24 lượt xem

Third party là gì? Third party transaction là gì? | Educationuk-vietnam.org

Çfarë është pala e tretë? Një palë e tretë është një person që nuk është një nga personat kryesorë të përfshirë në një marrëveshje biznesi ose çështje ligjore, por është i përfshirë në një rol dytësor.

“Një pjesë e tretë ose një palë e tretë është një njësi ekonomike që është e lidhur në një farë mënyre në një ndërveprim të madh midis dy subjekteve të tjera.”

Çfarë është një transaksion i palës së tretë?

Transaksioni i palës së tretë kuptohet si një transaksion me një palë të tretë është një lloj transaksioni biznesi në të cilin transaksionet ndërmjet blerësit dhe shitësit menaxhohen nëpërmjet një ndërmjetësi ose një pale të tretë.

Kjo palë e tretë mund të përfshihet në hartimin e detajeve të marrëveshjes ose të veprojë si mjet për marrjen e pagesës nga blerësi dhe përcjelljen e kësaj pagese te shitësi.

Përdorimi i transaksioneve të palëve të treta është i zakonshëm në një numër transaksionesh biznesi, duke përfshirë ndihmën me hipotekat dhe madje edhe dërgimin e pagesave për shërbimet e kryera përmes një lloji të portës së pagesave në internet.

Cilat janë të mirat dhe të këqijat e një pale të tretë?

Pavarësisht nga biznesi, çdo ekip drejtues në mënyrë të pashmangshme përballet me një sërë projektesh të veçanta dhe vendimi për të punësuar një palë të tretë ose për të marrë përsipër projektin brenda vendit është një vendim që ata duhet ta marrin parasysh. Pra, cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të një pale të tretë?

Përvoja

Pro: Palët e treta specializohen në atë që bëjnë. Ata kanë vite përvojë, si dhe marrëdhënie dhe burime. Kur një ekipi i caktohet një projekt i caktuar që nuk është i arritshëm, ata duhet të marrin parasysh përfitimet e shfrytëzimit të përvojës së palëve të treta. Pyesni veten “A është ekipi im i aftë për të ofruar punën cilësore të pritur?”

READ  Xin chào tiếng Hàn và những câu giao tiếp cơ bản thường dùng | Educationuk-vietnam.org

Nëse përgjigja është “Jo” ose “Ndoshta”, atëherë punësimi i një pale të tretë është zgjidhja sepse cilësia e punës së prodhuar do t’ia vlejë koston. Për shembull, shumë kompani punësojnë kompani mediatike sepse kanë marrëdhënie dhe komunitete të forta në tregun e synuar të kompanisë.

Kundër: Palët e treta mund të mos jenë të përshtatshme për tregun tuaj.

Lehtësoni presionin

Pro: Heqja e një pjese të përgjegjësisë nga anëtarët e ekipit duke punësuar një palë të tretë ndihmon që projekti të marrë vëmendjen që i nevojitet për të pasur sukses dhe është një lehtësim i madh stresi për punonjësit.

Kundër: Të punësosh një palë të tretë do të thotë të mbështetesh tek ai për të përfunduar një projekt sipas standardeve të tua me udhëzime. Nëse parashikoni një projekt që kërkon shumë udhëzime praktike dhe njohuri të brendshme, është më mirë ta bëni projektin nga brenda.

Kurseni kohë dhe para

Pro: Në bankat e komunitetit dhe unionet e kreditit, punonjësit duhet të kryejnë shumë detyra dhe të menaxhojnë një sërë detyrash. Punësimi i një pale të tretë kursen shumë kohë pune dhe anëtarët e ekipit mund të vazhdojnë të punojnë në projekte të tjera për t’i përfunduar në kohë. Kjo i lejon kompanisë të përfundojë më shumë projekte në një afat më të shkurtër kohor.

Përdorimi i një pale të tretë do t’i kushtojë kompanisë një tarifë. Sidoqoftë, biznesi duhet të marrë parasysh kursimet e tjera të kostos përmes punës dhe burimeve, për të mos përmendur, projekti mund të përfundojë më shpejt dhe kompania mund të fillojë të shohë përfitime financiare ose operacionale më shpejt se. Pyesni veten: “A do të kursejë apo do të fitojë më shumë para për kompaninë përfundimi dhe zbatimi i projekteve të reja më shpejt?”

READ  Đại học Greenwich học phí | Educationuk-vietnam.org

Një shembull i mirë i kësaj janë zgjidhjet softuerike të palëve të treta. Një kompani mund të zgjedhë të përdorë një softuer si një zgjidhje shërbimi për të zgjidhur një problem me të cilin po përballet, ose mund të zgjedhë të zhvillojë diçka në shtëpi.

Nëse ata zgjedhin ta bëjnë vetë, do të duhet më shumë kohë për të krijuar dhe do të duhet kohë për projekte të tjera. Duke zbatuar një zgjidhje të palës së tretë, megjithëse mund të kushtojë më shumë, kompania do të përfitojë nga zgjidhja më shpejt.

Vlera e një perspektive të jashtme

Pro: Një nga argumentet më të mëdha kundër përdorimit të një pale të tretë është se ata nuk do t’i kuptojnë plotësisht nevojat e kompanisë suaj. Megjithatë, përdorimi i një pale të tretë ofron një pamje të jashtme më objektive. Frazat e zakonshme për këtë janë “Nuk e kemi menduar kurrë këtë”.

Kundër: Ndërsa përdorimi i një pale të tretë shpesh sjell ide të reja që mund të mos i kishit menduar, askush nuk e njeh kompaninë tuaj më mirë se anëtarët e ekipit tuaj të brendshëm. Një palë e tretë mund të ofrojë diskutimin më të mirë të idesë që keni dëgjuar ndonjëherë, por ju mund të mos keni burimet, stafin ose kohën në dispozicion për të zbatuar ato propozime të palëve të treta.

Në përgjithësi, ka shumë fusha për t’u marrë parasysh kur zgjidhni të punësoni një palë të tretë ose të merrni përsipër një projekt të brendshëm. Kursimet në kohë dhe kosto, vitet e përvojës, një perspektivë objektive e jashtme dhe presioni i reduktuar janë faktorë të rëndësishëm në procesin e vendimmarrjes dhe duhet të vlerësohen me kujdes.

READ  [CHUẨN NHẤT] Công dụng của đồng hồ đo điện | Educationuk-vietnam.org

Më lart janë disa informacione rreth asaj se çfarë është një palë e tretë, si dhe avantazhet dhe disavantazhet e kryerjes së tij. A keni punuar ndonjëherë me një palë të tretë? Ju lutemi ndani përvojën tuaj në seksionin e komenteve më poshtë.

Tram Nguyen

Bài viết cùng chủ đề: