5 lượt xem

Ngành công nghệ thực phẩm lương bao nhiêu? Tiềm năng của ngành công nghệ thực phẩm hiện nay | Educationuk-vietnam.org

Potenciali i industrisë së teknologjisë ushqimore

Mund të thuhet se, me popullsinë aktuale prej mbi 90 milionë banorësh në vendin tonë, nevojat e konsumit të njerëzve për ushqime të përpunuara janë gjithnjë e më të larmishme me shumë forma të ndryshme produktesh, veçanërisht kërkesa për ushqime të përpunuara, me produkte të sigurta dhe të pastra. Prandaj, industria e teknologjisë ushqimore ka shumë potencial për rritje të fortë në të ardhmen.

Mund të shohim se industria e teknologjisë ushqimore me një shumëllojshmëri produktesh nga alkooli, birra, pijet, qumështi dhe produktet e qumështit, ëmbëlsirat, ushqimet e konservuara… po hapet gjithnjë e më shumë për të përmbushur kërkesat në rritje të konsumatorëve. Prandaj, industria e teknologjisë ushqimore kërkon një numër në rritje punëtorësh për të furnizuar këtë industri.

Vende pune ne industrine ushqimore

Me potencialin e zhvillimit dhe tregun e hapur në industrinë aktuale të teknologjisë ushqimore, ka gjithnjë e më shumë mundësi punësimi në korporata dhe kompani të mëdha në fushën e ushqimit dhe pijeve të njohura në Vietnam për punëtorët, veçanërisht të rinjtë me ekspertizë në këtë fushë.

Kompanitë e mëdha në këtë fushë janë gjithmonë në kërkim të punonjësve të mirë për shumë pozicione në mënyrë që ju të mund të përpiqeni të zhvilloni karrierën tuaj në fushën që jeni të pasionuar. Përveç kësaj, nëse jeni i sapodiplomuar pa shumë përvojë, mund të zgjidhni të punoni edhe në ndërmarrje të vogla dhe të mesme për të grumbulluar përvojë praktike si dhe ekspertizë, duke krijuar një bazë solide për karrierën tuaj Mundësi zhvillimi karriere në kompani të mëdha në të ardhmen .

READ  Thông tin tuyển sinh trường Cao đẳng Y tế Thái Bình | Educationuk-vietnam.org

Ka shumë pozicione pune në industrinë e teknologjisë ushqimore për të cilat mund të aplikoni që përputhen me ekspertizën tuaj si:

 • Zyrtar i Sigurimit të Cilësisë (QA)
 • Stafi i kontrollit të cilësisë së lëndës së parë (QC).
 • Specialist i Kërkimit dhe Zhvillimit të Produkteve (R&D).
 • Teknologë të ushqimit
 • Inxhinier prodhimi
 • Nutricionist
 • Teknik prodhimi
 • Stafi i laboratorit
 • Stafi i departamentit të blerjes
 • Operatori i makinës
 • Mbikëqyrësi i Prodhimit

Sa është paga e industrisë ushqimore?

Ashtu si shumë profesione të tjera, paga në industrinë ushqimore varet edhe nga shumë faktorë si: kualifikimet profesionale, përvoja e punës, aftësitë profesionale, vendndodhja e punës, madhësia e kompanisë etj. Sipas hulumtimit të ViecLamVui, paga mesatare e industrisë së teknologjisë ushqimore, në varësi të për llojin e punonjësit, është si më poshtë.

Studentë të rinj të diplomuar

Zakonisht, ju nuk keni përvojë, kështu që zakonisht filloni me pozicionet bazë të punës që zakonisht fitojnë një pagë fillestare prej rreth 5 milion – 6 milion VND / muaj në industrinë ushqimore. Ju gjithashtu mund të keni të drejtë për shtesa shtesë dhe shtesa të tjera të punës në varësi të marrëveshjes dhe politikës së kompanisë që punon.

Punonjës profesionistë dhe me eksperiencë

Kur ke njohuri të jashtëzakonshme profesionale si dhe shumë përvojë pune, mundësia për avancim në karrierë është shumë e lartë së bashku me pagat tërheqëse. Profesionistët, inxhinierët e ushqimit, menaxherët dhe mbikëqyrësit e departamenteve mund të arrijnë një pagë prej 14 milion – 20 milion VND / muaj. Nëse punoni në korporata të mëdha të huaja, paga mund të jetë deri në 2000 USD – 3000 USD/muaj në varësi të rëndësisë së pozicionit.

FAQ: Pyetje të shpeshta në lidhje me pagat e teknologjisë ushqimore

Sa është paga e një inxhinieri të përpunimit të ushqimit?

Si inxhinier i teknologjisë ushqimore, veçanërisht inxhinier i përpunimit të ushqimit, ju fitoni ekspertizë dhe aftësi në përpunimin e ushqimeve të tilla si mishi, peshku dhe prodhimet e detit; përpunimi i ushqimit të ngrirë; ruajtja dhe përpunimi i ushqimit; përpunimi i pijeve, sheqerit; përpunimi i qumështit dhe yndyrave…

READ  AOF là trường gì? Giải đáp những câu hỏi liên quan đến trường AOF | Educationuk-vietnam.org

Me njohuritë dhe aftësitë e specializuara të fituara, mund të gjeni shumë mundësi pune në departamente të specializuara të bizneseve të prodhimit dhe përpunimit të ushqimit. Ose mund të punoni edhe në kompani të lidhura me ushqimin, institute kërkimore…

Prandaj, paga e një inxhinieri të sapodiplomuar të përpunimit të ushqimit mund të variojë nga 6 milionë deri në 8 milionë VND/muaj. Megjithatë, me kalimin e kohës, me një kualifikim profesional më solid dhe më shumë përvojë pune, do të keni mundësinë të avanconi në pozicione drejtuese me një pagë që varion nga 14 milionë deri në 18 milionë dong/muaj.

Çfarë kompensimesh dhe përfitimesh shtesë përfshin zakonisht paga e industrisë së teknologjisë ushqimore?

Të ardhurat totale të punonjësve në industrinë e teknologjisë ushqimore, përveç pagës bazë, në varësi të aftësive dhe pozitës së tyre profesionale, mund të përfshijnë edhe shtesa dhe shtesa sipas marrëveshjes ndërmjet kompanisë dhe punonjësve si: kompensim përgjegjësie, kompensim vjetërsie pune, shtesa profesionale, shtesa për strehim, kompensim për drekë, kompensim për vaktin e ndërrimit të mesëm, shtesa për gaz, strehim dhe transport, rritja e fëmijëve, paratë për kujdesin e fëmijëve, bonusi i iniciativës, bonusi i performancës, bonusi i shitjeve,…

Si të merrni një pagë të lartë në industrinë e teknologjisë ushqimore?

Në fakt, si shumë profesione të tjera, për të marrë një pagë të lartë dhe tërheqëse kur punoni në industrinë e teknologjisë ushqimore, duhet të keni një proces pune për të konsoliduar njohuritë profesionale dhe për të grumbulluar përvojë për të qenë në gjendje të avanconi. kompania ose bëni CV-në tuaj të dallohet.

Ndoshta paga fillestare fillestare në këtë industri nuk do të jetë e lartë, por për inxhinierët e aftë, të aftë dhe të lartë të teknologjisë ushqimore, pozicionet menaxheriale, ekspertë në fushën e teknologjisë ushqimore do t’ju sjellin paga tërheqëse miliona në muaj. Përveç kësaj, me një CV me shumë përvojë pune dhe aftësi solide, kur aplikoni për punë dhe intervistoni, do të keni mundësinë të negocioni edhe me punëdhënësit për paga të mira për veten tuaj.

READ  Giáo án bài Phú sông Bạch Đằng (tiết 1) | Educationuk-vietnam.org

Prandaj, kushti që ju të merrni një pozicion të mirë pune me një pagë tërheqëse në industrinë ushqimore, ajo që duhet të bëni është të kultivoni me vendosmëri njohuritë profesionale, të mësoni më shumë përvojë pune, të përfitoni nga Përdorni pikat tuaja të forta dhe të forta për të krijuar arritje në punoni për të afirmuar pozicionin tuaj në profesionin që keni zgjedhur.

Sa është paga e një përpunuesi ushqimi?

Punëtorët e përpunimit të ushqimit janë një forcë punëtore e domosdoshme për çdo biznes të përpunimit të ushqimit. Ata mund të jenë punëtorë të pakualifikuar ose punëtorë të kualifikuar që janë trajnuar në shkollat ​​e mesme profesionale.

Punëtorët e përpunimit të ushqimit janë punët bazë në industrinë ushqimore. Paga e këtij pozicioni është zakonisht rreth 5-6 milionë VND/muaj. Megjithatë, pasi keni punuar për një kohë, ju mund të shkoni në studime të mëtejshme profesionale dhe të grumbulloni më shumë përvojë pune për të arritur pozicione më të mira pune me paga më të larta.

Sa është paga e një inxhinieri të teknologjisë ushqimore që punon në Japoni?

Mund të thuhet se tregu japonez është ndër më të mirët për sa i përket kërkesës për burime njerëzore në industrinë e teknologjisë ushqimore. Prandaj, çdo vit, në Vietnam, ka porosi për të furnizuar inxhinierë ushqimore në Japoni. Nëse i keni të gjithë elementët e nevojshëm të kërkuar, mund t’i bashkoheni këtyre porosive të eksportit të fuqisë punëtore japoneze.

Sipas hulumtimit të ViecLamVui, inxhinierët e teknologjisë ushqimore që punojnë në tregun japonez do të kenë një pagë bazë prej rreth 190,000 jen japonez (ekuivalente me 38 milionë VND). Kjo pagë plotëson rregulloret rajonale të pagës minimale në 47 provinca dhe qytete në Japoni dhe nuk përfshin orët jashtë orarit, jashtë orarit dhe shpërblimet.

Bài viết cùng chủ đề: