju mund të konsultoheni me mendimet e njerëzve përreth për të qenë në gjendje të zgjidhni vendin më të mirë për të punuar. Kjo është gjithashtu një mënyrë e sigurt që ju të zgjidhni vendin e trajnimit më të përshtatshëm, cilësor dhe me reputacion.

>>> Ju jeni të mbërthyer kur identifikimi në gmail në kompjuter Ju lutemi referojuni shpejt artikujve në manualin e kërkimit të punës në faqen Timviec365.vn në mënyrë që të mund të identifikoheni shpejt në emailin tuaj.

Shpërndarja në artikullin tonë të mësipërm shpresojmë të jetë e dobishme për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë Çfarë është sistemi në shërbim? si dhe zgjidhni kursin më të mirë të trajnimit gjatë shërbimit që është i duhuri për ju. Ju lutemi ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë dhe familjen tuaj. Faleminderit që ndiqni artikullin tonë.

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('data- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=4569&cateid=69&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$(".show_cm").klikoni(funksioni(){$(this).hide();$(".hiden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cm").kliko(funksion(){$(this).hide();$('.show_cm').shfaq ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").click(function(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hiden_dtblog");});