3 lượt xem

Những điểm đặc Biệt Chỉ Có ở Trường Đại Học Luật TP HCM – Đề án 2020 | Educationuk-vietnam.org

Universiteti i Drejtësisë i Qytetit Ho Chi Minh (faqja e internetit: hcmulaw.edu.vn) është një institucion kryesor trajnimi për drejtësi në rajonin jugor me një strukturë organizative gjithnjë e më të plotë, stafi dhe pedagogët trajnohen vazhdimisht për të përmirësuar kualifikimet e tyre. Çdo vit, shkolla tërheq gjithmonë shumë studentë për të aplikuar për pranim. Pse është shkolla kaq tërheqëse, a ka diçka të veçantë në këtë vend, le të eksplorojmë me DEAN2020.EDU.VN.

Rreth Universitetit të Drejtësisë në Ho Chi Minh City

Historia fillon

Më 30 mars 1996, Ministri i Arsimit dhe Trajnimit nënshkroi Vendimin Nr. 1234/GD – DT për krijimin e Universitetit të Drejtësisë në Ho Chi Minh City mbi bazën e shkrirjes së Degës së Universitetit Juridik të qytetit Ho Chi Minh dhe Shkollës së Drejtësisë. Universiteti i qytetit Ho Chi Minh. Shkolla ishte në atë kohë në bllokun e Universitetit Kombëtar të qytetit Ho Chi Minh.

Më 10 tetor 2000, Kryeministri nxori Vendimin Nr. 118/2000/QD – TTg për ndryshimin e organizimit të Universitetit Kombëtar të Vietnamit, Ho Chi Minh City. Sipas këtij vendimi, Universiteti i Drejtësisë u nda nga Universiteti Kombëtar i Vietnamit, Ho Chi Minh City dhe i përkiste Ministrisë së Arsimit dhe Trajnimit.

READ  5 lý do phổ biến khiến sinh viên ra trường thất nghiệp | Educationuk-vietnam.org

Gjatë 20 viteve të fundit, Universiteti i Drejtësisë në Ho Chi Minh City ka bërë përparim të madh në aspektin e shkallës dhe cilësisë, duke përmbushur kërkesat e trajnimit.

Universiteti po trajnon 7 fakultete dhe 1 lëndë të specializuar, duke përfshirë Fakultetin e së Drejtës Tregtare, Fakultetin e së Drejtës Civile, Fakultetin e së Drejtës Penale, Fakultetin e Drejtësisë Administrative dhe Shtetërore, Fakultetin e së Drejtës Ndërkombëtare, Fakultetin e Shkencave Bazë, Fakulteti Juridik dhe Fakulteti Juridik.Departamenti i Anglishtes Administrative dhe Juridike. Aktualisht, Universiteti i Drejtësisë i Qytetit Ho Chi Minh po kalon gjithashtu nga trajnimi njëdisiplinor në trajnimin shumëdisiplinor, si hapja e më shumë diplomave dhe krijimi i një Fakulteti të Menaxhimit, Departamenti i Anglishtes Juridike me drejtimet Administrim – Drejtësi, Administrim Biznesi. dhe Anglisht Gjuhe.

Misioni dhe vizioni

Shkolla ka për mision të ofrojë burime nga niveli mesatar deri në atë universitar dhe pasuniversitar në fushën juridike për lokalitetet dhe ministritë, duke kontribuar në zgjidhjen e çështjeve të rëndësishme në shkencën juridike të vendit.

Bordi drejtues dhe stafi i shkollës janë të vendosur të ndërtojnë Universitetin e Drejtësisë të qytetit Ho Chi Minh në një nga qendrat prestigjioze të trajnimit dhe kërkimit ligjor jo vetëm në Vietnam, por edhe në rajon.

Infrastruktura

Vendet e studimit:

Që nga themelimi i tij, Universiteti i Drejtësisë i qytetit Ho Chi Minh përfshin dy kampuse me një sipërfaqe totale prej 7,196 m2 (bodrumi 1 në nr. 2 Nguyen Tat Thanh, Reparti 12, Distrikti 4 dhe Kampusi 2 në nr. 2 Nguyen Tat Thanh , Lagjja 12, Distrikti 4 dhe Kampusi 2 në Autostradën Kombëtare nr. 123 13, Hiep Binh Chanh Ward, rrethi Thu Duc). Të dy kampuset janë ndërtuar rishtas me pajisje mjaft moderne të klasës.

READ  Thông tin tuyển sinh trường Đại học Thủy lợi | Educationuk-vietnam.org

Pajisjet e veçuara:

Biblioteka ndodhet në selinë e shkollës në 2 Nguyen Tat Thanh me ambiente moderne, sallë leximi të ajrosur dhe shpirt të lartë shërbimi. E investuar nga projekti Sida i Suedisë përsa i përket objekteve dhe pajisjeve moderne, biblioteka e universitetit është aktualisht lider në provincat jugore për sa i përket bazës së të dhënave ligjore me mbi 80,000 libra, disertacione, teza dhe 1800 CD-ROM. Përveç kësaj, biblioteka është e pajisur edhe me një dhomë kompjuteri për t’u shërbyer nevojave të studentëve që studiojnë, kërkojnë ose shkëmbejnë informacione online.

Stafi

Fakulteti i Drejtësisë i Universitetit të Ho Chi Minh City në seminar
Fakulteti i Drejtësisë i Universitetit të Ho Chi Minh City në seminar

Shkolla ka gjithsej 12 departamente funksionale, 06 njësi departamentesh dhe qendrash. Shkolla ka ndërtuar edhe një model menaxhimi me 3 nivele: Shkollë – Fakultet – Departamenti. Organizatat politike dhe organizatat masive nën Universitetin e Drejtësisë të qytetit Ho Chi Minh përfshijnë: Komitetin e Partisë, Sindikatat, Unionin e Rinisë Komuniste Ho Chi Minh, Unionin Studentor, Shoqatën e Alumni, Shoqatën e Juristëve, Shoqatën e Veteranëve. Në gusht 2016, Universiteti i Drejtësisë ka gjithsej 368 staf dhe pedagogë me 258 pedagogë dhe 110 menaxherë. Në të cilën, shkolla aktualisht ka 01 profesor, 12 profesorë të asociuar, 41 doktorë dhe 145 master (01 pedagog i lartë, 01 mësues elitar, 40 pedagogë kryesorë dhe 221 ligjërues).

Veprimtaritë e nxënësve

Me qëllim të festimit të 20-vjetorit të themelimit të Universitetit Juridik të qytetit Ho Chi Minh dhe 85-vjetorit të themelimit të Unionit të Rinisë Komuniste Ho Chi Minh, Unioni – Unioni Studentor i universitetit mbajti një kamp “Në ndjekje të lavdishme traditë” me aktivitete në natyrë, aktivitete tradicionale. Kjo ngjarje ka tërhequr mijëra studentë dhe studentë të shkollës për të marrë pjesë. Kampi përfshin një sërë aktivitetesh emocionuese me pika kryesore konkursi i vrapimit “Sun Race”, Dita e Ribashkimit, një natë festivali dhe një program shumëngjyrësh kulturor.

Kampi i Universitetit të Drejtësisë të qytetit Ho Chi Minh
Kampi i Universitetit të Drejtësisë të qytetit Ho Chi Minh

“Mirënjohje për iluministin” 2016 është një konkurs për të bërë lule dhe kartolina të punuara me dorë për të festuar Ditën e Mësuesve Vietnamezë 20/11. Konkursi u mbajt në sallën A të kampusit Nguyen Tat Thanh dhe sallën E të kampusit Binh Trieu, duke tërhequr pjesëmarrjen e shumë degëve. Me produkte cilësore që tregojnë kreativitet, konkursi përcolli respektin dhe dashurinë e nxënësve për mësuesit e tyre.

Konkursi “Mirënjohës iluminizmit” 2016 i studentëve të Universitetit të Drejtësisë
Konkursi “Mirënjohës iluminizmit” 2016 i studentëve të Universitetit të Drejtësisë

Për të festuar Kongresin e Unionit të Rinisë Komuniste Ho Chi Minh, Termi IX (2017 – 2019) dhe përvjetorin e 19-të të themelimit të Shoqatës së Studentëve të Vietnamit të Universitetit të Drejtësisë në Ho Chi Minh City, kampi i trajnimit titullohet “” I treti ” stafetë zjarri” u mbajt në rrethin Can Gio. Kampi i trajnimit ka dy përmbajtje, duke përfshirë trajnimin tematik dhe trajnimin e aftësive. Së bashku me serinë e aktiviteteve stërvitore të vështira dhe interesante janë programet kulturore dhe lojërat plot argëtim dhe kreativitet.

Arritjet e shkollës

  • Medalje pune e klasit te dyte, Vendim nr.27 KT/CT, date 02.02.2000.
  • Certifikatë Meritimi nga Ministria e Arsimit dhe Formimit për vitin shkollor 2009-2010 sipas Vendimit Nr.3759/QD-BGDĐT datë 31.08.2010.
  • Certifikatë Meritash nga Ministri i Arsimit dhe Trajnimit Për arritje të shquara në veprimtarinë e Shkencës dhe Teknologjisë në periudhën 2006-2010 sipas Vendimit Nr.2307/QD-BGDĐT datë 02.06.2011.
  • Certifikatë e Meritës nga Komiteti Popullor i qytetit Ho Chi Minh për arritje të jashtëzakonshme në trajnimin dhe nxitjen e kuadrove të qytetit sipas Vendimit Nr. 5501/QD-UBND, datë 15 nëntor 2011.
  • Certifikata e Meritës nga Kryeministria për shumë arritje të shquara Vendim Nr.441/QD-TTg datë 24.03.2011.
  • Certifikatë Meritimi nga Ministria e Arsimit dhe Formimit Për arritje të spikatura në zbatimin e programeve të punës së studentëve për periudhën 2009-2012 Vendim Nr. 2564/QD-BGDĐT datë 16/7/2012.
  • Certifikatë Meritimi nga Ministri i Arsimit dhe Trajnimit Me arritje të shkëlqyera në organizimin e veprimtarive kërkimore-shkencore të studentëve në vitin 2013 Vendimi Nr. 5831/QD-BGDĐT datë 12.11.2013.
  • Certifikatë Meritimi nga Ministria e Arsimit dhe Arsimit Me arritje të shkëlqyera në vitin shkollor 2012-2013 Vendim Nr. 5378/QD-BGDĐT datë 14.11.2013.
  • Certifikatë Meritimi nga Ministria e Arsimit dhe Trajnimit Për arritje të spikatura në vitin shkollor 2014-2015 Vendimi Nr.6175/QD-BGDĐT datë 24.12.2015.
  • Medalje pune e klasit të parë sipas vendimit nr.595/QD-CTN, datë 25/3/2016.

Veçori të veçanta vetëm në Universitetin e Drejtësisë të qytetit Ho Chi Minh

Universiteti i Drejtësisë në Ho Chi Minh City është i specializuar në kurse trajnimi që lidhen me fushën juridike. Këtu janë veçoritë speciale të disponueshme vetëm në këtë shkollë që DEAN2020.EDU.VN dëshiron të ndajë me ju.

Shkolla ka një vendndodhje kryesore në zemër të qytetit

Marrë nga çatia e Universitetit të Drejtësisë në Ho Chi Minh City
Marrë nga çatia e Universitetit të Drejtësisë në Ho Chi Minh City

Shtrirë në anën e lumit Saigon, që ndodhet pikërisht në zemër të qytetit Ho Chi Minh, përballë skelës Nha Rong – vendi që dëshmoi ngjarjen historike të largimit të xhaxhait Ho për të gjetur një mënyrë për të shpëtuar vendin, pranë ndërtesës Bitexco – ku u konfirmua, pozicioni i Saigonit… Do të jetë një ndjenjë e mrekullueshme nëse mund të shkoni në apartamentin në katin e fundit të shkollës, të pini një filxhan kafe me qumësht të ftohtë dhe të shihni Saigon nga lart.

Të gjitha disiplinat e trajnimit kanë të bëjnë me ligjin

Me drejtime në trajnime si: Menaxhment – Drejtësi, E Drejtë Ndërkombëtare, E Drejta Tregtare, E Drejta Civile, E Drejta Administrative, E Drejta Penale, Anglisht Juridike, Administrim Biznesi,… Universiteti Juridik i qytetit Ho Chi Minh ka qenë dhe do të trajnojë bachelorë të aftë për Shoqeria.

Mund të thuhet se çdo profesion lidhet me fushën juridike. Prandaj, Universiteti i Drejtësisë i Qytetit Ho Chi Minh është gjithmonë i hapur për të mirëpritur studentët përmes programeve të trajnimit joformal dhe pasuniversitar.

Standard relativisht i lartë i hyrjes

Për t’u regjistruar në këtë shkollë, duhet të kaloni muaj e ditë “duke lëruar ditë e natë” në gjimnaz për të arritur rezultate të larta në provimet e pranimit në universitet dhe fakultet. Përveç kësaj, ju duhet të keni një rekorde akademike “të bukur” dhe të provoni aftësinë tuaj përmes një testi kompetencash të organizuar nga shkolla.

Stafi mësimdhënës është jashtëzakonisht entuziast, i ri dhe dinamik

Ju mendoni se studimi për drejtësi është të studiosh me “doktorë të anesteziologjisë”, kjo nuk është e vërtetë në fakultetin e drejtësisë. Në Ulaw do të zhyteni në një mjedis tërheqës mësimi, mënyrë shkencore të punës, nuk ka asnjë moment të vetëm të mërzitshëm në Drejtësi nga një ekip mësuesish erudit, njohuri “super klasike” dhe jo më pak qesharake, interesante.

Duke folur për mësuesit e shkollës së tyre, Ulawerët janë gjithmonë krenarë që kanë një ekip mësuesish “plotësisht të talentuar” në shkollë.

Lëvizja sindikale – shoqata e zjarrtë

Ndoshta dikush ka menduar, një person që studion drejtësi ka vetëm “Ha, fle, ligj” në ditë, apo jo? Atëherë e keni gabim, hyrja në fakultetin e drejtësisë po hyn në një mjedis jashtëzakonisht dinamik me aktivitete të panumërta të organizuara gjatë javës. Duke hyrë në Fakultetin Juridik, do të ndiheni “i trishtuar” sepse nuk ka asnjë moment në ditën tuaj kur mund të uleni aty “vetëm dhe për malli”. Duke qenë se shkolla është shumë dinamike, programet do t’ju joshin, duke ju bërë të mos i humbisni dhe të rrini vetëm “autik”.

Natë muzikore për të festuar 20 vjetorin e Universitetit të Drejtësisë në Ho Chi Minh City
Natë muzikore për të festuar 20 vjetorin e Universitetit të Drejtësisë në Ho Chi Minh City

Shumë klube akademike

Klubi i Projekteve Gjyqësore
Klubi i Projekteve Gjyqësore

Përveç komiteteve dhe shoqatave që janë aktive në lëvizje, ka edhe shumë klube akademike që funksionojnë jashtëzakonisht efektivisht. Disa nga klubet e shkollës si: gjykimi provues, praktika ligjore, anglishtja ligjore etj., vetëm duke dëgjuar emrin, mund të shihni mrekullinë në këtë shkollë, apo jo?

Standardet e Universitetit të Drejtësisë të Qytetit Ho Chi Minh në 2019

Standardet e Universitetit të Drejtësisë të Qytetit Ho Chi Minh në 2019
Standardet e Universitetit të Drejtësisë të Qytetit Ho Chi Minh në 2019

Tarifat e shkollimit në Universitetin e Drejtësisë të qytetit Ho Chi Minh

Sipas skemës, shkolla zbaton mekanizmin e mbledhjes dhe menaxhimit të tarifave të shkollimit sipas përcaktimeve të Dekretit 86/2015/ND-CP datë 2 tetor 2015 të Qeverisë për mekanizmin e mbledhjes dhe menaxhimit të tarifave të shkollimit për institucionet. arsimin në sistemin kombëtar të arsimit dhe politikën e përjashtimit dhe uljes së tarifës së shkollimit, si dhe mbështetjen e shpenzimeve të studimit nga viti shkollor 2015-2016 deri në vitin shkollor 2020-2021 dhe të përcaktuara në këtë Vendim.
Konkretisht: Aplikoni sipas rregulloreve të përgjithshme me tarifat e mëposhtme (Njësia: milion VND/student/vit):

përmbajtja

Viti shkollor

2017-2018

2018-2019

2019-2020

2020-2021

Tarifa mesatare maksimale e shkollimit(i programit masiv, nivel universitar, i rregullt)

16.00

17.00

17.50

18.00

Skema thotë qartë se tarifa mesatare maksimale e shkollimit për programin masiv, niveli i rregullt universitar që lejohet të aplikojë Universiteti në vitin shkollor 2017-2018 është 16 milionë VND/student.

Universiteti llogarit dhe publikon tarifat specifike të shkollimit për çdo grup disiplinash, drejtimesh dhe programesh trajnimi përpara regjistrimit, duke siguruar që tarifa mesatare e shkollimit (e programit masiv) nuk mund të kalojë normën maksimale mesatare të tarifës së shkollimit të shkollës siç përcaktohet në këtë vendim. .

Duke folur më shumë për këtë rregullore, më 20 prill, Universiteti Juridik i Qytetit Ho Chi Minh nxorri një deklaratë për shtyp duke shtuar: përcaktimi i tarifave specifike të shkollimit duhet të kryhet sipas udhërrëfyesit, bazuar në nivelet e llogaritura, të konsultohet dhe do të vendoset zyrtarisht. nga Universiteti, i shpallur publikisht përpara se të aplikoni.

Për kurset aktuale, tarifat e shkollimit do të rregullohen me rritjen maksimale të vitit pasardhës që nuk kalon 30% të vitit paraardhës nga data e hyrjes në fuqi të vendimit për miratimin e skemës.

konkludoni

Më lart, DEAN2020.EDU.VN ka ndarë me lexuesit të gjitha informacionet në lidhje me Universitetin Juridik të Qytetit Ho Chi Minh. Kështu, ju keni mësuar më shumë veçori të kësaj shkolle në krahasim me shkollat ​​e tjera të zonës. Nëse jeni të apasionuar pas fushës juridike, mos harroni të aplikoni në këtë shkollë. Paç fat!

Burimi: Universiteti i Drejtësisë i Qytetit Ho Chi Minh

Bài viết cùng chủ đề: