10 lượt xem

Ngoại thương là gì? Trong tương lai gần ngành ngoại thương sẽ ra sao? | Educationuk-vietnam.org

Çfarë është tregtia e jashtme? Cili është ndryshimi midis tregtisë së brendshme dhe asaj të jashtme? Ndiqni artikullin që ofrojmë më poshtë për të marrë më shumë informacion rreth të ardhmes së tregtisë së jashtme!

Shumë njerëz ende nuk e dinë se çfarë është industria e tregtisë së jashtme dhe çfarë do të bëjnë kur të studiojnë tregtinë e jashtme? Për të qenë në gjendje të sqaroni këtë çështje, ju lutemi ndiqni artikullin që ofrojmë më poshtë!

I. Cili është koncepti i tregtisë së jashtme? Çfarë është Universiteti i Tregtisë së Jashtme në Anglisht?

Çfarë është tregtia e jashtme? Për të ditur se çfarë është industria e tregtisë së jashtme, fillimisht do të na duhet të kuptojmë konceptin e tregtisë së jashtme. Tregtia e jashtme është tregtia dhe shkëmbimi i mallrave në treg ndërmjet vendeve. Çfarë është tregtia e jashtme? Ky transaksion do të shkojë përtej kufijve të brendshëm, do të quhet tregti e jashtme dhe do të përfshijë ndërmarrjet vendase që importojnë dhe eksportojnë mallra në vende të tjera.

Pastaj përmes kësaj, të gjithë mund të imagjinojnë se cili është koncepti i tregtisë së jashtme, apo jo? Kur studioni tregtinë e jashtme në këto shkolla të specializuara, do të jeni në gjendje të hulumtoni dhe mësoni për lëndët që lidhen me tregtinë e jashtme dhe të mësoni për të drejtën ekonomike ose lëndët ekonomike ndërkombëtare dhe njohuri për importin dhe eksportin,… Çfarë është tregtia e jashtme? Me pak fjalë, kur studioni tregtinë e jashtme, do të mësoni të gjitha njohuritë dhe aftësitë për të qenë në gjendje t’i shërbeni punës së Universitetit të Tregtisë së Jashtme në të ardhmen.

çfarë ka jashtë

Çfarë është tregtia e jashtme?

Çfarë është tregtia e jashtme? Kur diplomoni në tregtinë e jashtme, është e detyrueshme që të gjithë studentët të dinë anglisht të specializuar, kjo është një lëndë e detyrueshme për t’i shërbyer shumë punës suaj të ardhshme. Çfarë është tregtia e jashtme? Pra, a e kuptoni se çfarë është Universiteti i Tregtisë së Jashtme në anglisht? Është Universiteti i Tregtisë së Jashtme dhe shkurtohet si FTU. Çfarë është tregtia e jashtme? Universiteti i Tregtisë së Jashtme është një nga universitetet e specializuar në trajnimin ekonomik dhe trajnimin në ekonominë ndërkombëtare, ekonominë e jashtme dhe administrimin e biznesit.

Shiko më shumë: Universiteti i Tregtisë së Jashtme – Shkolla me më shumë “bukuroshe” në Veri

II. Cilat janë avantazhet e studimit të tregtisë së jashtme?

Çfarë është tregtia e jashtme? Duke studiuar në Universitetin e Tregtisë së Jashtme do të keni avantazhin të kuptoni tregun, të mësoni gjuhë të huaja, veçanërisht anglisht të specializuar, çfarë të bëni në Universitetin e Tregtisë së Jashtme, ky është një avantazh i madh për ju.Ju mund të aplikoni me siguri për një punë kudo.

Megjithatë, për të pasur një shans për të krijuar këto mundësi, është e rëndësishme që të keni një kuptim të plotë të tregut si në vend ashtu edhe jashtë vendit, me ekspertizë dhe aftësi të mjaftueshme. si aftësi komunikimi, negociuese ose bindjeje, aftësi analitike dhe sintetike, … Çfarë është tregtia e jashtme? Vetëm kur i keni të gjitha elementet e njohurive dhe aftësive të tilla, keni një mundësi të plotë për të zhvilluar karrierën tuaj në degën që studioni.

çfarë ka jashtë

Cilat janë avantazhet e studimit të Tregtisë së Jashtme?

Që kur Vietnami hapi zyrtarisht ekonominë e tij dhe hyri në integrimin ekonomik botëror, vendi është bërë gjithnjë e më i fortë. Çfarë është tregtia e jashtme? Pas kësaj, gjithnjë e më shumë biznese u formuan dhe që atëherë u zhvilluan. Çfarë është tregtia e jashtme? Në veçanti, tendenca e popullit vietnamez për të preferuar mallrat e huaja është në rritje, duke bërë që bizneset që operojnë në fushën e importit dhe eksportit të jenë në rritje.

READ  Notice period là gì? Tại sao cần phải có Notice period | Educationuk-vietnam.org

Me hapjen e ekonomisë së tregut është e pashmangshme që të ketë vende pune që kanë të bëjnë me eksportin e mallrave tregtare në vendet e tjera të botës, ky është një trend i përbashkët i gjithë botës.Kërkesa aktuale, pra mundësia për studentët që janë dhe janë gati të madh në tregtinë e jashtme ka një normë shumë të lartë.

Shihni gjithashtu: Cili është bilanci tregtar? Efekti i bilancit tregtar në ekonomi

III. Cili është krahasimi ndërmjet tregtisë së brendshme dhe asaj të jashtme?

1. E njëjta gjë

Ngjashmëria midis tregtisë së brendshme dhe asaj të jashtme është se të dyja format janë aktivitete të blerjes, shitjes dhe shkëmbimit të mallrave dhe shërbimeve midis individëve, midis individëve dhe grupeve ose midis grupeve. nga një subjekt në tjetrin, në mënyrë që të jenë në gjendje të plotësojnë nevojat e përdorimit të atyre llojet e shërbimeve dhe mallrave.

2. Të ndryshme

Lidhur me aktivitetet e tregtisë së brendshme: Tregtia e brendshme është aktiviteti i blerjes, shitjes dhe shkëmbimit të produkteve, shërbimeve dhe mallrave të lartpërmendura brenda një territori të një vendi. Tregtia e brendshme zakonisht do të shprehet në forma të ndryshme si tregje, supermarkete ose qendra tregtare.

Përsa i përket aktiviteteve të tregtisë së jashtme: Ndryshe nga aktivitetet e tregtisë së brendshme, aktivitetet e tregtisë së jashtme janë gjithashtu forma të këmbimit dhe blerjes dhe shitjes së produkteve dhe shërbimeve, por do të shtrihen përtej territorit të një vendi.

Shihni gjithashtu: Shkarkoni formën më standarde dhe të re të kontratës së shitjes së mallrave në 2021

IV. Cilat janë rastet e ndaluara në menaxhimin e tregtisë së jashtme?

Ashtu si profesionet e tjera në fusha të tjera, edhe për aktivitetet e tregtisë së jashtme, do të ketë probleme që mund të ndodhin ende. Atëherë rastet e sjelljes së paligjshme do të ndalohen rreptësisht nga shteti, ju lutemi të vazhdoni të ndiqni seksionet e mëposhtme.

Aktet e shpërdorimit të pushtetit për të penguar aktivitetet legjitime të biznesit të importit dhe eksportit, duke cënuar lirinë e biznesit të tregtarëve. Çfarë është tregtia e jashtme? Veprimtaritë e biznesit janë e drejta e lirisë së biznesit të çdo individi apo kolektivi, që menaxherët të përfitojnë nga fuqia e tyre për të shkaktuar vështirësi tek tregtarët me qëllim të zhvatjes dhe përfitimit, përfitimit personal në procedurë.

Zbatimi i masave të menaxhimit të tregtisë së jashtme që nuk janë në përputhje me procedurat e përcaktuara nga shteti: Në këtë rast, mund të shohim shumë qartë kur tregtarët kanë të njohur që janë drejtues, në mënyrë që të reduktohet koha për të afërmit dhe miqtë që menaxherët kanë mbuluar. duke anashkaluar shumë procedura bazë. Çfarë është tregtia e jashtme? Apo ka edhe zyrtarë që kryejnë aktin e marrjes së parave për të kryer procedurat për tregtarët në një kohë të shkurtër,..

Shihni gjithashtu: FAQ mbi të drejtën tregtare ndërkombëtare: Rolet dhe mundësitë e punës?

V. Si do të duket në të ardhmen industria e tregtisë së jashtme?

Për ndarjen tonë të mësipërme, ndoshta keni kuptuar edhe një pjesë për studimin e tregtisë së jashtme? Perspektiva në të ardhmen e afërt e industrisë së tregtisë së jashtme së bashku me mundësitë e mundshme të punësimit për kandidatët që kanë pasion këtë industri. Çfarë është tregtia e jashtme? Në sistemin aktual të industrisë së vendit tonë, industria e tregtisë së jashtme ka marrë gjithmonë shumë vlerësime si një nga profesionet në modë, mjaft të njohura dhe marramendëse. Çfarë është tregtia e jashtme? Në fakt, mund të shohim se në çdo provim universiteti apo fakulteti, është industria e tregtisë së jashtme ajo që shpesh ka një rezultat standard me kritere shumë të larta të përzgjedhjes së kandidatëve dhe sigurisht për çfarë shërben tregtia e jashtme?Procesi i rekrutimit të rekrutuesve është edhe më shumë. vështirë të jesh në gjendje të zgjedhësh njerëzit më të zgjuar për të bërë këtë punë.

READ  Mẫu file quản lý khách hàng bằng Excel | Educationuk-vietnam.org

çfarë ka jashtë

Cila është e ardhmja e Tregtisë së Jashtme?

Për disa fusha aktuale të nxehta në industrinë e tregtisë së jashtme që mund t’i referoheni të mësuarit për të bërë tregtinë e jashtme, si: biznesi dhe menaxhimi i importit dhe eksportit ose investimet ndërkombëtare, biznesi prodhim – eksport – importi,… Çfarë është tregtia e jashtme? Në të njëjtën kohë, industritë e sipërpërmendura janë edhe ato industri që kanë kontribuar shumë në zhvillimin ekonomik të vendit. Çfarë është tregtia e jashtme? Për shkak se tregtia e jashtme mund të ndihmojë ekonominë e vendit tonë të ecë në drejtim të integrimit, duke nxitur kështu qarkullimin total të import-eksportit dhe çështje të tjera të tregtisë ndërkombëtare do të bëhen pa probleme. Dhe kjo është edhe një nga arsyet e shumta që shteti ka gjithmonë prioritet tërheqjen e investimeve për industrinë e tregtisë së jashtme në mënyrë që kjo industri të ketë më shumë avantazhe për zhvillim. Prandaj, e ardhmja e rekrutimit të vendeve të punës për këtë industri konsiderohet të jetë shumë e hapur.

Sipas ekspertëve, në të ardhmen, kur ekonomia e vendit tonë do të zhvillohet dhe zgjerohet gjithnjë e më shumë, industria e tregtisë së jashtme do të kthehet në një industri majë shtize. Prandaj, nëse jeni të interesuar dhe keni pasion për tregtinë e jashtme, atëherë zgjidhni me besim dhe mund të jeni plotësisht të sigurt për mundësitë tuaja të punës pas diplomimit. Në veçanti, është e rëndësishme që të mos harroni të kultivoni njohuri të mira profesionale së bashku me trajnimin e aftësive më të buta për të qenë në gjendje të mbështesni punët e tregtisë së jashtme në të ardhmen. Sepse shkalla konkurruese e kësaj industrie do të jetë mjaft e ashpër dhe ju duhet të punoni vërtet shumë dhe të keni aftësinë për të qenë të favorshëm në procesin e afrimit të punës.

Shihni gjithashtu: Çfarë është CFS? Dalloni dy lloje tarifash CFS dhe THC në fushën e importit dhe eksportit

SEPSE. Cilat punë mund të bëhen pas diplomimit në tregtinë e jashtme?

Çfarë është Universiteti i Tregtisë së Jashtme? Ky është një nga universitetet më prestigjioze në vend, studentët pas përfundimit të këtij universiteti do t’i japin vetes shumë mundësi që të mund të aplikojnë në kompani apo biznese, madje në të gjithë vendin mund të aplikoni për punë në kompani të huaja nëse keni kushtet. Pra, pse të studiojmë tregtinë e jashtme? Këtu janë disa pozicione specifike për të cilat mund të aplikoni në kompani:

READ  Sử dụng bằng lái xe giả bị phạt bao nhiêu tiền? | Educationuk-vietnam.org

E para: Stafi i shitjeve Import-Eksport

Çfarë duhet bërë për të mësuar tregtinë e jashtme? Për këtë pozicion, detyra kryesore e stafit do të jetë kryerja e hulumtimeve dhe në këtë mënyrë zgjerimi i tregjeve vendase dhe të huaja, vendosja e kërkimit të klientëve të rinj dhe fitimi i komisioneve në bazë të shitjeve të arritura të kompanisë. Përveç kësaj, mund t’ju duhet të negocioni dhe të negocioni me klientët për të qenë në gjendje të nënshkruani kontrata të tregtisë së jashtme.

Së dyti: Stafi i import-eksportit në gjuhë të huaj

Në varësi të llojit të gjuhës që mësoni, do të mund të aplikoni për pozicionin e stafit të import-eksportit të kompanive që rekrutojnë punonjës që e njohin atë gjuhë, konkretisht nëse dini gjuhën kineze, do të aplikoni në kompanitë e rekrutimit për pozicione që dinë gjuhën kineze. sepse pronari i kompanise se tyre eshte kinez ose klientet e tyre jane kineze,…Kjo pune do te kerkoje te kuptosh mire.Nese i njeh proceset e aktiviteteve te import-eksportit dhe ke njohuri mbi ligjet e tregtise se jashtme mund te rekrutohen dhe te besh mirë.

Shihni gjithashtu: Grupin më të plotë të pyetjeve të intervistës për stafin e import-eksportit

VII. Cilat janë disa mënyra për të aplikuar për punë të studentëve të tregtisë së jashtme?

Ka shumë mënyra që ju të aplikoni për një punë në kompanitë e tregtisë së jashtme, a e dini? Nëse nuk e dini, ndiqni sugjerimet tona më poshtë për referencë:

Gjeni punë përmes të afërmve dhe miqve. Kjo është një mënyrë shumë e dobishme dhe nëse keni të afërm që punojnë në biznese, ju lutemi përditësoni menjëherë informacionin, sepse kur punoni në kompani, sigurisht që ata do ta njohin kompaninë tuaj, po rekrutojnë për pozicione të caktuara.

Mënyra e dytë që mund t’i referoheni kësaj është përmes librave dhe gazetave. Kjo është gjithashtu një nga mënyrat efektive, por nuk do të mund të përditësoni informacionin më të fundit

Më tej është se si mund të shkoni direkt në njësinë e biznesit për të parë informacionin e rekrutimit. Kjo është gjithashtu mënyra se si ju mund të përcaktoni informacionin më të saktë nga burimet e drejtpërdrejta të informacionit. Megjithatë, për këtë metodë, ata që janë larg kompanisë nuk do të mund ta aplikojnë atë sepse të jesh në gjendje të shkosh në kompani për një distancë prej disa dhjetëra apo ndoshta disa qindra kilometrash është vërtet e shtrenjtë për sa i përket parave. kostot e udhëtimit dhe kohë që ju ende nuk e dini nëse po punësojnë apo jo. Prandaj, kjo metodë do të zbatohet vetëm për ata që janë afër vendndodhjes së rekrutimit.

Shihni më shumë: Çfarë është një zyrtar i import-eksportit? Përshkrimi i punës së Oficerit të Importit dhe Eksportit

VIII. konkluzioni

Mbi të gjitha është përmbajtja që lidhet me tregtinë e jashtme dhe tregtinë e brendshme që duam të ndajmë me ju që dëshironi të mësoni në mënyrë që të kuptoni qartë se çfarë është tregtia e jashtme? Dhe çfarë pune mund të bëhen pas diplomimit në tregtinë e jashtme. Ose cilat janë mënyrat se si mund të gjeni punë në tregtinë e jashtme? Shpresojmë që përmes ndarjes së mësipërme, të mund të fitoni njohuri më të dobishme! Ju uroj që së shpejti të gjeni një punë në drejtimin që keni zgjedhur.