13 lượt xem

[HƯỚNG DẪN] cách viết mẫu email chào hàng chuẩn nhất! | Educationuk-vietnam.org

Punë marketingu – PR

1. Theksoni vlerën e një oferte profesionale me email

Vlera e një shablloni profesional të postës elektronike të shitjeve

Ofertat e postës elektronike siç sugjeron emri i tij, të dërguara nga bizneset në kutinë e postës elektronike të një individi ose organizate në listën e klientëve të mundshëm për të prezantuar dhe për të dhënë informacion rreth një produkti, zakonisht një produkt të ri. të bizneseve për t’i “ftuar” ata të pyesin dhe blejnë . Dërguar në mënyrë elektronike, oferta e emailit nuk njihet plotësisht si reklamë sepse forma e saj është shpesh e shkurtër, e cila synon t’u japë informacion përdoruesve në vend që të “lustrojë” markën. Në jetën teknologjike, shkëmbimi i informacionit me email çdo ditë është një punë e rregullt jo vetëm e punonjësve të zyrës.

Aplikacioni i postës është i integruar si parazgjedhje në telefon – një pajisje e paarsyeshme për shumicën e njerëzve në shoqërinë moderne, e cila rrit aftësinë për të lexuar, mësuar dhe blerë produkte, duke përmirësuar kështu efikasitetin, duke rritur shitjet. Efektiviteti i një emaili promovues varet jo vetëm nga numri i klientëve të mëdhenj apo të vegjël, por edhe nga cilësia e ofertës së emailit.

Sipas statistikave të ekspertëve të Marketingut, megjithëse shumica e mostrave të emaileve të dërguara nga bizneset injorohen nga klientët, megjithatë, deri në 24% e klientëve pranojnë të hapin oferta me email dhe të lidhen me produktet.

Përfitimet e një emaili profesional të shitjeve
Përfitimet e një emaili profesional të shitjeve

Natyrisht, optimizimi i ofertave më standarde, koncize dhe profesionale me email është një mënyrë që mund t’ju ndihmojë ju dhe biznesin tuaj të rrisni shpejt efikasitetin e shitjeve. Por në realitet, jo të gjithë janë “të kualifikuar” për të shkruar një ofertë profesionale me email. Nëse nuk dini si të paraqisni një ofertë me email, përmbajtja e mëposhtme është për ju.

Punët e stafit të shitjeve

2. Udhëzime për shkrimin e emaileve standarde të shitjeve pa redaktim

Sipas statistikave të timviec365.vn, rreth 50% e njerëzve që shkruajnë email shitjesh bëjnë një gabim serioz duke shkruar shumë gjatë dhe kjo ndikon shumë në efektivitetin e klientëve. Konciz, konciz është kërkesa më themelore e një shablloni të postës elektronike të shitjeve. Megjithatë, kjo shkurtësi nuk do të thotë që ju mund të kaloni disa pjesë të rëndësishme të përmbajtjes. Në fakt, një ofertë e-mail plotëson dhe përmbush misionin e tërheqjes së klientëve në kompani vetëm kur siguron përmbajtjet e mëposhtme:

2.1. Fjalitë lëndore për emailet

Udhëzime për shkrimin e emaileve standarde të shitjeve pa redaktim
Udhëzime për shkrimin e emaileve standarde të shitjeve pa redaktim

Fjalia e subjektit ose linja e subjektit në emailin e shitjes është vërtet e rëndësishme, sepse kjo do të jetë informacioni i parë që shfaqet në njoftimin e ri me email të klientit. Ashtu si titujt e gazetave, titujt e emailit përcaktojnë nëse marrësit do të hapin apo jo emailin tuaj. Prandaj, është e nevojshme që ai të jetë i shkurtër, konciz dhe i dukshëm në mënyrë që klientët të mund ta shohin titullin e informacionit pa pasur nevojë të përdorin duart ose miun për ta shfaqur atë.

Për ta siguruar këtë, ju duhet të optimizoni titullin më pak se 40 në rangun prej 5 – 8 fjalësh, për shembull: “OFERTA PËR SUPER KLIENTËT”, “DHURATË NGA BIDV PËR JU”, “Produkte të reja NGA GREEN DEVELOPMENT”, “SEKRETE PËR TË PUSHTUAR 3000 FJALOR NGA LEERIT”

Përveç shkurtësisë, ju duhet një titull që është mjaft stimulues. Mund të synohet në vlerën e dëshiruar të klientit për produktin si stimuj, dhurata, produkte të reja, njohuri… për shembull, por vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet fjalëve tepër promovuese. si “blej tani dhe merr shpëtoj nga gjithçka”, “promovim ekstrem”, ose përdor pikëçuditëse… Sepse i bën përdoruesit të mendojnë për shërbimet e reklamave dhe t’i shtyjnë menjëherë te kutia e postës së padëshiruar. Sigurisht, përveç të qenit i shkurtër dhe stimulues, tema e emailit të përshëndetjes duhet gjithashtu të jetë e lehtë për t’u kuptuar për të shmangur keqkuptimin e klientëve…

2.2. Përshëndetja e parë në emailin e mirëseardhjes

Përshëndetja e parë në emailin e mirëseardhjes
Përshëndetja e parë në emailin e mirëseardhjes

Tashmë një email mirëseardhjeje, përpara se të zhyteni në përmbajtjen kryesore, duhet të prezantoni se kush jeni dhe t’u dërgoni përshëndetje klientëve. Këshilla e ekspertëve është, nëse është e mundur, bashkëngjitni emrin e vërtetë të marrësit për të krijuar personalizim dhe për të tërhequr klientët të hapin emailin dhe të lexojnë përmbajtjen më poshtë në vend që të përdorni vetëm një përemër të përgjithshëm. Përdorimi i frazave të përgjithshme do t’i bëjë marrësit të mendojnë për emaile masive promovuese, jo “të krijuara për ta”. Ju mund të shkruani si: “LT Pay hello Mai Trang”, “Përshëndetje Trang Chi.” Përshëndetja mund të zëvendësohet gjithashtu me të fala.

Përveç mënyrës së thjeshtë të mësipërme, në varësi të secilit produkt që mundeni, mund të shtoni përmbajtje të tjera për të krijuar një afërsi mes jush dhe marrësit, si dhe për të stimuluar leximin e mëtejshëm të përmbajtjes më poshtë në një numër konfigurimesh. bambu i mëposhtëm:

+ Emri i marrësit, mbani mend diskutimin e projektit teknologjik javën e kaluar…

+ Unë shoh që kompania juaj duket se ka një problem me…

+ Urime!…

Natyrisht, për të vendosur deklarata të tilla, duhet të dini informacione të caktuara për klientët që marrin postë, të kuptoni se çfarë u nevojitet më shumë….

2.3. Si të paraqisni përmbajtjen në shabllonin e ofertës së emailit

Si të paraqisni përmbajtjen në shabllonin e ofertës së emailit
Si të paraqisni përmbajtjen në shabllonin e ofertës së emailit

Përmbajtja kryesore e një oferte me email duhet të sigurojë një numër elementësh si më poshtë.

Mirë se vini: Oferta për të blerë në email mund të jetë duke prezantuar kompaninë, produktet e saj dhe duke dërguar një përshëndetje të shkurtër historike. Më pas zhyteni në ofertat e kompanisë që klientët nuk mund të përballojnë t’i humbasin. Pjesa e informacionit të mirëseardhjes duhet të prishet vetëm në rreth 2, 3 dhe më pas një ndërprerje rreshti. Siguron që informacioni që ju jepni është ai që ata do të marrin nëse përdorin produktin. Shkrimi i tij është i qartë, tërheqës me numrat dhe faktet më specifike. Ju mund të shkruani sa vijon:

“Së pari, LT Media Digital Translation Joint Stock Company ju përshëndes. Me sa dimë, faqja juaj e internetit aktualisht po përjeton disa probleme.

+ Përmbajtja e postimeve në blog është e hollë, ka shumë dublikatë dhe lara-lara

+ Fotografitë e ngarkuara në ueb janë të zbehura dhe të vjetra

+ Ndërfaqja e internetit është e rëndë, nuk është e optimizuar për t’u përdorur nga klientët, por i mungon informacioni për të ditur për klientët. Prandaj, ueb nuk mund të shprehë pozicionin e kompanisë dhe është e vështirë të përmirësohet efikasiteti i biznesit.

LT Media raportohet gjithashtu se, mesatarisht, ka më shumë se 500 klientë që hyjnë në faqen e internetit në ditë, kjo normë është mjaft e lartë për një faqe interneti dhe mund të rritet me shpejtësi nëse zotëroni një shërbim kujdesi.

Prandaj, kemi kënaqësinë t’ju prezantojmë shërbimin “mirëmbajtje të faqes së internetit” të LT Media. Në këtë paketë kujdesi, ju do të merrni:

+ 1 Stafi i mirëmbajtjes së faqes në internet për kompaninë 24/24 mund t’u përgjigjet pyetjeve, të punojë në bashkëpunim për të optimizuar faqen e internetit sipas nevojës.

+ Stafi është përgjegjës për fotot e bukura që do të vendosen në ueb

+ Çdo ditë kompania do të marrë 5 postime në blog, lajme të postuara me përmbajtje krejtësisht të reja dhe të dobishme për lexuesit.

Ju do të duhet të paguani vetëm një tarifë shërbimi prej 1,000,000 VND për shërbimet e mësipërme

Dhe ka shumë përfitime të tjera nëse klientët përdorin shërbimin “website care of LT media”.

Sugjerim: Oferta në trupin e ofertës me email duhet të jetë e shkurtër dhe të përfshijë informacione specifike si p.sh. informacione kontakti. Ju mund të shkruani sa vijon:

“Nëse dëshironi të përdorni shërbimin ose të merrni këshilla të mëtejshme, ju lutemi kontaktoni LT Media përmes linjës telefonike: 0123456780 ose email: ltmedia@gmail.com për këshilla të hollësishme.

Mirënjohja dhe përfundimi: Për të siguruar historikun e emaileve tuaja dërguar klientëve, duhet të shtoni një falenderim të sinqertë. Përveç kësaj, marrja e emaileve nga bizneset është diçka që jo të gjitha bizneset/individët e dëshirojnë. Prandaj, është gjithashtu një ide e mirë t’u dërgoni një përshëndetje për ta kuptuar. Kjo mund të përmblidhet si më poshtë:

“Faleminderit Minh Chi që gjetët kohë për të lexuar emailin. Nëse ky email ju shqetëson, ju lutemi raportojeni që ne t’ju heqim nga lista e personave që dërgojnë postë për këtë shërbim. Përshëndetjet më të mira!”

Nënshkrimi: Trupi do të mbyllë përmbajtjen e mostrës së emailit, është mirë të lini emrin e organizatës për të rritur bindjen. Ju gjithashtu mund të bashkëngjitni një numër tjetër telefoni dhe email që klientët të gjurmojnë dhe të nxjerrin një stil profesional.

Rekrutimi i marketingut dixhital

3. Shënime kur shkruani një email mirëseardhjeje

3.1. Paraqitja e qartë

  Shënime kur shkruani një email mirëseardhjeje
Shënime kur shkruani një email mirëseardhjeje

+ Paraqitje e qartë: Në trupin e letrës së ofertës, duhet të siguroni një plan urbanistik të qartë dhe të lehtë për t’u parë. Mesatarisht, duhet të paraqiten vetëm maksimumi 3.4 rreshta. Çdo rresht ka rreth 60+ karaktere për të siguruar lexueshmërinë më të lehtë të emailit. Në çdo ide, është e nevojshme të siguroheni që mund të përdorni viza shtesë, yllza, etj., për të shmangur shkrimin e hollësishëm për t’u siguruar që klientët tuaj të kenë akses lehtësisht në informacionin tuaj.

3.2. Përqendrohuni vetëm në ofertën e vetme

Për të përmirësuar shtrirjen e klientëve, një shabllon emaili promovues duhet të fokusohet vetëm në një temë të vetme dhe të qartësojë përfitimet që shablloni i shërbimit do t’u sjellë klientëve kur përdorin produktin si dhe shërbimin. atë shërbim specifik për të shmangur konfuzionin dhe hollimin e klientit informacionin që sapo dhatë.

3.3. Ju lutemi udhëzoni klientët saktësisht se si t’i qasen shërbimit

  Ju lutemi udhëzoni klientët saktësisht se si t'i qasen shërbimit
Ju lutemi udhëzoni klientët saktësisht se si t’i qasen shërbimit

Mos ofroni vetëm, por performanca e biznesit tuaj do të varet nga rruga që do të lini, në mënyrë që klientët të mund të marrin shërbimet dhe produktet që sapo u keni ofruar. Mund të jetë linjë telefonike, email, lidhje regjistrimi për referencë ose blerje produkti… Ju lutemi lini detaje specifike në ofertën e emailit.

Për më tepër, është gjithashtu e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje kohës së dërgimit të emaileve për të marrë kontaktin më efektiv. Mund të dërgoni në orën e mesditës rreth orës 11-12. Koha kur shumica e punonjësve kontrollojnë postën e tyre të fundit dhe përgatiten për të pushuar. Ata kanë më shumë kohë për të lexuar postën në vend që ta injorojnë atë.

Kërkim pune

Këto janë udhëzimet më të plota për ju që të shkruani a Modeli i emailit të mirëseardhjes perfekte. Shpresojmë se është vërtet i dobishëm dhe ndihmon kompaninë tuaj të arrijë më shumë klientë dhe të përmirësojë efikasitetin e shitjeve.

Ju tregoj ofertat më të mira për të tërhequr klientët

Përveç shabllonit të ofertës së emailit, për të arritur klientë të mirë dhe për të rritur shitjet, mund t’i referoheni edhe ofertave më të mira në artikullin e mëposhtëm.

Përshëndetjet më të mira

Gjeni një punë shpejt

Ndani në VK '); $('#js_share').append(""); $('#box-social').addClass('share'); } }); $("#see_more"). kliko(funksion(){ if ($(this).attr('data- ) id') != "") { $.get('../ajax/ajax_blog.php?newid=12227&cateid=119&begin='+$(this).attr('data-id'), funksion(të dhëna) { $('.see_more_blog').append(data); var x = parseInt($("#see_more").attr('data-id')) + 1; $("#see_more").attr(" data -id",x);}); } });$(".show_cm").klikoni(funksion(){$(this).hide();$("hidden_cm").shfaq(); $ (".ct_cm").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cm").kliko(funksion(){$(this).hide();$('.show_cm').shfaq ( ); $(".ct_cm").addClass("hidden_dtblog");});$(".show_cd").kliko(funksion(){$(this).hide();$(".hiden_cd" ) .show();$(".chude").removeClass("hiden_dtblog");});$(".hiden_cd").click(function(){$(this).hide();$(' . show_cd').show();$(".chude").addClass("hiden_dtblog");});

READ  Thông tin tuyển sinh trường Đại học Cửu Long | Educationuk-vietnam.org

Bài viết cùng chủ đề: