8 lượt xem

Review sách Thư (Tegami) – Higashino Keigo | Educationuk-vietnam.org

Tegami – Letër është një histori për letrat në burg nga i burgosuri i vrasjes Takeshima Tsuyoshi drejtuar vëllait të tij më të vogël Takeshima Naoki. Por Naoki nuk donte që ato letra të mbërrinin. Sepse është një testament i së shkuarës, i kujtesës në jetë, i paragjykimit që ka gjuha e botës për të – familjari i të burgosurit.

Si shumë libra të tjerë të Higashino Keigonovelë Tegami – Letër mos i kushtoni rëndësi të madhe elementit detektiv. Ngjarjet që rrjedhin nga një rast, që përfshin zgjidhësin janë vetëm katalizatori, shtresa e jashtme e shkëmbit për të krijuar premisën për zhvillimin e historisë. Kuptimi i thellë i veprës qëndron në psikologjinë dhe mendimet e brendshme të çdo personazhi; është mënyra e autorit për të treguar historinë, duke e bërë rrëfimin të rrjedhë natyrshëm, por edhe jashtëzakonisht torturues dhe torturues. Si fryma e jetës: duke u larguar në heshtje në mënyrë të pavullnetshme, duke i bërë të brendshmit dhe njerëzit përreth, madje edhe lexuesit, të mendojnë përgjithmonë.

Letër - Higashino Keigo - rishikim nga reviewsach.net

Gjithashtu për shkak se historia është e lehtë për elementët detektivë dhe e rëndë për faktorët psikologjikë, mund të thuhet, Tegami – Letër Ka një komplot, përmbajtja është shumë e thjeshtë: Dy vëllezër Takeshima djersën e të dy prindërve. Vëlla Tsuyoshipër të përmbushur dëshirën e tij për të ndihmuar vëllain e tij më të vogël është Naoki hyri në universitet, punoi aq shumë sa shëndeti i tij ishte i rraskapitur. Në dëshpërimin e papunësisë, dita e provimit pranues të vëllait të tij po afrohej gjithnjë e më shumë. Tsuyoshi ka kryer veprën penale: Vjedhje e vrasjes. Ai u kap me shpejtësi nga policia. Gjatë kohës së tij në burg, Tsuyoshi lejohet t’i dërgojë vëllait të tij një letër çdo muaj. Por, një person në burg, aq larg jetës së jashtme sa Tsuyoshiduke mos ditur se ekzistenca e tij, letrat që dërgonte ishin bërë barrë, fantazma e së shkuarës e thelloi paragjykimin që njerëzit kishin ndaj njëri-tjetrit. Naokibën Naokii paaftë për të ngritur fytyrën për të jetuar drejtë përballë jetës.

Me një komplot kaq të thjeshtë, nuk është aq i madh sa shumë vepra të mëvonshme që fokusohen në gjëra të tilla makro-lidhura si ligji i një vendi, çështja e mbrojtjes së mjedisit apo mbijetesa e mbarë njerëzimit. …; Higashino Keigo ka krijuar një linjë karakteri, jo shumë të mbushur me njerëz, por shumë njerëzore, shumë reale dhe shumë reale.

Kjo eshte Takeshima Tsuyoshi, pothuajse asnjë hije, pa foto por gjithmonë prezente përmes çdo letre që dërgon. Ende thuaj, Tsuyoshi në çdo letër është i pafajshëm, i shkujdesur, duke mos menduar për ndjenjat e të huajve, por, a është e vërtetë kjo? Vetmia e dikujt që mund të shikojë vetëm kalimin e kohës, pendimi që e ha njeriun tani e përgjithmonë, pendimi se i ka shkaktuar vështirësi vëllait apo motrës së tij të dashur… Tsuyoshi të shkujdesur? Sigurisht qe jo. Por ai thjesht po përpiqet të jetë i shkujdesur sepse e kupton, nuk ka të drejtë të shprehë vetminë e tij që të mund të kërkojë Naoki apo familja e viktimës çfarëdo.

Megjithatë, letrat e Tsuyoshi vërtet e nevojshme? Për këtë është e pamundur të shpjegohet qartë sepse nëse e sqaroni në çfarëdo mënyre, do ta gjeni shumë mizore. Por vetëm me Tsuyoshi, kërkohet të shkruani një letër. Sepse vetëm kështu ai, një kriminel i grabitjes dhe vrasjes, ka humbur shtetësinë, mund të kontaktojë ende botën e jashtme, është e vetmja mënyrë që mund të konfirmojë se është ende gjallë, të ekzistojë.

READ  Làm sao để đọc sách nhanh, hiểu sâu, nhớ lâu? | Educationuk-vietnam.org

Kjo eshte Takeshima Naokivëllai i vrasësit, i cili luftoi për të hequr qafe njollat ​​e së shkuarës për të rindërtuar jetën e tij, por sa më shumë luftonte, Naoki sikur zhytej gjithnjë e më thellë në një moçal të panjohur. Ajo moçal quhet paragjykim, që është gjuha e botës për emrin që njerëzit i vendosin “vëllai i një vrasësi dhe hajduti”. Jo vetëm Naoki i së tashmes, por edhe familja e tij në të ardhmen janë viktima të atij paragjykimi. Kështu që, Naoki mori veprime jashtëzakonisht ekstreme, u përpoq të përballonte gjithçka, por në fund ajo që mori ishte vetëm fryt i hidhur. Vetem atehere Naoki Unë gjithashtu e urrej veten. Për ta kuptuar, jeta e tij është një këngë e trishtë plot dëshpërim. Ashtu si edhe sikur ta këpusësh, nuk mund ta ndryshojë të vërtetën Takeshima Naoki është vëllai i vogël i Takeshima Tsuyoshi. A mund të thuhet, Naokidiçka vërtet e ngjashme me Ryoji bukur Yukiho dhe shumë personazhe të tjerë në veprat e Keigo-senseiqofshin në një situatë apo në një tjetër, me këtë apo atë fat, të gjithë duket se po hyjnë gradualisht në “Nata e Bardhe” nuk ka rrugedalje.

Letra - Tegami

Dhe me çdo kapitull që kalon, ka personazhe, të cilët mund të jenë të përkohshëm, mund të luajnë gjithashtu një rol kryesor në atë kapitull, me dashje apo pa dashje, duke kontribuar gjithnjë e më shumë në ngjyra në ekran. “nata e bardhë” Naoki është duke ecur. Ata kanë emra dhe identitete, por të gjitha duket se përfaqësojnë dy fjalë “paragjykim”, dy fjalë “dënim” për krimet që Tsuyoshi shkaku. Sikur ti Hirano dikur thoshte: “Është e natyrshme që diskriminojnë“,”Kriminelët duhet të jenë të vetëdijshëm për këtë. Problemi nuk është vetëm të shkosh në burg. Ata duhet të kuptojnë se dënimi nuk u drejtohet vetëm atyre“.

Pra, në fund të fundit, ndoshta është e pamundur të fajësosh apo të fajësosh dikë. Sepse çdo problem, çdo mendim, çdo veprim njerëzor shfaqet në faqen e Keigo-sensei Të gjitha mendimet e arsyeshme, të arsyeshme, të arsyeshme që do të mendonte një person normal. Nuk mund të duash, nuk mund të fajësosh, nuk mund të urrej plotësisht, prandaj zemrat e lexuesve kur bien në kontakt me personazhet e serialit. Tegami – Letër gjithnjë e më rënduese dhe shqetësuese. A nuk u pëlqen njerëzve natyrshëm ajo që është e dukshme? Por natyra e jetës nuk ka qenë kurrë kaq e qartë dhe e lehtë për t’u kuptuar dhe shpjeguar nga njerëzit. Dhe çdo siluetë që shfaqet në letra.

Megjithatë, mes ngjyrave të zymta, melankolike të Tegami – Letërka ende individë si Kurata, Shiraishi Yumiko bukur Terao Yusuke , që të paktën, lexuesit të shohin pikën e ndritshme në mes të “natës së bardhë”. Ata mund të jenë njerëz në të njëjtën situatë si Naoki kështu që është e lehtë për të empatizuar dhe kuptuar dhimbjen e tij nga thellësia e zemrës së tij. Ky mund të jetë personi me të cilin luani Naoki me gjithë paanshmërinë, pastërtinë, bujarinë dhe unitetin. Ata janë dashuria e jetës, dashuria e njerëzve, deri në fund, Tegami – Letër Ka dhimbje, dëshpërim, mizori, sado e errët, ka ende një fije shprese për të ardhmen ose nesër.

READ  11 cuốn sách hay về lịch sử loài người cung cấp một bức tranh trực quan và toàn diện nhất | Educationuk-vietnam.org

E shkruar në vitin 2003, mund të thuhet se çdo kontekst dhe hapësirë ​​në Tegami – Letër Krahasuar me kohët moderne, ato janë mjaft të lashta. Por është ajo lashtësia që përputhet me atmosferën mbytëse, të zymtë si një natë e çuditshme e pafund. Një atmosferë shumë japoneze me njerëz që kanë humbur identitetin e tyre, duke luftuar për të folur për veten e tyre, për të provuar se ekzistojnë në mes të jetës. Një Tsuyoshi i cili humbi nënshtetësinë e tij për të bërë të keqen ende arriti të mbajë grimcën e fundit të njerëzimit përmes faktit se ai u shkruante letra njerëzve përreth tij. Një Naoki dëshiron të mohojë identitetin e tij të vërtetë si vëllai i vrasësit në mënyrë që të ndërtojë një identitet të ri, duke shpresuar të ketë një jetë më të mirë. Një Shiraishi gjithmonë të kërkuar Naoki Ajo jetoi një jetë të fortë dhe dinjitoze, por ajo vetë jetonte gjithmonë në ankth, frikë, fshehur për shkak të borxhit të të atit. Një Jusuke duke luftuar në industrinë e argëtimit vetëm për të pohuar egon me një këndvështrim artistik: muzika duhet të jetë muzikë, ku së pari të përçojë talentin e artistit, pastaj të kënaqë audiencën. Fake… Njerëz të vitit 2003, por nën penën e Keigo-senseiu rishfaqën si japonezë modernë në veçanti, si njerëz në përgjithësi.

Rishikimi i librit - Higashino Keigo

Përveç një atmosfere dhe shumë japonezë për të krijuar diçka unike për punën, Tegami – Letër Është gjithashtu historia e zakonshme e njerëzve në botë, për psikologjinë e përbashkët të njerëzimit kur përballet me “specinë e humbur”, ata që i përkasin pakicës. Po, janë kriminelët dhe të afërmit e tyre.

Nëse në Akui – Malice, paragjykimi krijon keqdashje, nga keqdashja përbën krim; Ai paragjykim vjen nga frikacakët, nga edukimi i familjes dhe i shkollës. Pastaj ejani në Tegami – Letër, është ende e njëjta histori paragjykimi, por paragjykimi tani vjen nga psikologjia e zakonshme e njerëzve kur përballen me krimet. Shkelësit gjykohen nga ligji dhe të dashurit e tyre do të duhet të gjykohen nga bota: të trajtohen si të huaj, të mënjanohen, të diskriminohen… edhe pse ai person nuk bën asgjë vetë. çfarë nuk shkon. Keigo-sensei e quajti atë psikologji vetëmbrojtëse, sjellje “kundër diskriminimit, ose është refleksi i natyrshëm, i pakushtëzuar i njerëzve kur ndeshet me një ngjarje, në kundërshtim me binarët, trajektorja e jetës paqësore. Ligji, ndoshta vetëm një “kryq i zbrazët”, por gjuha e kësaj bote është ligji pa emër, i pashkruar që i detyron të gjithë të përfshirët: si shkelësin, familjen kriminale dhe viktimën gjithashtu.

Por për shkak të kësaj, rregulli i pashkruar i shtyn njerëzit brenda përgjithmonë të zhyten në moçal, në “natën e bardhë” pa të nesërme. Ishte një dënim i ashpër dhe i dhimbshëm për një pakicë të tjetrit. Aq sa, kur Naoki mjaft i guximshëm për t’u përballur me vëllain e tij pasi ka kaluar mjaft dhimbje, duke luftuar për të kapërcyer të kaluarën, ende duke u mbytur dhe duke bërtitur: “Hej vëlla! Naoki i pëshpëriti në zemër. Pse kemi lindur në këtë botë?“. Kenga Imagjinoni Naoki përdoret për të kënduar, duke u shfaqur dobët, përsëri dhe përsëri, duke formuar strukturën përkatëse të terminalit për Tegami – Letër si një dëshirë Naoki ishte: një botë pa kufij, një botë pa ndarje, pa paragjykime. Pastaj, Naoki nuk mund të këndonte më, sepse e kuptoi, ajo dëshirë do të ishte përgjithmonë vetëm imagjinare përpara realitetit të errët dhe të ashpër.

READ  [Review Sách] "Ghi Chép Về Một Hành Tinh Âu Lo": Làm Thế Nào Để Sống Sót Trong Một Thế Giới Đảo Điên? | Educationuk-vietnam.org

Përveç problemit: “Paragjykimi në zemrat e të tjerëve është si një mal i madh, sado të përpiqesh ta lëvizësh, është vetëm një ëndërr.“(I dashur Cong BaoNa Tra Ma zbriti në tokë), Tegami – Letër Është gjithashtu një histori për zgjedhjet e njerëzve në një jetë plot me ngjarje që askush nuk mund t’i kishte parashikuar. Në momentin e kryerjes së një krimi, Tsuyoshi u përball me një mori zgjedhjesh: të vazhdojë të vjedhë? Të qëndroj të marr një pako gështenja të pjekura, të qëndroj për të parë televizor, të vras ​​dikë? Kur u kthye në burg, ishte një zgjedhje: të shihte apo jo vëllanë, të shkruante një letër apo jo? Naoki duhet të zgjedhë se si të jetojë me emrin e vëllait të grabitësve dhe vrasësve: të shkëmbejmë ëndrra, dashuri, punë, dhe në fund një marrëdhënie plot padrejtësi,… Dhe njerëz të tjerë gjithashtu. Nuk e di nëse kjo zgjedhje është e drejtë apo e gabuar, mund të zgjidhë rrënjën e problemit apo jo, por njerëzit duhet të zgjedhin vazhdimisht mënyrën e jetesës, stilin e jetesës dhe qëndrimin e tyre përpara jetës.

Libri mbyllet në formë të hapur, Higashino Keigo mos fol per jeten Naokipër të mos përmendur të ardhmen në Tsuyoshi lirim nga burgu. Hapi i radhës i dy vëllezërve, vazhdon të jetë provë e gabim, sepse jeta përpara ka ende shumë dhimbje. Prandaj, me Tegami – Letërlexuesit mund të qajnë kur të brendshmet janë në gjendje të flasin nga thellësia e shpirtit të tyre, pas aq shumë mbytjes sa kompozimet e saj Keigo-sensei sjellë përpara.

Tegami – Letërtregimi tregohet nga dy këndvështrime, dy persona: këndvështrimi i Tsuyoshi me rrëfim në vetën e parë përmes letrave të tij; këndvështrimi i Naoki në vetën e tretë përmes jetës që duhej të bënte pas ditës Tsuyoshi arrestuar. Prandaj, Keigo-sensei krijoi dy hapësira historish, dy disponime njerëzore shumë të ndryshme: hapësirë ​​në burg dhe hapësirë ​​jashtë shoqërisë, psikologji kriminale dhe familjen e të burgosurit; së bashku me këtë janë marrëdhëniet shoqërore që nuk janë të lehta për t’u injoruar apo mohuar. Një vepër, duke menduar se flet për çështje shumë të vogla personale, por që mundon e përndjek zemrat e njerëzve përgjithmonë. Një histori, që përmban ankthin njerëzor që askush nuk mund ta dallojë të drejtën – të gabuarën, të mirën – të keqen. Më pas, faqja e fundit e librit ishte ende e hapur, por lotët mbytës që atëherë janë kthyer në lot.

Linku për të blerë librin:

Rishikimi i mushkonjave

Linh Naby - autor në Reviewsach.net

Linh është një redaktues i vështirë, ters dhe jashtëzakonisht i rreptë me ata që shpesh bëjnë gabime shtypi.

Personaliteti por jo i shoqërueshëm, i bukur por i lehtë për t’u ofenduar

Bài viết cùng chủ đề: