12 lượt xem

Hướng dẫn cách nén file để gửi mail đầy đủ chính xác nhất | Educationuk-vietnam.org

Bashkëngjitja e skedarëve në email është një mënyrë efektive për të shkëmbyer informacione dhe të dhëna. Kur ju duhet të transferoni te shumë njerëz. Përdorimi i kompresimit të skedarëve është një metodë efektive për të dërguar email shpejt dhe me lehtësi

Bashkëngjitja e skedarëve në email është një mënyrë efektive për të shkëmbyer informacione dhe të dhëna. Kur ju duhet të transferoni te shumë njerëz. Ju duhet të dërgoni një ebook ose një imazh burimor dhe dëshironi ta bashkëngjitni skedarin direkt në një email dhe ta dërgoni shpejt. Pra, me skedarë të mëdhenj, çfarë duhet të bëni për t’i dërguar ato lehtësisht pa ngarkuar skedarë në disk?

Në mënyrë tipike, bashkëngjitjet e postës elektronike kanë një kufi të madhësisë prej 25 MB Prandaj, nëse dëshironi të dërgoni një skedar më të madh se 25 MB, emaili do t’ju kërkojë ta dërgoni atë përmes diskut. Shumë përdorues të postës elektronike nuk dinë se si të merren me skedarë të mëdhenj për t’u bashkëngjitur mesazheve.

Në artikullin vijues, 123job do t’ju ndihmojë të mësoni mbi bazat e bashkëngjitjeve të postës elektronike. Ju mësojmë se si të trajtoni skedarë shumë të mëdhenj me si të kompresoni skedarët pdf – këshilla për lidhjen e skedarit të emailit.

I. Përkufizimi i bashkëngjitjes së skedarit në postë

Për bashkëngjitjet e postës elektronike, ekziston një kufi i madhësisë së skedarit jo më shumë se 25 MB. Për skedarë më të vegjël, mund t’i bashkëngjitni drejtpërdrejt në email. Metoda është si më poshtë:

1. Krijo një mesazh të ri

Hapni dritaren e postës elektronike dhe më pas zgjidhni kompozoj për të krijuar një mesazh të ri. Pas hapjes së dritares së kompozimit, filloni të kompozoni përmbajtjen e mesazhit në hapësirën e bardhë në dosjen e krijuar rishtazi.

Si të krijoni një email të ri

Si të krijoni një email të ri

2. Bashkangjit skedarët

Me skedarë nën 25 MB në madhësi, mund t’i ngarkoni plotësisht drejtpërdrejt në email dhe t’i bashkëngjitni skedarët në email. Në panelin e ri të ikonës së emailit, klikoni Bashkangjit skedarin (bashkëngjit skedarët) Ikona ndodhet në fund të redaktuesit të përmbajtjes së emailit (është një imazh i vogël kapëse letre).

Pasi të klikoni ikonën e dritares ngarkimi i skedarit do të shfaqet.

Hapi tjetër që duhet të zgjidhni është dosja që përmban skedarin që dëshironi t’i bashkëngjitni emailit. Mos harroni, kufiri i madhësisë është pak më pak se 25 MB, në rast se ju duhet të ngarkoni shumë skedarë, sigurohuni që madhësia e përgjithshme e skedarëve të jetë akoma më pak se 25 MB.

Pas dritares ngarkimi i skedarit Kur të shfaqet, klikoni mbi mesazhin që dëshironi të futni në email. Klikoni dy herë për të zgjedhur skedarin ose klikoni mbi skedarin dhe më pas shtypni Hapur në këndin e poshtëm të djathtë të dritares Ngarkimi i skedarit për të ngarkuar skedarë.

Si të bashkëngjitni skedarë në email?

Si të bashkëngjitni skedarë në email?

Shënim: Kur ngarkoni një skedar dhe nuk mund ta shihni madhësinë e tij, klikoni kutinë e ikonës Ndrysho pamjen tuaj në këndin e sipërm djathtas të dritares.

Skedari juaj shfaqet në emailin e ri si një lidhje në emailin tuaj. Pas përfundimit të procesit të hartimit të mesazhit dhe bashkëngjitjes së skedarit, mund të klikoni ikonën Dërgo për të dërguar emailin normalisht siç bëni zakonisht.

READ  QC là gì? Tầm quan trọng của bộ phận QC trong doanh nghiệp | Educationuk-vietnam.org

Ngarkimi i skedarit shfaqet në email

Ngarkimi i skedarit shfaqet në email

Shiko me shume: Si ta ruani marketingun tuaj me email që të mos bjerë në kutinë postare Spam?

II. Zgjidh kufizimin e madhësisë së skedarit në postë

Kur ju duhet të dërgoni një skedar ose skedarë të shumtë me një madhësi totale më të madhe se 25 MB si skedarët e tjerë në email. Ka dy mënyra për të paraqitur:

  • Dërgoni një skedar duke dekompresuar skedarin pdf: Si të kompresoni skedarët pdf? Para se t’i bashkëngjitni email-it është një mënyrë për t’ju ndihmuar të zvogëloni madhësinë e skedarëve dhe të dërgoni email si bashkëngjitjet normale të skedarëve.
  • Dërgoni një skedar përmes diskut: Kjo metodë përdoret kur nuk e përdorni si të kompresoni skedarët atëherë kjo është e vetmja mundësi për dërgimin e skedarëve të mëdhenj.

1. Dërgoni bashkëngjitjet duke përdorur skedarë të ngjeshur më shumë

Si të kompresoni skedarët pdf? me skedarë të ndryshëm në sistemin tuaj operativ Microsoft Windows ju duhet të krijoni një eksplorues i skedarëve dhe gjeni dosjen që përmban skedarin që ju nevojitet si të kompresoni skedarët pdf. Shtypni kombinimin e tastit Ctrl + Shift për të zgjedhur skedarë që janë afër njëri-tjetrit në të njëjtën kohë.

Pasi të keni zgjedhur skedarët, klikoni me të djathtën për të shfaqur një menu me rënie. Vazhdoni të zgjidhni dërgoni dosje të madhe → E ngjeshur (zip).

Në fund të kësaj komande, mund të krijoni një dosje të mbyllur me zgjerimin .zip. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të kompresuar skedarët në mënyrë që të mund të dërgoni skedarë me lehtësi. Klikoni mbi emrin e skedarit pas kompresimit për ta riemërtuar sipas dëshirës.

Dërgoni skedarë duke kompresuar skedarët

Dërgoni skedarë duke përdorur si të kompresoni skedarët

Me si të kompresoni skedarët zip te behesh si të kompresoni skedarët zip E thjeshtë për të dërguar skedarë shpejt. Kur kompresoni skedarë zip të jashtëm duke përdorur softuerin MS Windows, mund të përdorni si të kompresoni skedarët zip me mjet kompresimi Peazip ose 7-Zip.

2. Dërgoni një skedar përmes Google Drive

Zgjidhje kur nuk e përdorni si të çziponi skedarët kur dërgoni email është dërgimi i skedarëve të mëdhenj përmes google drive.
Hapat për të dërguar skedarë përmes Google Drive janë si më poshtë:

Dërgoni skedarë duke përdorur google drive

Dërgoni skedarë duke përdorur google drive

Ngarko skedarët në Google Drive duke i tërhequr skedarët lart nga dritarja Eksploruesi i skedarëve dhe vendoseni në dosjen në Google Drive. Shtyp butonin kompozoj (Kompozoni) në dritaren e postës elektronike për të krijuar një email të ri.

Në dritaren e re të postës elektronike zgjidhni futni skedarin duke përdorur diskun (Fut skedarët duke përdorur diskun). Pasi të klikoni mbi artikullin për të futur atë skedar, do të shfaqet një dritare e re:

Dërgoni skedarë duke përdorur google drive

Dërgoni skedarë duke përdorur google drive

Klikoni në vendndodhjen për të ruajtur dosjen që keni krijuar, zgjidhni disa nga opsionet e mëposhtme:

  • Zgjidhni artikullin dhe klikoni Fut në këndin e poshtëm të majtë të ekranit të dritares për të bashkangjitur të gjithë dosjen e krijuar.
  • Për të dërguar një skedar të vogël në një dosje, klikoni dy herë mbi dosje për të hapur dosjen. Kliko zgjidhni skedarin dhe zgjidhni futni për të përfunduar futjen e skedarit.
READ  [Cập nhật] Mức học phí Trường quốc tế Á Châu mới nhất năm 2022 | Educationuk-vietnam.org

Skedari pasi të jetë futur do të shfaqet në email:
Dërgoni skedarë duke përdorur google drive

Dërgoni skedarë duke përdorur google drive

shënim: Kur ndani skedarë në disk, mos harroni të aktivizoni ndarjen e të dhënave për dërguesin!

Pasi të keni mbaruar me temën, trupin e mesazhit dhe të futni skedarin, klikoni dërgoni email si zakonisht.

Shiko me shume: Gjërat që duhet të dini për aftësitë profesionale të hartimit

III. Si të krijoni një shtojcë kur dërgoni postë

1. Hapni bashkëngjitjet në Gmail

Kur merrni një email me një bashkëngjitje, gjëja e parë që duhet të bëni është të hapni emailin. Historia e kutisë hyrëse do të shfaqet jashtë ekranit tuaj.
Si të hapni skedarë në email

Si të hapni skedarë në email

Rri pezull mbi imazhin, do të shihni butonat që shfaqen Shkarko dhe Ruaje në Drive në foto. Skedari i bashkangjitur mesazhit do të shfaqet poshtë emailit. Në këtë rast, ju mund të shihni një imazh miniaturë të bashkangjitur.

Kur lëvizni treguesin e miut mbi një imazh, ai menjëherë do të shfaqë emrin e skedarit me butonin Shkarko dhe Ruaje në Drive. Ju shkarkoni skedarin në pajisjen tuaj duke zgjedhur Shkarko në të majtë. Për të hapur një skedar në Diskun, zgjidhni Save to Drive për të ruajtur skedarin në diskun tuaj.

shënim: Butonat e shfaqur do të shfaqen kur lëvizni miun në skedarë të ndryshëm. Nëse skedari i bashkangjitur është një skedar Word (.doc), në imazhin e shfaqur do të ketë një modifikim me butonin google docs në anën e djathtë. Kur klikoni në atë mjet, mund të hapni drejtpërdrejt dokumentet e Google dhe ta modifikoni lehtësisht.

2. Hapni një skedar zip në Gmail

Normalisht do të përdoren skedarët kur dërgohen si të kompresoni skedarët zip për email të lehtë dhe dërgesë të shpejtë. Fillimisht, hapni kutinë tuaj të postës elektronike, përmbajtja e kutisë hyrëse do të shfaqet në ekran.
Si të hapni skedarë në email

Si të hapni skedarë në email

Skedari u dërgua me si të çziponi skedarët do të shfaqet në fund të emailit.

Ju lëvizni miun mbi skedarin e bashkangjitur duke e ngjeshur atë, menjëherë emri i skedarit dhe dy butona të shfaqjes do të shfaqen duke lëvizur në atë skedar.

  • Shkarkoni (ikona e shigjetës) për të ruajtur skedarin në kompjuterin tuaj
  • Ruaj në Drive (ikona e ngjashme me trekëndëshin)

Shiko me shume: Udhëzime të hollësishme se si të konvertoni fjalën në pdf shpejt dhe lehtë

3. Postoni skedarë në kompjuterin tuaj

Në çdo skedar të dërguar me si të kompresoni skedarët zip ju shtypni butonin Shkarko për të ruajtur skedarin në kompjuterin tuaj. Skedarët e përdorur si të kompresoni skedarët zip shfaqet në këndin e poshtëm të majtë të ekranit të ndërfaqes së postës elektronike. Klikoni shigjetën poshtë pranë skedarit për të hapur dhe shfaqur menynë rënëse.
Si të shkarkoni skedarë në email

Si të shkarkoni skedarë në email

Normalisht, skedarët që zihen kur i ruani në kompjuterin tuaj do të ruhen në një vendndodhje dosjeje shkarkime ne kompjuter. Pasi të ruhet në kompjuterin tuaj, mund të hapni dosjen e shkarkimit dhe ta zhvendosni skedarin në çdo vend.

Kur klikoni në skedarin e shkarkuar, dritarja e Eksploruesi i skedarëve hapet dhe tregon titullin e skedarit zip.

Për të nxjerrë të gjithë skedarët në arkiv, klikoni në ikonën Ekstrakt dhe zgjidhni Nxjerr të gjithë. Pas zgjedhjes nxjerr të gjithëmund të zgjidhni se si të arkivoni skedarët e nxjerrë.

READ  Mạng máy tính không cho phép người dùng chia sẻ | Educationuk-vietnam.org

Si të shkarkoni skedarë në email

Si të shkarkoni skedarë në email

4. Shkarkoni skedarë me Google Drive

Për të qenë në gjendje të ruani skedarin në “Diskun e Google”, rri pezull mbi imazhin e shfaqur dhe zgjidhni ikonën e diskut (si një trekëndësh) për të ruajtur bashkëngjitjen në “Diskun e Google”.

Shënim: Me skedarë të ngjeshur ose nuk jeni duke përdorur softuerin Chrome, zgjidhja më e mirë jeni ju shkarko skedarë Shkarkoni në kompjuterin tuaj dhe nxirrni skedarin fillimisht, më pas ngarkoni në diskun tuaj të Google.

Ju mund të zhvendosni skedarët në google drive duke zgjedhur lidhjen tổ chức për të zhvendosur skedarët e bashkangjitur të ngjeshur në një dosje specifike në një tjetër.

shkarkoni skedarë në email me google drive

shkarkoni skedarë në email me google drive

Pasi ta keni ruajtur skedarin në google drive për të parë skedarin, duhet të përdorni ende metodën e nxjerrjes. Nëse jeni duke përdorur veglën Chrome, mund ta ekstraktoni plotësisht skedarin me mjetin google (Nxjerrës ZIP)

Si të nxjerrni skedarë në google drive: zgjidhni skedarin për të nxjerrë → hapeni me → ZIP Extractor

Ekstraktoni skedarin në google drive

Ekstraktoni skedarin në google drive

Nëse nuk e keni përdorur kurrë më parë mjetin e kromit ZIP Extractor, do të merrni një kërkesë për të lejuar që mjeti të hyjë në llogarinë tuaj të google drive. Klikoni butonin Autorizo ​​dhe ndiqni udhëzimet për të përfunduar dhënien e aksesit. Pas përfundimit të dhënies së lejeve, do të merrni një kërkesë për të nxjerrë skedarin zip.

Kliko zgjidhni Ekstrakt tani për të dekompresuar skedarët kur përdorni kompresimin e skedarëve për të dërguar skedarë përmes Google Drive

Shiko me shume: Përmbledhje e funksioneve në excel që përdoren zakonisht nga punonjësit e zyrës

5. Ndërtoni një skedar të pakompresuar të dërguar përmes Google Drive

Klikoni në kutinë postare të postës elektronike për të hapur mesazhin, informacioni rreth kutisë hyrëse do të shfaqet.
Dërgoni skedarë përmes google drive

Dërgoni skedarë përmes google drive

Pastaj një lidhje do të shfaqet në fund të mesazhit. Duke klikuar në atë lidhje do të hapet google Drive. Nëse skedari është një dosje në google drive, dosja do të hapet

IV. konkluzioni

Kufiri i madhësisë së skedarit është një nga pengesat gjatë dërgimit të emailit për këdo. Një skedar i madh, me të cilin mund të bashkëngjitni dhe dërgoni si një email i zakonshëm si të kompresoni skedarët. Me si të kompresoni skedarët Me këtë, skedarët e mëdhenj që tejkalojnë 25 MB gjithashtu mund të dërgohen lehtësisht dhe shpejt. Jashtë si të çziponi skedarëtmund të përdorni mënyrën e dërgimit të skedarëve përmes google drive.

Teknologjia gjithnjë në zhvillim e bën punën tonë shumë më të përshtatshme. Me vetëm disa hapa të thjeshtë, mund të dërgoni skedarë me madhësi më të madhe se 25 MB. Tani, si të kompresoni skedarët zip, si të kompresoni skedarët e imazhit, si të kompresoni skedarët rarose si të kompresoni skedarët pdf bëhen kaq të lehta dhe të përshtatshme. Aplikoni shpejt si të kompresoni skedarët Shkoni në punë për të dërguar email lehtë dhe shpejt. Paç fat!

Bài viết cùng chủ đề: