17 lượt xem

[HƯỚNG DẪN] Cách đặt tên Email cá nhân chuyên nghiệp nhất | Educationuk-vietnam.org

1. Si të emërtoni një email personal profesional në përputhje me rregullat 03

Si të emërtoni një email personal profesional në përputhje me rregullat 03

Email personal nuk është vetëm email i një personi, ai mund të jetë gjithashtu një email që përfaqëson një kompani ose një organizatë. Përshtypjet shpesh krijohen nga detaje të vogla dhe origjinale. Emri i emailit është një shembull kaq i mirë, kështu që të tjerëve u bën përshtypje Email-i juaj. Para së gjithash, mësoni përmendësh 3 parime për t’ju ndihmuar të krijoni një emër email më profesional.

1.1. Rregulli 1: Përdorni emrin tuaj të domenit

Emrat e domeneve ose domenet në Email krijojnë gjithmonë një ndjenjë më profesionale për njerëzit përreth. Për shembull, nëse jeni një individ që zotëron kompaninë tuaj, kjo do të thotë që ju ndoshta zotëroni një emër domaini të specializuar. Ky emër domain shpesh vepron si një element për të siguruar imazhin e markës, nivelin e reputacionit si dhe interesat e organizatës.

Si të emërtoni një email personal profesional në përputhje me përdorimin e një emri domaini si më poshtë: Në vend që të emërtoni Email sipas strukturës së zakonshme të emrit: Emri juaj@gmai.com (për shembull, Linhphan@gmail.com), mund të përdorni domain në emrin e emailit, niveli i profesionalizmit do të shihet qartë. Struktura: [Tên gọi của bạn]@[Tên domain của bạn].com (p.sh.: Linhphan@beauty.com).

Përdorni emrin tuaj të domenit
Përdorni emrin tuaj të domenit

Kështu, vetëm duke përfshirë emrin e domenit në emrin e emailit, emaili juaj i përgjithshëm ka një përshtypje befasuese. Në shikim të parë, ato nxjerrin në pah markën tuaj kryesore dhe nivelin e besueshmërisë, si dhe kompaninë tuaj. Shënim, për bizneset që kanë sistemin e tyre të uebsajtit dhe sistemin e emailit të domenit, kushtojini vëmendje detajeve se si të emërtoni Email për çdo individ.

Sidomos struktura dhe parimet e Email-it, kjo siguron uniformitet në identifikimin e individëve në organizatën tuaj. Me emërtimin profesional të Email-it për individët e organizatës, nënshkrimi i emailit duhet të përdoret për të dalluar. Ajo që përfshihet në nënshkrimin e Email-it është emri, pozicioni, numri i telefonit, adresa, ….

Nëse nuk zotëroni një domen për veten tuaj, mund t’i referoheni blerjes së një emri domeni. Në fakt, në ditët e sotme, të kesh një emër domaini nuk është më shumë e vështirë, kostoja mesatare varion vetëm nga 12-15 USD/vit për një domen. Të kesh një domen të veçantë është një domosdoshmëri për ju personalisht (ata që sapo kanë krijuar një kompani) ose ata që operojnë në një fushë profesionale për të shërbyer emërtimin e Email-eve për të treguar profesionalizëm. Shumica e emaileve të korporatave janë Departamenti i burimeve njerëzore të pavarura dhe t’u dorëzohen punonjësve.

Shiko me shume: Ju zbulojmë formularin më profesional të aplikimit për email!

1.2. Rregulli 2: Zgjidhni një format standard të postës elektronike, shmangni numrat dhe pseudonimet

Zgjidhni formatin standard të Email-it, shmangni numrat dhe pseudonimet
Zgjidhni formatin standard të Email-it, shmangni numrat dhe pseudonimet

Përveç domenit, një faktor tjetër luan gjithashtu një rol po aq të rëndësishëm në emërtimin e Email-it personal profesional. Ky është emri personal i përdoruesit, për shembull, në Linhphan@beauty.com, “Linhphan” është emri personal i përdoruesit. Sigurisht, është e lehtë të dallosh një emër e-mail relativisht të thjeshtë si Linhphan, i cili do të duket më profesional se variacionet e tjera si: Linhtinh123, ose Linhsocool789. Duke pasur një pseudonim ose një numër në emrin e emailit duket se zvogëlon profesionalizmin e tij. Edhe nëse dëshironi të përdorni emrat tuaj të plotë, thjesht shkurtoni ato dhe përfshini emrin tuaj (Shembull: PHLinh@beauty.com).

– Së pari, përdorni vetëm emrin tuaj personal

Shembull: Linh@beauty.com

Emri i emailit më sipër është një ilustrim tipik i asaj më minimaliste dhe profesionale. Nëse po aplikoni për një vend pune, ky emër e bën të lehtë për punëdhënësin ta dallojë atë nga kandidatët e tjerë. Nëse punoni me partnerë klientë, ata e bëjnë të lehtë për klientët që të ndërveprojnë me të, të mbahen mend dhe mbrojnë privatësinë tuaj nëse nuk doni të zbuloni mbiemrin tuaj. Megjithatë, ato mund të jenë konfuze nëse emri juaj është mjaft “universal”, pasi ata mund të kenë të njëjtin emër si një kandidat tjetër me të njëjtin emër. Rekrutiminjë Stafi të tjera në kompani…

– Së dyti, përdorni shkronjën e parë dhe mbiemrin

përdorni shkronjën dhe mbiemrin
Përdorni shkronjën e parë dhe mbiemrin

Shembull: LinhP@beauty.com

Ngjashëm me emërtimin origjinal të Email-it, kjo është një nga këshillat e tjera të emërtimit që janë të përshtatshme për ata me të njëjtin emër në procesin e aplikimit ose në biznes. Sigurisht, edhe kjo nuk zbulon 100% të mbiemrit tuaj, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për ata që nuk duan të zbulojnë mbiemrin e tyre.

– Së treti, përdorni shkronjat e mesme dhe emrat

Shembull: HaLinh@beauty.com

Duket se kjo është mënyra më popullore dhe profesionale e emërtimit të Email-it sot. Siç mund të shihet, ata i përmbahen një rregulli të thjeshtë për t’u mbajtur mend, por megjithatë krijojnë ndjenjën se emaili juaj duket i bukur dhe mbresëlënës. Zakonisht, ne do të kujtojmë emrin + mbiemrin më shumë se emrat dhe mbiemrat. Krahasuar me dhënien e një emri, shtimi i një emri të mesëm do të kufizojë mundësinë e dublikatave (me përjashtim të rasteve kur emri + mbiemri është shumë i zakonshëm). Ju mund të modifikoni forma të tjera për të shmangur dyfishimin, por gjithsesi duhet të kufizoni përdorimin e karaktereve numerike të alternuara.

– Së katërti, përdorni emrin dhe mbiemrin

përdorni emrin dhe mbiemrin
Përdorni emrin dhe mbiemrin

Shembull: PhanLinh@beauty.com

Kjo formë është mjaft e zakonshme, e ngjashme me formën e përdorimit të emrit + mbiemrit. Në fakt, shumë individë që janë pronarë biznesi gjithashtu e aplikojnë këtë emërtim të emailit në emrin e emailit të kompanisë. Kjo i ndihmon ata të rrisin verifikimin e pronësisë, edhe pse minimalist, Email-i ende nxjerr profesionalizëm, e rëndësishmja, është krejtësisht e lehtë për t’u mbajtur mend.

– Së pesti, përdorni emërtimin e roleve të punës

Shembull: chamsockhachhang@beauty.com

Kjo është gjithashtu një mënyrë efektive për të emërtuar një email personal profesional, veçanërisht duhet të përdoret në sistemet e faqeve të internetit. Sepse emri i Email-it ka treguar informacionin, metodën kryesore të kontaktit që klientët duhet të jenë në gjendje të lidhen për nevojat e tyre të mbështetjes, përgjigjet,… Nëpërmjet këtij formulari të emërtimit të emailit, ata tregojnë edhe profesionalizmin e kërkuar për markën tuaj.

Puna e kujdesit ndaj klientit

1.3. Rregulli 3: Bëjini emailet tuaja të veçanta

Bëni emailet tuaja të veçanta
Bëni emailet tuaja të veçanta

Zakonisht, në faqet e internetit të kompanive, Email shpesh vendoset ndryshe nga Email-i i përdorur për të bashkëvepruar me klientët ose partnerët. Përdorimi i Email-it në seksionin “Kontakto këtu” ose “Kontakti” është disi joprofesional, madje tregon konfuzion dhe mospërputhje në organizimin e brendshëm. Për të mos përmendur që jo të gjithë janë të kënaqur që të “publikojnë” informacionin e kontaktit të tyre personal për të gjithë, apo jo?

Një ndjenjë më profesionale shpesh vjen nga emailet si kjo: info@beauty.com. Përveç kësaj, ato ju lejojnë të mos e bëni publike Email-in tuaj dhe mund të zbatohen një mori përfitimesh të tjera. Për shembull, një Email i dërguar në business@beauty.com mund t’i përcillet menaxherit të shitjeve. Ose një email i dërguar në thietke@beauty.com mund të drejtohet në rreth dy pozicione në të njëjtën kohë,… Kryesisht, njësitë e mbështetjes së shërbimit do t’u sugjerojnë kompanive të ndërtojnë role. si më sipër duke emërtuar përcjelljen e emailit në adresa të shumta, ose në varësi të rolit të çdo departamenti për të vendosur rregullat e përcjelljes së emailit.

Shiko me shume: Puna e stafit të shitjeve

2. Si ta bëni Emailin Personal jo vetëm profesional por edhe mbresëlënës?

Pasi të keni mësuar përmendësh rregullat e mësipërme të emërtimit për emailet personale profesionale, përpiquni t’i bëni emailet tuaja më mbresëlënëse dhe më të plota duke zbatuar këshillat e mira të mëposhtme.

2.1. Shtoni në emrin tuaj Dërgo email interesat ose personalitetin tuaj

Shtoni në emrin tuaj Dërgo email interesat ose personalitetin tuaj
Shtoni në emrin tuaj Dërgo email interesat ose personalitetin tuaj

Para së gjithash, për t’u siguruar që emri juaj i emailit është mbresëlënës, duhet të përcaktoni përmbajtjen ose orientimin e mesazhit, kuptimin që dëshiron të përcjellë emaili. Natyrisht, mos e vendosni shumë theksin për ta bërë këtë çështje shumë të dukshme, është thjesht një mashtrim për ta bërë emailin tuaj më të spikatur në sytë e njerëzve. Përveç gjinisë, emrit personal, … një email mbresëlënës mund të shprehë një hobi, një fjalë të veçantë të pronarit.

Për shembull: boyhaohang@gmail.com ose ladyfirst@gmail.com.

Në të njëjtën kohë, ju gjithashtu mund të shtoni një personalitet unik ose stil personal për t’i bërë emrat e emaileve më interesantë. Megjithatë, ju lutemi vini re se njerëzit e tjerë mund t’ju gjykojnë me emrin tuaj të Email-it, prandaj mendoni me kujdes përpara se të aplikoni këtë metodë emërtimi. Mund t’i referohesh mbiemrave qe jane qesharake nese je njeri i tille, lere mbiemrat te tregojne indiferent, …. Per emailin e perdorur per te aplikuar per nje pune duhet te kesh parasysh, ndaj duhet dhene emri.i sjellshem dhe serioz email. Punëdhënësit gjithashtu marrin emrin e emailit si kriterin e parë të vlerësimit kur një kandidat dorëzon një Cv. Kështu që ju gjithashtu duhet të referoheni Pse e dështove intervistën? për të shmangur gabimet themelore. Pas intervistës mundeni gjithashtu Negocimi i pagave me email ose shkruani Email për refuzimin e intervistës. Prandaj, duhet të lini një përshtypje të mirë te punëdhënësi nëse do të bëheni punonjës apo jo.

Shembull: Linh.funny@gmail.com

2.2. Bëhuni kreativ me disa numra

Bëhuni kreativ me disa numra
Bëhuni kreativ me disa numra

Mënyra më e vështirë për të emërtuar një email personal profesional është tarifa e kopjuar. Zakonisht, ne do të hasim shumë situata ku sistemi thotë se emri i Email-it është dubluar me emrin e dikujt tjetër. Për të shmangur këtë, provoni të shtoni një numër që ka kuptim për ju, si data e lindjes, viti i lindjes, numri i automjetit, numri i telefonit, etj. Në thelb, shtimi i numrave kuptimplotë Futja e emrit të emailit i bën njerëzit e tjerë të kenë përshtypjen e ju, dhe është gjithashtu një mënyrë e zakonshme për të kufizuar dyfishimin e emrave të Email-it.

Shembull: LinhP.1996@gmail.com

Shiko tani: CV per aplikim pune lini përshtypje, aplikoni me besim

2.3. Këshilla për ta bërë emailin “konfuz”

Këshilla për ta bërë emailin
Këshilla për ta bërë emailin “konfuz”

Së fundi, mënyra për t’u bërë përshtypje të tjerëve me emrat personalë të emailit është t’i bëni ata “konfuz”. Sigurisht, kjo formë emërtimi është mjaft e veçantë, kështu që mund të mos jetë shumë e njohur. Për shembull, gabime drejtshkrimore qëllimisht, modifikimi i drejtshkrimit, etj. për ta bërë emrin e Email-it të duket i veçantë. Vini re, kur përdorni këtë formë emërtimi, duhet të përdorni të njëjtin shqiptim si fjala origjinale, në mënyrë që emri juaj i emailit të mos jetë shumë qesharak dhe joprofesional.

Shembull: Ha.LinhPhan@gmail.com

Shpresojmë që informacioni i mbledhur përmes artikullit të mësipërm do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë rëndësinë dhe mënyrën se si ta emërtoni emailin tuaj personal më profesional dhe mbresëlënës. Nëse e gjeni të dobishme informacionin e artikullit, ju lutemi referojuni ose shpërndajeni me të gjithë përreth, në mënyrë që të mos bëni gabim në emërtimin e emailit tuaj!

Nënshkrimi i Gmail dhe si të krijoni një nënshkrim profesional të Gmail që duhet të dini

Përveç emrit të gmail, nënshkrimi i gmail është gjithashtu një komponent që krijon profesionalizmin e përgjithshëm të pronarit. Pra, si të krijoni një nënshkrim gmail? Zbuloni drejtpërdrejt në ndarjen e timviec365.vn!

nënshkrimi i gmail dhe si të krijoni nënshkrimin e gmail

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('data- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=13527&cateid=115&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$(".show_cm").klikoni(funksion(){$(this).hide();$("hidden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cm").kliko(funksion(){$(this).hide();$('.show_cm').shfaq ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").click(function(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hiden_dtblog");});

READ  Ngành thiên văn học thi khối nào? Tin về ngành thiên văn học mới nhất | Educationuk-vietnam.org

Bài viết cùng chủ đề: