20 lượt xem

Hướng dẫn cách viết những lá đơn xin nghỉ việc hay nhất | Educationuk-vietnam.org

Ju duhet të shkruani letrat e dorëheqjes për të përfunduar punën tuaj në agjencinë ku punoni, por nuk dini si të filloni. Ju dëshironi të jepni dorëheqjen, por ende dëshironi të mbani një marrëdhënie të mirë me shefin tuaj. Pra, cila është mënyra më e mirë për të shkruar letrat e dorëheqjes?

Njerëzit shpesh mendojnë se mjafton vetëm një letër motivuese mbresëlënëse për të fituar pikë me punëdhënësin, por letrat e dorëheqjes mund të shpërfillen. Megjithatë, ka shumë raste në jetë kur marrëdhënia me shefin në punën e vjetër ndihmon shumë në punën e re. Për më tepër, një aplikim pune i formuar mirë do t’ju ndihmojë të miratoheni shpejt dhe të krijoni simpati me të gjithë. Kjo është arsyeja pse 123 punët e mëposhtme u dërgohen lexuesve letra më e mirë e dorëheqjes

I. Përmbajtja kryesore që duhet paraqitur në letrën e dorëheqjes

Aplikimi për leje është një nga procedurat e detyrueshme që duhet të kryejë kushdo që dëshiron të lërë punën në një kompani apo njësi. Kur shkruani këtë aplikacion, shkrimtari duhet të ndjekë në mënyrë rigoroze standardet e përgjithshme. Konkretisht në Formulari i letrës së dorëheqjes në anglisht Ose një letër e rregullt e dorëheqjes gjithashtu duhet të sigurojë që ajo të ketë të gjitha përmbajtjet kryesore të mëposhtme:

 • Seksioni i deklarimit të informacionit personal: Këtu shkrimtari duhet të deklarojë emrin e tij të plotë, pozicionin dhe adresën e punës.
 • Pjesa që shpjegon arsyen e largimit: Kjo është pjesë e përmbajtjes dhe është edhe pjesa më e rëndësishme e letrës së dorëheqjes. Shkrimtari duhet të tregojë shkurt dhe qartë arsyen e largimit. Marrësi i aplikacionit do të mbështetet në këtë për të marrë një vendim nëse do ta miratojë aplikacionin apo jo.
 • Koha e largimit: Aplikanti duhet të specifikojë kohën e saktë që dëshiron të japë dorëheqjen në mënyrë që kompania të mund të organizojë dhe trajnojë një zëvendësues të përshtatshëm.
 • Përmbajtja e dorëzimit të punës: Shkrimtari duhet të deklarojë qartë përmbajtjen e punës që i dorëzohet personit që zëvendëson pozicionin e tij më vonë.

Shihni më shumë: Si të shkruani letrën më të mirë dhe më standarde të dorëheqjes në anglisht sot.

II. Si të shkruani një letër të mirë dorëheqjeje

Ka disa biznese që u ofrojnë punonjësve formularët e aplikimit për pushim sa herë që ata kanë këtë dëshirë. Megjithatë, ka edhe shumë njësi që kërkojnë që punonjësit të hartojnë vetë kërkesat për pushim. Pra, cila është mënyra për të shkruar? letra më e mirë e dorëheqjes? Për t’i ndihmuar lexuesit ta zgjidhin më lehtë këtë problem, këtu janë hapat për të shkruar letrën më standarde të dorëheqjes.

1. Letra e dorëheqjes me shkrim dore mund të përdoret

Letër dorëheqje e shkruar me dorë mund t’ju ndihmojë të tregoni dashurinë tuaj për punën dhe biznesin tuaj dhe gjithashtu të tregoni profesionalizmin tuaj. Kjo formë e shkrimit është gjithashtu shumë më e rëndësishme se formularët e dërguar me email. Megjithatë, edhe kur shkruani me dorë, duhet t’i përmbaheni standardeve të formularit të aplikimit.

2. Përcaktoni qartë qëllimin tuaj për të dhënë dorëheqjen

Gjëja më e rëndësishme për të krijuar letrën më të mirë të dorëheqjes është të përcaktoni qartë qëllimin tuaj për të dhënë dorëheqjen. Sepse nëse arsyeja është e paqartë, e paqartë mund të shkaktojë keqkuptimin se keni synime të reja, po kërkoni një rritje page ose përfitime në punë. Më pas do të shkaktojë probleme, duke vonuar kohën e miratimit të aplikacionit tuaj.

READ  [HN] Công Ty Macinsta Tuyển Dụng Nhân Viên Chốt Đơn Hàng Part-Time/Full-Time 2018 | Educationuk-vietnam.org

3. Jepni njoftimin e duhur

Në përgjithësi duhet të dorëzoni letrën tuaj të dorëheqjes të paktën 2 javë përpara se të largoheni. Sepse kur ka mungesë të stafit, kompanisë i duhet kohë për të plotësuar vendin vakant dhe për të trajnuar një zëvendësues për pozicionin tuaj. Përveç kësaj, në rast se puna juaj është e ndërlikuar, duhet gjithashtu kohë për t’u dorëzuar. Për më tepër, kjo tregon gjithashtu se ju jeni një person i përgjegjshëm.

4. Tregoni arsyen e letrës suaj të dorëheqjes

Nëse dëshironi të lini punën tuaj sepse nuk jeni të kënaqur me kompaninë ose keni një punë të re në një kompani tjetër, mos shkruani në letrën tuaj të dorëheqjes. Jini të zgjuar në dhënien e arsyeve për të shmangur dëmtimin e vullnetit të mirë dhe marrëdhënieve nga të dyja palët. Megjithatë, arsyeja e dhënë duhet të jetë e qartë dhe të tregojë qëllimin tuaj për t’u larguar nga kompania.

5. Ju lutemi ofroni ndihmë nëse biznesi ka nevojë për të

Një pikë e veçantë që letra më e mirë e dorëheqjes Ka një dëshirë për të ndihmuar bizneset kur ata kanë nevojë. Sidomos në rastin kur ju keni një pozicion të rëndësishëm në biznes, duke treguar gatishmërinë tuaj për të ndihmuar biznesin kur ata kanë nevojë. Për shembull, trajnimi i punonjësve të rinj do të ndihmojë të fitoni shumë simpati nga bordi i drejtorëve ose personi që ju drejton drejtpërdrejt. Për më tepër, në kohët aktuale të komplikuara ekonomike, krijimi i marrëdhënieve më të mira do t’ju ndihmojë shumë.

6. Mos harroni të falënderoni shefin tuaj në fund të letrës suaj të dorëheqjes

Një shënim falënderimi për shefin tuaj i lejon ata të shohin se ju keni bërë një punë të mirë në kompani dhe se kjo do t’ju ndihmojë në të ardhmen. Përveç kësaj, kjo gjithashtu do të reduktojë shumë qëndrimet e mundshme negative që mund të hasni kur jepni dorëheqjen.

Shihni gjithashtu: Si të shkruani letrën më profesionale të dorëheqjes 2021

III. Ju sugjeroni disa arsye kur shkruani një letër dorëheqjeje

1. Arsyet legjitime të largimit

Në letrën e dorëheqjes, arsyeja e largimit luan rolin më të rëndësishëm. Si të shkruani një arsye për të mos ofenduar shefin, por gjithsesi të bindni dhe të dërgoni një foto të vetes është me të vërtetë një dhimbje koke për shumë njerëz. Prandaj, 123puna e mëposhtme do të donte t’ju sugjeronte disa arsye legjitime për të lënë punën tuaj:

2. Arsyet e pajustifikuara të largimit

Arsyet e pajustifikuara të largimit, veçanërisht duhet të vini re, nuk duhet të përdoren. Sepse jo vetëm që e bën të vështirë për shefin tuaj të aplikojë për leje, por gjithashtu i bën ata të kenë komente të përziera për ju. Për më tepër, i ndihmon ata të mos ndiejnë keqardhje që ju besojnë gjatë gjithë kohës. Disa arsye të veçanta të pajustifikuara nuk duhet të përfshihen Letër dorëheqje :

 • Familja nuk e lejon punën.
 • Në pamundësi për t’u shoqëruar me kolegët.
 • Për arsye personale shqetësuese.
 • Nuk ju pëlqen orari i punës i kompanisë.
 • Puna aktuale është e mërzitshme.

Shihni gjithashtu: 10 shenjat në punë që çojnë në vendimin tuaj për të lënë

IV. Përmbledhja e formularëve të letrës së dorëheqjes që pranohen menjëherë nga shefi

1. Formulari i shkurtër i letrës së dorëheqjes

Për këtë mënyrë të shkruari ju duhet vetëm të shkruani me pankarta të plota, një emër të vetëm. Përveç kësaj, duhet të specifikoni edhe datën e aplikimit, duke përfshirë letrën e dorëheqjes. Sigurisht, pasi të keni përfunduar aplikimin, duhet të jepni një shënim falënderimi dhe ta përfshini me nënshkrimin tuaj. Sepse edhe nëse është një letër e shkurtër dorëheqjeje, standardet e përgjithshme duhet të garantohen përsëri. Vetëm atëherë aplikimi juaj do të lexohet dhe miratohet nga shefi juaj.

READ  Việc làm tiếng Trung lương cao - Top 13 ngành nghề tuyển dụng | Educationuk-vietnam.org

2. Formulari i aplikimit për dorëheqje sipas formularit të përgjithshëm

Formulari i përgjithshëm i dorëheqjes

Formulari i përgjithshëm i dorëheqjes

3. Letra më e mirë dhe më mbresëlënëse e dorëheqjes

Letër e bukur dhe mbresëlënëse e dorëheqjes

Letra më e mirë dhe më mbresëlënëse e dorëheqjes

4. Plotësoni formularin e letrës së dorëheqjes

Formulari i plotë i aplikimit për dorëheqje

Formulari i plotë i aplikimit për dorëheqje

5. Formulari i aplikimit për dorëheqje në anglisht

Formulari i aplikimit për dorëheqje në anglisht

Formulari i aplikimit për dorëheqje në anglisht

6. Disa forma të tjera

formulari i kërkesës për dorëheqje numër 1

Shembull i letrës së dorëheqjes nr. 1

formulari i kërkesës për dorëheqje numër 2

Lini formularin e aplikimit nr. 2

Formulari i aplikimit të dorëheqjes numër 3

Lini formularin e aplikimit numër 3

Shiko me shume: Si të shkruani arsyen perfekte të largimit nga puna në CV-në tuaj?

V. Shënime kur shkruani një letër dorëheqjeje

1. Marrësi i aplikacionit

Një nga si të shkruani një letër dorëheqjeje Gjëja më e zgjuar është se ju duhet të përcaktoni se kush është marrësi i aplikacionit tuaj në mënyrë që të shkruani një letër që përputhet me stilin e tyre. Kjo mund të duket e panevojshme, por nëse dini si ta aplikoni në mënyrë fleksibël te marrësi, aplikacioni juaj do të miratohet më lehtë.

2. Absolutisht asnjë kritikë apo kritikë

Mos harroni, ju jeni duke shkruar një letër dorëheqjeje, jo një ankesë. Prandaj, ju duhet të tregoni respekt për kompaninë si dhe të kontribuoni për të lënë një përshtypje të mirë tek ata. Vetëm atëherë nuk do të ndihen të zhgënjyer sepse ju kanë besuar kur ju zgjedhin dhe aplikimi për leje nuk vështirësohet.

3. Shkruani shkurt dhe sinqerisht, ju lutemi prisni me durim një përgjigje

Sa më koncize të jetë përmbajtja e aplikacionit, aq më e sinqertë do t’i bëjë përshtypje marrësit. Përveç kësaj, koha për të zgjidhur nuk është 1 ditë 2 sepse shefit tuaj i duhet të merret me shumë punë dhe gjithashtu i duhet kohë për të gjetur një zëvendësues për pozicionin tuaj. Kështu që ju duhet të prisni me durim në vend që të nxitoni për të zgjidhur, sepse kjo ndonjëherë do të rezultojë e kundërta e aplikimit tuaj kërkon më shumë kohë për t’u përpunuar.

4. Ju lutemi kontaktoni departamentin e burimeve njerëzore për të pyetur më shumë rreth procedurës së dorëheqjes

Ju duhet të kontaktoni burimet njerëzore për të pyetur më shumë rreth procedurave dhe procedurave tuaja të daljes. Sepse ndihmon shumë në dhënien e një drejtimi të duhur për të zgjidhur punën më të shpejtë.

Shihni gjithashtu: Rrahni shefin tuaj me arsyet më bindëse për të hequr dorë

SEPSE. Si të silleni kur shkruani një letër dorëheqjeje

1. Konsideroni me kujdes përpara se të paraqisni aplikacionin

Para se të dorëzoni letrën tuaj të dorëheqjes tek menaxhmenti, duhet të konsideroni me kujdes nëse dorëheqja në agjenci është zgjedhja e duhur. Për të marrë një vendim për këtë ju mund t’i përgjigjeni pyetjeve të mëposhtme:

 • A i keni zgjidhur ende të gjitha problemet e prapambetura?
 • A mund të gjeni një punë të re menjëherë pasi të keni lënë?
 • A ia vlen arsyeja që kërkove leje për të ndryshuar vendin e punës apo jo?
 • A është e vlefshme puna e re si mundësi promovimi, paga, ngarkesa e punës, njohuritë që mund të mësohen… a është më e lartë se kompania e vjetër?
READ  Đơn Xin Nghỉ Việc Hay, Thông Dụng Và Phổ Biến Nhất | Educationuk-vietnam.org

2. Gjërat që duhen përfshirë në një letër dorëheqjeje

Përveç arsyeve, proceseve dhe metodave të mësipërme, në letër e bukur e dorëheqjes Ju gjithashtu duhet të paraqisni sa vijon:

 • Përvoja, gjërat e mira që keni gjatë punës në kompani.
 • Shprehni se si jeni bërë më të pjekur në punë
 • Faleminderit të gjithëve që ju kanë ndihmuar gjatë rrugës.
 • Citoni ngjarje që ju lënë përshtypje.
 • Duke shprehur dëshirën që kompania të mund të zhvillohet më shumë në të ardhmen.
 • Shpjegoni arsyen e largimit me ndershmëri dhe butësi.

Sepse kjo tregon se edhe ju e vlerësoni dhe falenderoni përvojën që grumbulloni nga kjo punë. Për më tepër, kjo tregon gjithashtu respektin tuaj për udhëheqjen e kompanisë dhe fiton lehtësisht simpatinë nga aplikanti.

3. Mendoni se kur të largoheni

Marrja në konsideratë e kohës së nisjes është gjithashtu një nga faktorët përcaktues që ndikon shumë në procesin e marrjes dhe përpunimit të aplikacionit tuaj. Së pari ju duhet të merrni parasysh arsyet tuaja për të ditur saktësisht se kur nuk do të punoni më në kompani. Sidoqoftë, përveç kësaj, duhet të mendoni edhe për situatën e kompanisë. Sepse nëse jepni dorëheqjen në një kohë kur kompania ka probleme biznesi, kjo do të shkaktojë pikëpamje negative për ju.

Ose në rast se kompania po drejton një projekt të rëndësishëm, nuk është koha e duhur për të vendosur të largoheni. Kjo tregon se ju jeni një person i papërgjegjshëm dhe gjithashtu nuk do të ruani marrëdhëniet tuaja të mira me kolegët dhe shefin. Sepse ata duhet të gjejnë një zëvendësues, të marrin kohë për t’u stërvitur, të marrin kohë për t’u integruar dhe ndonjëherë duhet të marrin përsipër punën që keni lënë pas.

4. Përmbledhje e gjërave që duhen bërë përpara se të largoheni nga puna

Të jesh në gjendje të zotërosh letra më e mirë e dorëheqjes Përgatitja para zbatimit është gjithashtu shumë e rëndësishme. Këtu janë disa gjëra që duhet të bëni përpara se të jepni dorëheqjen:

 • Mbani shënime, projekte ose punë për të cilat po punoni.
 • Pastroni kompjuterin tuaj.
 • Aplikim për pushim.
 • Përdorni pushimet dhe shpërblimet.
 • Lamtumirë / Letër lamtumire.
 • Jini të përgatitur për mundësinë që kompania t’ju mbajë.
 • Shmangni të folurit.

VII. konkludoni

Aktualisht ka shumë mënyra të ndryshme për të dhënë dorëheqjen, drejtpërdrejt ose tërthorazi, me aplikim ose me email. Megjithatë, pavarësisht nga formati, standardet në këto aplikacione janë ende të detyrueshme që duhet të ndiqni. Shpresojmë se informacioni i mësipërm do t’ju ndihmojë të krijoni letra më e mirë e dorëheqjes Shihemi në artikujt e ardhshëm në 123job.