91 lượt xem

Tổng hợp download các mẫu đơn xin nghỉ phép chuẩn nhất 2021 | Educationuk-vietnam.org

Sigurisht që do të kemi shumë raste kur na duhet të shkruajmë një kërkesë për leje për arsyet tona për shkak të pushimit të papritur ose të planifikuar. Por jo të gjithë e dinë se si të shkruajnë një letër të duhur dorëheqjeje. Pra, ky artikull është këtu për t’ju shpëtuar.

Të gjithë, nga të rinjtë që janë studentë, e deri tek të rriturit kur punojnë, me siguri do të kenë shumë herë kur duhet të shkruajnë. aplikim për mendim për arsye personale për shkak të pushimit të papritur ose të planifikuar paraprakisht. Por jo të gjithë e dinë se si të shkruajnë një kartë aplikim për mendim drejtë. Prandaj, ky artikull do t’ju dërgojë një koleksion të mostrave aplikimi për leje e vërtetë me standardet e 2020-ës si një model aplikimi për pushim studentor – aplikimi për pushim studentor, mësues,aplikim për leje në anglisht, aplikim për leje udhëtimi, aplikim për leje të zyrtarëve publikë, aplikim për pushim vjetor, aplikim për leje dygjuhëshe, aplikim për leje pa pagesë, aplikim për pushim të plotësuar puthje. Së bashku me këtë ka arsye dhe këshilla shumë të mira për të shkruar, në mënyrë që aplikacioni juaj të miratohet sa më shpejt që të jetë e mundur pa frikë se mos ju qortoni ose ktheni aplikacionin.

I. Lini formularin e aplikimit

1. Formulari 1: Kërkesë për pushim nga shkolla

Çdo nxënës që dëshiron të aplikojë për pushim nga shkolla duhet të shkruajë këtë formular dhe t’ia dërgojë mësuesit të dhomës së tij ose të saj. Një fletë aplikoni për leje për të lënë shkollën duhet të paraqitet qartë me informacione të plota si emri i plotë, klasa, arsyeja e largimit. Vini re se aplikacioni duhet të shkruhet në mënyrë që të jetë formal, i qartë dhe koherent.Shihni mostrën këtu. Formulari i aplikimit për pushim nga shkolla

Beqare të lutem shko mësojnë e studentit

2. Formulari 2: Kërkesë për pushim nga mësuesit

Aplikimi për pushimin e mësuesit është një aplikim i shkruar nga një mësues individual dhe marrësi është administrata e shkollës për të aplikuar për leje. Arsyeja mund të jetë pushimi mjekësor, leja martese, udhëtimi me familjen, miqtë, etj. Në aplikim, shënoni qartë informacionin e aplikantit, pushimin, arsyen e largimit, punën që do të dorëzohet gjatë periudhës që mungon.

Shkarkoni këtu.Formulari i aplikimit për pushim për mësuesit

Beqare të lutem shko e mësuesit

3. Formulari 3: Aplikimi për leje në anglisht

Ju punoni në një kompani të huaj dhe duhet të shkruani një letër lini aplikimin në anglisht. Por pyesni veten se si të filloni? Mos u shqetësoni shumë sepse përmbajtja është në thelb e njëjtë me pjesën vietnameze. Një fletë lini formularin e aplikimit në anglisht Ju duhet të përfshini informacionin e mëposhtëm: Emrin tuaj (si emrat vietnamezë ashtu edhe në anglisht nëse aplikohet), numrin personal të telefonit, adresën aktuale, agjencinë/departamentin e menaxhimit. Përveç kësaj, lini formularin e aplikimit në anglisht gjithashtu ka nevojë për përmbajtje shtesë për t’ua dërguar eprorëve si p.sh.

• Kur është koha e pushimit dhe koha zyrtare për t’u kthyer në punë?
• Cila është puna juaj aktuale? Si është ngarkesa e punës, a ka ndonjë punë që duhet të trajtohet gjatë mungesës suaj.

Nga sa më sipër, eprorët do të kuptojnë arsyen e pushimit tuaj dhe situatën tuaj aktuale të trajtimit të punës, duke shmangur ndikimin e situatës së përgjithshme të kompanisë.

Formulari i aplikimit për pushim në anglisht

Aplikim për mendim në Anglisht

4. Formulari 4: Kërkesë për leje për të udhëtuar

Keni një takim me miqtë për një rast të veçantë dhe po ju dhemb koka duke shkruar një aplikim për shefin tuaj? Ne jemi këtu për t’ju shpëtuar. Aplikim për leje për të udhëtuar Formulari i punonjësit është formulari i krijuar që punonjësi të aplikojë për leje për të udhëtuar. Aplikacioni duhet të tregojë qartë emrin e plotë të aplikantit, arsyen e largimit, pushimin, kohën për t’u kthyer në punë, vëllimin e punës që do të dorëzohet, nëse ka. Kontrollojeni pikërisht këtu.Formulari i aplikimit për leje udhëtimi

READ  [CHUẨN NHẤT] Sơ đồ mạch điện là gì? | Educationuk-vietnam.org

Aplikim për pushim duke udhëtuar

5. Formulari 5: Kërkesë për leje të nëpunësve civilë

Dita në ikje i kuadrove dhe nëpunësve civilë aktualisht rregullohet me Ligjin për kuadrot dhe shërbimin civil të vitit 2008. Konkretisht, neni 13 përcakton se nëpunësit civilë kanë të drejtë në pushim vjetor për t’u marrë me punët e tyre në përputhje me ligjin.

Sipas nenit 111 të ligjit të vitit 2012, koha e pushimit të punonjësve publikë rregullohet si më poshtë:
– Në kushte normale pune: 12 ditë
– Vende me kushte të vështira jetese: 14 ditë
– Vende me kushte veçanërisht të vështira jetese: 16 ditë.

Përveç kësaj, nëpunësit civilë mund të aplikojnë për leje për martesë, fëmijë të martuar, baba biologjik, nënë natyrale, vjehrri, vjehrra, vjehrri, vjehrra, bashkëshorti i vdekur, i vdekur fëmijë, ose të aplikoni për leje pa pagesë. gjithashtu mund të aplikoni sipas këtij formulari.

Formulari i aplikimit për leje të nëpunësve civilë

Aplikim për pushim të nëpunësve civilë

6. Formulari 6: Aplikim për pushim vjetor

Aplikimi për pushim vjetor është një aplikim në të cilin punonjësi shpreh qartë emrin e tij të plotë, arsyen e aplikimit për leje, datën e pushimit, kohën e kthimit në punë, punën në krye dhe ia dorëzon një punonjësi tjetër gjatë mungesës së tij/saj. Në të njëjtën kohë, propozohet që të ketë të drejtën e regjimit të lejes së drejtë në përputhje me ligjin.

Shikoni formularin e aplikimit këtu.

Formulari i aplikimit për pushim vjetor

7. Formulari 7: Kërkesë për leje dygjuhëshe

Nëse jeni punonjës i një kompanie shumëkombëshe, ndonjëherë në punë, ka një sërë arsyesh që punonjësit duhet të përdorin aplikimi për leje dygjuhëshe. Nuk është aq e vështirë sa mendoni Aplikimi për leje dygjuhëshe Ai gjithashtu ka të njëjtat seksione si një aplikim i rregullt për leje në Vietnamisht, me përjashtim të faktit se anglishtja dhe vietnamezja përdoren njëkohësisht. Shkarkoni tani këtu.

Aplikimi për leje dygjuhëshe

Aplikim për pushim dygjuhëshe

8. Formulari 8: Kërkesë për leje pa pagesë

Ndonjëherë ndodhin disa gjëra të papritura që nuk prisni t’ju bëjnë të kërkoni leje. Por për fat të keq, ju tashmë e keni përdorur pushimin tuaj të plotë të paguar më parë, kështu që nuk dini ku të filloni të shkruani, kjo është koha për t’u larguar. aplikimi për pushim pa pagesë shfaqen.

Kontrollojeni pikërisht këtu.

Aplikim për pushim pa pagesë

Aplikim për pushim Asnjë rrogë

9. Formulari 9: Aplikim për pushim afatgjatë

Një telefonatë ju kujton se keni planifikuar një udhëtim nëpër Azi vite më parë. Dhe për të bërë këtë bast, duhet të shkruani një kartë aplikimi për pushim afatgjatë? Oh, ju keni gjetur adresën e duhur. Aplikim për pushim afatgjatë ka të njëjtën përmbajtje bazë me aplikimet për leje afatshkurtër ose pushim vjetor.

Ju lutem referojuni këtu.

Aplikim për pushim afatgjatë

10. Formulari 10: Kërkesë për leje dasme

A po planifikoni ju dhe i dashuri juaj të shkoni në shtëpi së bashku? Për të pasur një ditë të plotë shpifjeje, sigurisht, duhet të shkruani një letër fillimisht kërkesë për leje martese drejtë. Aplikacioni gjithashtu tregon qartë të dhënat personale si emri, pozicioni i punës, departamentet e lidhura, duke treguar qartë arsyen e largimit, kohën e aplikimit për pushim, kohën e kthimit në punë etj.

Shkarkoni këtu.

Aplikim për leje dasme

Aplikim për pushim martohem

II. Këshilla për të shkruar arsyet më bindëse për t’u larguar

1. Të qenit i sëmurë

Një nga arsyet më të zakonshme në aplikimi për leje që është i sëmurë. Askush nuk guxon të rrezikojë shëndetin tuaj, nëse e lini veten të përpiqeni të forconi veten dhe të vazhdoni të punoni, mund të sëmureni në të ardhmen, duke ndikuar drejtpërdrejt në punën që po ndërmerrni si dhe shëndetin tuaj. të ndikojë në kompani, kështu që kjo arsye do të jetë kuptohet dhe miratohet lehtësisht nga shefi aplikim për mendim e juaja tani.

READ  Phương pháp nghiên cứu khoa học là gì | Educationuk-vietnam.org

2. Shkoni te mjeku

Të shkosh te mjeku nuk tingëllon shumë ndryshe sesa të thuash “jam i sëmurë”. Megjithatë, besueshmëria e ekzaminimit mjekësor do të jetë disi më e lartë. Tashmë është rezervuar një takim me mjekun dhe në ditën që ju duhet shkruani një kërkesë për pushim për të shkuar te mjeku në kohë. Truku është ta kërkoni 1 ditë përpara për të krijuar besueshmëri. Shefi juaj sigurisht që nuk do t’ua vështirësojë punonjësve të tij në këtë rast.

3. Udhëtimi me të afërmit

Punët tuaja dhe punët personale ju lodhin dhe rezervoni menjëherë një udhëtim të gjatë me të dashurit tuaj për të lehtësuar stresin. Në këtë pikë do t’ju duhet të shkruani aplikimi për leje kjo. Vini re se kjo arsye duhet të aplikohet vetëm kur keni qenë në kompani për rreth 4-6 muaj ose më shumë dhe puna është përkohësisht e qëndrueshme. Mos zgjidhni të ngatërroni flokët në fillim, zgjidhni këtë dhe atë, por kërkoni leje, shefi juaj definitivisht nuk do të miratojë ose miratojë një aplikim afatgjatë për udhëtimin tuaj.

4. Zgjidh punët e shtëpisë

Të gjithë kanë raste kur kanë biznesin e tyre me të cilin merren. Çështjet familjare janë gjithashtu në kategorinë e çështjeve private, mund të ndani me shefin tuaj për historinë që është konfuze në familjen tuaj ose jo. Por nëse familja juaj ka një biznes me të cilin duhet të merret, mund t’i tregoni sinqerisht shefit tuaj. Me siguri me qëndrimin tuaj të sinqertë, edhe shefi juaj do të simpatizojë dhe do ta nënshkruajë me lehtësi kërkesën tuaj menjëherë.

III. Arti i të kërkuarit leje tregon profesionalizëm

1. Në rast pushimi të papritur

Një rast i hasur shpesh në ambientet e zyrës. Nuk është e vështirë të gjesh një arsye për mungesën tënde të papritur. Ju mund të raportoni se sapo po tërhiqnit makinën nga dera kur motori u ndal papritmas dhe nuk mund të gjenit arsyen ose si ta rregulloni. Ose kur jeni rreth ⅓ rrugës, kur ju ndodh të keni një gozhdë të ngjitur në gomë që ju bën të hutoni për të gjetur një mënyrë për ta zgjidhur atë… Duke parë përpara dhe mbrapa derisa të mund ta çoni makinën në dyqanin e automobilave, ajo merr gjysmën e mëngjesit të punës.Më pas, më duhej t’i kërkoja shefit tim të merrte ditën e pushimit.

Ose gratë mund të lëshojnë helmin “deri në muaj”. Sot keni një muaj dhe ju dhemb stomaku, për shkak të kësaj mund të merrni një ditë pushim. Çështja është paksa delikate, ndaj shefat nuk duan ta përmendin shumë, por do të tundin kokën. Ose nëse është një ditë e kthjellët, me diell, një erë e lehtë që fryn dhe lulëzon… nëse zgjohesh vonë, mund të përdorësh gjithashtu shpejt justifikimin e dhimbjes së kokës, dhimbjes së stomakut për të … justifikuar mungesën tënde. Shumica prej jush që keni punuar do të duhet të kërkoni leje të paplanifikuar të paktën një herë, apo jo?

READ  Win-Win là gì? Nghệ thuật đàm phán thành công cho nhà lãnh đạo | Educationuk-vietnam.org

2. Në rast pushimi njëditor

Dëshironi të merrni nënshkrimin e shefit tuaj në fletë lini aplikimin për një ditë Është më mirë të planifikoni përpara dhe të aplikoni një deri në dy ditë më parë, për të rritur besueshmërinë e pozicionit të shefit tuaj. Edhe nëse thjesht dëshironi të bëni një ditë pushimi për të lehtësuar stresin, flini mirë në shtëpi… duhet të gjeni një arsye të mirë.

Atë ditë mund të bësh shumë gjëra: të shkosh në kafe me miqtë që nuk i ke parë për një kohë të gjatë, të çosh gruan dhe fëmijët në park për të luajtur, të pastrosh shtëpinë nga kati përdhes në katin e fundit ose të bësh diçka. letra të rëndësishme për shembull… Por sigurohuni që të vendosni një arsye kryesore.

3. Në rast pushimi afatgjatë

Udhëtimi me miqtë, familjen, martesa, shijimi i muajit të mjaltit etj. janë të gjitha rastet që punonjësit detyrohen. merrni një pushim disa ditë. Zakonisht kur duhet merrni një pushim të gjatënjerëzit do të kenë frikë t’ia paraqesin eprorëve të tyre.

Për arsyen e mësipërme, përpara se të vendosni të jepni dorëheqjen, duhet të keni një plan të qartë, të diskutoni me kolegët e kompanisë nëse një pushim i tillë do të ndikojë në punën e departamentit, të kompanisë dhe më pas të shkoni në zyrën e personelit për udhëzime mbi procesin të aplikoni për pushim të gjatë dhe mos harroni të kërkoni numrin e ditëve të pushimit të mbetura në vit. Përveç kësaj, ka disa punë specifike, gjithashtu duhet të njoftoni partnerët dhe klientët tuaj paraprakisht ose mund ta transferoni punën te njerëzit përkatës për të marrë përkohësisht punën tuaj.

Kur ju keni dhënë një arsye të mirë dhe e keni rregulluar mirë punën tuaj, duke u kujdesur që të mos ndikoni në kompani, me siguri shefi juaj nuk do të jetë i rreptë me ju.

4. Si të shkruani një email pushimi

Lërini gjethet lë aplikimin Aplikimi juaj është miratuar, jo vetëm që ju duhet të shkoni te shefi për të përfunduar, por gjithashtu duhet të shkruani një letër të dërguar me email nga shefi juaj me përmbajtjen e mëposhtme:
• Arsye per largim
• Numri i ditëve të pushimit të mbetura në vit
• Numri i ditëve të pushimit, nga dita në ditë
• Punët që ndërmerrni janë të garantuara se do të kenë një zëvendësim gjatë pushimit tuaj. Përveç kësaj, mund të përmendni edhe ecurinë aktuale të punës.
• Plani i emergjencës në rast emergjence
Kur shkruani një email, kushtojini vëmendje mënyrës se si paraqitet qartë dhe në mënyrë koherente, linja e subjektit të emailit tregon qartë përmbajtjen kryesore të emailit.

IV. konkluzioni

Shumë lëni formularin e aplikimit për audienca të ndryshme dhe ka gjithashtu shumë mënyra për të aplikuar për leje me qëllime të ndryshme. Zgjidhni formularin e duhur që dëshironi me arsye të zgjuara, bindëse sa herë që dëshironi të aplikoni për një pushim të papritur, afatshkurtër ose afatgjatë ose për ndonjë qëllim tjetër. Është e rëndësishme që të jeni të vëmendshëm, të zgjidhni kohën e duhur, të jepni një arsye të arsyeshme dhe të vlefshme dhe gjithmonë të siguroheni që kjo të mos ndikojë në studimet tuaja si dhe në punën e përgjithshme, atëherë aplikimi juaj me siguri do të miratohet. vetëm pranoni.

Shiko me shume:

Si të shkruani letrën më profesionale të dorëheqjes 2020Aplikimi për transferim pune dhe procedura për ndryshimin e vendeve të punës të punonjësve publikë