28 lượt xem

Texture là gì? Cách dùng và những chất liệu Texture phổ biến nhất trong thiết kế | Educationuk-vietnam.org

Tekstura konsiderohet si një nga imazhet më të përdorura dhe mjaft të njohura. Teksturat mund t’ju ndihmojnë të shtoni ngjyra në jetën tuaj. Le të shqyrtojmë se cilat lloje tekstesh janë më poshtë.

Në fushën e dizajnit grafik online ose inxhinierëve të dizajnit që përdorin softuerin photoshop, termi teksturë përdoret gjithmonë si një fakt bazë dhe përdoret më shumë në jetë. Pra, çfarë është cilësi? Si përdoret tekstura në dizajnin e brendshëm për inxhinierët e dizajnit grafik në internet duke përdorur softuerin photoshop. Le ta zbulojmë së bashku pas këtij artikulli!

I. Çfarë është tekstura?

Për t’iu përgjigjur se çfarë është tekstura, para së gjithash, kushtojini vëmendje imazheve të kopertinës që janë vendosur si sfond i këtij kompjuteri, i këtij sfondi të telefonit.

Sipërfaqja e përafërt e drurit tregohet në teksturë

Sipërfaqja e përafërt e drurit tregohet në teksturë

Imazhi duket si 3D në një aeroplan 2D

Imazhi duket si 3D në një aeroplan 2D

Pas këtyre fotove, ata iu përgjigjën pyetjes çfarë është tekstura? Modelet e sheshta tërheqin syrin dhe krijohen nga stilistë të brendshëm që përdorin softuerin e redaktimit të fotografive për të krijuar efekte të bukura, përmasat janë optimizuar pothuajse në mënyrë perfekte për të mos ndikuar.

II. Sa tekstura ka?

Për t’iu përgjigjur pyetjes së mësipërme, le të zbulojmë se cilat janë llojet e teksturave, klasifikimi në bazë të perceptimit të teksturës dhe sipërfaqes së asaj teksture. Edhe pse tiparet janë disi të ngjashme, ato ende përdoren në fusha të ndryshme të jetës

1.Tekstura e prekshme

Në anglisht, fjala taktik do të thotë prekje. Tekstura ka njërën anë të fytyrës që nuk është e butë dhe krijon linja të përafërta në një aeroplan 2D, kjo është një nga risitë e reja në dizajnin grafik online për dizajnin e brendshëm ose të detajuar, pronarët e shtëpive. Inxhinierët e dizajnit do të përdorin goditje të mbivendosura me softuerin Photoshop për të krijuar vrazhdësi për të krijuar animacion. Piktorët e mëdhenj që nga kohërat e lashta kishin këtë aftësi për ta bërë pikturën më të gjallë

2. Tekstura vizuale

Pra, cilat janë detajet në formën e Visual Texture? Tendencat e ngjyrave duhet të ndjekin rregullat dhe përmasat, arnimet e ngjyrave të redaktuara me softuerin Photoshop janë mjetet kryesore për të ndihmuar në krijimin e iluzioneve dhe 3D për produktet e dizajnit. Inxhinierët e softuerit zgjedhin këtë format për ta përdorur më shumë në dizajnin grafik në internet dhe dizajnin e brendshëm, sepse është më i lehtë dhe më i shpejtë.

III. Cili është përdorimi i Texture?

Për t’iu përgjigjur se çfarë është përdorimi i teksturës, do të dimë se cili është roli i teksturës në zbatimin e saj në dizajnin grafik në internet.

+ Rritni ngjyrat më gjallërisht, dizajnoni efekte virtuale për vizionin e shikuesit dhe krijoni një theksim të veçantë për secilin objekt

+ Rregullat e ngjyrave përdoren për ta bërë dizajnin më të bukur nga sa duket, duke sqaruar detajet e ndryshme

+ Tekstura përdoret si sfond ose sfond për shkak të rezolucionit të lartë

IV. Udhëzime për përdorimin e Texture në Photoshop

Softueri Photoshop mund të thuhet se është një nga pjesët e rëndësishme në përdorimin e redaktimit të efekteve për inxhinierët e dizajnit. Pra, cilat janë mënyrat për të redaktuar imazhet e Texture? Le të vazhdojmë të mësojmë për këtë temë të dizajnit grafik me ne. Ju mund të përdorni versionin falas në internet të softuerit Photoshop. Megjithatë, për inxhinierët profesionistë të dizajnit, ata duhet të blejnë versione të shtrenjta dhe të krijojnë modele teksture më komplekse dhe të qëndrueshme.

READ  Soạn bài Thực hành một số phép tu từ ngữ âm | Educationuk-vietnam.org

1. Sfondi i kopjuar

Një nga mënyrat për të modifikuar sfondin e një teksture është ta kopjoni atë. Ju duhet t’i keni skedarët e imazheve të ruajtura në memorie për ta bërë më të lehtë modifikimin

Shtypni Ctrl + J për të kopjuar sfondin

Nëse doni të dini se çfarë të ndryshoni ngjyrën e një imazhi bardh e zi për një teksturë, kryeni veprimin duke shtypur Ctrl + Shift + U në të njëjtën kohë

Ju nuk keni nevojë të mbani mend formula të tilla të rënda, ka shkurtore të tastierës në softuerin Photoshop për t’ju ndihmuar duke ndjekur udhëzimet e mëposhtme.

– Imazhi -> Rregullimet -> desaturate -> në modalitetin e përzierjes mund të zëvendësohet me Mbivendosje

2. Vazhdoni të zgjidhni përsëri shtresën e sfondit

Për të ndihmuar në modifikimin, zgjidhni shtresën e sfondit dhe shtypni Ctrl + J si hapin e parë dhe tërhiqni dhe lëshoni në pozicionin e sipërm.

Vazhdoni të shtypni Ctrl + U ose mund të shtypni këta butona në shiritin e veglave si Image -> Adjustments -> Hue

Ju mund të përdorni operacionin për të futur numrat saktësisht me indeksin që dëshironi

3. Përdorimi i teksturës

Dëshironi të dini se si të përdorni teksturat? Mund ta shkarkoni online falas pasi këto tekstura janë krijuar nga shumë stilistë të ardhshëm të brendshëm dhe stilistë grafikë.

Pasi të keni shkarkuar teksturën që dëshironi, hapni Photoshop për të futur imazhin dhe shtypni Ctrl + A dhe më pas zgjidhni V dhe vendosni Texture në pjesën që dëshironi. Mund të ndryshojë përzierjen në dritë të butë dhe të ndryshojë ngjyrën për t’iu përshtatur estetikës

4. Vazhdoni të përdorni teksturën e dytë

Cila është mënyra për të shtuar teksturë, në këtë pikë, vazhdoni të zgjidhni një imazh dhe shtypni Ctrl + A dhe vendoseni në pozicionin që dëshironi të rregulloni.

Përdorimi i kombinimit Ctrl + T ju ndihmon të rrotulloni shtresën dhe të fshini softuerin e panevojshëm

5. Vendosni një shtresë të re

Cila është mënyra për të vendosur një shtresë të re për teksturën, mund ta bëni veprimin duke shtypur Ctrl + Shift + N, pastaj vazhdoni me Shift + F5 mund të krijoni menjëherë një shtresë të re

Pasi të kryhen veprimet e mësipërme, zgjidhni Filter -> Render -> Lens Flare. Do të identifikoheni në metrikat që dëshironi të ndryshoni

6. Hapat për të përdorur Gradient

Pyetja për të cilën do të mendoni menjëherë është se çfarë të përdorni për Texture, zgjidhni shiritin e veglave Gradient dhe shtypni G

Klikoni dy herë dhe emërtoni Gradientin që keni zgjedhur, do të ketë paleta ngjyrash të përshtatshme për t’u përzier për imazhin. Ndryshimi i Kontrastit dhe Opacitetit në 48% mund t’i bëjë imazhet tuaja më të bukura

7. Hapat për të përdorur Modelin

Pra, cila është mënyra e mundshme për të përdorur Pattern for Texture, shumë e thjeshtë, ju vetëm duhet të krijoni një shtresë të re me Ctrl + Shift + N. Më pas shtypni Ctrl + Shift + Alt + E për të krijuar një model të ri për teksturat

READ  Đề kiểm tra 15 phút chương 2 môn Tin học lớp 12 có đáp án năm 2017 | Educationuk-vietnam.org

8. Vazhdoni të krijoni tekst

Pra, çfarë është krijimi i tekstit në teksturë, shtypni shkronjën T dhe shkruani tekstin që duhet të shkruani si mesazh ose fjalë që dëshironi të thoni dhe ruajeni në kompjuterin tuaj si JPEG në mënyrë që kur ta përdorni, të mos bëni ndonjë gabim në ekran.

V. Teksturat dhe cilësitë e teksturës më të përdorura

Pra, cila është cilësia e teksturave, të cilat janë materialet që dizajnerët e brendshëm shpesh përdorin si letër, pëlhurë, bojë, të bardhë për të pikturuar në dërrasat e teksturës për të krijuar ndjesinë e duhur. Më poshtë janë materialet e teksturës të përdorura nga shumë njerëz për shkak të popullaritetit të tyre:

1. Mostrat e teksturës së pëlhurës

Cili është përdorimi i përfaqësimit të pëlhurës dhe teksturës, shumica e njerëzve përdorin pëlhurë për të krijuar tekstura për karriget shtëpiake ose objektet në shtëpi. Ka mostra pëlhurash me tekstura të ndryshme që janë shumë kreative për të përshtatur hapësirën dhe ngjyrën me objekte të tjera.

2. Guri me teksturë

Gurët mbivendosen me njëri-tjetrin për të krijuar një formë të bukur

Gurët mbivendosen me njëri-tjetrin për të krijuar një formë të bukur

3. Sintetizoni teksturat e drurit

Teksturat e drurit përdoren shpesh në dysheme ose mure për t’ju ndihmuar të ndiheni më në harmoni me natyrën, jo vetëm kaq, por sfondet e Powerpoint janë projektuar gjithashtu për të qenë të rehatshëm me sfonde të errëta ose të lehta, të përshtatshme me prezantimin. Inxhinierët e dizajnit të shtëpisë mund të krijojnë gjithashtu forma me kombinime më harmonike ngjyrash dhe sfondi. Kjo është edhe përgjigjja e pyetjes se cili është efekti i teksturave

4. Dyshemeja me teksturë druri

Jo vetëm duke rritur efektin 3D, duke krijuar risi për shtëpinë, këto tekstura druri konsiderohen si tendenca e zgjedhjes së stilistëve që duan të krijojnë logot ose imazhet e tyre të markave që tërheqin njerëzit të shikojnë. Metoda e reklamimit. Mund të printohet dhe shitet si letër muri për të tërhequr vëmendjen e përdoruesve dhe për të inkurajuar biznesmenët të vazhdojnë të investojnë në këtë treg të dizajnit të brendshëm dhe grafik.

5. Uji i teksturës

Modeli i sipërfaqes së ujit duket mjaft popullor në modelet e mostrave

Modeli i sipërfaqes së ujit duket mjaft popullor në modelet e mostrave

Ky lloj sfondi përdoret për të sqaruar efektin e pikave të ujit dhe për të ndryshuar këndvështrimin e syve, duke na bërë të ndjejmë se imazhi bëhet më i çuditshëm. Korrigjimi i ngjyrave dhe ekzagjerimi mund të ndryshojnë gjendjen shpirtërore nëse stilisti i brendshëm dizajnon një perde me ngjyrë të errët me pika shiu, ato do ta bëjnë dhomën më të trishtuar. Megjithatë, bluja e ndezur me ngjyrën e qiellit mund ta bëjë dhomën më të ndritshme, ndoshta duke stimuluar trurin tuaj që të jetë më vigjilent. Dizajnerët duhet të kenë mënyra të ndryshme projektimi për të ndihmuar në përshtatjen e sfondit që na nevojitet. Nuk është e lehtë të krijosh një sfond të bukur

6. Model teksture 3d

Ka modele 3D të dizajnuara për të shërbyer lojëra dhe aplikacione në internet për të ndihmuar në gjallërimin dhe tërheqjen e lojtarëve. Këto ditë, ka shumë lojëra simuluese të krijuara dhe të shitura në dyqanet online. Ata që janë të prirur të duan të jenë në biznesin e krijimit të lojërave 3D mund të ndihmojnë, të mësuarit se çfarë është tekstura mund t’ju ndihmojë të kuptoni më shumë në aktivitetin tuaj të krijimit të lojërave.

READ  Tiểu phẫu là gì? Ưu nhược điểm của giải pháp tiểu phẫu trong y học | Educationuk-vietnam.org

7. Tekstura e letër-muri

Fotografia e famshme e artistit Van - Origjinali ka edhe ngjyrën e teksturës

Fotografia e famshme e artistit Van – Origjinali ka edhe ngjyrën e teksturës

Wallpaper përdoret kryesisht si një mënyrë për të promovuar imazhe dhe për të zgjidhur problemin se si të përfitoni nga teksturat. Letër-muri të rekomanduara për dhoma të ndryshme në hapësirë ​​mund t’ju ndihmojnë në modelimin dhe freskimin e shtëpisë tuaj. Çfarë po prisni, pa zgjedhur një model teksture, le të klasifikojmë se çfarë është një model teksture dhe të dekorojmë shtëpinë tuaj.

9. Tekstura e luleve

Këto spërkatje ngjyrash nuk janë vetëm për dhomën, pyesni veten se çfarë lloj teksture është vendi i duhur për të vendosur këtë teksturë. Dekorimet e powerpoint-it gjatë prezantimit të një leksioni ose një fushate gjithashtu kanë nevojë për dekorime nga detajet për të rritur fokusin dhe për të kapur vëmendjen e audiencës.

10. Modelet e teksturës së barit

Modelet e teksturës së barit përdoren shpesh në kopshte apo vende me interes për fëmijët, si në qendrat e mësimdhënies. Ngjyra e barit mund të stimulojë një fëmijë të ndritshëm dhe të pafrenuar nëse është në një hapësirë ​​të mbyllur. Kjo është gjithashtu një mënyrë shumë e zgjuar për ata që duan të dizajnojnë një dhomë për fëmijë

11. Model me teksturë të kuqe

Ngjyrat e errëta dhe të thella si tekstura e kuqe përdoren shpesh në dhomat me gong dhe tinguj, të cilët e bëjnë dhomën romantike. Ne duhet të gjejmë se çfarë lloj teksture është që të përputhet me kohën, hapësirën dhe kontekstin për të dekoruar dhe krijuar estetikë për dhomën.

12. Shembull imazhi i tullave të leksionit

Modeli i tullave është dekoruar mjaft i sofistikuar dhe luksoz

Modeli i tullave është dekoruar mjaft i sofistikuar dhe luksoz

Jo vetëm që përdoret si sfond ose përshkrim në grafikë. Këto pllaka përdoren shpesh në dyer ose veranda për të rritur gjallërinë dhe kreativitetin e dyshemesë tuaj. Me siguri do të ketë shumë kuriozitet kur të ndërtoni një verandë me tulla, ose një ndjenjë e çuditshme kur shkelni mbi të pa u ndjerë e ashpër.

13. Tekstura e tapetit

Për të zëvendësuar rrotat e derës ose veshjet e tavolinave dhe karrigeve. Përdorimi i teksturës mund t’ju ndihmojë të kurseni kohë në pastrim dhe mund të zgjidhni sa më shumë ngjyra të doni. Jo vetëm hapësira e shtëpisë, përdorimi i zyrës është gjithashtu shumë i përshtatshëm për ngjyrat e errëta për të krijuar elegancë pa frikën e zbehjes së ngjyrave vit pas viti.

IV. konkluzioni

Detajet e mëposhtme ju kanë ndihmuar të shpjegoni se çfarë është tekstura dhe cilat janë aplikimet në jetën reale të teksturave. Ju mund të porositni një sërë shabllonesh dhe ngjyrash të dizajnuara paraprakisht, ose të dizajnoni vetë në shërbimet komunale. Edhe pse të thjeshta, teksturat kanë sjellë përfitime të vlefshme dhe kanë kontribuar për bizneset në jetën shoqërore, nga bërja e lojërave deri te dizajni i brendshëm. Shpresojmë që pasi të keni lexuar këtë, ju mund të kuptoni strukturën dhe të gjeni përfitimet për ju.

Bài viết cùng chủ đề: