87 lượt xem

Hướng dẫn chi tiết các cách chuyển word sang pdf nhanh chóng và dễ làm nhất | Educationuk-vietnam.org

Konvertimi i Word në PDF në kohën e sotme nuk është një çështje e re kur zhvillohen teknologjitë e informacionit si dhe nevojat e punës në internet. Mund të gjeni mjete jashtëzakonisht të lehta për të kthyer Word në PDF me disa hapa udhëzimesh

I. Pse duhet të konvertohet fjala në PDF?

Ka shumë arsye që përdoruesit të zgjedhin të konvertojnë fjalën në PDF, por artikulli do t’ju listojë 2 arsyet më themelore dhe më të zakonshme që zgjedhin shumë njerëz. Kjo eshte:

 • Format i sigurt PDF: Edhe pse word është formati më i njohur sot, ai konsiderohet si një format që nuk është aq i sigurt sa PDF. Pra, përpara se të ngarkoni një dokument, duhet t’i konvertoni ato në formatin PDF
 • Statusi i kërcimit: Kur printoni në format word, hasni shpesh në këtë situatë dhe e korrigjoni atë. Pavarësisht nëse teksti është i gjatë apo i shkurtër, redaktimi kërkon shumë kohë dhe përpjekje. Pra, konvertimi në PDF është shumë i nevojshëm.

Edhe pse nevoja është absolutisht e nevojshme, ka ende shumë pyetje dhe probleme në lidhje me konvertimin nga formati word në PDF si:

 • Si të konvertohet fjala në pdf?
 • Si të konvertohet fjala në pdf në internet ose të konvertohet fjala në pdf 2010 ose të konvertohet fjala në pdf pa gabim fonti, të konvertohet fjala në pdf pa gabim në tabelën e përmbajtjes…
 • Cila është faqja më e mirë e internetit për të kthyer fjalën në pdf?
 • Cili softuer është softueri më i mirë falas për konvertimin e fjalëve në pdf, softuerët për konvertimin e fjalëve në pdf pa gabime në shkronja, softuerët e konvertimit të fjalëve në pdf me çarje të plotë…
 • Udhëzime se si të shkarkoni softuer për të kthyer fjalën në pdf falas ku mund të gjeni?
 • Cilat faqe interneti konvertojnë fjalën në pdf në internet falas?

II. Udhëzime se si të konvertohet fjala në pdf shpejt dhe me lehtësi.

1. Përdorni veçorinë Ruaj si

Hapi 1: Hapni skedarin e fjalës që do të transferohet, më pas klikoni File ose ikonën e Office në këndin e sipërm të majtë të ekranit, më pas lëvizni miun te Ruaj si, do të shfaqet një listë e llojeve të skedarëve. Këtu mund të ruani dhe të vazhdoni të zgjidhni artikullin PDF.

Ruaje si veçori

Hapi 2: Shfaqet një dritare e re, emërtoni skedarin PDF, në seksionin Ruaj si lloj, zgjidhni PDF dhe klikoni Ruaj për të filluar konvertimin e skedarit.

Ruaje si veçori

2. Përdorni veçorinë Print

Hapi 1: Hapni skedarin e fjalës për ta kthyer në PDF, më pas klikoni File ose ikonën e Office në këndin e sipërm të majtë të ekranit. Këtu klikoni në artikullin Print ose kur hapni skedarin, përdorni kombinimin e tastit Ctrl + P.

Ruaj funksionin e printimit

Hapi 2: Shfaqet kutia e dialogut Print, në seksionin Printer zgjidhni Microsoft Print to PDF, më pas klikoni Print ose OK për të vazhduar me eksportimin e skedarit PDF.

ruaj funksionin e printimit

Hapi 3: Kutia e dialogut Save Print Output As shfaqet, ju duhet të futni 2 informacione, domethënë emrin dhe të zgjidhni se ku të ruani skedarin. Për të përfunduar konvertimin e skedarëve Word në PDF, klikoni Ruaj.

Ruaj funksionin e printimit

3. Përdorni softuer për të kthyer skedarët Word në PDF

Softuer i avancuar i konvertuesit nga Word në Pdf

READ  Thông tin tuyển sinh trường Cao đẳng Y Khoa Phạm Ngọc Thạch | Educationuk-vietnam.org

Ky është një nga konvertuesit falas të fjalës në PDF që mund të përdorni, dhe gjithashtu ju lejon të krijoni skedarë PDF nga skedarë të formateve të ndryshme si doc, docx, txt… duke mbajtur të njëjtin format në skedarin origjinal, duke bërë printimi më i lehtë se kurrë.
Përparësitë:

 • Përdorimi i softuerit është plotësisht falas.
 • I transferueshëm shumë skedarë në të njëjtën kohë. Thjesht duhet të zgjidhni ato skedarë Word për t’i vendosur në një dosje dhe klikoni “Shto dosje”, të gjithë skedarët e Word brenda do të shfaqen drejtpërdrejt në listën e radhëve të programit.

Kundër: Mbështet sistemet operative nga Windows 2000 dhe më lart.

Si të përdorni softuerin Advanced Word në Pdf Converter:

Pasi të keni shkarkuar Advanced Word në Pdf Converter dhe ta instaloni atë, hapni softuerin dhe bëni sa më poshtë:

 • Në ndërfaqen e Advanced Word to Pdf Converter Free, zgjidhni Add File për të hapur skedarin Word që do të konvertohet.

Duke përdorur softuer

 • Kliko Shto skedar për të hapur skedarin e fjalës që do të transferohet.
 • Klikoni në tre pikat në seksionin Ruaj dosjen për të zgjedhur se ku të ruhet skedari PDF. Në seksionin Lloji i skedarit dalës, mund të zgjidhni opsionalisht llojin e skedarit PDF të daljes:

– Nxjerrja e PDF-së si formati i paracaktuar: skedari PDF me formatin e paracaktuar.
– Nxjerr PDF si format imazhi: Nxirr skedarin PDF me format imazhi.

 • Pasi të keni vendosur të gjithë parametrat, klikoni Convert për të kryer procesin e konvertimit.

Duke përdorur softuer

4. Konvertimi online nëpërmjet faqeve të internetit

Faqe pdfonline.com

Konvertimi i drejtpërdrejtë nëpërmjet internetit

 • Hapi 1: Pasi të keni akses në adresën e faqes së internetit, zgjidhni funksionin e kërkuar të konvertimit, për shembull, zgjidhni Word në PDF Online, më pas klikoni Upload a File to Convert… për të hapur skedarin që do të konvertohet.
 • Hapi 2: Kur transferimi të përfundojë, mund të shikoni paraprakisht skedarin PDF në seksionin Shiko skedarin PDF ose klikoni Shkarko për të shkarkuar skedarin në kompjuterin tuaj.

Faqja e konvertimit në internet

Hapi 1: Vizitoni adresën e faqes së internetit të mësipërme, më pas klikoni Zgjidhni skedarët për të hapur skedarin që do të transferohet.

Hapi 2: Më poshtë do të ketë një seksion të cilësimeve opsionale duke përfshirë:

 • Përdorni OCR: Nëse skedari është në formën e një formule matematikore ose fizike, kontrolloni Njohjen opsionale të karaktereve.
 • Gjuha e burimit: zgjidhni gjuhën në të cilën do të konvertoheni.
 • Deskew: Nëse skedari ka imazhe, atëherë kontrolloni Auto Align imazhet e skanuara për të rreshtuar imazhet.

Më në fund për të konvertuar dhe shkarkuar klikoni Start Convert.

III. Softuer falas për të kthyer fjalën në PDF

1. Softueri DoPDF

softuer doPDF
Ky softuer konsiderohet Printer virtual PDF, është gjithashtu një konvertues falas i fjalës në PDF, të cilit shumë njerëz zgjedhin t’i besojnë. Pas instalimit, ju vetëm duhet të hapni çdo dokument, më pas zgjidhni Printo dhe zgjidhni të printoni nga softueri doPDF.
Përparësitë:

 • Të gjitha falas.
 • Mbështetni më shumë se 20 gjuhë për t’u përdorur.
 • Kapacitet i vogël, më pak konsum i hapësirës.

Kundër: Mbështet vetëm sistemin operativ Windows.
Shkarkoni këtë softuer në adresën, më pas klikoni në lidhjen në faqen e internetit që shfaqet si më poshtë:

READ  Soạn bài Cảnh ngày hè (Nguyễn Trãi) | Educationuk-vietnam.org

Softueri DoPDF

Pasi të klikoni Shkarko tani, lundroni në një faqe interneti të re dhe prisni për rreth 5 sekonda, faqja e internetit do të marrë automatikisht lidhjen e shkarkimit. Pastaj instalimi është në rregull.

Si të përdorni softuerin doPDF:

Hapi 1: Hapni softuerin pas përfundimit të instalimit, më pas hapni skedarin word që do të transferohet dhe më pas zgjidhni Printoni në skedën File.

softuer doPDF

Hapi 2: Në kutinë e re të dialogut në seksionin Emri, zgjidhni doPDF v7 dhe klikoni OK.

softuer doPDF

Hapi 3: Tjetra është të zgjidhni një vend për të ruajtur dhe emërtuar skedarin në seksionin Emri i skedarit dhe më pas klikoni OK për ta transferuar.

softuer doPDF

2. Softueri CutePDF

Softueri CutePDF

Së pari, shkarkoni softuerin dhe zgjidhni versionin e duhur për ta shkarkuar në adresën e mëposhtme
Pas shkarkimit, hapat e instalimit janë shumë të thjeshtë si softverët e tjerë, vetëm më pas… pastaj Finish
Ju hapni skedarin Word, Excel … që dëshironi të konvertoni në PDF, më pas shtypni Ctrl + P për të kryer konvertimin. Në seksionin e përzgjedhjes së printerit, mund të zgjidhni printerin si doPDF ose cutePDF. Supozoni se zgjidhni CutePDF

Softueri CutePDF

Zgjidhni CutePDF Writer pastaj klikoni Properties për të zgjedhur artikullin e duhur:

Softueri CutePDF

Pastaj klikoni OK për të ruajtur dhe më pas vazhdoni si më poshtë:

Softueri CutePDF

Zgjidhni shtegun dhe zgjidhni ku ta ruani këtë skedar pdf.

IV. Uebsajtet më të mira për të kthyer fjalën në pdf në internet falas

1. SmallPDF

SmallPDF njihet si një faqe interneti për konvertimin e fjalëve në PDF plotësisht falas me shumë mjete të dobishme si p.sh

 • Kompresoni mjetin e kompresimit të skedarit PDF – Kompresoni PDF-në.
 • Konvertoni imazhin në PDF – JPG në PDF.
 • Konvertoni PDF në imazh me PDF në JPG.
 • Bashkoni skedarët PDF – Bashkoni PDF.
 • Ndani skedarët PDF me Split PDF.
 • Konvertoni Word në PDF me Word në PDF.
 • Konvertoni Excel në PDF me Excel në PDF.
 • Konvertoni PowerPoint (PPT) në PDF me PPT në PDF.
 • Zhbllokoni skedarët PDF me Unlock PDF.

Sidoqoftë, në këtë artikull do të përmendim vetëm konvertimin e Word-it në PDF në internet me këtë mjet SmallPDF, dhe formate dhe metoda të tjera konvertimi që thjesht duhet t’i zbatoni në të njëjtën mënyrë. .
Hapi 1: Vizitoni faqen e internetit SmallPDF dhe më pas zgjidhni Word to PDF.

Smallpdf

Hapi 2: Me SmallPDF, ju mbështeteni të transferoni skedarë nga kompjuteri juaj, Dropbox ose Google Drive jashtëzakonisht lehtë. Me skedarët nga kompjuteri juaj, thjesht klikoni Zgjidhni skedarin dhe zgjidhni atë skedar ose tërhiqeni dhe lëshojeni atë skedar këtu.

Smallpdf

Procesi i konvertimit do të bëhet në varësi të numrit të skedarëve, madhësisë së skedarit që dëshironi të konvertoni Word në PDF në internet.

Smallpdf

Hapi 3: Pasi të keni përfunduar, mund ta shkarkoni në kompjuterin tuaj ose ta ruani direkt në Dropbox, Google Drive.

Smallpdf

Dhe mund ta rihapni skedarin PDF që sapo keni konvertuar nga Word në PDF në internet me SmallPDF për të parë nëse konvertimi ka ndonjë problem.

READ  Hướng dẫn cách cài đặt định dạng ngày tháng trong Excel | Educationuk-vietnam.org

Smallpdf

2. Pdfonline

Konvertimi i Word-it në PDF në internet me Pdfonline është një zgjedhje e shkëlqyer për një shërbim të thjeshtë, efikas, pa një ndërfaqe të bukur, por falas. Pdfonline mbështet konvertimin e shumë llojeve si Word, Excel, PowerPoint, skedarë imazhi si JPG, PNG ose TIFF, GIF.
Hapi 1: Për të kthyer Word në PDF në internet me Pdfonline, shkoni te adresa, më pas zgjidhni Word në PDF dhe zgjidhni të ngarkoni një skedar në konvertim.

PDF në internet

Hapi 2: Më pas vazhdoni të zgjidhni skedarin për transferim, si Word, Excel ose skedar imazhi nëse dëshironi.

PDF në internet

Procesi i konvertimit është i shpejtë ose i ngadaltë varet plotësisht nga madhësia e ngarkimit të skedarit tuaj.

PDF në internet

Hapi 3: Pasi të përfundojë transferimi, mund të rishikoni drejtpërdrejt më poshtë dhe nëse dëshironi, mund të klikoni Shkarko për të shkarkuar skedarin.

PDF në internet

Hapi 4: Pdfonline do t’ju lejojë ta shkarkoni si një PDF si titull ose si një skedar HTML nëse dëshironi, thjesht klikoni mbi të për ta shkarkuar.

PDF në internet

3. Pdfcandy

Pdf Candy nuk është vetëm një zgjedhje e shkëlqyer kur bëhet fjalë për konvertimin e Word në PDF, por edhe shumë mjete mbështetëse PDF në një shërbim të gjithanshëm që mund t’i zbuloni vetë.
Hapi 1: Duhet të vizitoni lidhjen e mëposhtme, pasi të shfaqet faqja kryesore, zgjidhni Word to PDF, një nga qindra veçoritë e shkëlqyera që mbështet Pdf Candy.

PDFcandy

Hapi 2: Pdf Candy gjithashtu mbështet konvertimin e skedarëve si nga Dropbox ashtu edhe nga Google Drive, si dhe nga shumë faqe të tjera të internetit që përdoruesit të punojnë me lehtësi. Këtu artikulli ju udhëzon të përdorni mënyrën tradicionale të zvarritjes dhe hedhjes së skedarëve.

PDFcandy

Hapi 3: Fillon procesi i konvertimit të Word-it në PDF, në varësi të madhësisë së skedarit si dhe shpejtësisë tuaj të transmetimit, konvertimi do të bëhet shpejt ose ngadalë.

PDFcandy

Hapi 4: Kur të përfundoni konvertimin e Word-it në PDF në internet, ngjashëm me faqet e tjera, ueb do t’ju japë mundësinë ta ruani atë në kompjuterin tuaj, Dropbox ose Google Drive.

PDFcandy

4. Freepdfconvert

Freepdfconvert është mbiemri në listën e faqeve të internetit falas që duhet të zgjidhni kur konvertoni fjalën në format PDF. Ky është një shërbim ueb i popullarizuar, i lehtë për t’u përdorur për konvertimin e skedarëve, i cili ka ndërfaqen më optimale të përdoruesit në dispozicion sot.
Hapi 1: Për të kthyer Word në PDF në internet, klikoni në lidhjen e mëposhtme, më pas tërhiqni dhe lëshoni skedarin tuaj Word për të vazhduar me konvertimin.

Pa pagesë pdf

Hapi 2: Pasi të përfundojë konvertimi, mund ta shkarkoni shpejt skedarin në kompjuterin tuaj. Përveç kësaj, Freepdfconvert mbështet ruajtjen e skedarëve direkt në Google Drive.

Pa pagesë pdf

V. Përfundim

Pra, a e keni bërë akoma zgjedhjen tuaj? Nëse nuk dëshironi të shkarkoni softuer ose programe falas për të kthyer fjalën në PDF, por të zënë hapësirë ​​në kompjuterin tuaj, mund të zgjidhni të konvertoni thjesht ose të vizitoni faqet e internetit të konvertuesit të fjalës në PDF në internet që janë ende falas. Udhëzimet e artikullit të mësipërm do t’ju ndihmojnë të manipuloni më lehtë me ato faqe interneti dhe softuer. Faleminderit dhe shihemi përsëri!