57 lượt xem

Hướng dẫn chi tiết Cách viết Cover Letter tiếng Việt | Educationuk-vietnam.org

Lërini kandidatët të marrin në dorë punën e ëndrrave. Përveç një CV të investuar mirë, një letër motivuese bie shumë në sy edhe nga punëdhënësit. Pra, çfarë është letra motivuese vietnameze?

KRIJONI LETËR KAPITULLI TANI!

Çfarë është një letër motivuese?

Letër motivuese aka letër motivuese. Ky është një përshkrim i përgjithshëm i informacionit bazë të kandidatit për t’i dërguar punëdhënësit, bashkëngjitur CV per aplikim pune individi i aplikantit. Nëse në CV-në personale, kandidatët do të duhet të listojnë në mënyrë shumë të detajuar përvojën e punës, aftësitë profesionale…. vet, pastaj me Shembull i letrës motivuese vietnamezedo t’ju duhet të nënvizoni pikat tuaja të forta të qenësishme për të bindur punëdhënësin se ju jeni kandidati më i përshtatshëm për këtë pozicion.

Kështu që, letër motivuese në Vietnamisht luajnë një rol veçanërisht të rëndësishëm në vendosjen nëse do të ftohet ose jo një kandidat në një intervistë ballë për ballë.

Udhëzime të hollësishme Si të shkruani Letër motivuese në Vietnamisht - Foto 1
Çfarë është një letër motivuese?

KRIJONI TANI KËTË LETËR KRYESORË!

Cila është plani për të shkruar një letër motivuese në Vietnamisht?

Të jetë në gjendje të gjykojë se çfarë është një kopje letër motivuese me të vërtetë profesionale është gjithashtu mjaft e larmishme. Në varësi të kërkesave të ndryshme të punës, do të ketë Si të shkruani një letër motivuese në Vietnamisht private. Sidoqoftë, një letër motivuese vietnameze do të ketë nevojë për informacionin e mëposhtëm në paraqitje.

Seksioni i titullit

si letër motivuese në anglisht, pjesa e titullit të letrës motivuese në Vietnamisht duhet të jetë e shkurtër dhe e lehtë për t’u kuptuar. Ashtu si kur hartoni një CV, pjesa e titullit do të shkruhet sipas formulës: Emri i plotë_Pozicioni i kandidatit, në letrën e motivimit mund të aplikoni të gjithë këtë formulë për të, pa problem.

Letër hapëse

Në hyrje të një letre aplikimi, duhet të dini shumë mirë informacionin për kompaninë dhe pozicionin për të cilin dëshironi të aplikoni në mënyrë që të filloni të shkruani. Dhe nëse është e mundur, duhet të dini gjithashtu identitetin e personit që do t’ju intervistojë drejtpërdrejt në mënyrë që të jetë e përshtatshme për t’iu drejtuar.

Shumë kandidatë kur shkruajnë letrat e aplikimit shpesh përdorin formën e fjalisë: E dashur MR/Zonjë + informacione intervistuese për të mbajtur qëndrimin sa më të sjellshëm. Por nëse nuk i dini detajet e personit që do t’ju intervistojë drejtpërdrejt, përdorni formularin e mëposhtëm: E dashur + emri i kompanisë për të shkruar prezantimin. Kjo tregon edhe qëndrimin tuaj të sjellshëm ndaj kompanisë për të cilën dëshironi të aplikoni.

Udhëzime të hollësishme Si të shkruani Letër motivuese në Vietnamisht - Foto 2
Paraqitja për të shkruar një letër motivuese në Vietnamisht

Krijo CV-në tënde falas këtu

përmbajtjen kryesore

Përmbajtja kryesore e letrës motivuese mund të konsiderohet si një faktor që do të përcaktojë nëse CV-ja juaj do të bie në sy të punëdhënësit apo jo. Prandaj, përpiquni të paraqisni pikat e forta të mikut tuaj më të mirë. Së bashku me këtë është një përmbledhje e shkurtër e objektivat e karrierës profili juaj i tregon punëdhënësit se kandidati dhe kompania janë në të njëjtën rrugë.

Zakonisht, pjesa kryesore e letrës motivuese do të jetë vetëm rreth 1 ose 2 paragrafë shumë të shkurtër. Punëdhënësit nuk kanë kohë për të lexuar një letër të gjatë. Pra, mbajeni sa më shkurt që të jetë e mundur nëse nuk dëshironi set aplikimi për punë pikërisht në plehra.

Letra e fundit

Në fund letër motivuese në Vietnamishtduhet t’i kushtoni vëmendje kërkesave themelore të mëposhtme për të ndihmuar profilin tuaj të dallohet nga turma, si p.sh.

  • Përmblidhni arsyet dhe kriteret që ju bëjnë të përshtatshëm për pozicionin që do të rekrutoheni.
  • Jepni informacion personal që punëdhënësit t’ju kontaktojnë lehtësisht.
  • Përmendni CV-në tuaj personale në bashkëngjitur të plotë.

Epilogu

Në fund në Letër motivuese vietnameze, kandidatëve u mjaftojnë vetëm të shkruajnë rreth 1 ose 2 fjali. Dhe në dy fjalitë mbyllëse, do t’ju duhet të siguroni kërkesat e mëposhtme:

  • Faleminderit: ky është një faktor që punëdhënësit të gjykojnë nëse jeni profesionist apo jo. Prandaj, një fjali falënderimi është një domosdoshmëri në letrën tuaj të aplikimit.
  • Nënshkrimi personal: Shumica e letrave të aplikimit këto ditë zakonisht shkruhen drejtpërdrejt në email, kështu që është e vështirë të përfshihet një nënshkrim personal. Pra, ju lutemi shkruani emrin tuaj të plotë për të plotësuar formularin e letrës motivuese siç duhet përpara se t’ia dërgoni atë punëdhënësit që dëshironi.

Si të shkruani një letër motivuese në Vietnamisht mbresëlënëse

Me shumë biznese, ata zakonisht nuk u kërkojnë aplikantëve të riaplikojnë shabllon i letrës motivuese i cili përshtat vetëm CV-në tuaj personale. Megjithatë, për bizneset dhe korporatat e mëdha, kjo është gjithashtu një kërkesë që bizneset kanë nevojë për kandidatë. Prandaj, kandidatët që janë të rinj në shkollë ose kanë përvojë të gjatë duhet të dinë disa gjëra Si të shkruani një letër motivuese në Vietnamisht për të tërhequr vëmendjen e punëdhënësve si:

Udhëzime të hollësishme Si të shkruani Letër motivuese në Vietnamisht - Foto 3
Si të shkruani një letër motivuese mbresëlënëse në Vietnamisht

Krijo CV-në tënde falas këtu

Prezantimi

  • Zgjidhni rreth 5 deri në 7 rreshtat më të mirë të letrës motivuese për t’i përdorur si përmbajtje kur shkruani një email për të aplikuar për një punë juaj. Kjo jo vetëm që do të plotësojë boshllëqet në email, por mund të ndihmojë në nxitjen e kuriozitetit nga punëdhënësi. Prandaj, duhet pasur kujdes për përmbajtjen e emailit të aplikimit për punë.
  • Duhet të jetë i kufizuar në 1 faqe A4 për letrën motivuese. Shmangni shkrimin e shfrenuar, duke mos shkuar drejt në fokusin e temës.
  • Duhet të ketë një vulë personale në letrën motivuese. Nëse e bëni të mundur që punëdhënësi të mbajë mend pak informacion për ju pas leximit të letrës, ju keni një shans 50% për të gjetur punën e ëndrrave tuaja.

Eksploroni më shumë: Si të shkruani emailin më të mirë të aplikimit për punë në anglisht

Shënime mbi përmbajtjen

Garantoi diferencën

Absolutisht mos kopjoni mostrat origjinale të përhapura në rrjete të tjera. Idealisht, sa herë që aplikoni për një pozicion të ndryshëm, duhet të rishkruani letrën tuaj të motivimit për ta bërë më të mundshëm për të rënë në sy të punëdhënësit.

Tregoni frymën e përparimit

Për ta bërë më të lehtë për t’u kuptuar, për shembull, duhet të shkruajmë një letër motivuese për një praktikë. Ky është një pozicion për ata që nuk kanë përvojë pune. Prandaj me shkrim duhet të fokusoheni edhe në atë që dëshironi të mësoni nëse merrni një stazh. Pra, në letrën tuaj motivuese, ju duhet të tregoni qartë dëshirën tuaj për të mësuar dhe dëshirën tuaj për të përparuar në punë.

Gabime të zakonshme kur shkruani një letër motivuese në Vietnamisht

Përveç shkrimit, mësoni këshilla për të bërë përshtypje letrën tuaj të motivimit. Kandidatët gjithashtu duhet të jenë të vetëdijshëm për disa gabime të zakonshme që e bëjnë CV-në tuaj të largohet, të tilla si:

Emri i gabuar i punëdhënësit

Ky është një gabim fatal që mbyll derën për punën tuaj të ëndrrave. Nëse nuk e dini emrin e punëdhënësit, është mirë të mos e shkruani. Nëse e shkruani gabim, me siguri NTD ka një bazë të mendojë se po aplikoni vetëm për argëtim.

Udhëzime të hollësishme Si të shkruani Letër motivuese në Vietnamisht - Foto 4
Gabime të zakonshme kur shkruani letra motivuese në Vietnamisht

Përmbajtja e seksioneve nuk ka lidhje

Në strukturën e modelit të letrës motivuese vietnameze, përmbajtja midis seksioneve duhet të lidhet së bashku. Për shembull, nëse dëshironi të aplikoni për pozicionin e shitësit, por në pjesën kryesore të trupit shkruani se keni qenë në lëvizje vullnetare, kjo nuk është shumë e rëndësishme.

Kopjoni modele të tjera letrash motivuese

Një gabim që do ta dërgojë CV-në tuaj menjëherë në kosh është kopjimi pa pushim për çdo pozicion për të cilin aplikoni. Rekrutuesit kanë përvojë më shumë se të mjaftueshme për ta realizuar këtë. Pra, ju lutemi investoni trurin tuaj në këtë letër oferte për t’ju ndihmuar të dalloheni në qindra shabllone CV per aplikim pune aplikoni së bashku.

Shembuj të letrave motivuese në vietnamez i bëjnë përshtypje NTD

Shembull i letrës së motivimit në Vietnamisht për të diplomuarit e rinj

REPUBLIKA SOCIALISTE E VIETNAMIT
Pavarësi – Liri – Lumturi

LETRA KOPERTIVE

Për: Departamenti i Burimeve Njerëzore dhe Bordi i Drejtorëve të Co., Ltd………….

Emri im është:……………………Data e lindjes: ………………………….

Vendbanimi aktual: ………………………………………………………………………………………………………….

Numri i telefonit të kontaktit:………………………………………………………………………

Përmes faqes së internetit të rekrutimit ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… është e kompanisë, unë e di se kompania juaj ka nevojë për rekrutimin e pozicionit të llogaritarit të përgjithshëm. E kuptoj që kjo është një punë e përshtatshme për kualifikimet dhe aftësitë e mia, ndaj mezi pres të punoj dhe të kontribuoj në zhvillimin e kompanisë.

Aktualisht jam diplomuar në Universitetin e Tregtisë – drejtimi kontabilitet biznesi – notë e mirë. Edhe pse sapo jam diplomuar dhe nuk kam punuar zyrtarisht, e kuptoj që kompania juaj ka nevojë për një kontabilist të aftë dhe me njohuri, jo domosdoshmërisht një vit përvojë si në informacionin e rekrutimit. Duke qenë se gjatë studimeve në shkollë kam qenë i pajisur me të gjitha njohuritë e nevojshme për një kontabilist biznesi, përveç kësaj kam mundur të ushtrohem edhe me fatura aktuale gjatë pjesëmarrjes në kursin e praktikës së kontabilitetit.Për momentin kam shumë besim për të bërë tatimin raporte, përgatit libra për përgatitjen e pasqyrave financiare në Excel dhe softuerin e kontabilitetit.

Për të përmbushur kërkesat e punës së kontabilitetit, jam pajisur me aftësi të mira kompjuterike në zyrë, komunikim të rrjedhshëm dhe kam virtytet e të qenit i kujdesshëm, punëtor dhe i ndershëm. Besoj se me aftësitë e mësipërme mund të plotësoj plotësisht kërkesat e pozicionit që kompania juaj po rekruton.

Faleminderit që gjetët kohë për të shqyrtuar aplikacionin tim, pres me padurim një takim për intervistë përmes numrit tim personal të telefonit: …………. në ditën më të fundit, në mënyrë që të kem mundësinë të vij direkt në kompani për të paraqitur më qartë veten time si dhe aftësinë time për të përmbushur punën.

I urojmë kompanisë suaj një të lumtur – të begatë!

Faleminderit!

Aplikuesi
(Nënshkruani dhe shkruani emrin e plotë)

Shkarkoni mostrën e letrës motivuese për të sapodiplomuarit

Letër motivuese për njerëzit me përvojë

LETË KËRKESË PËR GRUA

Emri:………………………….

Tel:………………………..

Email:…………………………

I dashur: Shefi i Departamentit të Burimeve Njerëzore të Co., Ltd.…

Nëpërmjet faqes së internetit të kompanisë, unë e di që kompania juaj ka nevojë për rekrutim në pozicionin e Zëvendës Shefit të Departamentit të Burimeve Njerëzore.Kompania është mjedisi i punës që dua të punoj për një kohë të gjatë dhe me aftësi dhe përvojë të akumuluar.Gjatë 10 të fundit vite, kam besim në marrjen e postit të Zëvendës Presidentit të Burimeve Njerëzore. Prandaj, e kam shkruar këtë aplikacion për të aplikuar me dëshirën për të kontribuar dhe zhvilluar afatgjatë me kompaninë.

Jam diplomuar në drejtimin e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore, Universiteti i Tregtisë me notën 3.6/4; Me më shumë se 10 vjet punë në shumë pozicione nga të ulëta në të larta në lidhje me Menaxhimin e Burimeve Njerëzore, më ndihmon të kem një pasqyrë si dhe detaje në këtë fushë. Kohët e fundit, kam marrë pozicionin e Drejtuesit të kompanisë DDI Vietnam me punën më qesharake në kompani dhe botuar në shumë revista. Para kësaj kam mbajtur pozicione si: Specialist rekrutimi, specialist i menaxhimit të burimeve njerëzore dhe për kompani vendase dhe të huaja.

Përveç kësaj, aftësitë kompjuterike si kërkimi i informacionit, përdorimi i internetit, Nicrosoft Office së bashku me aftësinë për të përdorur rrjedhshëm 4 gjuhë: anglisht, Phat, gjermanisht dhe kinezisht më kanë ndihmuar shumë në aksesin në informacione të reja.Në botë. Ky është sekreti për të më ndihmuar të tejkaloj vazhdimisht objektivat e vendosura nga kompania gjatë 10 viteve të fundit.

Do të doja t’ju falënderoja që gjetët kohë për të shqyrtuar aplikacionin tim. Dhe shpresoj të marr përgjigjen tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur, në mënyrë që të kem mundësinë të prezantoj më shumë për përshtatshmërinë time për pozicionin për të cilin kompania po rekruton.

Përshëndetjet më të mira!

Shkruani emrin dhe mbiemrin tuaj (nënshkrimin)

Shkarkoni mostrën e letrës motivuese për njerëz me përvojë

Këtu janë ndarja themelore rreth letër motivuese në Vietnamisht. Së bashku me këtë janë disa shabllon i letrës motivuese Bukuria mund t’ju ndihmojë të mposhtni rekrutuesin që në fillim. Dhe gjithashtu mund të kërkoni për vete një model tjetër të bukur të letrës motivuese për t’i shërbyer procesit tuaj të kërkimit të punës.

READ  Departure date là gì? Nghiệp vụ hải quan cho người mới bắt đầu! | Educationuk-vietnam.org