3 lượt xem

Ngành công an là gì? Những ai nên theo học ngành công an? | Educationuk-vietnam.org

Çfarë është departamenti i policisë? Cilat janë disa punë të zakonshme në sektorin e policisë? Çfarë blloqe teston departamenti i policisë? Cilat janë cilësitë për t’u bërë një polic i vërtetë? Le të shkojmë me 123job.vn për t’iu përgjigjur pyetjeve përmes artikullit më poshtë.

Ashtu si sektorët e nxehtë si teknologjia e informacionit apo administrimi i biznesit, sektori i policisë është gjithashtu një industri për të cilën shumë studentë dhe prindër janë të interesuar për shkak të cilësisë së lartë të trajnimit si dhe programit të trajnimit shumë të vlerësuar. Universitetet dhe kolegjet që trajnojnë sektorin e policisë janë gjithashtu shkollat ​​më të mira me programe dhe trajnime të cilësisë së lartë. Pra, çfarë është departamenti i policisë? Cilat janë disa punë të zakonshme në sektorin e policisë? Çfarë blloqe teston departamenti i policisë? Cilat janë cilësitë për t’u bërë një polic i vërtetë? Le të shkojmë me 123job.vn për t’iu përgjigjur pyetjeve përmes artikullit më poshtë.

I. Çfarë është departamenti i policisë?

Çfarë është departamenti i policisë?

Çfarë është departamenti i policisë?

Industria e policisë është shumë e larmishme për sa i përket profesioneve me shumë fusha të ndryshme dhe është gjithmonë industria me interes të lartë sa herë që vjen sezoni i rekrutimit. Aktualisht, sektori i policisë ka pozicione më të specializuara që nuk janë të disponueshme në industri si kontabilistë, teknologji informacioni, teknikë, mjekë, gazetarë, … për të shërbyer si personel i veçantë për agjencitë e policisë në të njëjtën industri.

Sektori i sigurisë publike është një sektor shumë specifik dhe merr vëmendje të madhe nga brezat e studentëve si dhe nga prindërit e nxënësve. Për shkak të vëmendjes së madhe, rezultatet e testeve të shkollave të policisë janë shpesh shumë të larta dhe kushtet e pranimit janë jashtëzakonisht të rrepta.

Ata që duan të marrin provimin pranues në industrinë e policisë duhet t’i nënshtrohen një testi shëndetësor dhe fitnesi, të masin gjatësinë, peshën, etj., dhe të kontrollojnë me rigorozitet rezymenë e tyre të tre gjeneratave për të siguruar që familja ime dhe familja ime t’i përmbahen gjithmonë mirë Udhëzimet dhe politikat e partisë, respektoni ligjin,…

Për shkak të specifikës së sektorit të policisë, ata që duan t’i bashkohen sektorit të policisë duhet të kenë dashuri për punën, guxim, solidaritet të mirë, disiplinë të mirë, zgjuarsi të shpejtë, inteligjencë, guxim dhe seriozisht, veçanërisht duhet të jenë gjithmonë përgjegjës për të gjitha detyrat. detyrat. Aktualisht, në Vietnam, pasi të keni mbaruar departamentin e policisë, mund të punoni në një nga dy forcat: Policia dhe Siguria. Këto dy forca janë përgjegjëse për mbrojtjen e Atdheut, sigurinë kombëtare, ruajtjen e rendit dhe sigurisë shoqërore, etj.

Shiko me shume: Çfarë është industria e sigurisë së aviacionit? Perspektivat e punës për sigurinë e aviacionit

II. Disa profesione në sektorin e policisë

Sektori i sigurisë publike ka një publicitet specifik me disa pozicione pune të trajnuara në programin e trajnimit me cilësi të lartë të trajnimit. Këtu janë disa karriera që do të bëni pas diplomimit nga departamenti i policisë:

READ  Giáo trình quản trị học PDF | Educationuk-vietnam.org

1. Forca policore

Forcat e policisë

Forcat e policisë

Në fushën e policisë, mund të punoni në këto pozicione:

-Policia për menaxhimin administrativ dhe rendin shoqëror: ky është një pozicion pune që do të sigurojë menaxhimin e rendit publik, regjistrimin dhe menaxhimin e demografisë, menaxhimin e kartave të identitetit dhe kryerjen e detyrave të tjera, ofrojë udhëzime profesionale të sigurisë për forcat e policisë vendore dhe policinë e komunës që të jetë në gjendje për të bërë një punë të mirë për mbrojtjen e sigurisë së rrugëve dhe banesave.

– Policia kriminale: Merr gjithmonë detyra të rëndësishme si hetimi i kriminelëve dhe kriminelëve të rasteve të rënda. Por edhe për këtë, policia kriminale gjithmonë duhet të përballet me situata të rrezikshme, shumë rreziqe për jetën dhe shëndetin.

– Policia e hetimit të krimit të drogës: janë personat që kanë për detyrë të hulumtojnë, hetojnë dhe kontrollojnë situatën e aktiviteteve të drogës, duke deklaruar planet për të parandaluar dhe shkatërruar tërësisht linjat e trafikut të drogës. Përveç kësaj, policia e hetimit të krimeve të drogës ka edhe detyrën e koordinimit me agjencitë dhe departamentet përkatëse për të organizuar programe propagandistike, duke mobilizuar njerëzit që të qëndrojnë larg të këqijave të drogës.

– Policia e hetimit të krimit të menaxhimit ekonomik dhe pozicional ka për detyrë të parandalojë dhe ndalojë krimet e korrupsionit, ryshfetit të fondeve shtetërore dhe krimet që lidhen me pozitën.

– Policia e parandalimit dhe luftimit të zjarrit: menaxhoni dhe mbroni njerëzit, udhëzoni ata se si të parandalojnë dhe luftojnë zjarret, bashkohen dhe mobilizojnë forcat në rast zjarri dhe ruajnë rendin dhe sigurinë shoqërore.

– Policia rrugore: përgjegjëse për mbrojtjen e rrugëve dhe trafikut, udhëzimin e njerëzve për të marrë pjesë të sigurt në trafik, ndarjen e njohurive të trafikut për njerëzit përmes programeve.

– Policia e lëvizshme: është forca përgjegjëse për marrjen e masave të armatosura për mbrojtjen e sigurisë kombëtare dhe ruajtjen e rendit dhe sigurisë shoqërore në përputhje me rregulloret e shtetit.

– Menaxhimi i policisë dhe mbrojtja gjyqësore: ruajtja e atraksioneve kombëtare si Mauzoleumi Presidencial, Pallati Presidencial, ambasadat, magazinat,…

2. Forca e sigurisë

Forcat e sigurimit

Forcat e sigurimit

Ashtu si forca policore, forca e sigurisë gjithashtu ka këto pozicione specifike të punës:

– Inteligjenca e sigurisë: kjo është një punë që shpesh përballet me situata të rrezikshme dhe duhet të mbajë gjithmonë sekret absolut kur punon. Kushtet e përzgjedhjes për këtë pozicion janë gjithashtu shumë strikte dhe duhet të plotësojnë kualifikimet profesionale dhe guximin.

– Siguria ideologjike dhe kulturore: ka për detyrë të monitorojë dhe zbulojë komplote për sabotimin dhe shkatërrimin e sigurisë kombëtare në fushën e kulturës ideologjike të forcave kriminale.

– Siguria ekonomike: luftimi i planeve dhe komploteve për të kërcënuar dhe sabotuar ekonominë e vendit nga krimet ekonomike, për të mbrojtur sekretet kombëtare në fushën ekonomike, për të garantuar sigurinë e infrastrukturës së vendit.

Shiko me shume: Çfarë është industria e sigurisë së rrjetit? Provoni cilin bllok? Ku duhet të studioj?

III. Mënyra për t’u bashkuar me policinë

1. Institutet dhe universitetet e trajnimit policor

Institutet dhe universitetet e trajnimit policor

Institutet dhe universitetet e trajnimit policor

STT

Emri i shkollës/industria e trajnimit Simboli Grupi i pranimeve Kodi i sektorit DKXT Objektivat
mashkull Femër
së pari

Akademia e Sigurisë Popullore

Vëllai i madh

– A01, C03, D01 në profesionin e sigurisë

– A00, B00 Industria e sigurisë së informacionit

7860100

7480202

573 57
2

Akademia Popullore e Policisë

VETËM CSH

– A01, C03, D01 profesioni policor

– B00 dërguar për trajnim mjekësor

7860100

7720101

1180 130
3

CAND Akademia e Politikës

HCA A01,C03,D01 7310200 42 8
4

Universiteti i Sigurisë Popullore

ANS

– Industria e sigurisë A01, C03, D01

– B00 dërguar për trajnim mjekësor

7860100

7720101

248 27
5

Universiteti i Policisë Popullore

CSS

– A01, C03, D01 profesioni policor

– B00 dërguar për trajnim mjekësor

7860100

7720101

509 56
6

Universiteti i Parandalimit të Zjarrit

PCH

PCS

A00

7860113

90 dhjetë
7

Universiteti i Teknologjisë-Logjistikë CAND

Argjendi
HCN

A00, A01 7480200 dyzet e gjashtë 4
READ  PR viết tắt của từ gì? | Educationuk-vietnam.org

2. Kombinimet e lëndëve për pranim

– Profesionet e sigurisë dhe të policisë marrin në konsideratë kombinimin A01, C03 dhe D01
– Industria e sigurisë së informacionit për pranim në kombinimin A00, A01
– Departamenti i Parandalimit dhe Luftimit dhe Shpëtimit nga Zjarri është në kërkim të kombinimit A00
– Synoni të dërgoni në trajnim mjekësor për pranim në grupin B00
– Drejtimi në Universitetin e Teknologjisë – Logjistika e Ushtrisë Çlirimtare Popullore (CAND) është për pranim në komplekset A00 dhe A01
– Drejtorët në Akademinë Politike të Ushtrisë Çlirimtare Popullore konsiderohen për kombinimin A01, C03 dhe D01

Shiko me shume: Përgjigjuni të gjitha pyetjeve në lidhje me Akademinë Popullore të Policisë

IV. Cilësi të përshtatshme për industrinë e policisë

1. Entuziazmi, dashuria për njerëzit

  Entuziazëm, dashuri për njerëzit

Entuziazëm, dashuri për njerëzit

Kjo është cilësia e parë që kërkohet nga ata që duan të punojnë në sektorin e sigurisë publike sepse puna është humane, përgjegjëse për mbrojtjen e paqes si dhe ruajtjen e lumturisë së njerëzve. Megjithatë, sektori i policisë është një punë që shpesh përballet me rreziqe, vështirësi dhe vështirësi. Prandaj, entuziazmi duhet të ruhet në cilësitë e njerëzve që punojnë në sektorin e policisë, duhet të ketë entuziazëm dhe dashuri për njerëzit që të mund të kapërcejnë të gjitha vështirësitë dhe pengesat për të kryer me sukses detyrat e caktuara.

2. Të ketë ndjenjën e përgjegjësisë për punën

E gjithë puna e sektorit të policisë është e lidhur me interesat e popullit, në shërbim të interesave të përbashkëta të popullit si dhe plotësimit të nevojave legjitime të popullit. Të kesh përgjegjësi të lartë për detyrat dhe detyrat e ngarkuara është cilësi e domosdoshme e çdo punonjësi policie.

3. Të palëkundur

Në mënyrë të vazhdueshme

Në mënyrë të vazhdueshme

Ata që punojnë në sektorin e sigurisë publike janë padyshim ata që kanë një vullnet të fortë për të kapërcyer tundimet dhe kurthet e rrezikshme në rrugën për të gjetur drejtësinë për të kryer me sukses detyrat e caktuara.

4. Guximi për të pranuar vështirësitë

Për shkak të karakteristikave të punës, largimi herët dhe largimi vonë natën dhe shpesh për t’u larguar nga shtëpia për të garantuar sigurinë, rendin dhe ruajtjen e paqes, ajo e ka trajnuar ushtarin e policisë që të ketë guximin dhe guximin për të pranuar vështirësitë për të përfunduar detyrën. mision.

Shiko me shume: Çfarë është procedimi penal? Gjeni bazën ligjore për ndjekjen penale të çështjeve penale

V. Ku punoni pasi mbaroni departamentin e policisë?

Ku të punosh pas diplomimit në polici?

Ku të punosh pas diplomimit në polici?

Me shumë pozicione policie dhe me një bollëk fushash pune, kur të diplomoheni nga departamenti i policisë, mund të punoni në vendet e mëposhtme:

READ  Có nên học ngành khoa học máy tính? Ngành này có dễ xin việc không? | Educationuk-vietnam.org

1. Policia e Komunës

Kur të mbarosh departamentin e policisë dhe të jesh punonjës i rregullt policie, do të caktohesh në poste në policinë e komunës, që të mund të punosh në njësinë administrative në nivel komune. Aktualisht, policia e komunës është forca direkte në nivel bazë, gjithmonë e gatshme për të takuar popullin dhe për t’u bërë këshilltare e Komitetit Popullor të Komunës për punën për sigurimin dhe sigurinë shoqërore.

2. Policia e repartit

Kjo është organizata bazë e sektorit të sigurisë publike në qytetet dhe qytezat e mëdha, nën drejtimin e Komitetit Popullor të repartit dhe policisë së rrethit dhe qytetit.
Policia e repartit do të kryejë këto detyra:
– Menaxhimi i demografisë dhe regjistrimi i ekonomive familjare
– Menaxhimi i sigurisë, rendit dhe sigurisë sociale
– Parandalimi i krimit në repart
– Mobilizimi i njerëzve për të marrë pjesë në lëvizje për të mbrojtur dhe mbrojtur rendin dhe sigurinë

3. Policia e Qarkut dhe e Qarkut

Kjo është një njësi ku mund të punoni pasi të keni mbaruar departamentin e policisë. Policia e qarkut ka për detyrë të mbrojë sigurinë dhe rendin në rreth

4. Policia e provincave dhe qyteteve të drejtuara nga qendra

Detyra është të mbrojë sigurinë dhe rendin në krahinë dhe qytet

5. Ministria e Sigurisë Publike

Një njësi më shumë që pasi mbaroni departamentin e policisë mund të punoni atje është Ministria e Sigurisë Publike. Këtu është selia e policisë, ndaj edhe kushtet për të punuar këtu janë jashtëzakonisht të rrepta.

Shiko me shume: Çfarë është e drejta penale? Mundësitë e mundshme të zhvillimit të industrisë së ligjit penal

SEPSE. Arsyet që të rinjtë të zgjedhin profesionin e policisë

Arsyet që të rinjtë të zgjedhin profesionin e policisë

Arsyet që të rinjtë të zgjedhin profesionin e policisë

Kur zgjedhim një profesion, ne japim edhe arsye për të bindur veten dhe ata përreth nesh dhe industria e policisë nuk bën përjashtim. Këtu janë arsyet kryesore që ne të ndjekim profesionin e policisë:

– Mjedisi serioz i punës: mjedisi i punës në sektorin e policisë është shumë i mirë, shumë serioz, ka rregulla të rrepta për t’u ndjekur gjithmonë, kështu që efikasiteti i punës është shumë i lartë.

– Të jetë i trajnuar mendërisht, të ketë përgjegjësi të lartë në punë

– Merrni një punë menjëherë pas diplomimit në departamentin e policisë: do të organizoheni për një pozicion pune të përshtatshëm për fushën e studimit në sistemin aktual të policisë.

– Keni të ardhura të qëndrueshme

VII. konkludoni

Me shkrimin e mësipërm, 123job.vn u ka ofruar lexuesve informacionin më të dobishëm për sektorin e policisë si informacione rreth tyre, kombinimet e rekrutimit, punët specifike të sektorit policor dhe cilësitë e nevojshme për të punuar në polici,. Shpresoj që ta lexoni artikullin në mënyrën më pozitive.

Bài viết cùng chủ đề: