5 lượt xem

Những Bài Thơ 8 Chữ Về Môi Trường Hay Nhất | Educationuk-vietnam.org

Ju jeni të interesuar në Poezitë më të mira me 8 fjalë për mjedisin drejtë? Eja te shkojme VALVE HOC Ndiqni këtë postim këtu!

SHIKO MË SHUMË VIDEO Poezitë më të mira me 8 fjalë për mjedisin në facebook.com/PheBinhVanHoc.

Poezitë më të mira me 8 fjalë për mjedisin

Poezia është një formë e artit letrar jo vetëm në Vietnam, por edhe në njerëzim. Duke iu referuar poezisë, do të mendojmë për melodi dhe poezi që derdhen në zemrën e secilit me emocione të ndryshme. Dhe ky postim Biblioteka e Poezisë Tema do t’i referohet formës poetike me 8 fjalë. Një poezi me tetë shkronja është një strofë me tetë fjalë në çdo rresht, me një larmi pushimesh ritmike. Poezitë në formën e tetë fjalëve mund të përfshijnë shumë paragrafë të gjatë dhe një numër të pakufizuar fjalish. Ose mund të ndahet në strofa, zakonisht katër rreshta secila dhe me rima të shumta. Në vijim Biblioteka e Poezisë Unë do t’ju dërgoj artikuj poezi me 8 fjalë rreth mjedisi më e mira? Këtu, le të Biblioteka e Poezisë zbuloni.

Poezi me 8 fjalë për mjedisin 1: Citim nga Binh Ngo Dai Cao – Nguyen Trai

Jeta e re sjell shumë rreziqe sepse njerëzit dëmtojnë njerëzit Mjedisi i vendit të bukur tani është shkatërruar nga shumë njerëz të gabuar!

Burimet pyjore janë djegur nga zjarri Për shkak të lakmisë së pafund të njeriut Ku janë pastruar, ku sharrat janë copëtuar. Vende gërmimi, projekte hidroelektrike?

Burimet ujore tani janë… oh, të rraskapitura Kaq shumë lumenj kanë vdekur pa rrjedhur Ujërat e zeza të pakujdesshme derdhen në fusha “Duke shkatërruar edhe insekte dhe bimë”

Sa për ajrin, është edhe më e vështirë për të marrë frymë, për shkak të erës së keqe të plehrave, të ndërtimit, zhurmës, trafikut, konkurrencës. Niveli i menaxhimit lejon madje edhe importimin e… plehrave!

Nuk ka mbetur ku të kultivohet.Mbulimi i fushave të gjelbra me ndërtesa të larta Abuzimi i pesticideve, mbrojtja e të korrave dhe shkaktimi i helmimeve reciproke pa e ditur.

Habitati natyror po rënkon Nga dora shkatërruese e njeriut Dhe jeta – një shoqëri e gëzuar Ku tjetër kur dashuria njerëzore është e ftohtë!

Sa shkolla janë të tmerruara nga… pakënaqësia Para rrezikut të dhunës në shkollë Dashuria e mësuesve dhe nxënësve, kuptimi i miqve është të mos dashurosh Shkaktim i vrasjeve tragjike në sektorin e arsimit

E gjithë shoqëria u befasua nga dhuna, nga shpirti, ekonomia e deri te trupi, kush u prishën familje për shkak të kujt? Duhet të pyes veten në fatkeqësinë e dërguar!…

Kështu e dimë që mjedisi është i pakët.Nga natyra, shoqëria… Faji i njerëzve Ligji nuk është i rreptë, drejtësia nuk vjen.Pra i dhemb njerëzit të dëmtojnë njerëzit… E pikëlluar!

Nguyen Trai është i sigurt se ne nuk jemi shumë të çuditshëm. Përmbledhja me poezi “Binh Ngo Dai Cao” është një nga përmbledhjet më të njohura poetike në vendin tonë. Çdo varg është një varg emocionesh që autori mendon për mjedisin. Nëpërmjet kësaj poezie me 8 fjalë, Nguyen Trai u bën thirrje të gjithëve të bashkojnë duart për të mbrojtur mjedisin jetësor që na rrethon.

Poezi me 8 fjalë për mjedisin 2: MJEDISI IIM

Kur u rrita pashë arat Orizi jeshil është i freskët në dimër Unë gjithmonë e marr rrugën nëpër fusha Do të shkoj drejt e në çatinë e shkollës çdo mëngjes.

Kur u rrita, kishte rrugë, makinat ishin të shpejta sepse kishte shumë mbeturina pranë meje, pluhuri në rrugë ishte i bardhë, dielli nuk mund të largonte ujin e tepërt përgjatë lumit.

READ  Chùm thơ ngồi uống rượu một mình với tâm trạng buồn | Educationuk-vietnam.org

Kur mendova se doja një vend për të jetuar Temjani i gjelbër do të fluturonte i freskët kudo Por unë nuk mundem, njerëzit duhet të luftojnë unë dua kështu, fusha të gjera.

Ndotja e mjedisit ndikon në mirëqenien globale. Mbrojtja e mjedisit është një veprim urgjent për të ndërtuar një mjedis jetese të sigurt, larg sëmundjeve që rrezikojnë shëndetin dhe jetën e njeriut. Poezia është dëshira e një fëmije me dëshirën që ambienti të jetë gjithmonë i pastër dhe i bukur.

Poezi me 8 fjalë për mjedisin 3: Ndjekja drejt qafës së Formosës

Nga këndvështrimi i protestuesve, është e drejtë të mirëpresim dhe të qëndrojmë me popullin Formosa, jo vetëm një herë. E gjithë bota ka pushuar së lejuari.

Vietnamin nuk e dimë Sepse shkaku i peshkut të ngordhur është zbuluar.Pse të mos e largojmë atë.Ende të lidhur me njëri-tjetrin.

Askush nuk dëshiron që vendi i tij të jetë në kaos, askush nuk dëshiron të nxitojë në protesta, për mjedisin, për hir të jetesës, njerëzit janë duke vuajtur dhe të pakënaqur, ndaj ngrihen.

Vetem Quani ishte i verber, keshtu qe nuk shihte. Ai ndihmoi te mbulohej i gjithe qielli. Kenga e dites, Ha Tinh, e dashura ime, Tani eshte ndryshuar ne nje britme vajtimi.

Mos u gënjeni duke e parë armikun si mik, mos e largoni popullin nga trazirat dhe protestat për drejtësi që të rilindë deti, që populli të jetojë i qetë pa frikë.

Formosa groposi qesen e mbeturinave.Askush ose asnjë dëmshpërblim.Doli që ishte një djalë i keq.Askush tjetër veç zotit Drejtor Mjedisi.

Kërkimi i një jete të qetë për kombin Miliona njerëz duhet të vuajnë në rrugë Fëmijët e vegjël dhe të moshuarit duken të dhimbshëm Me zemër për të kthyer mjedisin e pastër.

Unë mendoj se protesta është politika më e mirë, mos ndërhyni, por duhet të tregoni rrugën. Nuk ka njerëz, kuadro që “bëjnë” Ata duhet të dëbohen para se të vdesë populli.

Fabrika e mossas duhet t’ju thotë lamtumirë Mos bëni marrëveshje për të mbijetuar. Protestuesit mos u ndalni akoma, tërhiqeni shpejt, mbase ka rrugë për të jetuar.

Oficerët tanë të mos shpifin kundër reaksionarëve Le të ngremë dallgë për të shkatërruar armikun. Mijëra litra benzinë ​​dhe naftë do të djegin gjithë zonën, të djegin të gjitha, të djegin të gjitha dhe të djegin të gjitha fomosat.

Formossa është një fabrikë që shkarkon ujërat e zeza në det, duke ndotur mjedisin detar dhe duke shkaktuar ngordhje të përditshme të peshqve në veri të vendit tonë, konkretisht në Ha Tinh. Poezia e mësipërme shpreh indinjatën për çështjen e nxehtë që populli ynë është jashtëzakonisht i inatosur për fabrikën e Formosës. Vargu i fundit “Burn all, burn all the fomossa, djeg të gjitha” zemërimi i popullit tonë ka arritur kulmin.

Poezi me 8 fjalë për mjedisin 4: Demokracia nga vendorja lart

Nëse nuk ka autoritet lokal që të bëjë rregullime, pala qendrore nuk di çfarë të bëjë, është e kotë të ngatërrohesh. Historia në anën lindore funksionon në anën perëndimore.

Ashtu shkatërrohet ambienti Çka populli ka nevojë dhe nuk e sheh, unë shoh vetëm shkrimet dhe tregimet e partisë, Jeta e zezakëve plotësohet përgjithmonë.

Për shkak të mungesës së demokracisë në vend, historia e njerëzve që shpresojnë se qeveria do ta injorojë atë.

Liderët duan të përparojnë në komunizëm Duke ndjekur modelin e industrisë së rëndë sovjetike. Mësoni politikën dhe ndiqni rregullat. Mjedisi i keq thjesht e injoron atë.

Kuadrot janë si të vizitojnë nëpunësit civilë.Njohje të njëanshme sipas urdhrave të eprorëve të tyre.Mos ndiqni nevojat e popullit.I gjithë vendi është i ri, ndaj është e vështirë të bëhet.

Ndryshe do të jetë nëse lokaliteti zotëron personin e vetëpërzgjedhur për të marrë mbi supe punën, ana qendrore luan vetëm një rol mbështetës Siguroni para për njohuri për ndërtim

READ  Những bài thơ hay nhất về mẹ – sưu tầm – Sách hay nên đọc | Educationuk-vietnam.org

Një mjedis i gjelbër – i pastër – i bukur është një kriter i rëndësishëm në drejtimin dhe strategjinë e ndërtimit të një shoqërie të qytetëruar dhe jetës së gjelbër. Një mjedis i gjelbër është gjithmonë dëshira e të gjithëve, i ndërtuar nga njerëzit nga procesi i rinovimit dhe transformimit të natyrës. Ndotja e mjedisit po rritet në shkallë të gjerë dhe niveli i ndotjes po rritet. Prandaj, përdorimi i poezive si këto për t’u bërë thirrje njerëzve të bashkojnë duart për të mbrojtur mjedisin është një ide shumë e mirë dhe e mbështetur shumë.

Poezi me 8 fjalë për mjedisin 5: QYTETI I DASHURISË

A nuk është përmbytur ende qyteti im? Makinat u zhytën në detin e ujit Shiu i bardhë, kush e di? Duke e ndarë dashurinë tonë me qindra mënyra, mijëra mënyra

Ky qytet ka ende shumë pluhur, erë, vesë Herët në mëngjes, i rënduar me nostalgji.Ndotje mjedisore, fluks mbytës njerëzish, mundim në zemrat e krimbave të mëndafshit për jetë.

Makina ime ngec në qytet çdo orë, lëviz çdo centimetër, rrotullon ngadalë timonin Sytë që kërkojnë kurrizin e njëri-tjetrit janë ende të ftohta Pikat e djersës bien të vetmuara.

Ky qytet është plot me gjëra, tufa molash nxjerrin rrobat e tyre shumëngjyrëshe Ata që enden rrugëve të tregut, trupat e vetmuar qëndrojnë në zemrat e tyre.

E mbani mend akoma këtë qytet? Një vend takimi për të mbjellë dashurinë në sytë e kaltër Duke ngulitur gjurmët e ditës kur u njohëm Ku të themi lamtumirë Kush dërgoi një shami?

Poema përdor imazhin e “qytetit të dashur” për të shprehur pikëpamjet e tij mbi ndotjen e mjedisit. Qyteti i përmbytur, “ndotja e mjedisit mbyt njerëzit” tregon se qyteti i autorit është shumë i ndotur. Poema nuk ka të bëjë vetëm me qytetin, por gjithashtu u thotë të gjithëve të mbrojnë mjedisin që të jetojnë në një atmosferë të freskët, të gjelbër – të pastër – të bukur.

Poezi me 8 fjalë për mjedisin 6: Vietnami duhet të importojë kripë!

I gjithë deti i Vietnamit po helmohet. Peshkimi me kripë konsiderohet i matur. Industria e turizmit është ulur pa asnjë shqetësim. Cilat mrekulli mund të shpëtojnë vijën e lakuar bregdetare?

Moza ende shkarkohet normalisht Edhe pse thuhet se është përzgjedhur me kujdes, uji nuk është i pastër me ngjyrë kafe të kuqërremtë Burimi i ndotjes shpërndahet nga dallgët.

Në veri ndot gjirin e Tonkinit Në jug dëmton detin në pjesën qendrore Shkatërron mjedisin ekologjik.Në vijim të rrymave ujore rrjedha lëviz në jug.

Kush do ta mendonte se vendi ynë duhej të importonte kripë! A hahet shpesh me probleme salca e peshkut? Të gjitha prodhimet e detit bëhen mbeturina Oh Fot mosa oh Fot mosa!

Edhe nëse investojmë miliarda dollarë ($) në Vietnam, në të vërtetë nuk ka asnjë përfitim. Vetëm një mënyrë për ta hequr qafe atë pa mëshirë. Cili është shansi për të shpëtuar?

Ndotja e detit është kaq e keqe Pse shteti është ende indiferent?! Përsëri mbulesë për ata që bëjnë mëkat o njerëz, deti nuk mund të jetë i pistë!

Ndotja e mjedisit është një nga problemet e nxehta globale të njerëzimit, veçanërisht gjendja aktuale e mjedisit ku shfaqen substanca dhe substanca toksike, duke çuar në ndryshime të shpejta dhe efekte negative në jetën e njeriut. Deti është pjesë e mjedisit, ndotja detare është ekzistenca e shumë substancave të dëmshme në mjedisin detar që i bëjnë organizmat detarë të paaftë për të jetuar dhe krijojnë probleme të këqija për njerëzit. Poema tregon inatin e popullit per fabriken Formossa e cila eshte prekur dhe demtuar shume por shteti ende nuk ka nderhyre???

Poezi me 8 fjalë për mjedisin 7: Çohu dhe shko

READ  Những Bài Thơ Thả Thính Bá đạo, Hài Hước đến Siêu Lòng!! - Đề án 2020 | Educationuk-vietnam.org

Ata janë të çmendur të nënshkruajnë një kontratë shumë të çuditshme.Në favor të armikut si mbret, duke shkatërruar mjedisin Zogjtë vdesin, largohen … edhe njerëzit e thjeshtë Veshur peshqit e ngordhur për shkak të detit helmues

Thithin dhe hanë vetë.Mbrojnë ligësinë e tyre dhe armiqtë e vjetër.Mendojnë se i gjithë ky komb është budalla.Fotografitë e shkumës së detit blu që shndërrohet në alga të kuqe.

Goja është e hapur dhe sqepi fleksibël Mendja është e rraskapitur, lakmia nuk ikën. Duhet të mbulojë të gjitha fatkeqësitë e shkaktuara nga parajsa Ata janë ende “të zgjuar”, “përgjithmonë të shkëlqyer”

Për katër mijë vjet, deti pëshpëriste dhe përplasej, rrit peshq e karkaleca për të rritur peshkatarë të panumërt, por tani më duhet të jem i zemëruar dhe i hidhëruar. I shtrirë i vdekur përgjatë gjithë vendit

Ata menduan se këta njerëz ishin budallenj dhe të dobët, si delet që përkulen para bajonetave Jo! Vendosi të mos e linte mizën të bënte përgjithmonë mashtrime. Hong i mbylli sytë, mbuloi gojën, i qetësoi njerëzit me ngjyrë përgjithmonë

Në momentin e jetës dhe vdekjes, djathtas dhe majtas Njerëzit e mposhtën frikën nga tirani, duke përplasur duart pa vullnet për të dalë në rrugë, duke rifituar arsyen dhe drejtësinë.

Miliona zemra po vlojnë nga vullneti Ky vendim “fitorja do të më shkojë!” Rifitoni djalin Giang, rindërtoni vendin e ri të vendit. Deti blu këndon, pylli i bën jehonë këngës së lashtë epike

Lërini njerëzit e Jugut të përkulen përpara Tempullit Kombëtar të Tempullit. Më falni paraardhësve… Duke thurur duart për t’u veshur, ju lutem mos flini përgjithmonë!

Siç e dimë të gjithë, uji mbulon 70% të sipërfaqes së tokës dhe pjesa më e madhe e saj është Deti. Por me jetën moderne të sotme, mjedisi ynë i detit blu është bërë gjithnjë e më shumë i ndotur. Poema përshkruan në mënyrë specifike sesi mjedisi ynë detar po ndotet dhe po dëmtohet si për njerëzit ashtu edhe për ekonominë e vendit.

Poezi me 8 fjalë për mjedisin 8:

Larg rrëmujës dhe rrëmujës së qytetit, e lë shpirtin tim të endet natën.Në fshatin e qetë dhe të qetë, është nata ajo që është me të vërtetë…. është natë

Nën qiellin me yje, e prita me dëgjim në mes të hapësirës.

Me nuhatjen e tokës së çuditshme, ndihem e shijshme kur kalon çdo fllad. Aroma e grejpfrutit e lëshuar butësisht në erë ndjej ëmbëlsinë ndonjëherë

Hape gojën për të pirë shiun e vogël që mund ta shoh me sytë e mi Me të dyja duart, shpirti po dridhet kaq i butë, i dashur dhe i qetë

Aktualisht, ndotja e mjedisit është një nga problemet serioze në mbarë botën, duke kërcënuar jetën e njerëzimit. Për të kapërcyer atë situatë, ka shumë fushata të organizuara për t’u bërë thirrje njerëzve të mbrojnë mjedisin. Edhe pse poema nuk flet drejtpërdrejt për problemin e ndotjes së mjedisit, autori përdor të shkosh në fshat të qetë dhe të pastër për të folur për problemin e ndotjes së mjedisit në zonat urbane.

Më sipër është një artikull për poezinë me 8 fjalë për mjedisin? Shpresojmë se ky artikull do t’ju ndihmojë të keni njohuri më të mira dhe të dobishme rreth poezisë në thesarin letrar vietnamez.

Pra, këtu kemi prezantuar me lexuesit Poezitë më të mira me 8 fjalë për mjedisin. Shpresojmë që ky artikull t’ju ndihmojë në jetën tuaj të përditshme dhe studimin. Ne dëshirojmë ta ndalojmë këtë artikull këtu dhe t’i urojmë lexuesve tanë një vit të ri 2022 të lumtur dhe të begatë!

Uebfaqja: https://phebinhvanhoc.com.vn/

Njoftoni: Kritika letrare përveç që u shërben lexuesve në Vietnam, ne kemi gjithashtu një kanal në anglisht PhebinhvanhocEN për lexuesit në mbarë botën, që i fton dëgjuesit të shikojnë.

Ju falenderojmë!