59 lượt xem

Ngành du lịch là gì? Học ngành du lịch có phải lựa chọn mạo hiểm? | Educationuk-vietnam.org

Covid-19 ka pasur një ndikim të madh në industrinë e udhëtimeve. Prandaj, nga një fushë e mundshme studimi, shumë njerëz ende bëhen më hezitues kur bëhet fjalë për industrinë e turizmit. Pra, çfarë është industria e turizmit? A duhet të bëni provimin e industrisë së turizmit? Nga ngjarja e epidemisë Covid-19, si do të duket e ardhmja e industrisë së turizmit?

Çfarë është industria e turizmit?  A është studimi për turizëm një zgjedhje e rrezikshme?
Çfarë është industria e turizmit? A është një zgjedhje e rrezikshme studimi për turizëm?

1. Çfarë është industria e turizmit?

Industria e turizmit është një sektor i përgjithshëm ekonomik, duke përfshirë shumë grupe profesionesh me role dhe natyrë të rëndësishme. Këto profesione kanë përmbajtje të thellë kulturore, janë ndërdisiplinore, ndërrajonale dhe shumë të socializuara.

Industria e turizmit ka lindur për të plotësuar nevojat e turistëve për vizitë, pushim dhe argëtim; kontribuojnë në promovimin e imazhit të destinacionit; në të njëjtën kohë, ngritja e nivelit intelektual të njerëzve, stabilizimi i jetës së njerëzve dhe zhvillimi i zhvillimit social-ekonomik të vendit.

>>> Shiko me shume: Cilin drejtim duhet të zgjedh për të studiuar në Bllokun A?

2. E ardhmja e industrisë së turizmit të Vietnamit pas epidemisë Covid-19

Vetëm në muajt e fundit, numri i turistëve në Vietnam ka rënë nga miliona në zero. Dr. Nuno F. Ribeiro, lektor në Menaxhimin e Turizmit dhe Mikpritjes, Universiteti RMIT Vietnam, tha: “Gjatë pandemisë, qeveria vietnameze ka vënë gjithmonë sigurinë dhe shëndetin e njerëzve në radhë të parë. dhe kjo është shumë e rëndësishme për industrinë e turizmit me në qendër njerëzit”. . tha Dr. “Qeveria vendore ka nisur gjithashtu shumë iniciativa për të ndihmuar bizneset të kthehen në punë sapo të përfundojë pandemia. Kjo do të jetë shumë më e lehtë për t’u bërë sesa të duhet të rivendosësh të gjithë ekonominë pa asnjë ndihmë.”

Përveç kësaj, për disa njerëz, udhëtimi dhe udhëtimi është një domosdoshmëri, jo një luks. Turistët jo vetëm që shkojnë në vendet më piktoreske dhe më interesante në botë, por kryesisht do të shkojnë në vendet më të sigurta. Dhe Vietnami tani po ecën shumë mirë dhe po dëshmon se është një nga destinacionet më të sigurta në botë.

Parashikimi për industrinë e turizmit të Vietnamit

Sipas Administratës Kombëtare të Turizmit të Vietnamit, situata e vizitorëve ndërkombëtarë në Vietnam do të varet nga koha kur epidemia e Covid-19 të kontrollohet në botë. Konkretisht, turizmit vendas i duhen rreth 2-3 muaj për t’u rikuperuar, turizmit ndërkombëtar i duhen të paktën 6 muaj, madje çdo vit.

Mundësitë e mundshme janë që Vietnami të rimëkëmbet gradualisht, por ngadalë nga qershori deri në fund të vitit ose edhe të rimëkëmbet nga fundi i vitit nëse situata epidemike vazhdon deri në tremujorin e tretë.Ekonomia gjithashtu tregon se duhet të paktën një vit për Tregu botëror i turizmit të rimëkëmbet plotësisht.

Megjithatë, ajo që është e sigurt është se situata epidemike po bëhet gjithnjë e më e mirë. Trajtimi i shpejtë dhe efektiv i pandemisë së Covid-19 nga qeveria mund ta kthejë shpejt Vietnamin në një destinacion të preferuar turistik në rajonin e Azi-Paqësorit në krahasim me vende dhe territore të tjera si Tajlanda, Singapori, Hong Kongu dhe Australia. Në atë kohë, e ardhmja e industrisë së turizmit të Vietnamit do të bëhet shumë potenciale, duke kërkuar shumë burime njerëzore për të marrë pjesë.

Çfarë është industria e turizmit?  A është studimi për turizëm një zgjedhje e rrezikshme?
Çfarë është industria e turizmit? A është studimi për turizëm një zgjedhje e rrezikshme?

3. Pse duhet të zgjidhni industrinë e turizmit?

3.1. Keni mundësinë të shkoni në shumë vende, të zbuloni shumë gjëra të reja

Duke ndjekur një karrierë në turizëm, nuk do të zbuloni vetëm diversitetin e natyrës dhe peizazheve në vend, por edhe jashtë saj. Përveç kësaj, ju gjithashtu do të shijoni specialitetet e shumë rajoneve. Me kalimin e kohës, do të grumbulloni shumë kapital të gjallë dhe përvojë jashtëzakonisht të pasur. Nëse ju pëlqen të udhëtoni shpesh, kjo do të jetë një karrierë jashtëzakonisht e përshtatshme për ju.

3.2. Njihuni, bëni miq me njerëz të ndryshëm

Ekziston një thënie e tillë: “Karakteri i një kombi mund të kuptohet lehtësisht vetëm me 1 dollar”. Për shembull, nëse i ka mbetur vetëm 1 dollarë në xhep, amerikanët do të vrapojnë në rrugë për të blerë një mollë për 1 dollarë dhe do të përpiqen ta shesin për 1,20 dollarë. Francezët do të blejnë një trëndafil të bukur, do të gjunjëzohen në këmbët e të dashurit të tyre dhe do të thonë fjalë me krahë.

Zbulimi i një personi është gjithashtu zbulimi i një subkulture të re. Në këtë mënyrë, secili person mund të afrohet më shumë me njëri-tjetrin dhe të mësojë më shumë gjëra. Turizmi ka aftësinë të rinojë shpirtin falë asaj risie. Me fjalë të tjera, turizmi është një profesion që krijon harmoni në marrëdhënie.

>>> Shiko me shume: 5 aftësi komunikimi që i bëjnë të gjithë t’ju pëlqejnë

3.3. Përmirësoni shumë aftësi në jetë dhe në punë

Duke zgjedhur një karrierë në turizëm, do të mësoni se si të përmirësoni shumë aftësi si: Fleksibilitet, dinamizëm, si dhe qetësi, siguri dhe kujdes. Me këtë profesion do të mësoni aftësitë e nevojshme si organizimi, lidershipi, puna në grup, kontrolli i situatës etj.

3.4 Merrni më shumë mundësi pune

Vendi ynë aktualisht po fokusohet në zhvillimin dhe zgjerimin e ekonomisë turistike, duke e konsideruar turizmin si një sektor kryesor ekonomik. Në Vietnam, turizmi është ende një industri relativisht e re dhe i mungojnë burimet njerëzore. Kjo do të thotë gjithashtu se mundësitë e punësimit të profesionit të turizmit janë shumë të mëdha.

>>> Shiko me shume: A është studimi i ekonomisë zgjedhja e duhur?

4. Çfarë mëson industria e turizmit?

Duke studiuar turizmin, studentët do të pajisen me njohuri të mjaftueshme teorike, si dhe aftësi dhe profesione profesionale për të përmbushur nevojat aktuale të rekrutimit. Përveç njohurive bazë, studentët kanë gjithashtu mundësinë për të hyrë në shumë lëndë interesante të thelluara si: Marrëdhëniet dhe pritjet ndërkombëtare, gjeografia turistike e Vietnamit dhe botërore, komunikimi i biznesit, turizmi i marketingut turistik, psikologjia e turizmit, menaxhimi i kuzhinës, menaxhimi i pritjes, ligji turistik dhe ligji i biznesit….

Në shkollat ​​me pika të forta në industrinë e turizmit, studentët do të lehtësohen të mësojnë operacionet e hoteleve në dhoma të specializuara praktike; të marrë pjesë në ndonjë gjë, të mësojë për mjedisin profesional të punës në hotele, resorte, qendra konventash; praktikojnë aftësitë e menaxhimit në programin e simulimit të biznesit turistik… Përveç kësaj, studentët janë të fokusuar edhe në trajnimin e gjuhëve të huaja dhe aftësive të buta si komunikimi, prezantimi, puna ekipore…

Nëpërmjet procesit të vizitës në terren dhe praktikës profesionale në sipërmarrjet e biznesit turistik, studentët do të përmirësojnë kapacitetin e tyre menaxhues dhe administrues, si dhe aftësitë për t’u përballur me situata të jetës reale.

Çfarë është industria e turizmit? A është studimi për turizëm një zgjedhje e rrezikshme?

5. Çfarë bën industria e turizmit pas diplomimit?

Udhërrëfyes turistik

Guidat janë njerëzit që i lidhin turistët më afër kulturës dhe njerëzve në destinacionin turistik. Detyrat e tyre kryesore janë mikpritja, organizimi i aktiviteteve, prezantimi i informacionit social-kulturor, rregullimi i transportit, akomodimit, etj., si dhe garantimi i sigurisë së vizitorëve gjatë gjithë udhëtimit tuaj, kohës së udhëtimit tuaj. Aktualisht, në vendin tonë ka një mungesë serioze të ciceronëve profesionistë.

Paga mesatare: 7,000,000 – 10,000,000 VND/muaj

Restorant – Stafi i hotelit

Stafi i restoranteve dhe hoteleve luajnë një rol të domosdoshëm në industrinë e turizmit. Shërbimet cilësore të hoteleve dhe restoranteve do të tërheqin shumë turistë në lokalitet, duke siguruar një burim të qëndrueshëm të mysafirëve për këto objekte. Pozicionet e recepsionistëve, banakiereve, kamariereve, kujdestareve të dhomave… në restorante dhe hotele janë të gjitha punë tërheqëse me të ardhura të mira. Megjithatë, shpejtësia me të cilën zhvillohen restorantet dhe hotelet në vendin tonë është tepër e shpejtë, duke sjellë një situatë ku ka gjithmonë “etje” për staf të aftë, profesional, madje edhe drejtues.

Paga mesatare: 5,000,000 – 10,000,000 VND/muaj

Menaxhimi i turizmit

Këta janë njerëzit që punojnë në zyrë, por ata kanë një rol të madh për të siguruar që aktivitetet e udhëtimit të shkojnë pa probleme dhe pa probleme për të krijuar përshtypjen dhe kënaqësinë më të mirë për klientët. Aktualisht, situata e burimeve njerëzore për të operuar turizmin në vendin tonë po vlerësohet si e munguar në klasën e radhës. Një pjesë e arsyes theksohet se puna është me presion të lartë dhe relativisht e komplikuar.

Paga mesatare: 10,000,000 – 12,000,000 VND/muaj

marketingu turistik

Aktualisht, cilësia e marketingut turistik në vendin tonë nuk vlerësohet realisht në krahasim me vendet e tjera të rajonit. Një pjesë e arsyes është se kësaj zone nuk i është kushtuar vëmendje e mjaftueshme. Prandaj, vitet e fundit po kërkohet me entuziazëm nga kompanitë pozicioni i stafit të marketingut shumë të aftë.

Paga mesatare: 7,000,000 – 10,000,000 VND/muaj

>>> Shiko me shume: Mundësi punësimi në industrinë e turizmit në Vietnam

6. Në cilën shkollë studioni për turizëm?

6.1. Universiteti i Hanoi

Kjo është një nga shkollat ​​prestigjioze të trajnimit turistik. Programi i trajnimit i Universitetit të Hanoi është krijuar për të trajnuar dhe ofruar burime njerëzore me cilësi të lartë për industrinë e turizmit të Vietnamit. Konkretisht, shkolla është e specializuar në aftësimin e studentëve me aftësi për t’u bërë menaxherë, drejtues të kompanive turistike dhe turistike dhe punonjës të aftë të agjencive turistike private dhe shtetërore.

6.2. Universiteti i Shkencave Sociale dhe Humane – Universiteti Kombëtar i Vietnamit, Hanoi

Fakulteti i Turizmit, Universiteti i Shkencave Sociale dhe Humane, i themeluar në vitin 1995, ka për mision trajnimin dhe nxitjen e burimeve njerëzore të kualifikuara. Ky është një institucion kombëtar trajnimi kyç në menaxhimin e turizmit dhe shërbimeve të udhëtimit. Gjatë 20 viteve të themelimit dhe zhvillimit, fakulteti ka arritur shumë arritje në fushat e trajnimit, kërkimit shkencor dhe bashkëpunimit ndërkombëtar.

>>> Shih më shumë: Çfarë është Mikpritja? A duhet të studioj Mikpritjen?

6.3. Universiteti i Kulturës në Hanoi

Universiteti i Kulturës në Hanoi u krijua në vitin 1959, nën Ministrinë e Kulturës, Sportit dhe Turizmit. Sot është një nga shkollat ​​më prestigjioze në fushën e edukimit kulturor. Fakulteti i Kulturës dhe Turizmit i Universitetit të Kulturës Hanoi u themelua në vitin 1993. Pas 24 vitesh trajnimi të burimeve njerëzore për industrinë e turizmit, Fakulteti i Kulturës dhe Turizmit i Universitetit të Kulturës Hanoi është bërë një adresë trajnimi. reputacion për ofrimin e niveleve të larta burime njerëzore cilësore brenda dhe jashtë industrisë. Të diplomuarit e fakultetit shpesh vlerësohen shumë nga agjencitë e udhëtimit për aftësitë e tyre.

6.4. Universiteti i Hapur i Hanoi

Fakulteti i Turizmit i Universitetit të Hapur është një adresë prestigjioze për trajnimin e industrisë lider të turizmit në vend. Fakulteti është themeluar më 1 dhjetor 1993. Për një institucion trajnimi universitar, më shumë se njëzet vjet nuk është një kohë e gjatë. Megjithatë, në fushën e trajnimit bachelor në turizëm, Fakulteti i Turizmit, Universiteti i Hanoit i Hapur është një nga fakultetet e para të krijuara të turizmit në vend.

>>> Shih më shumë: Top 5 shkollat ​​​​më të mira të trajnimit të turizmit në Hanoi

6.5. Fakulteti i Turizmit dhe Mikpritjes – Universiteti i Ekonomisë Kombëtare

Fakulteti i Turizmit dhe Mikpritjes – Universiteti i Ekonomisë Kombëtare ka më shumë se 20 vjet themelim dhe zhvillim. Ky është një nga institucionet e para që trajnohet në Menaxhimin Ekonomik dhe Biznesin e Turizmit në Vietnam. Në të njëjtën kohë, është i autorizuar nga Departamenti i Përgjithshëm i Turizmit për të trajnuar në profesionin e udhërrëfyesit turistik. Shumë nga studentët e universitetit, pas diplomimit, bëhen zyrtarë të shkëlqyer në industrinë e menaxhimit të turizmit, si dhe në agjencitë kryesore të udhëtimit dhe hotelet.

Objektivi i trajnimit të fakultetit është të trajnojë staf për industrinë e turizmit në përgjithësi dhe për bizneset e udhëtimit në veçanti, duke siguruar kërkesat e mëposhtme: Të ketë njohuri të gjera dhe solide të menaxhimit ekonomik dhe administrimit të biznesit Administrim Biznesi, i specializuar në Administrim Biznesi Turizmi Udhëtimi dhe Guida turistike, dinamike, kreative, e aftë për vetëpunësim (krijoni biznes të ri).

6.6. Fakulteti i Mikpritjes dhe Turizmit, Universiteti i Tregtisë

Fakulteti i Mikpritjes-Turizmit me emrin origjinal Fakulteti i Ushqimit Publik. Gjatë 50 viteve të fundit, Fakulteti i Mikpritjes dhe Turizmit ka trajnuar më shumë se 8000 studentë dhe studentë të certifikuar, duke ofruar burime njerëzore me cilësi të lartë për fushat e turizmit, ekonomisë etj. Studentët pas diplomimit Shumica kanë punë të qëndrueshme. Krahas zgjerimit të shkallës së trajnimit të shkollës, stafi dhe stafi i fakultetit po rriten vazhdimisht në sasi dhe cilësi.

>>> Shiko me shume: Top 5 shkollat ​​​​më të mira të trajnimit turistik në qytet. Ho Chi Minh

Përhapja e Covid-19 në 2020 bëri që shumë njerëz të dyshojnë në rritjen e industrisë së turizmit. Por JobsGO ende besojnë në të ardhmen e ndritur të industrisë. Aktualisht, tendenca e zgjedhjes për të studiuar turizmin midis studentëve vietnamezë po rritet ndjeshëm. Nëse jeni një person ekstrovert, aktiv, ju pëlqen të udhëtoni, nuk duhet të humbisni mundësinë për të eksploruar këtë profesion interesant.

READ  Mã vạch 400 của nước nào? | Educationuk-vietnam.org